hüvelyfolyás hüvelyfertőzés lactofeel

Orvos válaszol
Kérdezze szakorvosunkat hüvelyfertőzésekkel, Lactofeel alkalmazásával kapcsolatban! Kérdésére e-mailben kap választ.

Egyéb szülészeti, nőgyógyászati témájú kérdéseit e site keretein belül nem tudjuk megválaszolni.

Dr. Ujházy András

szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász szakorvos, egyetemi adjunktus
Magánrendelő:
Budapest, XI. kerület. Zenta u. 1.,
www.ujhazy.hu

Írja meg kérdését!

Kérdésem:

Kérdések-válaszok
az eddig megválaszolt kérdések.

Kérdés:

Azt szeretnèm kèrdezni, hogy enyhe gombás hüvelygyulladásra jó e a Lactofeel hüvelygèl? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor a hüvelyfertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása).Ezt követően regenerálásra javasolt a 7 napos Lactofeel gél. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne, hogy Lactofeel huvelygel mellett lettem terhes, kellenne aggodnom ez miatt? Jelenleg 10 hetes kismama vagyok :).

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél alkalmazható terhesség alatt, csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Ma voltam nőgyógyászati kontroll vizsgálaton, és tenyésztés céljából az orvos mintát (kenet) vett le a hüvelyemből. Azóta egy pici irritációt érzek, enyhe csípő érzéssel. A vizsgálatra tünetmentesen érkeztem. Mivel fennállhat nálam korai terhesség, az orvos csak nagyon óvatosan, a hüvely boltozatáról vett mintát,a méhnyakról nem. Használhatok Lactofeel-t, vagy az esetleges beágyazódási folyamat alatt nem szabad? Létezik esetleg az, hogy a mintavétel során használt az orvos valamilyen anyagot (ecet vagy jód) amire érzékeny vagyok? Korábbi válaszait is nagyon köszönöm!





Válasz:

Kedves Hölgyem!

Lactofeelt alkalmazhat vizsgálati lelet nélkül. A vizsgálat után kezdődött irritációval kapcsolatban kár lenne találgatnunk, célszerűbb megkérdeznie kezeléoorvosát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

A lactofeel gél használata után hány nap múlva lehet hüvely kenet vizsgálatot végezni? (mikroszkópos és tenyésztés) Tegnap használtam és a héten csütörtökön kell visszamennem kontrollra. Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vizsgálat előtt két nappal már nem javaslom a gél használatát!

üdvözlettel

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap voltam orvosnál, aki mikroszkópos vizsgálattal bakteriális és gombás hüvelyfertőzést diagnosztizált egyszerre. Fluomizin hüvelytablettát írt fel, amit 3 napig kell használnom, majd azt követően Natamicin tartalmú kúpot a gombára. Korábban már használtam a Fluomizin-t, de nagyon csípett. Azt kérdezném, hogy Ön szerint Lactofeel géllel helyettesíthetem a gyógyszert, és ha igen hány napig ajánlja? Korábban is voltak gyulladásaim, de 1 éve tünetmentes voltam, ezidáig. A tenyésztés eredménye még nem érkezett meg. Kora terhesség esetén is alkalmazhatom a gélt? Nagyon aggódom. Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A kezelés meghatároozásához fontos lenne látnom, milyen baktériumkat láttak a kenetben, így távolról erre nem tudok válaszolni.

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A hüvelykenetemből Klebsiella pneum. és Citrobacter Koseri tenyészett ki. Ez okozhat sárgás folyást?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A hüvelyfertőzések kivizsgálása mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján javasolt, nem tenyésztés alapján. A fertőzések jellemzően több kórokozó által okozott kórképek, emiatt a kenet megbízhatóbb eredmlnyt ad.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap használtam este lefekvéskor Lactofeel gélt, de csak a tubus 1/4 részét, mert babát tervezek, és a várható ovuláció ideje ezen a héten szombaton lesz. Azt szeretném kérdezni, hogy rontottam-e az esélyeim a gél használatával? Azt olvastam, hogy tüszőrepedés környékén nem ajánlott. Viszont pár napja hüvelyi irritációt érzek, ég, csíp. Voltam nőgyógyásznál aki tenyésztésre vett mintát, de szemmel nem látott gyulladást feltáráskor. Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

azt szeretném megkérdezni magától hogy 5 hete már barna folyás jelentkezik nálam 17 éves vagyok soha nem fordult még elő velem ez a helyzet
Vettem terhességi tesztet is negatív lett az eredmény
Esetleg megtudná mondani mitől lehet ?
Köszönöm előre is válaszát! Anita

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Előző este használtam először az első Lactofeel tubust, mert az előző hónapokban sok antibiotikumot kellett szednem, és visszatérően jelentkezik a hüvelyflóra felborulása, gyulladása. Viszont ma reggelre azt vettem észre, hogy barnás folyásom volt egész éjjel, lehetséges hogy a Lactofeel miatt ( irritáció ) ? Előtte szeretkeztünk a párommal, viszonylag száraz volt a hüvelyem, amiatt is jelentkezhetett esetleg ez a probléma? Vagy esetleg a gél lenne ilyen barnás színű?
Köszönöm a válaszát előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A panasza alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. A barna hüvelyváladék oka ettől független, más okozhatja. Tartós (napokon keresztüli) fennállás esetén kivizsgálása szükséges.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap nőgyógyásznál jártam, aki E coli miatt Betadinos ecsetelést végzett a hüvelyemben. Ez korábban is bevált, akkor nem okozott problémát, irritációt. A mostani kezelés után viszont szűnni nem akaró égő, csípő érzetem lett, ami már azóta csökkent. Az E coli tenyésztés eredménye, de telepszámot nem írt a labor. Mivel babát szeretnék, szerettem volna, ha "minden rendben odalent", ezért engedtem az újabb kezelést. Hamarosan peteérésem lesz (várhatóan 4-5 nap múlva), addig használhatok Lactofeel-t a hüvelyi PH visszaállítására? Ön szerint a jódos oldat nem okoz kárt az esetleg megfoganó babában? Válaszát köszönöm! Krisztina

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása), melyet követően 7 este Lactofeel hüvelygél alkalmazható. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Antibiotikum használata után erős hüvelyfolyásom lett,a nőgyógyászom Macmirort írt fel,de a folyás nem múlt el.A hüvelykúp használata után tenyésztés történt ami vegyes baktériumot állapított meg.Egyébb:parakeratosis,metaplasia
Ezek mit jelentenek?
Ön szerint érdemes lenne használnom lactofeelt,vagy valami más hüvelyflóra visszaállító hüvelykúpot?
Az orvosom semmit nem írt fel,mert szerinte nincs teendő ha a folyáson kívül más tünet nincs.Nem tudom,hogy így élhettek-e nemi életett?
Köszönöm válaszát előre is!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Állandó visszaérő hüvelyi viszketésem és folyásom van,aminek kellemetlen a szaga is!
Többször voltam orvosnál, igazából azt mondta az orvosom, hogy ebbe bele kell törődni, szinte minden nő ezzel küzd :(
Ez tényleg így van, el kell fogadnom, hogy ez újra és újra megnehezíti az életemet?
Köszönöm, ha válaszol! Adrienn

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Egyálatlán nem kell beletörődnie, kivizsgálás alapján, hosszabb kezeléssel ezek kezelhető problémák. Leírt panasza alapján chronicus hüvelyi gombafertőzés és bakteriális vaginosis szövődhet, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Voltam nőgyógyásznál és a méh heveny gyulladását diagnosztizálta! Kaptam Macmirror hüvelykúpot amit napi 1x, klion tablettát amit napi 2x és Tarivid-richtert amit napi 2x kell szednem. Azonban nem tudom, hogy ezeket e egyszerre bel ehet venni? Illetve ma reggel bevettem a kliont és a tarivid richter tablettát és utána teljesen lelassultam, szédültem, nekimentem mindennek... érdeklődnék hogy ez normális vagy ne is szedjem mert gond lehet belőle. Nem tudok semmilyen gyógyszerérzékenységről eddig...

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ezek a gyógyszerek szedhetőek együtt, azonban, ha Önnek ettől mellékhatása van, a kezelés leállítása jön szóba, ezügyben a receptet író orvos kollégával kell beszélnie, esetleges alternatív kezelést ő fog mondani ezek helyett.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

Néhány hete hüvelyviszketést, bővebb folyást tapasztalok, amelynek kellemetlen szaga nincs. A nőgyógyászom javaslatáta erre először Canesten kúpot és krémet használtam, majd mivel ez nem hatott, Orungal kapszulát és bóraxos hüvelykúpot kaptam. Sajnos eddig ezek is hatástalannak bizonyultak (kb. 2 hete használom a kúpot szünetekkel, és 1 hete szedem a gyógyszert napi 2x1 adagolással).
A kérdésem az, hogy Ön szerint érdemes lenne-e egy tenyésztést végeztetni, ès ha igen, előtte mennyi idővel kellene abbahagyni a kúp használatát? Most is kellemetlen a viszketés/folyás, de attól tartok, ha abbahagyom, még rosszabb lesz.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

Dona

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, a kenetvétel előtt kb 5 napig ne használjon hüvelykúpot.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

19 éves nő vagyok. A hüvelyemben fehér darabokat észleltem, amik legjobban elmorzsolódott és nedves papírzsebkendő darabokra hasonlítanak, olyan mintha hámlana a hüvelyfal. Nem viszket, nem is fáj és szaga sincsen. Mi lehet ez?

Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

2018.01.23-án volt egy spontán vetélésem, a terhesség 5 hetes volt. Voltam orvosnál, aki vizsgálat alapján megállapította, hogy az eset szövődmény mentes. A vérzés több napig is tartott, ami valószínű, hogy felborította a PH értékemet. Érdemes ilyenkor tenyésztést végezni, vagy kezdjem el használni a Lactofeelt? Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a vérzés megszűnt, akkor javaslom 7 este a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
28 éves nő vagyok. Nemrég HPV 16-ot tipizáltak nálam. Most kaptam meg az eredményt és azt mondta a doktor úr hogy még nem kell a műtét mert nincs rákos elváltozás. Ajánlotta a DeflaGyn-Q gélt. Az érdekelne hogy ilyen esetben hatásos lehet még vagy nem. Azért kérdezem mert igencsak drága és ha nem használ nem dobom ki az ablakon a pénzt.
Szedem az ISOPRINOSINE gyógyszert is. A kettőt lehet egyszerre alkalmazni?
Doktor Úr mit javasol?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

HPV fertőzés kezelésében a Deflagyn Q gél hatását tanulmányk igazolták, bár hazánkban nincs még vele tapasztalat. A két készítményt együtt is lehet használni.
A műtéti beavatkozás indikációja a cytologiai lelettől és colposcopos képtől függ.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm
Szexuàlis együttlét közben elszakadt az óvszer, ezt időben észrevettük. Viszont másnap vettem észre, hogy bennem maradt egy darab humi. Konkrétan az egész spermatasak. Érdeklődnék lehet-e bármi bajom, gyulladásom attól,hogy 1 egész napig bennem volt.
Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A hüvelyben levő idegentest okozhat bakteriális fertőzést, emiatt 7 este javaslom a Lactofeel hüvelygélt. Ha panasza jelentkezne, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Dalma vagyok, 37 éves és 18 hetes terhes. A cytologia eredményem negatív lett, viszont kóros flóra miatt a nőgyógyászom 10 napos CNS kúpos kezelést írt fel- 1db/nap. Az utolsó kúp használata előtt sűrű sárgás(kúppal megegyező színű) túrószerű darabos hüvelyváladékom lett kb 1 napig, aztán fehérré változott és mostmár egyre kevesebb van, nem csíp, nem viszket és nincs szaga, semmi kellemetlen érzésem nincs miatta, csak aggaszt hogy egyáltalán van és megfertőződhet a magzat Az orvosom legközelebb kedden tud megnézni.Kérdésem: Lehet ez egy tisztulás a CNS kúptól vagy egy újabb fertőzést kaptam?
Most szombat van, várhatok keddig, vagy kezelhetem magam valamilyen vény nélküli patikai készítménnyel?
Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata illetve tenyésztés alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel a terhességet gondozó szülészorvos kollégát!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr !
50 éves vagyok most nemrégiben kenőcsös citromsárga ragadós folyást tapasztaltam más tünet nincs.körzeti orvos vizeletben laborban baktérium
+ltr FVS 45 db/ltr húgyúti fertőzést állapít meg .monural 3g kaptam rá ettől lehet a folyás ez inkább nőgyógyászati ugye?3gyermeket szültem soha nem volt más problémám.köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelete alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. Amennyiben panasza nem szűnne egy hét kezelés után, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdv! A nevem Bettina.Elöször is szeretnék bocsánatot kérni a helyesírásért, nem igazán van mindegyik betüre hosszú betü! Másodszor
Elvesztettem a szüzességem 2018.01.15-én (20 évesen) nem védekeztünk elöször!
Nos, az elöváladéktól lehetek terhes ?
Ki pisilhetem másnap még a vért ?
Miért lüktet, fáj folyamatosan a hüvelyem?
Köszönöm a választ :)

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszait így nehéz lenne megmagyarázni. Előváladéktól is lehet terhesség, nem zárható ki. A fájdalom tartós fennállása esetén nőgyógyászati vizsgálata javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr,

Én egy 27 éves nő vagyok és azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy menszi után 2 napig ilyen átlátszó szinte barnás folyásom van, kicsit kellemetlen szagú, semmi viszketés, semmi fájdalom, nem nyálkás, nem ragacsos.Minden rendben van, vizelet is és a menszi is. Főleg együttlét után tapasztatam, semmi pecsételés, mindig odafigyelek magamra és a párom is, lassan 3 éve vagyunk együtt. Aggódok hogy nem e fertőzés áll a háttérben, mert még ilyet sosem tapasztaltam . Külföldön élek és az itteni orvosolról csak rosszat hallottam.. Az elmúlt idökben nagyon sokat stresszeltem, munka és stb. Lehet hogy ez lenne az oka?

Nagyon szépen köszönöm,
Tisztelettel,
Alexandra.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy egy ideje fehéres bő hüvelyi folyásom van ami kellemetlen hal szagú, néha égő viszkető érzéssel is jár. Nem tudom ez esetben mi lenne a teendő, mi lehet a baj?.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdv, Anett

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy hétig magas láz és köhögés miatt az orvosom erős antibiotikumot írt fel. Közben lázcsillapítót is szedtem. Nálam semmi tünet nem jelentkezett (talán minimális viszketés) Viszont a partneremnek mindjárt a szexuális együttlétünk után, reggel apró piros pöttyök jelentek meg a makkján, és fájlalta. Aztán egy nap múlva a karján is pöttyök lettek. Ez attól lehet, hogy gombás fertőzést kapott tőlem? Vagy esetleg (mivel úgy olvastam, hogy az antibiotikum megjelenik a hüvelyváladékban is) gyógyszerérzékenység miatt jelentek meg nála a pici piros kiütések?
Válaszàt előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasz alapján partnerének nagy valószínűséggel gombás fertőzése alakult ki, kezelése javasolt lokálisan.
Önnek hüvelyi gombafertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben hüvelyi panasza jelentkezne a következő hetekben, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

9 hetee terhes vagyok és a tenyésztésem hüvelygombát mutatott ki. Egyébként viszket és kicsit irritált a hüvelybemenetem. Az orvosom Gynoxin hüvelykrémet javasolt, azonnan ódzkodom a használatától. Véleménye szerint megoldás lehet a problèmámra a lactofeel? Várandósan is lehet használni?
Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzés kezelését vizsgálati lelete alapján gondozó orvosa határozza meg. A Lactofeel gél nem kezeli a gombás hüvelyfertőzést. A gombás fertőzés hüvelyi kezelését követően a tejsavas hüvelyflóra helyreállítására természetesen alkalmazhatja 7 este.


dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr !

2016. Augusztusában szültem meg első gyermekünket !
Azóta sajnos folyamatosan visszatérő problémám van , mellyel minden alkalommal magán nőgyógyászomhoz fordultam !
Függetlenül étkezéstől, ciklustól illetve együttlétektől, kellemetlen égő, viszkető érzésem van a hüvelyemben, mely minden alkalommal erősen piros-vöröses elszíneződéssel párosul ! Hüvelyi folyás van hogy abszolút nincs, van hogy bő , de szín és szagtalan !
Az orvosom felírt Dalacin
hüvelykrémet ill. Pimafucort kenőcsöt, ezeket egy hétig alkalmaztam , a problémák megszűntek, majd a kontrollon csinált tenyésztést, hpv tesztet, cytológiát -ezek mind negatívak lettek . A hüvelyi pH teszt viszont pozitív volt többször is. Ezt a kezelést 3 alkalommal csináltam végig, a páromnak nem írt fel semmit, mondván ha neki nincs problémàja , akkor nincs szüksége kezelésre ! A problémám minden
hónapban előjön , és nagyon
megkeseríti a napjaimat. Fél éve nem mentem vissza az orvoshoz, egyéb téren nagyon elégedett vagyok vele, mert alapos, de nem hiszem, hogy ez a kezelés hosszú távon megfelelő lenne a számomra ! Itthon is rengeteg óvintézkedést tettem, csak pamut fehérnemű hordása, tisztasági betét hanyagolása, menzesz alkalmával csak betét használata. Félek, nehogy komolyabb problèma alakuljon ki !
Szeretnénk újra kisbabát, de míg ezek a problémák fennállnak, nem merünk babát vállalni !

