Jump to content
Lactofeel logo

Lactofeel logo

Úti patika - mit vigyünk magunkkal a nyaralásra?

Egy utazás gondos előkészületeket igényel, és amellett, hogy a fél ruhásszekrényt megpróbáljuk elcsomagolni, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy szükségünk lehet valamilyen gyógyszerre. Igaz, egy alapos úti patika összeállítása időt igényel és helyet a táskában, de cserébe olyan kellemetlenségeket előzhetünk meg vele, amelyek tönkretehetik az egész üdülést.

Az első és legfontosabb, hogy a kimondottan utazás specifikus termékek mellett ne felejtsünk el gondoskodni a rendszeresen szedett gyógyszereinkről sem, mint például a fogamzásgátló tablettánk, hiszen nem mindenhol kapható minden termék.
Feltétlenül tegyünk az úti patikánkba lázmérőt, láz- és fájdalomcsillapítót, kisebb balesetek ellátásához sebfertőtlenítőt, steril gézt, sebkötözőt és vízhatlan sebtapaszt! Vigyünk magunkkal szúnyogriasztót, viszketéscsillapító gélt, mely allergiás reakció esetén is jól jön, és ha már allergia, ne feledkezzünk meg a kalciumról sem! A napozó- és napozás utáni krém mellett nem árt, ha gondoskodunk égési sebek elsődleges ellátására szolgáló termékről is. Ajánlatos az immunrendszer védekező képességét fokozó probiotikummal, a hányás csillapítására alkalmazható B6 vitaminnal, érzékeny gyomor esetén további, a kellemetlen tünetek enyhítésére alkalmas készítményekkel is felkészülni.
A nők életét további kellemetlenségek keseríthetik meg. Néha egy utazás éppen "azokra a napokra" esik, ami érzékenyebbé teszi szervezetüket. Azoknak, akik fogékonyak a női fertőzésekre, egy vízparti nyaralás vagy egy strandon töltött nap alkalmával kiemelten fontos figyelmet fordítaniuk a lehetséges kellemetlenségekre. A nedves fürdőruháról, testfelszínről bevándorló kórokozókkal szemben a női intim területnek a hüvely egészséges nyálkahártyája biztosít megfelelő védelmet. Ha ennek mikroflórája sérült, a nők kiszolgáltatottá vállnak a külvilágból, így a strandról, fürdőkből érkező fertőzésekkel szemben, melyek hatására könnyen kialakulhat a leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzés, a BV. Éppen ezért érdemes már a fürdőzés előtt a megelőzésről gondoskodni. 
Minderre kiváló alternatíva a tartósítószer- és hormonmentes Lactofeel hüvelygél, melynek hatékonysága két összetevőben rejlik: tejsavat tartalmaz, amely helyreállítja a hüvely normál pH-ját, és glikogént, amely tápanyagul szolgál a tejsavbaktériumok számára, így elősegítve a jótékony baktériumok megfelelő szaporodását. Összetevőinek hatására alkalmas a fertőzések megelőzésére és az esetlegesen meglévő panaszok végleges kezelésére is megoldást jelenthet. A készítmény a terhesség és szoptatás teljes ideje alatt is biztonságosan alkalmazható, így a várandósok és a kismamák is nyugodtan használhatják. 
Ha fenti tanácsok szerint járunk el és figyelmesen pakolunk az út előtt, akkor garantáltan remek időtöltésben lesz részünk, és a kellemetlenségeket magunk mögött hagyva csak a jó dolgokkal foglalkozhatunk!

Visszalépés

Ezek a termékek is érdekelhetnek...

Lactofeel hüvelygél egy orvostechnikai eszköz - 0344; gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!