Jump to content
Lactofeel logo

Lactofeel logo

Nem csak a húszéveseké a BV

A bakteriális vaginózis (BV) a leggyakoribb hüvelyfertőzés, de előfordulási esélye eltérő a különböző életszakaszokban. A tartós panaszmentesség záloga azonban már serdülőkortól kezdve ugyanaz: a hüvely természetes baktérium flórájának megőrzése, ill. helyreállítása.

Az első menzesz előtt nem találkozhatunk a BV-vel, azonban a serdülőkorban már ez az egyik leggyakoribb oka a rendellenes folyásnak. Ebben az időszakban és a fiatal felnőtt nők körében nem minden esetben jellemző a monogám partnerkapcsolat. Ezért a szexuális úton terjedő betegségek gyakorisága is ilyenkor a legmagasabb.

A felnőtt nők körében hormonális rendellenességek esetén is gyakran előfordul a BV. A fertőzésekre hajlamosabbak azok, akiknél hiányzik, vagy gyenge a hüvely, védelmi funkciót ellátó, normál lactobacillus flórája.

A változó korban, a menstruációs ciklus megszűnésével, a lactobacillus flóra alacsonyabb csíraszámban található, később pedig teljesen megszűnik. Ezt követően már nem alakulhat ki a BV. Más panaszokat azonban ebben az életszakaszban is tapasztalhatunk, mivel az ösztrogén hiány a hüvelynyálkahártya sorvadását eredményezi. Ez a hölgyek egy részénél hüvelyfertőzésre emlékeztető, kellemetlen tüneteket okozhat.

A nőgyógyászati fertőzések megelőzésének és sikeres kezelésének záloga már serdülőkortól kezdve a lactobacillus flóra megőrzése és helyreállítása. „Azon hölgyek esetén, akiknél visszatérően diszkomfort érzést, hüvelyszárazságot okoz a normál lactobacillus flóra visszaszorulása, a menstruáció lezajlása után, 2-3 napon keresztül végzett, megelőző, tejsavas és glikogént tartalmazó hüvelykezelés ajánlott, mely fenntartó adagban, heti egyszer folytatható.” – tanácsolja Dr. Ujházy András, szülész-nőgyógyász szakorvos.

Ebben segíthet a tartósítószer- és hormonmentes Lactofeel. Tejsavat tartalmaz, mely helyreállítja a hüvely normál pH-ját, és glikogént, amely tápanyagul szolgál a tejsavbaktériumok számára, így elősegítve a jótékony baktériumok megfelelő szaporodását.

Visszalépés

Ezek a termékek is érdekelhetnek...

Lactofeel hüvelygél egy orvostechnikai eszköz - 0344; gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!