Kérem , adjon tanácsot , ön szerint mi lenne a teendőnk ?!

Válaszát előre is köszönöm !

Nagy Tímea

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdv doktorúr.
Olyan panaszom lenne hogy a szeméremalykak alúl a Hüvely bemenetelénél megdagadtak és viszket is beljebb is
Fehér folyás jön belöle tapadós anyag mind a zselé de nem büdös egyenlőre :(
Mit tegyek?
Orvoshoz nem igazán szeretnék vele menni :(

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy ideje égö,sütö érzést tapasztalok a jobb petefészkem táján,amely néha átsugárzik a jobb vesém felé.Nem fájdalom,kizárólag kellemetlen sütö-maró érzés.Van vese homokom már 4éve,de eddig még nem okozott semmilyen tünetet.Vizeletem rendben.Nem kell se sürün pisilnem,se a szine nem változott.Kérem ön mit gondol erröl?Elöre is köszönöm!Üdv!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, akár STI kivizsgálások alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr.
Egy olyan kérdesem lenne hogy a DeflaGyn-q alkalmazása közben lehet -e nemi életet élni ?

Válasz:

Kedves Högyem!

Óvszer alkalmazással javaslom.

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Korábban írtam Önnek, hogy a lactofeel használata után csípő érzésem lett, ezért végeztettem tenyésztést, ami teljesen negatív. (BV, gomba stb.)
Ellenben a mikroszkópos vizsgálat eredménye a következő: Gyér lactoflóra+ vegyes flóra
3-5 PMNL Ön szerint van-e szükség fertőtlenítésre vagy elegendő a Lactofeel használata. Tegnap próbáltam újra a Lactofeel-t, ami mára ismét csípni kezdett. Mit javasol? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A colposcopos kép, nőgyógyászati vizsgálat szükséges, hogy véleményt mondjak, ez utalha aerob vaginitisre, de akár hüvelyi gombafertőzést kísérő dysbacteriosisra is, a kezelést ez befolyásolja.

üdvözlettel

Kérdés:

Az orvosom BV-re írt fel Klion-D 100 kúpot. Minden héten egyet kell felhelyeznem, azt mondta. A Klion-D felhelyezése mellett kell használnom Lactofeelt? Illetve ha igen, azt milyen gyakran?
Már nagyon régóta bakteriális fertőzésem van, ami visszatérő.
Nuvaring használó vagyok.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy visszatérő panaszának háttere felsimerésre kerüljön. Laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok javasoltak.
A lelete alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek, fenntartó adagban heti 1-2x alkalmazza tartósan a fenti kivizsgálást követően.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Már többször használtam a Lactofeel gélt, mindig segített! A napokban múlt el a vérzésem, majd utána használtam a gélt és másnapra nagyon csípett! Azóta nem használtam, de a csípő érzés megmaradt! Próbáljam meg újra vagy keressek fel nőgyógyászt? Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy ideje hüvelyfolyást észleltem magamon. Fehér színű, kellemetlen szagú. Több esetben égő érzéssel társul, nem csak vizeletűrítéskor. Bakteriális lehet ez a fertőzés? Ha igen, elegendő-e csak a lactofeel hüvelygél használata?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Klion D tablettát és hüvelytablettát írt fel a nőgyógyászom heveny hüvelygyulladásra. Most tartok a hatodik napnál a tízből és már nincs tünetem. Ha befejeztem a kúrát, akkor ajánlatos Lactofeelt használnom? Ha igen, akkor meddig és hetente mennyit?
Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírtak alapján 7 este javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Azzal fordulok onhoz mert problemaim vannak huvely folyasom van viszketo ego erzesek amik nagyon kellemetlenek(meg szuz vagyok ) ilyenkor mit javasolna a doktor ur? 3 evvel ezelott volt egy mutetem pete feszek cisztam volt amit a doktor ur hajtott vegre. Probaltuk elerni tobbszor is de nem tudtuk. Tehat ilyenkor mit javasol a doktor ur ha ez a problema all fenn mit lehet hasznalni ilyenkor?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm
Gyermekem hüvelyében cérnaférget találtam 1-et.
Vermox tablettát adtam neki.
Kérdésem az lenne mi tévő legyek,hogyan tovább?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Keresse gyermekorvosát további ellátás, majd kontroll céljából!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne, hogy a bórsavas hüvelykúp használata csökkenti-e a teherbeesés esélyét, ha együttlétet követően használják?
Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom hüvelykúpok alkalmazását, amennyiben terhességet tervez vagy nem védekezik terhesség ellen!


dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdéssel fordulok önhöz , hogy a nőgyogyászom hüvelyi gyulladásra irt fel Lactofeel hüvelyi gélt , de én Nuvaring fogamzásgátlót használok. Mennnyire fogja befolyásolni a fogamzásgátló hatását ez a gél? Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Nuvaring gyűrű mellett alkalmazhatja a Lactofeel hüvelygélt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a problemaval fordulok onhoz hogy mar lassan 5 honapja minden honapban elo tunik egy hetre ilyen gomba szeru fertozes a vaginamnal voltam vele nogyogyasznal es o valami huvely gyulladast allapitott meg ! Erre antibiotikumot es kremet kellet hasznalnom ami el is mulasztotta. Korulbellul 3 honapja tudtam meg hogy terhes vagyok akkor volt egy eros viszketo eros csomos folyasom amit canesten kapszulaval es kremmel el is mulasztottam . Sajnos a terhesseget meg kellet szakittani kb: 1 honapja a menzesem 1 hete volt es ismet fel jott ez a viszketos csomos folyasos fertozes nem tudom hogy terhes lehetek e mert nem vedekeztunk ! A kerdesem az lenne hogy mivel tudnam el mulasztani ezt a minden honapban feltuno viszketo eros folyasos fajdalmas fertozest ? Elore is koszonom valaszat !!!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Hat napja kezdtem el erős égő, viszkető és fájdalmas érzést tapasztalni a hüvelyemben. Akkor azonnal vettem három darabos Canesten hüvelytablettát, amiből tegnap előtt használtam el az utolsót. Csökkentette a panaszaimat, de sajnos nem múlt el. Ma voltam nőgyógyásznál, aki azt mondta fluoros a hüvelyem és heveny hüvelygyulladásra írt fel Klion tablettát és hüvelytablettát is, azonban három nap múlva kezdődik a menstruációm, így ezeket addig nem kezdhetem el szedni. A kérdésem az lenne, hogy addig van-e értelme használnom Lactofeel hüvelygélt a tünetek csökkentése érdekében, illetve lehetséges-e, hogy a Lactofeel önmagában is megoldja a problémámat és utána már nem kell a nőgyógyászom által felírt gyógyszereket is alkalmaznom.
Válaszát előre köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés pontos okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést (tekintettel arra, hogy gombafertőzésre jellemző panaszai az alkalmazott Canesten kezelésre nem szűntek)
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

A mai napon voltam nőgyógyásznál, aki folyást tapasztalt, viszont mikroszkópos vizsgálat nem történt, és semmilyen kezelést nem javasolt. Mivel már többször kezeltek BV-vel és gombás panaszokkal, hasonló tüneteim vannak, mint akkor. Nemrég érkeztem külföldről, ahol 2 hétig tartózkodtam és tengerben is fürödtem. Ön szerint használhatom a Lactofeel-t vagy várjak, ameddig a tünetek esetleg javulnak vagy rosszabbodnak? Babát szeretnék és a ma látott orvos kifejezetten ellenezte a Lactofeel használatát is.Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A panasza alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Hüvelyi fertőzésem volt ami kezelve lett, és a kontrolltenyésztés eredménye már negatív volt azonban a hüvelyi ph-m 4,7 lett, így az orvosom lactofeel alkalmazását javasolta heti két alkalommal. A használati utasításon azt írják, hogy a pH fenntartásához és a megelőzéshez ajánlják a heti 1-2 tubust, azonban kellemetlen tünetek enyhítésére lehet napi 1 tubust is használni 7 napig. Nekem még mindig előfordul égő érzés a kis szeméremajkakon és a pH-m még magasabb, és kérdésem arra vonatkozna, hogy lehet-e naponta használni 7 napig és utána mégegy dobozt heti 2 alkalommal, vagy a mégegy dobozt elég csak pár héttel később, vagy ilyen tüneteknél már nem kell naponta használni, hanem valóban elég a heti 2 adag?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelete alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását 7 este, majd fenntartó adagban heti 1-2 alkalommal a második dobozt. Panaszai gombafertőzés gyanúját keltik, ha visszatérően jelentkeznek panaszai, további ken etvizsgálat szükséges ezirányban.
A Lactofeel a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

30 éves nő vagyok, a lactofeel használata mellett, érdekelne milyen intimmosakodót ajánlana? Sokszor van fertőzésem, hol bakteriális, hol gombás sajnos. Az Idelyn-ről olvastam, az esetleg jó?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Visszatérő hüvelyfertőzés panasza kivizsgálást igényel, intim mosakodó nem fogja megelőzni panaszait.
Lactofeel hüvelygél a normál flólra erősítése miatt megelőző hatással rendelkezik, de emellett feltétlen nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a visszatérő panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

13hetes kismama vagyok hüvelyi folyásom van kellemetlen szaga is van van mikor túros darabok vannak a folyásomba . Mi lehet ez? Mit ajánl? A lactofeel-t? Használhatom ? Nem árt a babának ?
Válaszát elöre is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel a terhességet gondozó szülészorvos kollégát!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Szexuális együttlétet követően lehet-e használni a Lactofeel gélt? Babát szeretnék, ezért nem tudom, hogy a gél használható-e az esetleges beágyazódás alatt? A hétvégén volt peteérésem, és az együttlétek óta diszkomfort érzetem van. (ég, csíp)Múlt héten a kenetvizsgálatom eredménye negatív lett (mikroszkópos és tenyésztés) nem találtak gombát és baktériumot. korábban kezeltek krónikus fertőzéssel, lehet, hogy újra kiujult? Üdvözlettel: Krisztina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne, hogy mit csináljak, ha már többször használtam canesten combo-t,.ami hatásos, de csak egy ideig? Szülés és szoptatás óta van, kicsi folyásom, de csak, ha köhögök, tüsszentek, és érzek némi szagot. 2 nőgyógyásznál is voltam, ők azt mondták nagyon kezdeti dolog. Felírtak valamit, de sajnos nem jó a memóriám a gyógyszerek megjegyzésésben. A kérdés,.mit csináljak, hogy ne jöjjön elő újra és újra?

Köszönettel: Mónika

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!Az lenne a kérdésem két hete világosbarna hüvelyfolyásom van használtam canesten combi duot de semmi eredmény,közbe megjött a menstruációm de utánna is ugyan ez folytatodik mit javasolna előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Dr úr!

Canesten combi használata után egy nappal csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. ( 2 hete késik a mensesem)
Kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer befolyásolhatta a tesztet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!


Nem, ez nem befolyásolhatta a teszt eredményét

üdvöözlettel

Kérdés:

Joestét kívánok doktor úr azt szeretném megkérdezni öntől hogy egy hete volt hüvely folyásom és használtam a lactoféélt és elis múlott de most megint van visszatérhet még akkor ha semmi bajom nincs ? 17 éves vagyok és nem volt még ilyen.
válaszát elöre is köszönom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Gombás fertőzés kezelése után is érdemes lactofeelt használni? (Canesten kombi uno után) vagy legalább ártani nem árt? Akár már másnap este?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gombafertőzések egy részében a gyulladás részeként eltolódik a hüvelyflóra, emiatt javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását 7 este.


dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok!
Az intim mosakodók befolyásolják a Nuvaring hüvelygyűrű hatékonyságát?
Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Nuvaring gyűrű mellett alkalmazhat intim mosakodót külsőleg.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnèm kèrdezni hogy kis mamának való hüvely gèl vagy tabletátt tudna ajánlani voltam emiatt nőgyógyásznál ès amitt fel írt nem hatott ès probáltam már a canestent meg most beliema gèlt de nem èrzek semmi javulást ès most elèggè meg vagyok ijedve

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a tenyésztés mellett a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
Kérem, hogy kezelőorvosával a vizsgálat alapján beszélje meg a szóba jövő kezeléseket!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni hogy babát szeretnénk es szükségem van a Gynoflor hüvelytablettara mert érzékeny vagyok . A Gynoflor befolyasolja a spermát? Atólmég megfoganhat a baba?

Köszönettel: Filadelfia

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a tejsavas kezelés alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!
Az előző kérdésemet kiegészítve, kérem újbóli segítségét. 12 éve vagyok férjnél, 3 gyermekem van, cytologian egy hónapja voltam ami teljesen negatív lett, a kontakt vérzés nagyjából 2 hónapja jelentkezik, néha erősebben néha gyengébben. Tegnap este kipróbáltam a lactofeel-t, azóta már égő érzésem van az egész hüvelyemben. Mindenképpen bejelentkezek Önhöz a jövőhéten, de addigis kérem adjon tanácsot, folytassam a lactofeelt vagy hagyjam inkább abba. Köszönöm, V. Mónika

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia fertőzés irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy 16 éves vagyok és érzekelek hogy viszkető és csípő érzéseket! Ez gombára utalna? Vagy mi lehet ez? Köszönettel Patrícia!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Szexuális együttlétek utan rozsaszin folyasom van, az egyik orvos egy vizsgalat utan, mialatt csak a méhemet nézte meg ultrahanggal 15 mp-ig, azt mondta mehszajgyulladasom van, erre klion-d kúpot írt fel. A vérzésen kívűl nincs más tünetem, se folyas se viszketés. A lactofeel rendbe tudna tenni vagy tényleg használjam a kliont? Előre köszönöm a válaszát. V. Mónika

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy cytologiai kenetvizsgálat, colposcopia, további laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok!

Szeretnék érdeklődni, hogy nekem DEFLAGYN-Q hüvelygélt írtak fel, viszont az nem kapható és helyette a Lacto Feel-t ajánlották. Ön szerint ennek is ugyan olyan hatása van?
Köszönettel

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a hüvelyflóra regerenálása szükséges, javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves doktor úr!
Párommal évek óta szeretnénk kis babát !!
de idáig mind hiába próbálkoztunk!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy forduljanak meddőségi központba és részletes kivizsgálást kérjenek, tanácsokat!

dr Ujházy András

Kérdés:

Jo napot doktor úr! Olyan kerdesem lenne hogy a huvelyemben kis fehér potyok vannak nem budos nincs szaga nem eg csak ha pisilek kicsit csip. ez most gomba vagy valami bakteriumos fertőzés? Mivel kezeljem?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nem tudom mi lehet a problémám de december környékének vizsgálaton meg alapították h szisztam van ami még kicsi és el fog tűnni uttana amikor pisiltem szúrt kellemetlen volt nem írtak rá gyógyszert ez egy pár napig kinozott és még szűnt most el telt pár hónap és ilyen sárgás színű és rossz szagú folyás jött a huvejbol gyógyszerész ajánlott egy egyszeri kupot és egy négy esetén szájon át szedhető gyógyszert ami 4napig szedhető de nem igazán használ és most már teljes fehér és ilyen kis daragkas folyás van és a hasam alja fáj mi lehet a probléma doktor úr kérem segítsen ! Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ur!
Lilla vagyok 26 éves
Olyan kérdésem van lenne hogy 1 éve szültem. Azota hüvely folyásom és viszket s kelemetlen illatu ? . Voltam orvosnál s canesten kupot s krémet kaptam . De a kurát befejeztem és mégis . Mit javasol mit tegyek igen zavaro mind nemi életileg s a hétköznapokon is .
Köszönöm válaszát . Üdv Lilla

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves doktorúr!

Babát szeretnék de eddigi vizsgálatok alapján a méhnyálkahártyám el van vékonyodva. Szedek e vitamint amit olvastam a neten.mert orvosi magyarázatot eddig nem kaptam. Az a kérdésem ez véget lehet babám vagy nem? Befolyásolja az is,hogy alulmüködik a pajzsmirigyem? Vagy mit tudok tenni,hogy össze jöjön?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Endokrinológiai konzultáció, nőgyógyászati kezelés javasolt. Ezen a honlapon hüvelyfertőzéssel és Lactofeellel kapcsolatban kérdezhet!

