Jump to content
Lactofeel logo

Lactofeel logo

Hogyan készüljünk a vízparti nyaralásra?

Itt a wellness hétvégék ideje és nemsokára elérkezik a vágyott és jól megérdemelt nyári szabadság is. Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Előzzük meg a kellemetlenségeket: vegyük végig listánkon, hogy mivel készítsük fel külsőnket és belsőnket a gondtalan, vízparti pihenésre!

A boltok kirakataiban már megjelentek a fürdőruhák, melyek látványa valljuk be, vegyes érzelmeket ébreszt bennünk, nőkben. Egyrészt a kellemes tavaszi meleg és a közelgő nyár, a kikapcsolódás ígéretével kecsegtet; másrészt nyakunkba akasztja a strandra való felkészülés terhét. Mi kell ahhoz, hogy a közeli aquaparkban, egy vidéki wellness hétvégén vagy egy homokos strandon komfortosan érezzük magunkat? Vegyük sorra, mi mindenből áll a hiánytalan strandszett!

Alakformálás

Már májustól kétségbeesetten keressük az alakformáló diétákat, léböjtkúrákat, méregtelenítési alternatívákat és hirtelen – ha kedvet nem is – nagy késztetést érzünk az aktív testmozgásra, mivel mindannyian a legjobb formánkban szeretnénk pihegni a hőségben. Szeptemberben, amikor majd újra elővesszük a mindent-takaró őszi holmikat, azért jusson eszünkbe, hogy mozogni mindig jó és egész évben érdemes, hiszen a rendszeres mozgás nagyban hozzájárul a jó közérzethez, ráadásul gyorsítja a vérkeringést és az anyagcserét is A légzésszám emelkedésével pedig megnövekszik az oxigénbevitelünk, ettől érezzük a kiadós edzés utáni kellemes felfrissülést.

Csinos fürdőruha

A tavaszi hónapok a tökéletes fürdőruha keresésével telnek: egyrészes vagy bikini, virágos vagy csíkos, egyszínű, netán csillogós? Itt a pánt, ott a pánt, esetleg nincs pánt... Az idei nyár nagy slágerei a szokatlan szabású, nőies, egyrészes darabok mellett a színes állatminták, a citrom és narancsszínek lesznek. Az elsődleges szempont, hogy olyan darabot válasszunk, amiben jól érezzük magunkat!

A legfontosabbakat elnyelő strandtáska és egyéb kiegészítők.

Meg kell találnunk a méretében és színében is tökéletes táskát. Érdemes egyszínűt választanunk, hogy a jövő évi fürdőruhánkhoz is passzoljon. Ne feledkezzünk meg a bőséges, napi 2-3 liter folyadék beviteléről sem: táskánkban mindig rejtőzzön egy palack ásványvíz. A nyári melegben különösen jól esik a lédús, vitaminokban gazdag gyümölcsök fogyasztása is.
Ügyeljünk rá, hogy a megvásárolt kiegészítők ne csak szépek, de hasznosak is legyenek! Kalapot, kendőt mindig viseljünk, hiszen a naptej csak a leégés ellen véd, a napszúrás ellen nem. Az idei szezonban a széles karimájú, sportos kalapok és a romantikus stílusú, horgolt kendők lehetnek a trendnek megfelelő társaink a nyaralás alatt. Ne elégedjünk meg azzal, ha megtaláljuk az arcformánkhoz és stílusunkhoz illő napszemüveget, keresgélés közben csakis a szemünk épségét megbízhatóan védő, UV-szűrős darabokat vegyük számításba!

Lenge ruha fagyizáshoz

Amikor a fürdőzés és vízparti olvasmányunk lapozgatása között ebédelni indulunk, öltsünk magunkra vállunkat takaró, jól szellőző nyári ruhát. A saját bőrtípusunknak megfelelő, magas faktorszámú napfényvédő természetesen elengedhetetlen a vízparton töltött idő alatt, de emellett a megfelelő ruhadarab is bőrünk védelmét szolgálhatja.

 

Indulhatunk is a strandra! Vagy lehet, hogy nem pipáltunk ki mindent a listánkon?

Bár a wellness fürdőkben, aquaparkokban ellenőrzik a fürdők vízminőségét, ez közel sem nyújt maximális biztonságot, a természetes vizekben pedig még ennyire sem bízhatunk. A fürdőruhák szoros, műszálas anyagai és a fürdés teremtette nedves közeg remek táptalajt biztosít a baktériumok és gombák számára. Figyeljünk oda a kellemetlenségek megelőzésre!
Ha tehetjük, a vízparton töltött idő alatt ne hagyjuk magunkon a vizes fürdőruhát, mindig készüljünk száraz cseredarabbal. A strandon ne az otthoni törölközőnket használjuk, a hajlatok szárazon tartására dobjunk be plusz egy nedvszívó, pamut törölközőt a táskánkba. A fenti praktikákon túl remek alternatíva lehet a LadeePharma tartósítószer- és hormonmentes készítménye, amely a vízparti pihenés kellemetlenségeinek: a nőket érintő, strandokon, wellness során "összeszedhető" fertőzések megelőzésére és az esetlegesen meglévő panaszok végleges kezelésére is megoldást jelent. Azoknak, akik fogékonyak a női fertőzésekre, érdemes már a fürdőzés előtt gondoskodniuk a megelőzésről. A Lactofeel hatékonysága két összetevőben rejlik; tejsavat tartalmaz, amely helyreállítja a hüvely normál pH-ját, és glikogént, amely tápanyagul szolgál a tejsavbaktériumok számára, így elősegítve a jótékony baktériumok megfelelő szaporodását. A normál pH és a tápanyagok segítségével a védelmező tejsav-baktériumok elszaporodnak, így a hüvely természetes egyensúlya és védekezőképessége helyreáll. A Lactofeel hüvelygél a terhesség ideje alatt is biztonságosan alkalmazható, így kismamák is nyugodtan használhatják.

Visszalépés

Ezek a termékek is érdekelhetnek...

Lactofeel hüvelygél egy orvostechnikai eszköz - 0344; gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!