Köszönöm, üdvözlettel

Kérdés:

5 hetes terhes vagyok,ez ma reggel derült ki. Tegnap este felraktam egy hüvelygélt,mert ég/csíp a hüvelyem. Nem lett jobb reggelre.. Okozhattam kárt a terhességemben? (Kétszer volt már sajnos missed a.b.-m.)
Menjek el vizsgálatra,ugye?
Köszönöm,ha válaszol!
Nikolett

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
terhességének a Lactofeel hüvelygél alkalmazása természetesen NEM árt, alkalmazhatja a Lactofeelt terhesség alatt 7 este, majd megelőzésképpen is.
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm.
Viszér gyanús vagyok,felírtak egy màsik fogamzàsgàtlót/Azalia/a régi/Lindynette/gyógyszerem helyett,azóta kb.1 éve folyàsom van.àllaga,színe vàltozik.más mellékhatàs nincs.kenet vizsgàlat minden alkalommal van,ph kicsit magas szokott lenni.baktériumot tartalmaz ezért is jàrok rendszeresen nőgyógyàszhoz,de eddig semmilyen kúp,krém,gyógyszer nem hasznàlt.már nem tudom mit próbàljak ki,hogy elmúljon.zavar a nemi életben és a hétköznapokban is.
Esetleg tudna ebben segíteni?!Köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném kérdezni hogy a lactofeel gélt lehet használni méhszájseb fagyaszás után? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen! A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy ha fehér túró szerű folyásom van, minden nap, nem kellemetlen szagú, akkor arra a lactofeel gél hatásos lehet? Ha nem akkor forduljak nőgyógyágyhoz?
17 éves vagyok

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a lactofeel gélt lehet akkor is használni,ha az utolsó 3 kezelés egybe esik a menstruációmmal? És lactofeel kezelés közben lehet nemi életet élni?
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdésel fordulok ön hoz hogy 16 éves vagyok nincs mestruáciom es fehér nyálkás folyásom van! Ez baktérium?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves doktor úr!
3éve szültem. Azóta állandó fehér folyasom van
4hete kaptam Macmiror comlex 12 darabos hüvely kupot utánna glimanflore huvelykup majd dermic ét szedtem 3db 2hetente 1et. A másikat a párom vette be. Lomexin 2%kremet kaptunk. Ezt elhasznaltuk majd ismét fehér folyás van nálam nem viszket nem ég nem fáj csak fehér folyás és picit darabos ha össze morzsolom a kezemen vissza mentem a dokihoz adott fluomizin huvelykup -ot meg azt mondta a mensi utánna 5napig missy gélt használják.
Vajon mi lehet a problémám válaszát köszönöm szépen
Barbi 25eves :)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Fanni vagyok 19éves és pár hete derült ki hogy bakteriális vaginosisom van. A doktor no supplin nevu tablettat irt fel es mivel jeleztem hogy van partnerem azt mondta hogy felezzem meg vele es mindketten 5bapig szedjuk (2x1). Azonban en ezt meg nem mertem elmondani a paromnak mert elegge gyogyszer ellenes es felek hogy nem fog orulni hogy miattam kell gyogyusert szednie. Azonban nalam semmilyen mellekhatassal nem parosult a problema csak tabletta iras okan mentem el vizsgalatra is. Kerdesem az lenne hogy mennyire szukseges hogy a parom is szedje a gyogyszert es szabad e szexualis kapcsolatot letesiteni a gyogyszer szedesi ideje alatt. Sajnos elegge leprasnak erzem magam a dolog miatt foleg mert mindig igyekszem figyelni a higeniara ezert se ertem hogyan alakulhatott ez ki vagy mitol. Valaszat elore is nagyon koszonom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelés után javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, a kezelés alatt ne legyen szexuális együttlét. A normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
Amennyiben partnere panaszmentes, első lépésben kezelése nem szükséges.

dr Ujházy András

Kérdés:

Fáj éget viszket és nagyon sárgás a vizeletem hozzá teszem terhes vagyok mit tegyek??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata illetve tenyésztés alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel a terhességet gondozó szülészorvos kollégát!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Az én problémàm1 1/2 hete kisebb vèrzèsem van ès nagyon viszketek.2 ève szültem jelenleg is szoptatok fogamzâsgátlòt Azaliàt szedek.Ez a prèblèma havonta van voltam màr orvosnàl kùpot irtak ès azt mondtàk hagyjam abba a szoptatàst tavaly.Mit tanàcsol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2 hete voltam rákszűrésen aminek az eredmènye p3 lett.. "kóros neoplasticus hámelvàltozás azonosítható, mirigyhàmsejtek atypusos mirigyhàmsejtek (AGC-NOS) azon belül Endocervicalis " lett be x-elve a leleten. Postán kaptam az erdemènyt javaslat, ismètlès fèl èv múlva.
Ilyen esetben kivàrjam a fél èvet, vagy hamarabb menjek orvoshoz? Nagyon meg kell ijednem? Kènyelmes ez a kièrsesítés, de sajnos így nem tudok kérdèseket feltenni ès össze vagyok zavarodva.
Plusz a vizsgálat alatt kiderült, hogy van egy 9mm nagyságú miomàm, amivel orvosom azt mondta nem érdemes foglalkozni . Kérem segítsen megérteni mi törtènik velem.
Előre is köszönöm válaszàt.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kérdései jogosak, de vizsgálati lelet alapján, személyes konzultáció során kell ezeket megbeszélni orvosával. Ez az internetes fórum hüvelyfertőzésekkel kapcsolatos kérdések megválaszolására jött létre. Köszönöm megértését

Kérdés:

Nőgyógyásznal voltam, azt mondta nemi herpeszem van, kaptam cns huvelykupot, telviran tablettát, Es herpesz krémet. 2 este helyeztem fel a kupot Es a
Második után erős vérzésem lett, miközbe a menstruaciomig lenne még 1,5 hét. Ez a kúp miatt van? Ne használjam többet akkor se ha elmúlt a vérzés? Köszönöm a választ.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A vérzés miatt nem javaslom a hüvelykú alkalmazását, ha panasza nem szűnne, nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Véres váladékozás tartós hüvelyi kúp / gél kezelés mellett előfordulhat, azonban ha nem szűnne, vizsgálatot indokol, hiszen egyéb oka is lehet a vérzésnek.
Ilyen esetben cytologiai kenetvizsgálat, chlamydia teszt jön szóba további vizsgálatként.

dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelyflórás készítménynek lehet olyan mellékhatása, mint a fájó vizelés? Illetve tusolásnál is fájt ,nyilalt a nemiszervem. A készítmény szedése előtt nem tapasztaltam ilyet.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jo estet kivanok! Korulbelul 2hete miutan elmult a verzesem begyuladt a huvelyem es eros folyasom volt nogyogyasz felirt egy 10napos kezelest...Huvelykup,krem es kamillas oblogetes,8napig szepen kezeltem enyhultek a tunetek de meg mindig erzekeny volt elmentem vele megint orvoshoz erre fel akart irni meg 10napos kezelest..erre mondtam neki hogy irjon fel valami erosebbet. Fluomizin huvelytablettat. 6 darabosat es travocort kremet kaptam 2kezelesen vagyok tul es mintha mar semmi bajom se lenne...Ön szerint kezeljem tovabb? Nem lessz ez mar kicsit sok gyogyszer a szervezetemnek? Es nemi eletet mikortol lehet ? Ugy halottam kezeles utan 2nappal igaz ez? Es esetleg ovszerrel lehetne e most ha nem kelemetlen? Parom is kezelve lett...elore is koszonom a segitseget!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kolléga által javasolt hüvelyi kezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.
A kezelést addig végezze, amíg a kolléga javasolta.

dr Ujházy András

Kérdés:

(Barbara) 48 eves holgy vagyok ,mar hosszu ideje szenvedek ettol a problematol.folyasom nincsen,megis nagyon kellemetlen szagom van mar elviselhetetlen,jelenleg kulfoldon elek ,en itt helyileg is voltam nogyogyasznal,minden leletem jo volt,ugyanugy mint otthon,kizartak a ibakterialis fertozest,nemibetegseget stb...igy se gogyszert nem kaptam,es semmitsem ajanlottak,rakszures is megvolt,szoval nem ertem milehet a problema,nem kivanok mast csak szunjon meg ez az allapot,mit tud ajanlani doktor ur?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján történjen további kezelés.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Lactofeel termék pontosan milyen hatóanyagokat tartalmaz? Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy van-e benne lactobacillus törzs és ha igen, akkor melyik vagy melyek? Köszönettel: Fényes Szilvia

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél tejsavat és glikogént tartalmaz, ezek segítségével állítja helyre az Önnek élettanilag saját lactoflóráját és nem egy más törzset telepít a hüvelybe.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy 12 napos Macmiror kúra után (hüvelygombát diganosztizáltak nálam) elkezdtem újra alkalmazni a Lactofeel gélt, azonban csípő érzést éreztem a hüvelyemben, a hüvelyfalamon.
Az interneten utána járva azt olvastam, hogy ez a tünet akkor lép fel, mikor az embernek gombája van (nem tudom, hogy ez csak tévhit-e vagy valós információ).

Mindez számomra azért meglepő, mert mielőtt kiderült volna a konkrét problémám, az orvosom javasolta a Lactofeel használatát (mikor is biztosan gombám volt), és akkor ezt nem tapasztaltam. Ám a gyógyszeres kezelést követően (amikor jobb esetben sikerült kiirtani a kórokozót), igen.

Ez a szervezet természetes reakciója, vagy ajánlatos lenne átállnom egy másik hüvelyflóra visszaállító készítményre?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza arra utalhat, hogy a hüvelyfertőzése még nem szűnt meg.
További kenetvizsgálatot javaslok, majd a Lactofeel gélt folytassa.

dr Ujházy András

Kérdés:

üdvözlöm!35 éves nő vagyok.két gyermek édesanyja.kérdésem az lenne hogy mitől lehet az hogy néha napján barnás nyálka távozik a hüvelyemből amihez társul enyhe hasfájás is.és folyamatosan van folyásom amióta tudom az eszem.tisztasági betétet 14 éves korom óta használnom kell.köszönöm a válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ! Decemberben huvelygombam volt,sűrű túrós folyassal ,amit orvos javaslata alapján canesten kombival sikeresen kikezeltem.Párommal gumival vedekeztunk,de kikezeltuk őt is.Majd március környékén elkezdodott egy átlátszó folyas,idonkent fehéres .Nincs semmilyen más tunetem,nincs viszketés ,sem égés. Általában sport illetve,buszon való utazás (két óra ) után jelentkezik,minimalis mennyiségben . Februárban kezdtem el fogamzásgátlót szedni.Visszatért huvelygomba lenne ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Udvozlom ! Kb 2 hete ego erzest erzek a huvelyemnel Voltam korzeti orvosnal a panaszomal irtfel boraxot azzal kentem magam mivel meg volt a mensesem.De sajnos nem segitett.Majd canesflort hasznaltam az sem segitett.Most pedig canesten duot hasznalom eddig egy tabletat hasznaltam es meg most is ego erzest erzek ? Kerdesem az hogy ez mi lehet mivel folyasom nincs .Koszonom valaszat elore is .

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a menstruációm után mindig elkezd viszketni, fehér folyásom lenni (gombás fertőzés), mentruációm előtt is viszket egy picit de nincs folyás. Azt mondták az orvosok, hogy a hormonváltozás miatt. Meg lehet ezt előzni, vagy valamit tenni ellene, hogy ne jöjjön ki mindig?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Néhány hónapja, a hüvelyemben híg, fehér szagtalan váladékot, hasalja fájdalmat, néha belül viszketést észleltem. Nőgyógyászom hüvelygombára kezelt, de a tünetek csak néhány hétre csökkentek. Mi lehet ez?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretnèm kèrdezni,voltam nőgyogyàsznàl februàrba csinàlt egy ràkszűrèst,megjött az eredmèny:gyulladàs,Gardnerella fertőzès irt fel Dalacin kapszulàt meg Dalacin hüvelykrèmet,meg a Lizin-C-t. Beszedtem az összes Dalacint,meg a krèmet is elhasznàltam. Utàna jo volt,most ismèt van ilyen fehèr folyàsom+viszket meg nèha èg is,lehetsèges hogy visszaestem?
Most nem tudok elmenni orvoshoz, de èrdeklődnèk hogy milyen recept nèlküli gyógyszert ajànlana? Köszönöm vàlaszàt!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Túl vagyok egy antibiotikum kúrán, amit BV-re kaptam, hétfőn fejeztem be a gyógyszert. Még nem érzem igazán jól magam, létezik, hogy még mindig fenn áll a fertőzés? Korábban írta nekem, hogy 7 napig javasolja a Lactofeel használatát, antibiotikum kúra után.-Szükséges újabb vizsgálat Ön szerint, vagy a gyógyszer még dolgozik és várjak, és alkalmazzam a Lactofeel-t.
Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. Amennyiben panasza nem szűnik a 7 napos kezelés után, mindenképp kontroll hüvelykenetvizsgálat javasolt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Szedem a lactofeel hüvely gélt és 7napig kel minden nap és 2 lenne vissza es tegnap elfelejtettem haszalni most mi lessz?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Minden rendben lesz, ez nem okoz problémát, folytassa a Lactofeel alkalmazást!

dr UJházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Pár napja éreztem kevésbé viszkető, égő érzést a hüvelyem körűl és a szemérema ajkaimon. Bekentem már az nem Canestennel. Jól tett 2 nap múlva már alig érzek valamit. Mi lehetet a baj? Mennyek vele nőgyógyászhoz most vagy nem kell? Használhatom-e a Canesten krémet tovább kb 2 hétig vagy sem? Köszönöm előre is válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

1 hónapja bakteriális fertőzést diagnosztizáltak nálam. Fluomizin hüvelytablettával kezeltek, de a panaszok nem szűntek meg. Tenyésztést kértem, aminek az eredménye e-coli és S.agalactive nagy telepszámban. Az eredményre várva újabb Fluomizin kezelésben részesültem, ami nagyon csípett és kellemetlen volt, ezért a kezelőorvos javaslatára abbahagytam. Antibiotikumot írtak fel, Levoxa 250mg 5 db, amit még nem kezdtem el, mert tartok a gombák elszaporodosától. (ezt megelőzően 8 hónap alatt sikerült kiírtani a sarjadzó gombát) Ha elkezdem szedni a gyógyszert, ajánlatos már az első nap használni a Lactofeel gélt?

Válasz:

A Lactofeel kezelést 7 napig az antibiotikum után javaslom,

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Voltam ma a nőgyógyászomnál aki Klion-D hüvelykúpot írt fel. Kiegészítő kezelésként a Lactofeel-t ajánlotta.
Viszont az áll a tájékoztatón, hogy az utolsó 4-5 nap, napi egy tubussal kell használni, este lefekvés előtt. Az lenne a kérdésem, hogy egyidejűleg lehet használni a kettőt(felhelyezem a hüvelykúpot azután egyből használom a Lactofeel-t)? Napközben csak tamponnal tudnám használni, különben kifolyna?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Klion D kezelést követően, mikor ennek vége, akkor kezdje a Lactofeel kezelést 7 napig.

dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyász cns kúpot írt fel, 10 db-ot,illetve 28 napra orungal kapszulát. Azt mondta, hogy valószínűleg kevert fertőzésem van, mert a pevaryl kúp és a fluconazole kapszula nem segített. Csak zárójelben jegyzemmeg, hogy 39 éves vagyok és még az életben nem csináltak tenyésztést nekem, pedig bőven voltam állami és magán rendelésen is. Egyébként amiket kaptam azok használtak is, de most nem úgy múlik ahogy várnám. 6 db cns-en vagyok túl. Az első 4 napban folyamatosan javult, de most megint jobban érzem az égő érzést. Az égő érzésen kívül semmi más tünetem nincs és nem is volt. Tapasztalatai szerint lehet visszaesés kezelés közben? A maradék 4db segíthet még? Az orvos szerint a használt pimafucort kenőcs felmarta a hüvelynyílásomat, azért is ég. Egy ilyen típusú sérülés mikorra múlik el? Köszönöm szépen a választ!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza nem szűnik 3-4 napon belül, ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy együttlét után hüvelygombára utaló jeleket vettem magamon észre. Ennek kezelésére Gynoxin 600mg hüvelykúpot vettem. a Tegnapi nap folyamán alkalmaztam is (mivel éjszaka dolgozok) viszont a mai napon arra lettem figyelmes hogy, hal szerű szagot érzek. Okozhat ilyet a tabletta? mi lehet ennek az oka, az égő viszkető érzés elmúlt, picit még darabos folyásom van, de én ezt a tablettának tudtam be.

Válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Visszatérő bő hüvelyi folyásom van, ami hol sárgás vagy fehér. A szagát nem mondanám kellemetlennek de nem szagtalan. Pár hete a szeméremdombom is elkezdett viszketni, és kisebb piros kiütések vannak rajta.Enyhe alhasi fájdalmaim szoktak lenni.. Esetleg gombás fertőzésem lenne vagy baktériumos fertőzés? Ön mit javasol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Sárgás hüvelyi folyásos problémával mentem nőgyógyászhoz, aki erre Dalacin hüvelykrémet ajánlott. A hét napos kúra óta eltelt másfél hét, azóta sokkal kevesebb de mégis ugyanúgy kissé sárgás folyásom van, de nincs viszkető érzés, se kellemetlen vizelés, vagy égő érzés. Normális lehet ez a folyamat? Mellesleg ebben a hónapban kezdtem el fogamzásgátlót is szedni, lehet hogy attól van?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a javasolt kezelést követően célszerű Lactofeel hüvelygél regenerálás ( 7 este) után sem szűnne panasza, ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

16éves vagyok. Azt a panaszt vettem észre hogy nem jött meg a ciklusom és túros szerű darabkák távoznak a hüvelyemből. Ezt követően viszketés, égő érzés keletkezik. És nem tudom mi lehet!? Ön mit javasol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Köszönöm válaszát!
Igen, voltam STI vizsgálaton is (chlamydia, gonorrhoea, ureaplasma, micoplasma) negatív lett.
Kértem nőgyógyászomtól kenet vizsgálatot de feleslegesnek tartotta. :/
Elkezdjem így is a kezelést, nem ártok vele, ha feleslegesen szedem be?
Valamint a szájon át szedhető gyógyszer és a krém mellé kell-e hüvelykapszula is, és a kezelés után probiotikumot és pH vissza állítót alkalmazni?

Válasz:

A javasolt kezelés után tejsavas kezelést végezzen,

üdvözlettel

Kérdés:

Véleményét szeretném kérni.
Olyan problémám van, hogy több, mint fél éve csíp a vizeletem. Háromszor is vettek vizelet mintát, de mindent rendben találtak. Vérvétel is negatív eredményt hozott. Most katéteres vizetelet vizsgálaton voltam, ott is negatív volt minden, jelenleg várom a bakteriális tenyésztés eredményét. Kaptam monural granulátumot. Viszont a katéter óta égő érzést tapasztalok a szeméremtesten. Nőgyógyászt kértem nézzen meg, viszont vizsgálat nélkül, szabad szemmel állapította meg, hogy gombás fertőzés. Meg lehet ezt így állapítani? Pár hónapja volt rákszűrésem,úgy gondolom kimutatta volna, ha gombás fertőzést találtak volna. Nem érzek viszketést, túrós folyásom sincs, inkább bő, kissé folyós, szagtalan, olykor enyhén savanykás. Viszont a nőgyógyász véleménye szerint addig nincs a folyással gond, amíg nem csíp, mar. Fluconert írt fel és pimafucortot. Aggaszt most ez a dolog. Ön mit gondol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzésre is utalhat, mely akár vizelési fájdalmat is okozhat hosszabb távon. Részletes STI kivizsgálás (chlamydia stb.) javasolt és hüvelykenet mikroszkópos vizsgálat.
A kórkép hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, amennyiben igényli, rendelőnkben készséggel ellátjuk.

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktorur!
20 eves nő vagyok. Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy már lassan több mint egy hete nagyon nagy fajdalmat okoz a behatolás, és elég sok fehér folyasom van, ami néha barnásabb. Nemi aktus után csíp ha vizelek. Először azt hittem felvagyok fázva, sós vízes fürdőt vettem. A tünetek egyre rosszabbodnak. Mit javasol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

30 èves vagyok ès az a panaszom hal szagu a foljàsom de nincs semi ègö viszketès tünetem esetlek mijen gyogyszerel tudnàm kezelni vàlaszàt elöre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelete alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok, 2,5 éve wertheim teljes műtéten estem át. Milyen terméket használjak a hüvely regenerálódására, összenövés ellen? Válaszát köszönöm előre is. Piros Ildikó

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Megelőzésképpen javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek, de összenövés ellen a hüvelykezelések nem hatásosak!

dr Ujházy András

Kérdés:

17 éves vagyok. A hüvelyemnél égő, viszkető érzést érzek. Fehér túró szerű váladék található. Először azt hittem csak folyásom van, ezért tisztasági betét tettem fel, de a panaszok erősödtek.
Előre is köszönöm válaszát.!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Voltam egy növel gyors szex másnap a fitymám elejen a hugycsö égö erzes van alhasam faj meg combomba izomlaz .nem tan elfertözött engem .de nincs kiütes semmi a fitymamon.elmullik vagy urologust keressem fel.

Válasz:

Tisztelt Uram!

Keressen fel urológust!

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A hüvelyemnél égő, fájdalmas érzést érzek, ugyanakkor a rákszűrésen nem állapítottak meg fertőzést. A nőgyógyászati vizsgálatom eredményeként nem neopl sejtelváltozások, laphám metaplaisa és döderlein flóra lett feltüntetve. Ez problémára utalhat esetleg? Mit tegyek, ha elvileg nincs gombás fertőzésem és mégis fáj a hüvelyem? Szerencsére nem állandó fájdalomról beszélek, inkább ilyen kissé kidörzsölt, égő érzéshez tudnám hasonlítani, de mindenképpen így is kellemetlen.
Előre is köszönöm a segítségét!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

39 éves vagyok, első babaprojektben, 7.probalkozos hónapban. Enyhe égő érzést érzek időnként a hüvelyemben. Folyasom, egyéb tünetem szerencsére nincs. Picit olyan felfazos érzésem van. Ovulaciom kb 6 nap múlva lesz. Arra gondoltam elhasznalok addig pár idelyn belima effect hüvelytablettát, hátha segítene a hüvelyfloramat helyreállítani. Mivel mar nem vagyok fiatal a gyerekvállaláshoz, jó lenne ha nem kellene ezt a hónapot kihagynunk. Ön mit javasol?
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

18 hetes ikerterhes kismama vagyok. Hüvelykenetből enterobacter aerogenes tenyészett ki Erre 10 napos klinikai kevert kúpot kaptam. Bízom az orvosomban, de Önt, mint szakértőt is szeretném megkérdezni, hogy ezzel kiirtható-e a baktérium, szükséges-e mást is használni, mit tehetek az újrafertőződés ellen, illetve jelenthet-e gondot a baktérium? Panaszom egyébként nincsen.
Köszönettel,
Tünde

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesgondozás alatt az esetleges felszálló fertőzések megelőzése egy igeen hangsúlyos kérdés, hiszen koraszülés kockázatot jelenthetnek. A hüvelyfertőzések megítélését mikroszkópos kenetvizsgálat vagy mikroszkópos kenetvizsg és tenyésztés párhuzamos lelete alapján szükséges kezelni, így a normál flóra és egyéb baktériumok aránya is jól megítélhető.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
28éves vagyok. Az lenne a problémám,hogy a hüvelybemenet nagyon piros és száraz. Nagyon beteg voltam és kaptam Antibiotikum kezelést ezután éreztem, hogy elkezdett kiszáradni a hüvelyem. Voltam itt a környékben egy hete nőgyogyásznál elmondtam a panaszom meg is vizsgált és semmit sem talált ő szerinte normális,hogy száraz és a piros gyulladás majd elmulik. Ha zavar, hogy száraz szedjek szójavit tablettát.Körülbelül egy éve szedek Milligest fogamzásgátlót.Ön mit javasol mert már tanácstalan vagyok és itt a környékben másik orvos sajnos nincs. Köszönöm válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztel doktor úr!
A második babámat várom. Most vagyok 13 hetes. Kb egy hónapja van már fehéres színű, szagtalan folyásom. Voltam is nőgyógyásznál, ott azt mondták ne ijedjek meg ez a terhesség miatt van. Viszont ajánlottak egy hüvelytablettát ( GynOphilus) amit heti 2 alkalommal használjak.
Viszont az a gondom vele, hogy már az eslő használat után, másnapra ekezdtem viszketni. A folyás csillapódott, de helyette jött a viszketés. Ráadásul pár napja már a férjemnél is jelentkezett a tünet.
Mit tegyek? Használhatok vény nélküli tablettát vagy krémet? Ha igen, mit?
Orvoshoz csak 4 hét múlva kell mennem.
Várom válaszát,
amit előre is nagyon köszönök!!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gondozó orvosa javaslata alapján járjon el! Kenetvizsgálat segíthet a diagnosztikában, panasza hüvelyi gombafertőzésre utalhat.

üdvözlettel

Kérdés:

Tegnap voltam nőgyógyásznál ugyan is 7 hetes terhes vagyok. Az orvos megállapította, hogy fertőzésem van és CNS kúpot írt fel nekem valamint Lactofeel gélt. A kérdésem az lenne, hogy a kúpnak van-e valamilyen tünete? Olvastam róla és állítolag akkor jó ha csíp és viszket felhelyezés után. Én 1 napja használom de nem érzékeltem semmilyen tünetet. Félek, hogy nem múlik el és árt a magzatnak. :(

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelést a gondozó orvosa javaslata alapján végezze!

üdvözlettel

Kérdés:

Novemberben hólyag hurutom és baloldali petevezeték gyulladásra Cifloxint kaptam. A gyulladás elmúlt. De azóta is égő érzésem van a hüvelyben és környékén. Folyásom nincs, gomba és baktérium negativ lett a kenet vizsgálaton, rák szűrés is negativ. 1 doboz Gynophilus hüvelykapszulát alkalmaztam, semmi javulást nem tapasztaltam.
49 éves vagyok, menstruációm szabályos.
Mi tegyek?
Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szép estét érdeklödnék eröl a hüveji fertözésröl pl nekem igen van fojasom de nem szültem még es nemis voltam még terhes tanácsot kérnék hogy használhatome ezt a gyogyszert
Ugy pl hogy saját magam recept nékül meg e vasárolhatome .

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél alkalmazásával a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. 7 napig javaslom folyamatosan, majd menses után 2-2 este minden ciklus után.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot doktor úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nekem elég rendszertelen a mensesem, általában nem követ egy adott ciklust sem, mióta nemi életet élek. Mindig több, mint 29 nap. Lassan 16 éves vagyok, 3-4 éve menstruálok már. Elég sokat stresszelek, de ez nem tudom, okot ad-e ennyi eltérésre. Mikor megjön, szörnyen görcsöl a hasam, és rengeteg vér jön.
Az utóbbi pár hónapban ilyen ciklusokban jöttek meg:
Június 11.-17.
július 14.-19.
augusztus 14.-19.
szeptember 21.-26.
Október 29. - november 4.
November 29. - december 3.
December 29. - január 4 .
Ma február elseje van és még nem jött meg.
Esetleg tudna segíteni, hogy ezt hogy tudnám szabályozni vagy egyáltalán miért van így? Nagyon sokat aggódok miatta. Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Endokrin kivizsgálás, nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! 19 éves nö vagyok 5 honapja szültem szülés utaán 3 honapig nem volt menstruálciom , most pedig 15 napig menstruáltam ez bajt jelenthet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Laktáció mellett jellemzőek a nem rendszeres mensesek, konzultáljon kérem a szülészorvosával!

dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődnék, hogy a 600 mg-os bórsavas kúptól lehetséges-e barnázás, minimális vérzés?
Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nyálkahártya irritáció, gyulladás esetén előfordulhat hüvelykúp melletti kevés véres váladdékozás. Tartós esetben vizsgálat javasolt.

üdvözlettel

Kérdés:

Jó napot Dr úr.Azzal kapcsolatban fordulnék önhöz hogy december elején voltam nőgyógyàszaton az éves kontrolon, szűrésen.Minden rendben van.De rà 1 hétre kiderült hogy Chron beteg vagyok és azóta folyamatosan szedem a Medrolt elég nagy adagban sajnos napi szinten, és sajnos azóta megvàlltozott a nemi vàgy érzetem, fàjdalmas az együttlét is, és a menstruàcióm is hamarabb jött meg és hamarabb is elmult mint màskor.Esetleg betudható hogy a medrol miatt vannak ezek hogy összezavarta? Vagy nögyógyàszhoz menjek el? Elöre is köszönöm vàlaszàt! Üdv: M.i.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! 28 éves nő vagyok rendszeres a menstruációm de most február 5. Helyett január 24. Én jött meg (18 napra)! Voltam rákszuresen ami negatív volt....panaszom nincs, fájdalom nincs! Mi lehet az oka a korai menzesznek? Köszönettel : Éva

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és szükség esetén laboratóriumi vizsgálatok alapján lehessen igazolni a rendszertelen mensese okát,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretnèk èrdeklődni, ugyanis voltam nőgyógyàsznàl 2ève folyasom miatt mert idegesìtett, akkor kenetvètel ès vizsgàlat is volt. Nem talaltak semmit csak hogy irjanak e fel kupot ha idegesit. Èn nem merek semmibe belekezdeni mert mindennek van hàtulütője. Mostanàban megbetegedtem ès felìrtak antibiotikumot (aktil dolot) amitől lehet lett mègnagyobb vagy ugynevezett candidàra gyanakodó tünet ami kb eddigis megvolt a folyàs de most èrzèkeny is az intim tàjèkom. Tudni szeretnèk valamit ès nem akarok tartani a rossz gyógyszerektől. Vàlaszàt köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Mensest követően megelőzésképpen 3 este, majd heti 1x Lactofeel hüvelygélt használhat.
A továbbiakban nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia/ mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot olyan problémám lenne hogy folyamatos bűzős fehér folyás van ami nem múlik el. Használtam intim. Mosakodot. De mit tegyek ellene.nagyon kellemetlenül érzem magam ez miatt

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

5 eve mehszajsebet diagnosztizaltak nalam, ami az elso fel evben egyuttletek alkalmaval parszor nagy mennyisegu kontaktverzest okozott. Evente jarok citologiara, ami eddig P1-P2 volt minden evben. A mehszajsebemre a doktor ur minden evben azt mondta, hogy nem szivesen mutene meg, mert meg joval szules elott allok, es mivel semmilyen tunettel nem jar, es a citologiaim is jok, probalkozzunk irrigalassal. Lactofeel feminat probaltam mar egyszer-ketszer, de tul lusta voltam folytatni a kezelest, igy mar evek ota nem probalkoztam vele. Most elhataroztam, hogy ujra helyrerakom a huvelyfloramat es menstruacio abbamaradasa utan megkezdtem a kezelest. Viszont ez alkalommal a kezeles masodik napjatol pirosas-barnas szinben folyik ki a gel, valoszinuleg a huvelyvaladekkal egyutt. Nem nagy mennyisegu, csak szokatlan. Ez mitol lehet? (Relevans infok: Milligest nevu fogamzasgatlot szedek 10 eve, terhesseg egyeb okbol is kizart,minthogy jelenleg nincs partnerem, citologiat utoljara nyaron vegeztettem P2 eredmennyel, 1 hete Leflokin nevu antibiotikumot szedtem tudogyulladasra.)
Egyeb tunetem nincs.

Mitol lehet ez a verzesszeru kifolyas lactofeelnel, ha igyekszem nem felserteni a nyalkahartyat?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Petevezetőátjárhatósági vizsgálat előtti kötelező hüvelyi kenetvizsgálat kimutatta a Streptococcus agalacziae, az E. coli és a Candida albicans jelenlétét. Az orvos 5 napos Zinnat, Klion hüvelytabletta és külsőleg Pervaryl krém használatát írta elő nekem, a páromnak csak a krémet. Mind az antibiotikum, mind a kúp mellékhatása a Candida felerősítése. Érzésem szerint ez meg is történt, mert eddig nem tapasztalt viszkető, kellemetlen érzést érzek a külső nem szervi részeken a krém abbahagyása óta is. Mit javasol? Tegyek még kiegészítő lépésket a Candida miatt? Vásároltam intim mosakodó gélt és intim tisztasági kendőt is a megfelelő flóra visszaállítására. Abban sem vagyok biztos, hogy a páromat nem kellett-e volna antibiotikummal kezelni. Mivel gyermektervezésben vagyunk, az még a kérdésem, hogy a kezelés után mennyi idő múlva lehet újból nemi életet élni? Tegnap hagytam abba a szereket és elvileg ma van az ovulációm. Köszönettel!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor a gombafertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
A kezelést követő menses utáni ciklusban javaslom (a fertőzés teljes gyógyulása után), h terhességet tervezzenek.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr.
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy szexuális együttlétek alatt csip,éget érzést érzek. Minimális hüvelyfolyásom van. Együtt létek után kamillával irigálok mert régeben candidával küszködtem és ez bevált a gyogyulás után
Kérdésem lenne,h mi lehet a bajom.
Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktom Ûr. Olyan kerdessel fordulok önhoz ami szamomraszokatlan kezdenem az elejen.2ho fogamra antibiotikumot szedtem ezert gombasodasom lett 2hetire rå.kezeltem kuppal kremmel tunetem elmult.kozben eros megfazasos ingerek keritettek hatalmukba csipo vizelet hugygolyag fajdalom amire ugyancsak antibiotikumot kelett szednem.tuneteim ugyancsak elmultak.most mar minden rendben.gondom az hogy pecsetelo verzes jelentkezett mar eggy hete tegnap hagytam abba gyogyszert.kerdesemaz hogy mitol lehet pecsetelo verzesem es mikor fig elmulni.1het mulva mar menzim van.koszonom valaszat

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasza okát

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Foggyulladás miatt antibiotikumot (augmentin duo) kellett szednem.
Az egy hetes kúra végén hüvelyszárazságot, érdes érzetet és viszketést tapasztaltam.
Korábban voltak már ilyen panaszaim de akkor kimutatták a hüvelygombát. Az akkor használt hüvelykúp elegendő lehet jelenlegi problémám orvoslására vagy használjak hüvelygélt is?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
A gomba elleni hkúp után tejsavas regenerálás is javasolt Lactofeel hgéllel.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy Gynoxin hüvelykrém használható e menstruáció alatt? Az orvosom 6 napi használatot javasolt, ami kb lefedi a menzeszemet is, mert a vizsgálat napján este kezdődött.

Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Páciensem!

Menses alatt ne használjon hüvelyi kezelést, utána folytassa

Kérdés:

Pár hete észleltem, hogy kellemetlen szagú hüvely folyásom van.Mikor a párommal együtt voltunk szexuálisan, ez közben is jelentkezett.Pedig már azt hittem elmúlt, de ahogy izgalomba jöttem megjelent, és nem a megszokott, hanem ragacsos volt fogásra.Elkezdtem használni a Lacto feel hüvelygélt, de a 2.használatkor kisebb mennyiség ami a tubusban maradt, gondoltam kívülről bekentem ártani nem fogok. De azóta fáj kívülről, feszítő érzést érzek, fáj törölközéskor vagy csak ha a bugyi hozzá ér.Gondolom itt cseszhettem el.Mivel nem külső használatra ajánlott.Mit javasolna?Cickafarkfüves ülőfürdőt vagy esetleg valami mást?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy ideig küzdöttem candida "fertőzéssel", ami az orvosi kezelések hatására már nem okoz semmilyen panaszt. Most viszont a fogam miatt felírtak nekem Klion tablettát, és annak a tájékoztatójában az szerepel, hogy a candida fertőzést felerősítheti. Az lenne a kérdésem, hogy tehetek e megelőzésképpen valamit annak érdekében, hogy ne térjen megint vissza a gomba az antibiotikum miatt?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Megelőzés másnaponta este recept nélküli patikai gomba elleni hüvelykúppal lehetséges összesen 3 alkalommal használva a kúpot, mely nagy eséllyel megelőzi a gombás mellékhatást.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Én nekem az a problémám hogy hónapok óta savanyú szagú hüvely folyásom van de nem viszket nem érzek égő érzést csak szex közbe szokott a hasam alja nagyon fájni. Évekkel ezelőtt volt egy nőgyógyaszati műtétem akkor el távolitottak egy jobb oldali petefészek cisztát. Pár évre rá született egy gyermekem és rá egy évre volt egy abortuszom is. Az lenne a kérdésem hogy a petefészek ciszta ki ujjulhat e? A menstruációm általában időben jön meg.Ha nem lehet ciszta akkor mi lehet a hüvely folyás oka? Előre is köszönöm válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzésre is utalhat, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mi okozza a hüvely szárazságot?????hogyan kezelhető?????

Válasz:

Kedves Hölgyem

Számos oka lehet, fertőzés és egyéb okok is, célszerű, hogy nőgyógyászati vizsgálat történjen.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdésem lenne, hogy CNS hüvelykúp használata mellett, mennyire lehet szexuális életet élni (óvszerrel)? Két hete fennálló problémámra (gombatenyésztés poz.) nekem és páromnak Supplin tablettát írtak fel, de a tünetek nem múltak el. Közben megvolt a menstruációm, ami alatt javult a helyzet. A CNS kúp használatát ma kezdem el. Holnap este, kúp használata előtt van lehetőség együttlétre, vagy inkább mellőzzük?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A kezelés alatt nem javaslom az együttlétet, amennyiben panasza nem szűnne, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem olyan kerdesem lenne hogy.most kb. 3honapja abba hagytam a fogamzasgatlo tabletta szedeset.minden rendben is volt.az elso menstruacioig.1hetig tartott aztan mikor el mult.kezdtem erezni hogy elegge fura szaga van a folyasomnak es tobb is van a kelletenel es higabb mint valaha.elkezdtem hasznalni kulonbozo veny nelkul kaphato keszitmenyeket.gondoltam hogy ez altal el mulik a panaszom.de nem.azota is szenvedek ezzel a problemaval.on mit javasolna ? Koszonom elorre is valaszat

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr! Pár napja égető viszketést érzek a hüvelyemben. Pisilés után rettenetesen fáj. Próbáltam a sós vízben fürdést de az sem hatott! 2 napja esténként egy Pharmatexet helyeztem fel mivel irta a tájekoztato hogy fertőzésre és gyullásra is jo mert van benne hato anyag! De a panaszom most sem mulik. Az ülés is már kellemetlen mert nagyon irritáló! Milyen készítményt ajánlana?!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnèm kèrdezni hogy gombám van ès a nögyogyász felirt candibene teva hüvelytabletátt de nekem lent van a baba feje akor meddig kell felhelyezni a hüvelytablettát válaszát elöre is köszönöm ès mèg anyit hogy a krèmet is használni kell

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a terhességet gondozó nőgyógyász szakorvos állítja be, gomba fertőzés kezelésére hüvelykúp alkalmazható, a hüvely felső harmadába kell este felhelyezni óvatosan.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Szokot nalam elofordulni hogy a szemerem ajkaim viszkedtnek es ego erzes mit lehet tenni es mit javadol

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Édesanyám 91 éves, ágyhoz kötött. Két honapja szenved a kisajkak közotti erős, égetés-csípés érzetével.
Előbb az ágyékában jelentkezett erős bőr pír ami fokozatosan a nagy ajkak közé húzódott.
Kipróbáltunk sok vény nélkül kapható krémet mint pl. sudocrem, neopreol, dermazin, celestoderm-v.
A nőgyógyász egy hidrokortizon-anesztezin-menthol tartalmú krémet ajanlott, valamint antihisztaminikum idoszakos alkalmazását. Sajnos nem segitett. Pillanatnyilag csökkentette a tünetet, de nem szüntette meg.
A dermatologus szalicilsav tartalmú púdert adott az ágyékra és a nagyajkakra, valamint a kisajkakra klotrimazol krémet. Az ágyékban a pír eltűnt 2-3 napra, de utána újból meglelent és az égető érzés a kisajkak között újból jelentkezett és elviselhetetlen szinten van.
Mi a véleménye a doktor úrnak erről? Köszönöm válaszát.

Üdv

Preiss Zitta

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Idős édesanyja panaszát több ok is magyarázhatja, lehet fertőzés, melyet kenetvizsgálattal igazolhatunk. Lehet emellett párhuzamosan ösztrogén hiány, mely atrophiás komponens révén kifejezettebbé teszi kellemetlen tüneteti. Azonban ritkán előfordulhat praecancerosus állapot, pl Paget kór is, a dermatológus vélhetően a vizsgálat során ezt kizárta.
Tehát a panasz nem feltétlen illetve nem kizárólag fertőzés lehet, akár a hüvelybemenetből vett kenet mikroszkópos vizsgálata segíthet ezt kideríteni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Vetélés után, szövettanból kiderült, hogy közepes méhgyulladásom van erős alhasi fájdalommal kaptam antibiotukumot és gyulladáscsökkentőt. A fájdalom elmúlt, viszont égő, viszkető érzésem lett. Próbálkozunk kistesóval. Ha a használom a krémet lehetséges együttlét, vagy a kezelés időtartamára hanyagoljuk a házaséletet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!
A kérdésem a következő lenne.
Egy elég makacs torokgyulladáson vagyok túl, amire kaptam antibiotikumot(Curam duo)
Szedtem mellette, probiotikumot de az utolsó szem antibiotikum bevétele után éreztem hogy a hüvelyemél égett, csípett, mart és fájt. Aznap a menstruációm is megjött, így tudtam hogy semmit nem használhatok.
Kivéve a Idelyn intim mosakodót és a krémet.
Ami nagyon sokat segített.
Viszont érzem hogy belül még fáj.
Pisilésnél egyáltalán nem fáj,csak ha hozzá ér a papír.
Az lenne a kérdés, hogy a hüvelyflora visszaállításában használhatom e a lactofeel gélt?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel
Viktória

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
Lactofeel hüvelygél 7 este a gomba elleni kezelés után végzendő.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!
Azt szeretném tudni ha van méhszàjsebem akkor mehetek e uszodàba?Vagy igy nagyobb esély van fertőzésre?
Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyibebón méhszájseb alatt élettani ectropium jelenlété igazolta nőgyógyásza, semmi akadálya az uszoda látogatásának.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot. Olyan kérdésem lenne hogy kórházba kerültem pár napja és 3napig semmicilin kapszulát kaptam és valószínűleg attol elkezdett a hüvelyem valamint a külső részek is viszketni. Orvoshoz csak pénteken tudok menni .és azt olvastam hogy ezt a gélt iykenkor lehet alkalmazni. Mi a véleménye a doktor úrnak erről? Köszönöm válaszát. Üdv

Kocsis Kitti

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Sajnos hónapok óta visszatérő fehér folyásom van. Most kaptam vitagyn c hüvelykrémet. Ez használható menstruáció alatt? Illetve mi lehet a visszatérő folyás oka? Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Már nincsenek panaszaim, de a nőgyógyászom tanácsára hetente egyszer használom a Lactofeelt roborálásra. Az a kérdésem, hogy a használat utáni napon biztonságos az óvszer használata? Nem találtam ezzel kapcsolatban információt, sehol nem írják, hogy bármi probléma lehet, de tudom, hogy bizonyos krémek gyengíthetik az óvszer anyagát, ezért kérdezem Önt.
Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek, nem befolyásolja az óvszer hatékonyságát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Sajnos már évek óta küzdök visszatérő hüvelygombával, amit sosem sikerült véglegesen kiírtani, kordában tartani.
2 császárom volt, most szerettem volna spirált felhelyeztetni, viszont elbizonytalanodtam. A magándonvosom minden fertőzéskor a Klion D-100 hüvelytablettát írja fel, ami akkor a 10 napos kezelés után hasznosnak bizonyul, viszont lassan már minden menstruációm előtt újra jelentkeznek a tünetek (viszkető, égő érzés, szex közben fájdalmas érzés a hüvelyfalon). A Doktor Úr már fel is írta a Jaydess spirált, már 3 hónapja ki is váltottam (43000 Ft volt!), viszont a folyamatos újrafertőződés miatt még mindig nem lehetett felhelyezni.
A legfőbb kérdésem az lenne, hogy Önnek mi a véleménye? Ön szerint érdemes spirált felhelyezni ilyen sűrű fertőzés mellett? A spirál nem növelheti mégjobban a fertőzések kockázatát? Ha nem javasolja, akkor milyen fogamzásgátlót javasolna? Szedtem fogamzásgátló gyógyszert a szülések előtt is, a szoptatás alatt is, de szerettem volna váltani.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk.
Fogamzásgátlás céljából nem feltétlen a méhen belüli eszköz a legmegfelelőbb, amíg fertőzése fennáll. Hormonális fogamzásgátlás is hajlamosít krónikus gombára, egyedül az óvszer lehet ebből a szempontból megfelelő.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2,5 éves kislányommal kapcsolatos lenne kérdésem. Kb egy-másfél hete észrevettük, hogy a hüvelynyílásánál van egy rész (olyan, mintha kis kinövés lenne) ami eddig nem volt ott. Folyása nincs és nem büdös neki. Nem viszket, nem fáj neki, mégis aggaszt az a rész. Lenne esetleg tippje, hogy mi ez, lehet e normális ez a kinövésszerűség vagy vigyük el orvoshoz? Köszönöm a választ

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Gyermeknőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy az Ön által leírt szeméremtesti rendellenesség gyanúját szakorvos vizsgálja meg.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nem rég küldtem Önnek egy üzenetet hogy a lactofeelt használom hüvelyflóra helyteállításra de a tünetek felerősödnek mikor használom. Ön orvosi vizsgálatot, mikroszkópos vizsgálatot javasolt. Mindezt megcsinálták a semmelweis egyetem nemi beteg gondozójában. Vétvétel, kenet stb. minden rendben van. Annyi volt a papíromra írva hogy a hüvelyflórám nagyon GYÉR 7,6. Erre javasolta a doktor úr a lactofeelt decemberben és hogy legyek türelmes. Ön esetleg tud valami hatásos gyógyszert? Gondolom ha 9 hónap alatt nem hozott helyre már nem is fog. Ami gyógyszert lehet kapni vény nélkül már mindet használtam kúra szerűen, de semmi nem volt jó. Meggyógyulok valaha? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vizsgálni szükséges, hogy mitől kevés a lactobacillus flórája. Ennek fennálló bakteriális egyensúlyzavar - dysbacteriosis, méhnyakban zajló esetleges gyulladás. akár endokrin eltérés is lehet hátterében. Kivizsgálás alapján kell kezelni.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

49 éves vagyok férjem, 5 gyermekem, nemi életett élünk a férjemmel .Három hónapja menzesz után 2,5-3 hétel száraz égő érzésem van ,mintha sav marta volna ki a külső nemi szervemet a csklómnál pisiles után meg törlöm mintha csiszoló papírral törölném .A hüvelyem nem fáj ott semmi rossz érzésem nincs sőt szex kőzben ,után sem fáj . Nőgyógyasz vizsgálat utan adott egy Gynoflor hüvelytablettát 2napja használom .Külsőleg nem kaptam semmit visszont iszonyatos fájdalom ,hogy ilyen száraz .Mit kenhetek rá? Még azt szeretném meg tudni ilyen esetben miért nem vesznek hüvelyi kenetett , mert a 30 évem alatt miótta nőgyógyaszhoz járok szinte mindig meg vizsgalt az orvos és már írta is a gyógyszert .köszönöm a válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nagyon règóta van hüvelyfolyásom ami borzasztóan büdös ès iszonyatosan sok folyik.Mikor barna mikor zöld szinű az utóbbi időben folyamatosan görcsöl a hasam alja.Olyan mèrtèkü a folyasom,hogy tisztasàgi betèt nelkül mar nem csak a bugyim de már a nadrágom is olyan lesz.többször voltam orvosnál amit kapok gyogyszert csak ideiglenesen hasznal.Hasznaltam a lactofel hüvelygèlt is de az sem segitet sajnos!Nem tudom mit tehetnek meg,hogy megszünjenek a tüneteim vègre!!! Megkeseriti az èletem e az állapot!!! Mit javasolna,hogy mit tegyek?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Panaszom: a hüvelyben fájó,égő érzés van, folyásom nincs, Nőgyógyásznál voltam, aki ösztrögén hiányt állapított meg, ovestin kell használnom.Lehetséges ez még 65 éves korba?Vagy még mindig klimaxolok? Nagyon köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Atrophias vaginitis sajnos igen kellemetlen chronicus panaszokat okozhat ebben a korban. Lokális ösztrogén kezelés javulást hozhat.

dr Ujházy András

Kérdés:

Próbálkozunk párommal hogy legyen második baba is de jelenleg nem tudom hogy terhes lehetek-e mert most augusztus 8-án jött még a menstruációm de igyis késett 1 hetet 15-én elmúlt csináltam egy tesztet negatív lett azóta is együtt voltam párommal és még van 2 hét hogy újra megjöjön de pár napig fájt a derekam kb 5-7 napig és a hasam alja szúrt bal oldalt és a hasamban olyan érzés van mint ha teli lennék pedig alig eszek de tegnap 24-én csináltam egy tesztet sajnos megint negatív lett nem tudom akkor ezek a tünetek mitől vannak?? És a a kisfiamat felveszem a hasamra nem jó érzés

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az elmúlt egy hónapban háromszor is kellett antibiotikumot szednem egy kisebb műtét miatt. Lassan teljesen felépülök, és mehetek újra uszodába. Félek, hogy így az antibiotikum után felborulhat a hüvelyflóra. Nincs semmilyen panaszom, de megelőzésképp a Lactofeel-t szeretném használni. Ön szerint meddig érdemes használni, és mikor mehetek teljes nyugalommal újra uszodába?
Segítségét nagyon köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva 7 este egymást követően javaslom a Lactofeel alkalmazását!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem az lenne hogy a párommaü szeretkeztünk és hasznáétunk egy gumibol lévö segédeszkozt amit a páromra kell huzni éss szeretkezés után egy olyan 15 percel a hüvelyem megduzzat ilyen karikák lettek az elején mi lehet az gomba vagy allergiás rekcio de a párom kérdezte nem e kaptam valamit el mert neki meg csip a pisi meg sürün jár

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának számos oka lehet, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok!

dr Ujházy András

Kérdés:

1 honapja és 2 hete szültem ..lehet használni igyis?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ha a Lacoótofeel hüvelygélre gondolt, azt lehet használni a szülés után 6 héttel.

dr Ujházy András

Kérdés:

Petefészek gyulladásomra Sumamedet és Supplint kaptam, de nem hatott. Ismét felmerült egy újabb antibiotikum lehetősége. Hüvelykenetet antibiotikum szedése után hány nap múlva lehet kérni az orvostol, hogy hiteles eredményt kapjak? Antibiotikumot 3 napja nem szedek, de az orvos most felírt gombaölőt is az antibotikumok káros hatása miatt. A gombaölő is befolyásolhatja azt, hogy egy mikrobiologiai vizsgálaton kiderüljön milyen Baktérium okozza az alapfertőzésem?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kismedencei gyulladás fenti kezelését követően a hüvelykenetvizsgálat nem lesz informatív a további kezelést illetően, a fertőzés mindig polimikrobás és a hüvelykenetben jellemzően nem látszik az oka.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem az lenne,hogy júniusba kaptam meg a rákszűrés eredményét.Az áll rajta,hogy candidám van és gyulladás ami reaktív sejtelváltozással járó.Igazán nem tudom ez mit jelent aggódnom kéne-e miatta.Az aszisztensnő mondta,hogy vegyek Canesten kombit azt elhasználtam de kívülről főleg a baloldalon égető érzésem van.Most Lacto feel hüvelygélt használok nem tudom ez használhat-e a gomba ellen. Mit tanácsol?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelete alapján segít a Lactofeel hüvelygél alkalmazása, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. A Canesten kezelés után javaslom.

dr Ujházy András

Kérdés:

Már egy ideje érzem, hogy felfáztam, gyakran járok pisilni és most már szúr is mikor pisilek. Két napja pedig elkezdett viszketni a hüvelyem (nyìlásnál). Folyás az nem vészes talán egy kicsit több, mint szokott lenni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez fertőzés, gyulladás vagy gomba? Milyen kezelést javasol ami mindkét problémára megoldás lehet? Nagyon szépen köszönöm a válaszát :)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza bakteriális húgyúti fertőzés és hüvelyi gombafertőzésre utal. Nőgyógyászati vizsgálatot és vizeletvizsgálatot javaslok, hogy ezek alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Júliusban voltam nőgyógyászati vizsgálaton, volt egy kisebb méhszájsebem fluomizin kúpot kaptam majd vagilactot, P2-es lett a citológiám, a gyógyszereket elhasználva egy ideig nem voltak tüneteim, állandó párom van, a napokban viszkető égő érzésem van, a legutóbbi együttlétkor enyhébb fájdalmat is éreztem, sárgás szagtalan folyásom van, hüvelygyűrűt használok. Kérdésem az lenne, hogy mivel tudom kezelni, illetve, Ön szerint mi okozza ezeket?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kislányom beteg volt a héten szerdán volt neki láza nem is akart enni se be volt gyulladva a torka meg vizeletében is találtak gyulladást. De szerda óta kapott rá gyógyszert. Nem lázas és az étvágya is visszatért. Most 6,5 hónapos a kislányom de azt szeretném meg kérdezni Öntöl, hogy milyen vírust vagyis fertőzést kapott el bakteriális vagy gomba fertőzés?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírtak alapján első lépésben a gyermekorvos vizsgálja a gyermeket, lázas állapot gyermeknőgyógyászati fertőzéstől nem fordul elő. A gyermekorvos részletes kivizsgálást végezhet.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur
Kerdesem az lenne hogy a (a nöi nemi szerv borotvalasa utan par honapja kiszaradt feher csik jelenik meg kivül a bórón es viszket .eloszor szolariumozas utan jelent meg a kiszaradt bor amikor sajnos megegtem es lehamlott .azota barmivel kenem a feher csik korben megjelenik es viszket kiszaradt.Csak kivül van ez a problema? Mit javasol? koszonettel Eva

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat és colposcopos vizsgálat alapján lehessen a diagnózist felállítani, felmerül a leírtak alapján kraurosis vulvae, akár gombás fertőzés is.

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mirena felhelyezését követően már egy hónapja pecsételő barna vérzésem van (ahogy olvastam, ez normális jelenség). Szexuális együttlét után (aminél néha volt pici fájdalom) egy nappal a hüvelybemenetben égő viszkető érzés van. Folyásom nincs, csak a pecsételés továbbra is. Nem volt még ilyen jellegű problémám. Mit javasol? Köszönettel: Csilla

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
A MIrena felhelyezése utáni hónapokban előfordulhat rendszertelen vérzés, ezügyben konzultáljon a felhelyezést végző nőgyógyász kollégával!
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A menstruációm utàn(kedden múlt el)bő fehéres,halszagú folyásom van.Mikor mosdóba megyek néha csíp.Milyen hüvelygélt esetleg hüvelykúpot tudna ajànlani?
Köszönettel
Szandra

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném kikérni a véleményét hogy hogyan tudnék megszabadulni végre a fertőzéstől. Tavaly augusztusban kezdődött először canastent használtam elmúlt majd újból visszatért voltunk mikrobiológiai laboratóriumban is nálam találtak candida albicanst. Sehogy sem akart elmúlni. A nőgyógyászom írt fel fél évre elegendő fluconert de mikor elfogyott két hónapra rá újból előjöttek a problémák. Milyen kezelést megelőzést javasolna?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese lehet, ha a Fluconer kezelés hatásos volt panaszai enyhítésében, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt illetve krónikus gomba menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Évek óta küszködök húgycső gyulladással és már nagyon elvagyok keseredve.
Kis koromban volt egy vesemedence gyulladásom, ami számos húgycsőgyulladás követett. Aztán évekre elmúlt. Később lett egy hosszú kapcsolatom, amelynek az elején hónapokig megint előjött ez a gyulladás, általában sexuális együttlétek után. 5 évig együtt voltunk elmúltak a tünetek, most új kapcsolatom van és megint ezzel küszködök, az esetek 80%-ban sex után előjönnek a kínzó panaszok.
Voltam urológián többször nőgyógyászaton. Kúpot szoktak felírni, ciprinolt, de mindig vissza térnek a tünetek. A kenet vizsgálat egyszer mutatott ki candidat de a többi esetben semmi mást. Ultrahangoztak többször, ott sem találtak semmit.
Szedek tőzegáfonyát, oda figyelek a higéniára, sex után egyből elmegyek pisilni, de ígyis visszatérnek a panaszaim.
Mit lehetne ezzel kezdeni? Lassan ott tartok, hogy félek együtt lenni a párommal, mert attól tartok, hogy szenvedés lesz a vége.
Válaszát Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A következőben kérem a segítségét. Pár hete strandolás után viszketést éreztem. Erre használtam Idelyn kúpot, de miután visszatért Canesten kombit próbáltam. Sajnos a viszketés nem múlt el, így felkerestem a nőgyógyászt, aki kisebb hüvelygyulladást állapított meg (labor vizsgálat nem volt) és tinidazol tablettát írt fel. 4 napja vettem be a gyógyszert, de kívül (szeméremdombot is beleértve) még mindig érzek viszketést. Mit tanácsol, mit tegyek?

Nagyon köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mejik gyocert ajanlana ink a trichomonazis ra .???

Válasz:

Trichomonas vaginitis kezelésére metronidazol kezelés javasolható.

Kérdés:

A lactofeel 7 napos kezelése alatt fertőző a páromnak ha a szájába jut? olvastam a többi commentből hogy nem ajánlja a szexuális együttlétet és kiváncsi lennék hogy ezt lehet e. előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktorúr.
Panaszom május elején kezdődött.
Fájó érzés a hüvelyben,kevés folyással.Az orvos clion d-t írt fel.A kezelést követő napon,viszkető érzést éreztem,vizelési ingerrel.Ezt követően canesten kúpot,egy szem gombaölő tablettával és pimafucort krémet.A viszketés erősödött,a kisajkakon fehér "pöttyök"jöttek ki,viszket fáj,rossz érzés.A krémet használom,de nem érzem hogy segítene.Legutobb dalacine hüvelykrémet kaptam,amitől ezek a tünetek felerősödtek...A vizelet már 4szer is negatív lett.
Rákszűrés eredmény P2,egyéb hámelváltozás.
Mit jelent ez az egyéb?Az orvos azt mondja nem tudja gomba e,baktérium,vagy mindkettő.
Elkeserít a találgatás,és ez az állandosult vizelési inger,ami nem csíp vagy fáj,de mindíg jelen van.
Mit tehetnék?
Keressek másik orvost?
2 gyermekem van,kisfiam 8 hónapja született,még sosem voltak ilyen gondjaim.
Köszönöm válaszát!
Üdv:Lilla

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese is lehet, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy a Ciprinol 500 mg tablettával egyidejűleg használhatom-e a gynoflor hüvelykapszulát, hogy megelőzzem a gombás fertőzést? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az antibiotikum kezelés után javasolt a tejsavas kezelés.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég voltam nőgyógyásznál, és bórsavos kúpot írt fel, és azt mondta hogy,heti 2x használjam és 20db van benne. Tehát az lenne a kérdésem, hogy menstruáció alatt is kell-e használni, és hogy most akkor 10 hétig nem lehet nemi életet élni? Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelés alatti szexuális életet a fertőzés jellege és a kezelés típusa alapján javasolja a nőgyógyász. Javaslom, hogy kérdezze meg a kollégát, aki elrendelte a kezelést!

dr Ujházy András

Kérdés:

23 hetes terhes vagyok
Rég óta görcsöl, szúr, feszit a hasam.jobb és bal oldalt ami át nyilal a derékba. Folyasom nagyon büdös és túrós
Annyira szokott fájni hogy szó szerint szét harapom a kezem.az orvosom nem foglallozik vele.félek hogy valami baja lessz a picimnek.ön szerint mit tegyek?
Köszönöm válaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhességét gondozó intézetben kérjen másodvéleményt egy másik szülész-nőgyógyász kollégától soron kívül, mivel a fertőzések a terhességet veszélyeztethetik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy lactofeel -es 7 napos kezelés alatt szabad nemi életet élni? Befolyasolhatja a kezelés sikerességét?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy a lactofeel-t lehet e alkalmazni a kezelés közben jelentkező menstruáció alatt?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nemi Herpeszes fertőzést kaptam nemŕégiben egy antibiotikumos kúra után. Az orvos által felírt gyógyszert bevettem, krémet használtam es mind a 10 hüvelygolyót is elhasználtam.
Mostmár csak a hüvelyem körül piros egy kicsit.
A kérdésem az lenne, hogy kell ezután a kezelés utan hüvelyélőflóra helyreállító kúpot is szednem?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kérdését a hüvelyváladék kenet lelete alapján lehetne megválaszolni. Tejsavas hüvelykezelés (pl. Lactofeel) egyébként biztosan jó hatású a leírt kezelést követően 7 este.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

58 éves vagyok. A 2. vizsgálat is P3 lett. Még szerettem volna haladékot kapni a műtétre. Panaszom nincs, szexuális életet nem élek kb. 3 éve. Miért kell lacto feel gélt használnom a 3. mintavétel előtt? Nem rontom el ezzel a jelenleg "komfortos" érzést? Mióta nem használok tisztasági betétet, esténként a fehérneműm színtelen és szagtalan.
Évekkel ezelőtt tényleg lehetett ilyen BV fertőzésem, mert akkor tényleg néha "dögszagúnak" éreztem a levetett bugyit.
Kérem szíves válaszát, Augusztus 25-e körül megyek újabb mintavételre.
Köszönöm figyelmét és munkáját.
Tisztelettel: Horváthné

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A nőgyógyász kolléga azért javasolhatta a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hogy a normál hüvelyflóra visszaállítása révén (az életkorából fakadó hormonális háttér adta lehetőség szerint) helyreállítsa a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzések miatti cytologiai kenet értékelési technikai problémáknak.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem magához ,hogy
ha felfázás utan es az antipiotikum beszedése utan mar teljesen jol érzem magam nincs semmi tünet a felfázásra , akkor már lehet -e szeretkezni?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A megadott információk alapján, ha minden renden és egészséges, akkor ennek nyílván nem lehet orvosi akadálya.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jo estet! Voltam a multhetn nogyogyasznal mivel nem jelentkezett a menstruaciom es enyhe feher folyas alakult ki megnyugtatott a doktor úr es irt fel 6 napra huvelykupot mivel enyhe huvelygulladast allapitottmeg. Elfogytak a kupok most pedig eros turos szeru valadekozasom van es nagyon faj a vizeleturites :( Mit tehetnek ? Mi lehet a gond?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!


Olyan kérdésem lenne hogy fogamzásgátlóként pharmatex hüvelykúpot használok, és a használati utasításában le van irva hogy nem lehet más hüvelyi kezeléssel eggyütt használni mert csökken a hatása! A lactofeel használata ezt befolyásolja-e? Újból szeretnék lactofeelt használni megelőzés céljából!Szeretem ezt a terméket segített már! Hogyan használhatnám mindkettőt mennyi idő eltéréssel, ha lehetséges? Köszönöm Kati

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lokális spermicidek hatékonysága sajnos eleve kérdéseket vet fel, de 24 óra különbséget javaslok a Lactofeel és a spermicidek alkalmazása között.

dr Ujházy András

Kérdés:

Dienille tabletta szedése mellett csak minden második hónapban jön meg a mensesem. Ez mennyire normális folyamat? Fel kell keresnem a nőgyógyászom, vagy ez teljesen természetes? 34 éves vagyok, még nem szültem.
Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok az endometrium vastagság megítélésére a várható 7 napos szünet előtt. A Dienille tabletta mellett előfordul tartós szedés esetén ez a mellékhatás.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem , hogy ha felfázás idején a menzeszem is megjön közben az nehezebbiti-e a gyógyulást?
Szedek antipiotikumot felfázásra jobblett a helyzetem. és abbahagytam ..de most 1-2 nap kihagyással elkezdtem megint szedni mert roszabb lett az állapotom.
Mennyi idő kb. amig elmulhat a csípő égető érzés?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza alapján a húgyúti fertőzés mellett hüvelyi gombafertőzése is lehet, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni a menses után, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása - menses alatt értelemszerűen csak krémet használhat külsőleg). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy olyasmivel fordulok Önhöz, ami megkeseríti az életemet. Pár hónapja candida-s fertőzést állapítottak meg nálam, amire felírtak hüvelykúpot, nem múlt el. Elmentem másodjára is, amikor szintén hüvelykúpot írtak fel illetve a külső begyulladt területekre javasolták a canesten krém használatát, továbbra is fenn áll a gyulladás. Én úgy érzem, hogy belül a hüvelyem rendben van, viszont kívül még mindig nem gyógyul, hiába kenem canestennel. Most lactofeel hüvelykúppal kezelem magam belül, hátha segít valamennyit. Mit tudnék még tenni? 4 hónap alatt 4x jártam nőgyógyásznál, mindent betartottam, amit előírtak.

Kérem, ha bármiben tud nekem segíteni, akkor ossza meg velem.

Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
Körülbelül 3 hete kellett szednem klion tablettát.mert a doki szerint hüvelyfertőzèsem van! Az rendbe is tett! Dee már 1 napja újra érzem h valami nincs rendben odalent! :( olvastam erröl a Lactofeelröl! Ön mit ajánlana? Próbáljam meg a Lactoffelt vagy valami mást?

Elöre is kőszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal megszüntetheti panaszát. Amennyiben 7 este végzett kezelés után még maradna panasza, vizsgálata javasolt, kenetvétel.

dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődni szeretnék, hogy Lactofeel hüvelygél alkalmazása alatt lehet-e szexuális életet élni?
Előre is köszsönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A menzeszem 3. napján a Balatonban fürödtem és bár minden fürdés után azonnal váltottam, valamint az alsómat is cseréltem, mégis összeszedhettem valamilyen fertőzést. A menzeszem vége utáni első napon enyhe égő érzést és enyhe sárga folyást tapasztaltam. Érdeklődnék, hogy a Lomexin 2%-os krém elegendő-e vagy vásároljak valamilyen hüvelykapszulát is, esetleg a lactofeel vagy egy egyszerű intim mosakodó is megoldhatja a problémám?
Válaszát köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
Az Ön által írt krém önmagában csak csökkenti a panaszait, de vélhetően teljesen nem lesz panaszmentes.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Érdenlődnék, hogy az Ön által felírt borsavas krém a szavatossági idő lejárata után még használható? Ha igen mennyi ideig?
Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Bóraxos kenőcsöt szoktunk alkalmazni a kezelések alatt többek között, bórsavas krémet nem. A bóraxos kenőcs kiváltás után hűtőben tartva fél évig alkalmazható.
Kérdése esetén kérem, hogy a telefonos konzultációt válassza ehelyett!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy létezik-e olyan hüvelytabletta, amely szedése mellett nem lehet szexuális közösülést létesíteni?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelykezelések alat nem javasolt a szexuális kontaktus.

dr Ujházy András

Kérdés:

03.13 menstrualtam,majd 03.29 heveny hüvely gyulladásos vitketo eg érzéssel mentem orvoshoz travocort kenocsot kaptam. Flucohexal 4*1 heti 1 nekem es páromnak. Majd utana lactofeel kúra.04.19 megjött. 04.26 rakszuresre vissza mentem amit rendben találtak.05.07 éjjel veres vizelet kellemetlen sűrű égető fizetési inger Nolicint kaptam amiről hányinger,aluszkonysagom volt de vegig szedtem probiotikummal. Verkep,vizelet negativ. 05.11 lángoló égő huvely gyno-prevary kup 3nap. 003.13 menstrualtam,majd 03.29 heveny hüvely gyulladásos vitketo eg érzéssel mentem orvoshoz travocort kenocsot kaptam. Flucohexal 4*1 heti 1 nekem es páromnak. Majd utana lactofeel kúra.04.19 megjött. 04.26 rakszuresre vissza mentem amit rendben találtak.05.07 éjjel veres vizelet kellemetle,égető vizelesi inger Nolicint kaptam amiről hányinger,aluszkonysagom volt de vegig szedtem probiotikummal. Verkep,vizelet negativ. 05.11 lángoló égő huvely gyno-prevary kup 3napig. 05.20 menzesz 3nap nagyon gyengén.06.06 ujra nőgyógyász hugycso es huvely fájdalom nem eg nem viszket ujra flucohexal 4napig 1 nekem es Paromnak is. Gynoflor 6* huvelytabi.
Menzesz mai napig nincs 06.23 ota ujra hol jo hol nem kellemetlen erzes a huvelyemben es a hugycso érzés. 06.29 macmiror 12 huvelytabi. Ezt kezdem most. Remélem ez rendbe hoz mar. Folyamatosan szedek tozegafonyat,urizol 2.kúra. uralgint is szedtem... nem volt tenyésztés hiaba kérem se huvely uh csak hasi ami negatív. Parommal ezalatt 2*szeretkeztunk de akkor ovszerrel. Mitől van ez . 40eves leszek kozel 20eve kapcsolatban 5eves gyermekkel. 16évesen pcot diaknosztizaltak ami a szülés ota nem tamasztattak ala. Kérem segítse el vagyok keseredve.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Részletes kivizsgálást javaslok, hogy a megfelelő kezelést be lehessen állítani, mely STI kivizsgálást is magába kell, hogy foglaljon.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelygombára használandó a Lactofeel vagy szükséges más kezelés is?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Ha nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor a gombás fertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Ezt követően javasolt a Lactofeel a hüvelyflóra regenerálása céljából, mely 7 este javasolt, hogy a megfelelő savas pH-ja regenerálódjék.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szép napot !
Az lenne a kerdesem fluomizin huvelytabettat 6db at szajon att vettem be veletlen mind a 6 db ot milyen bajom lehet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A készítmény lokális antiinfektiv, fertőzés elleni, fertőtlenítő hatású. Gyomornyálkahártya irritáció, erózió előfordulhat. Javaslom, hogy gastroenterológussal konzultáljon!

dr Ujházy András

Kérdés:

Nőgyógyászom hármas hüvelytisztasági fokú leletemre cns kupot írt fel. Ez nem használt, sőt fáj az alhasam és a keresztcsontom, valamint ég a hüvelyem. Most Idelyn kupot vetten nem tudom, hogy használni fog-e. Ilyen problémám még nem volt, de már nem bízom az orvosomban. Ön szerint mi a lehetséges megoldás? Mt javasol? Már 1 éve nincs menstruáciom.
Várom válaszát. Űdvözlettel: Brigitta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

KB.egy éve küzdök barna folyással van olyan hogy hó elején közepén végén.Mindíg máskor jelentkezik de nagyon aggódok mitől lehet.Voltam többféle vizsgálaton mindenhol minden jó lett,egyedül húgyuti fertőzést találtak.Lehet barna folyás emiatt is?
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Húgyúti fertőzése nem okoz barna folyást a hüvelyből. Panaszának vélhetően hormonális oka van, de okozhatja a méhüregben levő polypus vagy petefészek cysta is. Endokrin kivizsgálás, nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Kèrdèsem az lenne hogy babàt szeretnèk,az esely is meg van minden honapban h sikerult. De viszont mosg Dalacin hüvelykremet kaptam. Ez befolyasol valamit?esetleg a teherbe esest ill a beagyazodast??üdv

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ovuláció körüli napokban ne használja, ha teherbe szeretne esni és nem védekeznek, egyéb kockázata nem ismert a kezelésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! Érdeklődnék hogy àllandó hüvelygyulladàs ami nem hasznàl a kezelés kúpok szàjon ât szesett gyogyszerekre sem.mi a teendő?,plusz a székletben is làtom ezt a fehér nyàkot?! Mellettr bélgàzok is vannak. Ezt mi okozhatja?köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Tavaly szeptemberben diagnosztizáltak az endometriozis betegseget nalam,ezt követően decemberben meg is mutottek,intenzívebben a hasüregben voltak a csomok es osszenoveseket okozott,egy 3cm-es csomo a meh es bel kozott volt.Ezt követően iden május elejen borzasztó eros görcsös fajdalmat ereztem,ra par napra meg is mutottek es a bal petefeszkemen egy meh nagyságú cisztat távolítottak el es sok vert volt amit kivezettek a hasfalon keresztul.A veres tasak eltávolítása utan kb 1 hetig hüvelyi vérzésem volt ami noralis,mint ahogy mondta az orvos es akar hosszabb ideig is tarthat.A jelenlegi problemam,tegnap elkezdődött egy narancsos színű kellemetlen szagú (viszketes es égő fajdalom nincs)folyas es mara mar belső fajdalmat is erzek foleg a bal petefeszkemen ahol volt a ciszta es ahol a vert vezettek ki!Szuro es görcsös fajdalom jelentkezik!A folyast megelőzően egy darabos feher valadekot tapasztaltam.Letezik,hogy vmi bakterialis fertőzést kaphattam?Tanacstalan vagyok es sok ez igy egymas utan,nem beszelve az éveken at tartó fel nem ismert endometriozis betegseg altal okozott rengetek szenvedés es Kòrház...Tudna nekem segiteni válaszával?
Nagyon koszonom elore is!
Minden jot!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm
Kislányom nyolc hónapos. A hüvelye mindig nedves belül és néha pici nyákos folyás is távozik. Normális dolog vagy érdemes kivizsgálásra vinni?
Köszönöm szépen
Éva

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A gyermeknél látott áttetsző nyákos váladék önmagában nem feltétlenül kóros, sárgás színű hüvelyi váladék esetén alapos a gyanú hüvelyfertőzésre. Megfelelő higiénia mellett ebben a korban ritkák a szeméremtesti- és hüvelyfertőzések, de természetesen egyértelmű véleményt csak vizsgálat birtokában lehet mondani, így interneten keresztül nem.
Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik).
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kèrdèsem az lenne, hogy 36 hetes vàrandósan, 1 cmre nyitott mèhszàjjal mit hasznàlhatok hüvelygombàra biztonsàggal, ami nem àrt a babànak? vagy ne foglalkozzak a tünetekkel? Többször volt gombàs fertőzèsem idàig canesten hüvelytablettàt alkalmaztam rà orvosom javaslatàra, de most a nyitott mèhszàj miatt tanàcstalan vagyok, az orvosom pedig szabadsàgon van.. (lactofeel hüvelygèl, v agy teafaolajos mosakodóm vagy bàrmi màs...)
köszönöm vàlaszàt! Üdvözlettel: Zsófia

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést döntően meghatározza.
Amennyiben orvosa szabadságon van, javaslom, hogy abban a kórházban, ahol szülését vállalták, kérjen vizsgálatot, hiszen a terhesség végén fellépő fertőzések felszálló fertőzést, magzati fertőzést, akár magzati tüdőgyulladást is okozhatnak, ezért kezelése a gondozó intézetben, kórházban indokolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktorúr! A következő kérdésem az lenne,hogy mitől lehet bűzös a folyás. Először csak egy napra jött elő, mára már szinte állandó. Nőgyógyász javaslatára Lactofeelt használtam,de nem segìtett. Borzasztó kdlldmetlen ez a mindennapokban, és nem tudom, mi lehet az oka. Tisztálkodok,egészségesen élek.
Amit észrevettrm,hogy pátom nemiszervének hasonló kellemetlen a szaga, ez előbb volt,mint ahogy a tünetek nálam jelentkeztek, óvszerrel védekezünk, kértem,hogy menjen el orvoshoz vizsgálatrs,de nem hajlandó. És többnyire menstruáció előtt,illetve szexuàlis együttlét utáni napokban tapasztalom a folyást. Köszönettel,és elkeseredéssel :Johanna

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.

Amennyiben panasza nem szünt a Lactofeel kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, ilyen esetben antibiotikum kezelés válhat szükségessé Az antibiot. után azonban a Lactofeel regenerálás szükséges 7 napig, majd fenntartó adagban heti 1x 2-3 hónapig.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A Lactofeel és Cikatridina ua. a célt szolgálja?
Melyik jobb méhszájseb esetén?
Milyen hosszan és milyen gyakorisággal kell alkalmazni?
Köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek és ezéltal támogathatja a méhszáj hámregenerációs folyamatait. Heti 1x javaslom fenntartó adagban a 7 napos folyamatos kezelés után.

dr Ujházy András

Kérdés:

Számtalanszor voltam az utóbbi időben nőgyógyásznál, és legutóbb bakteriális kezelésre a lactfeelt adta, majd a gynoflort, viszont az utóbbi használata után ismét halszagú folyásom lett, ezért újra használtam a lactafeelt. Most 7 nap után, lement a kezelés és fehér sűrűbb váladék keletkezett. Ez most mit jelenthet?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot!
Most fogom el kezdeni szedni az Idelyn Beliema Effect hüvely tablettát és az lenne a kérdésem hogy ez idő alatt élhetek nemi életet?
A válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

A kezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet.

üdvözlettel

Kérdés:

Bakteriális fertőzésre lactofeel gélt javasolt az orvosom, tegnap fogyott el az utolsó tubus. A tájékoztató szerint kerülni kell a lactofeel használatát, ha valaki teherbe szeretni esni. A kérdésem, hogy a gél alkalmazását követően kell-e még várni a szabad együttléttel, kell-e védekezni? Okozhat-e bármi gondot a későbbiekben, ha nem várunk bizonyos ideig, vagy csak egyszerűen kevesebb az esély a teherbe esésre. Köszönöm előre is a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.
Nem kell védekeznie emiatt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Ciprinol 500mg mellett lehet macmiror complexet használni?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Igen

Kérdés:

20 éves lánynak méhszájsebre Lactinelle kapszulát javasoltak.
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen hasonló és jó készítmények jöhetnek még számításba, amik kedvezőbbek árban?
Mennyi ideig és milyen gyakorisággal kell szednie? Szájon át szedhető ilyen gyógyszer nincs esetleg?
(Panasza egyébként nincs.)

Segítségét köszönöm. Vné

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A méhszájseb nem szerencsés megfogalmazás, vélhetően mirigyhámra, ectropiumra gondoltak, mely élettani fiatal korban. Amennyiben ez panaszt, bővebb hüvelyi folyást okoz, részletes mikrobiológiai vizsgálat szükséges bakteriális fertőzések irányában. Önmagában az ectropium kezelést nem igényel.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdv doktorur aza kérdésem hogy mi lehet ez oka annak hogy vizelés után a péniszembe szuro fájdalom jelentkezik és pár csepp vér csőpőg nem mondanám teljes pirosnak inkáb ien zavaros barnás féleség elmulik ez magátol vagy medig tarthatez ?.

Válasz:

Kedves Uram!

Én nőgyógyász vagyok, javaslom, hogy keressen fel bőr-nemigyógyászt fertőzés kizárása céljából!

dr Ujházy András

Kérdés:

Jelenleg antibiotikumos (Fromilid 500) kezelés alatt állok. Kérdésem, hogy elkezdhetem e már a Lactofeel alkalmazását vagy meg kell várnom az utolsó szem antibiotikum beszedését? Köszönöm a választ!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

a 7 NAPOS Lactofeel hgél kezelést az antibiotikum befejezésekor javasolt kezdeni!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdéseim a következők! Mindig voltak broblémáim, de tavaly áprilisban volt egy egészségügyi gyógykapasásom .De azóta nincs egy olyan hónap, hogy ne lenne folyásom. Állandóan csípő, maró hol kívül, belül is de olyan is hogy csak kívülről csíp!Mindent ki próbáltam volt már többször kenet vétel, de semmilyen bakteriális fertőzés vagy gombát nem találtak! Most kb:két hete kaptam először hüvelyflóra helyre állítót
De sajnos semmi változás!! Egy két napig talán jó utána megint rosszabb! Diétát is csináltam ami 3 hónapig tartott,lúgosító teát is ittam ami csak zöld növényekből ált! (zöld árpapor) semilyen cukrot,liszteset nem ittam és ettem!! De csak rosszabb és rosszabb! Visszafertőzés nem tudom ebben az esetben előforduhat e ovszert használunk,de sajnos az elmúlt 1 évben kb : 5 ször történt. Kérem adjon tanácsot mit tegyek és hov a forduljak.Nagyon el vagyok keseredve!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Részletes kivizsgálás: mikroszkópos kenetvizsgálat, STI mintavételek (chlamydia, mycoplasma, ureaplsam, N. gonorrhoeae irányában) javasoltak, hogy a krónikus panaszának hátterét kimutassák.

A kezelés a leletek alapján fenntartó, megelőző kell, hogy legyen, hiszen rövid kezeléstől panaszai nem szűnnek tartósan.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot doktor úr ma este vettem észre hogy a csikló felett szét repedt a bőr semmi viszketés semmi szokatlan folyás vagy más egyéb tünet nincs. Kellemetlen és fáj is.
Ez mitől lehet ?
Köszönöm a választ

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez típusos tünete lehet az alsó genitális traktus gombás fertőzésének, kenetvizsgálatot javaslok, hogy a kezelést ennek alapján lehessen korrekten meghatározni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal kapcsolatban írok, hogy voltam magán doktornál, aki vett kenet mintát, ami Streptococus agalactiae-t mutatott ki, amire felírt eegy Fluomizin nevű kupot, amire azt mondta, hog vadi új gyógyszer és kiírt minden kórokozót. Na hát ez nálam nem vált be, mert ugyanúgy nem múlt el a baj, de vett egy újabb kenetet.
A kérdésem az lenne, hogy Ön milyen gyógyszert javasolna?
Válaszát köszönöm!
20L

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A fenti kórokozó tenyésztési eredmény és nem mikroszkópos kenetvizsgálat eredménye, a mai gyakorlatban hüvelyi fertőzések diagnosztikájában a kenetvizsgálat nem nélkülözhető, hiszen a valódi kórokozót mutathatja ki, míg a tenyésztés sajnos a 24-48 órás termosztátban történő inkubálás miatt nem feltétlen a valós kórokozót mutatja.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném kérdezni ,hogy terhesség alatt mennyire kell/lehet a Lactofeel tubus "csőrét" a hüvelybe vezetni?Meg tudom vele sérteni a nyákdugót vagy a méhszájam?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a hüvely normál kolonizáló flóráját segíti helyreállítani, a tubus vékony részét 3 cm-re vezesse be a hüvelybe, így a méhszájtól biztos távol marad. A normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a terhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek, koraszülésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal fordulnék önhöz hogy 18 éves vagyok és 4 hónapja használok Jangee fogamzásgátlót, kb egy két hónapja kezdődött hogy miután a párommal együtt voltam és belém élvezett égő fájó érzést éreztem eleinte csak enyhe fájdalom volt szex utan csak amikor belém élvezett aztán egyre erősebb lett a fájdalom égés nemrég fojást és viszketést vettem észre gombára gyanakodtam ezért kezeltem magam caneste kombival és a páromat is , a kezelés alatt nem szexeltünk kb 1 hétig használtam a kenőcsöt es javulást vettem észre el is múlt a fojás viszketés közben meg jott a menstruációm , elmúlt és együtt voltunk a párommal es szex után megint nagyon erős égő érzés felduzzadt hüvelyi bemenet és vizelési inger . Más tünetem nincs csak ez és csak szex után. Mi lehet a gond ? Előre is köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 10 napig Betadineos kúpot használtam, iszonyatosan be voltam gyulladva, mert az utolsó menstruációm nem jött meg(iszonyatosan fájt mind a két petefészkem), dienille-t szedek fogamzásgátlásra, de terhes nem vagyok, negatív lett a teszt, 3 napja elkezdtem a Lactofeel kúrát, de iszonyatosan csíp, és fáj, ha kifolyik a hüvelyemből. Esetleg ráhúzódhatott a húgyhólyagomra a fertőzés? Vizelet vizsgálatot érdemes lenne elvégezni?

Várom válaszát.
Köszönettel,
Lilla

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
Amennyiben panasza nem szűnik, vizeletvizsgálat is javasolt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A párommal való együttlétek után elég sokszor kidörzsölődöm a külső területeken ami néha égő érzéssel jár. Az lenne a kérdésem, hogy ezt mivel kezelhetem?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap gynazol huvelygelt hasznaltam, es ma miota megmosakodtam eleg sokat pisilek. Osszefugghet a ketto? Talan valamit rosszul csinaltam? Mellekhatas? Kaptam lactofeel-t is, azt mikor hasznaljam? Varandos vagyok.. remelem nem okozott kart

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gélt (feltételezem) a gomba elleni kezelés után javasolta a terhességet gondozó szülész orvosa, a terhesség alatti fertőzések kezelése csak vizsgálati lelet alapján történhet, mindenképp kövesse orvosa javaslatát! A Lactofeel gélt rutinszerűen 7 este javasoljuk egymást követő estéken a hüvelyflóra regenerálására.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Pàr napja màr késik a menzeszem. (egyéb tünetek is utaltak rà) a pozitív terhességi teszt viszont megerősítette a gyanumat. Úgy veszem észre hogy van egy kis folyàsom és mintha egy pici viszketésem is. A kérdésem hogy hasznàlhatom-e a Lactofeel gélt terhesség alatt?

Köszönettel: Emőke

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzéseknek, természetesen alkalmazható terhességben.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!.

Én egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy múlthét kedden nagyon fajt égetett csípett a hasam alja es mikor pisiltem az is nagyon kellemetlen volt,elmentem surgossegire , beadtak vénásan egy algopirin nospa kombot, majd a vizeletet felkuldtek laborba., az eredmény azt mutatta hogy semmi elváltozás nem volt a vizeletet be!., Mondtak menjek fel a nőgyógyász hoz , o is megvizsgált,es megállapította hogy kezdődő hólyaghututom van, felírt gyógyszert Zinnat 500mg 5 napig!, e mellett szedtem probiotikimot is tabletta formában,viszont felírta meg a Lactofeelt is!. Tegnap azaz vasarnap bevettem az utolsó antibiotikumot es ma éjszaka éreztem hogy viszket a hüvelyem.... Nagyon kellemetlen... Ez mitől lehet?., A Lactofeelt kezdjem el használni?.

Elore is nagyon koszonom válaszát!.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese is lehet, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
A gomba elleni kezelés után 7 este alkalmazza a Lactofeel a normál hüvelyflóra regenerálása céljából.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az állon kialakult gyulladt pattanások ,összefüggésbe hozhatóak,nőgyógyászati gyulladással ,gombásodással?Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nőgyógyászati gócként méhnyak gyulladás illetve kismedencei gyulladás állhat említett tünetek mögött, de gombás hüvelyfertőzés önmagában nem lehet góc.

üdvözlettel

Kérdés:

Milyen sorrendben kell használni az alábbi két terméket: Gynoxin hüvelykrém, Fluomizin hüvelytabletta.A krémet hány napig kell alkalmazni? Köszönöm válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A két fenti készítmény két különböző hüvelyfertőzés kezelésére való, így együtt alkalmazásuk indokolt, ritka esetekben jöhet szóba. Javaslom, kérdezze meg azt az orvos kollégát, aki Önnek ezt a két készítményt így javasolta. Kezelési javaslatot kenet lelet birtokában tudok adni.

Köszönöm megértését,

üdvözlettel

Kérdés:

Üdvözlöm Doktor Úr!

Pár hónapja történt rákszűrés eredménye PII lett, éretlen metaplasia,és parakeratoris diagnózissal. A felírt kezelés Klion D100 hüvelykúp 5 napig,aztán Lactinelle hüvelykapszula 5 napig. A Klion D 100 alkalmazásakor a 3. nap után enyhe rózsaszínes folyást tapasztaltam. Menses után ismét a 2x 5 napos kúra. A második kúránál tartok,és 3 Lactinelle van még hátra. Nagyon enyhe zöldes-sárgás folyásom van jelenleg. Csak az illemhely látogatásakor észlelem. Szükséges a Canestenes kenegetés is? Azóta nem voltunk együtt a párommal. Ő is kenegesse magát esetleg? Ha igen,mennyi ideig?
Elöre is köszönöm válaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A szakorvos kolléga által javasolt kezelésen így interneten keresztül nem lenn korrekt módosítani. Ettől függetlenül gomba elleni kenőcsöt panasz esetén természetesen alkalmazhat, hiszen ehhez recept sem szükséges.

üdvözlettel

Kérdés:

Olyan panaszom van, hogy minden hónapban gátrepedésem van. Legutóbb is ilyenbe szenvedtem (gátnál kis repedés együttlétnél, utána fájó érzés, ha ülök, és wc-zésnél vérzés a papíron), amikor is CNS kúpot és Lactofeel hüvelygélt írtak fel. Van egy sejtésem, hogy a fogamzásgátló miatt van az egész, mert mikor elkezdtem legelőször szedni - 16 évesen a rendszertelen menstruáció miatt - a Lindynette 20-at, attól mindig hüvelygyulladást kaptam, utána abbahagytam egy fél évre, de rendszertelen volt a menstruációm, így felírtak Cypromix tablettát, amit csak fél évig lehet szedni, na hát én kicsit több mint egy évig szedtem, de ennél a gyógyszernél nem volt semmi bajom, a szexuális életem is rendbe volt. Viszont ahogy felírták a Smycia tablettát, azóta minden hónapban ilyen problémában szenvedek, ami egy kicsit kezd unalmas lenni. :/
Azon gondolkozok, hogy abbahagyom a fogamzásgátló tabletta szedését - már lassan 7 éve szedek - és átállni egy másikra, vagy semmire, és más úton védekeznénk.
Doktor úr mit javasolna? mert ez az egész dolog, hogy alig van szex az előbb említett panasz miatt, kezd kikészíteni mind a kettőnket :/

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel: Judit/22

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mai napon voltam orvosnál, panaszaimra gynoxin hüvelykrémet és fluomizin hüvelytablettát írt fel. Délután megjött a menstruácóm, elkezdhetem a kúrát, vagy várjam meg míg elmúlik?Nem okoz gondot a krém a és a tabletta egyidejű használata, mivel mindegyiket este javasolt használni? Köszönöm válaszát. Kitti

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses végét követően javasolt a kezelés megkezdése. A két fenti készítményt ne alkaalmazza egyidejűleg.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz,mivel tudnám kezelni a húgycsőben lévő diszkomfort érzést? (Égő,csípő érzés) Chlamidya és ureaplasma vizsgálat pozitív lett. Doxycylinnel és probiotikummal kezelve lett viszont még mindig jelen van ez a kellemetlen érzés csak nem olyan intenzíven. Controll vizsgálat eredményét várom még. Addig mit javasol,mit lehetne tenni? Vagy várjam meg az eredményt?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza nem szűnik, további laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, mycoplasma / gonorrhoea javasoltak.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem 2 hónappal ezelőtt méhszájsebem volt, le is fagyasztották, a seb szépen begyógyult. Utána a nőgyógyászom lactofeelt javasolt a hüvely ph helyreállítására, viszont használat közben nagyon csíp. Azóta egyszer voltam együtt a párommal. Mitől lehet ez ?
Válaszát előre is köszönöm,
Tisztelettel: G. Kitti

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
A fenti kezelést követően alkalmazza 7 este a Lactofeel hüvelygélt a normál flóra regenerálása céljából.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy mit tudnék tenni? Másfél éve vagyok felfázva. Minden gyónygszert amit irtak beszedtem de nem múlik el. Terhességem alatt is végig gyógyszert szedtem de nem múlt el. 6hónapja császároztak azóta is. Nem tudok normalis életet élni. Nem merek elmenni pisilni sem. Tegnap az az 2016.04.13-án voltam nögyógyásznál és az előtt egy héttel is. Nem találtak semmit. De ha a férjemmel is eggyütt vagyunk szúró érzést érzek é az aktus után a vizelés is fáj és utána megy egy ideig faj. Ez már a felfázás előtt is igy volt.
Mitől fájhat a sex és utána a hüvelyem? És a felfázást hogyan tudom legyőzni? Vagy mitől lehet? Kérem segîtsen nekem.
Teljesen kétségbe vagyok esve.
Köszönettel: Jurecska E.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Az én kálváriám visszanyúlik pár évre. Méhszájsebbel kezdtem 21 évesen. Akkor kaptam gyógyszert illetve akkor még fogamzásgátlót szedtem. Pár évre rá folyamatos fertőzésektől szenvedtem, mire rájöttek hogy méhszáj polipom van, melyet műteni kell. Tavaly előtt januárban hüvelyi úton leműtötték és utána egy laparoszkopiát is csináltak. Egy ideig minden rendben volt, aztán kezdődött minden előröl: mindenféle bacit találtak a hüvelykenetemben, rengeteg gyógyszert beszedtem, de mindig visszatért, végül a graepfruit csepp nyújtott végleges megoldást. Hozzáteszem a személyes higiéniámra mindig figyelek.
Múlt hónapban szex után egy pár napra felfázásos tüneteket tapasztaltam, házi orvosom antibiotikumot írt fel, beszedtem, plusz a nőgyógyászom Klion D 100 hüvelykúpot írt fel mert BV-t diagnosztizált.
A kúp megszüntette a kellemetlen folyásomat, a menstruáció után meg Lactofeelt használtam, ami egészen jónak bizonyult.
Tegnap előtt voltunk együtt (1 hónap kihagyás után). 4 szer voltunk együtt, eléggé kidörzsölt. A probléma ráadásul az volt, hogy nem tudtam orgazmus után pisilni, egyszerűen nem ment. Bár a folyadék bevitel is kevesebb volt mint kellett volna. Délutánra már jött is az égő, csípő, fájó vizelés, hajnalban már véreset vizeltem, de reggelre már jobb volt, szinte nem is fáj, vért nem pisilek, a vizeletem színe egészséges, szaga nincs. Tőzegáfonyát eddig is szedtem.
Ma volt egy kisebb bővebb folyásom. A felfázásos probléma és a folyás lehet a szextől? (a mennyiség hirtelen sok volt)
A Lactofeel tovább alkalmazásával a tüneteim elmúlnak majd? Csak mert nagyon gyors javulást tapasztalok hajnal óta. Viszketni nem viszket egyáltalán, csak a kidörzsöltséget érzem.
Válaszát előre is köszönöm, és elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett.
Tisztelettel
K.Szandra

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt, mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok magához,hogy 3napja használom a Lactofeel hüvelygéltés a második napon elkezdet barna folyásom lenni és egy kicsit fáj a hasam.ilyenkor mit tegyek ? elmenjek orvoshoz?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
Barna váladék esetén nem ellenjavallt a gél használata.
Amennyinben hasi panasza nem szűnik egy nap után, vagy fokozódik és barna váladéka sem szűnne, nőgyógyászati vizsgálat, ultrahangvizsgálat indokolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a problémám, hogy ma szeretkezés után egy kevés barnás váladék távozott a hüvelyemből. Azóta enyhe alhasi görcseim vannak. Most estére hőemelkedésem lett bár kicsit fáj is a torkom nem tudom van e összefüggés a két dolog között. Rendszeres nemi életet élünk a völegényemmel eddig soha sem volt semmi gond. Mit tanácsol menjek el egy vizsgálatra? Mi okozhatja ezeket a panaszokat?
Eszter

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne, hogy használhatom e a lactofeel gélt hétfőtől- vasárnapig, úgy hogy közben szerdán méhnyakrákszűrésre megyek az orvosomhoz? Bővebb folyásom van már évek óta és szeretném kipróbálni ezt a készítményt. Várjak vele a szűrésig, vagy nyugodtan elkezdhetem hétfőn az egy hetes kúrát?
Válaszát előre is köszönöm,

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nyugodtan végezheti a kezelést, de a vizsgálat előtti este azonban ne helyezze fel a Lactofeelt, ezt az egyet a kezelés végén pótolhatja!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tiszelt Doktor Úr!
Többször előfordul, hogy együttlétkor a gátamnál égő, fájó fájdalmat érzek. Voltam már vele nőgyógyásznál és gátperedést állapított meg, felírt CNS kúpot, meg valamilyen gyógyszertári hámosító krémet, amely addig használt is.
Jelenleg is ilyen problémával küzdök, hogy 2 hetes kihagyás után, pár napja együtt voltam a barátommal, Lactofeel hüvelygélt használtunk, de éreztem, hogy mintha repedne a gátam, és másnap fájt is, meg pisilésnél is csípte, tehát nyilván sebes lett kicsit.
Interneten keresgéltem, hogy miket lehet csinálni (pl. fürdés utána dörzsölgetni türölközővel, meg olaj vagv víz alapú síkosítót használni - nem tudom melyik lenne a jobb -, meg hámosító körömvirág vagy aloe vera krémet használni). És itt akadtam el, hogy most egy sima körömvirág kenőcsöt vagy aloe vera kenőcsöt kenhetek oda, mert amiket találtam interneten az drága(Forever Aloe Vera First vagy Gelly meg van a Körömvirág kenőcs-Behnhof Apotheke).
Kérdésem az lenne, hogy akkor milyen körömvirág vagy aloe vera krémet használjak, ami olcsó és beválhat?
Válaszát köszönöm!
22/L

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés tünete is lehet, hiszen a krónikusan távozó gyulladát váladék jellemzően gáttáji fissurát okoz ebben a kórképben. Ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A cytologiai leletrm alapjan, koros bakterium floram van. Folyasom es kellemetlen erzesem van. Laktofeel gelt irtak fel a vaginozisra. 3 napig hasznaltam. A 4. Napon megduzzadtak a kis es nagy ajkaim, ego, fajdalmas, piros lett. Sok apro holyagszeruseggel kiserve a nemi szervemen. (Foleg a kisajkakon) Vidszamentem az orvoshoz, azt monda, valoszinuleg erzekeny vagyok a laktofeel gelre es irrigaljak helyette. Mennyi ido mig elmulnak a kellemetlen erzekenysegi tunetek? Melyik osszetevoje allergen?
Koszonettel:Lea

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, emellett herpes genitalis is felmerül a hólyagos elváltozások alapján. Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor a gombafertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 3 nap múlva, ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok herpes genitalis irányában, hogy így lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr !Többször elöforduló hüvelyi fertözésem van .S mindig más kezeléseket kapok.A tüneteim alhasi fájdalom darabos sárgás folyás s égő viszketés van melledte .A rendszeres higiéniára oda figyelek. Kérem segitsen .Most vettem a patikában a lactofeel hüvelygélt s jelenleg azt használom.Kérem segitsen hogy ez mitöl lehet hogy mindig évek ota visssza tér.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Már hónapok óta küzdök a felfázással. Több féle antibiotikumon is túl vagyok már. Sajnos azt veszem észre, hogy mindig visszatér. Pedig oda figyelek az öltözködésre. A hideg helyeket kerülöm. Eddig inkább csak a folyamatos vizelési inger, keserítette meg a mindennapjaimat mára már fájnak a veséim és az alhasam is. Az orvosom javaslatára tőzegáfonyát is szedtem. Sajnos az sem volt az igazi. Mit tudok tenni a folyamatos felfázások ellen? És ez a későbbiekben akadályozhatja -e a babavárást? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: 21 L.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problémám van, hogy mióta elkezdtem menstruálni kb. 10 éve azóta küzdök erőteljes hüvelyi folyással, ami néha fehér sűrű, de általában sárgás túrós. A menstruációm min. 7-9 napig tart és erőteljes vérzés kíséri. Akárhányszor voltam nőgyógyásznál felírtak valamilyen kúpot/ krémet. Legutoljára a hüvely heveny gyulladása volt a diagnózis. Mit tegyek, hogy enyhüljenek esetleg eltűnjenek a panaszaim? vagy milyen féle/ fajta kivizsgálásra kellene elmennem?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr.
Nekem Gardnerella vaginálist és Atopobium vaginét állapítottak meg Dalacin hüvelykrémet kaptam a fenti betegségeimre, és nem gyógyultam meg. Még mindig érzem a kellemetlen érzést. Ha esetleg tudna nekem segíteni még mit lehet ezek a baktériumok ellen használni. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok és szájon keresztüli Dalacin antibiot. kezelést, majd ismételt Lactofeel hüvelygél kezelést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Klion D tablettát használok , mi történik ha alkoholt fogyasztok a használata alatt? És amikor használom magától felszívódik ez a tabletta? Fontos lenne a válasza.Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lokális kezelés alatt mérsékelt alkohol fogyasztás (pl. egy pohár sör vagy gy pohár bor) megengedett.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr.Olyan problémával fordulok önhöz hogy párom jelezte hogy a hüvelyemnek kellemetlen szaga van és fehér folyásom is van.én ebbol csak a folyást érzékeltem a szagot nem...nem viszket nem csip a vizelet semmi problémam nincs ilyen téren.Tudna nekem ajánlani valami intim kúpot vagy öblítot esetleg?elore is köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mivel újra (az elmúlt évben harmadszorra-negyedszerre) visszatért a hüvelygombám, Pevaryl 150 mg-ot vásároltam. Érdeklődnék, hogy ez befolyásolja-e a Jangee fogamzásgátló tablettámat?

Illetve, érdeklődnék, hogy mi állhat a többszöri kiújulás hátterében?

Válaszát köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese gyakrabban fordulhat elő fogamzásgátlót szedő nők között, krónikus stressz, immunrendszeri deficit, egyéb krónikus betegség esetén. A krónikus hüvelyi gomba hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Lassan négy hete, hogy nőgyógyászhoz fordultam mert hónapok óta visszatérő felfázásom van. A Doktor Úr megállapította, hogy ismét felvagyok fázva és hüvelygyulladásom is van, kaptam rá két antibiotikumot már rég túl vagyok a szedésükön is. Természetesen megelőzésképpen az antibiotikum kúra alatt használtam a Ginoxyn 200 mg-os hüvelykapszulát is. Majd visszamentem kontrollra, a Doktor Úr azt mondta, hogy meggyógyultam de már akkoris mondtam Neki, hogy folyamatos égő érzésem van még mindig a hüvelyemben, erre Ő azt mondta, hogy még egy doboz Gynoxint használjak el és három naponta használjam a Lactofeelt. (3 tubussal használtam eddig mert most megjött a mestruációm) Én ezt meg is tettem, de még mindig szünni nem akaró égő érzést érzek. Mióta ezek a dolgok történtek velem szexuális életet sem élek. Mitől lehet ezt a szünni nem akaró égő érzés Doktor Úr? Mit tudna ajánlani, hogy ez ne keserítse meg az életem? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

Páromnál szeretkezés után jelentkezett olyan probléma, hogy a hüvely és az ánusz közötti részen megduzzadt, elvörösödött. Nem a hüvelynyílás, nem is a nagyajkak, hanem pontosan a két nyílás közti rész. Pár órát követően a duzzadtság elmúlt, de egy vékony bőrréteg még kitülemkedik, amire panaszkodik a párom. Tüzetesebben utána olvastunk, de azon a részen elméletileg nem is kellene semminek lenni, csak egy kis szünetnek a két nyílás között. Tudna esetleg némi információval szolgálni, mert mi tanácstalanok vagyunk.
Orvoshoz természetesen elviszem, de addigis ha tudna lehetséges okokat mondani, nagyon hálásak lennénk!
Üdv, E. Dávid

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Férjem mandulájának leoltása során Candida albicans gombát találtak a kenetben. Nemi szervi tünetei egyikőnknek sem voltak, viszont mivel én magam is hetek óta nem múló torokgyulladással küzdök, felmerült az esélye, hogy ez is a fenti diagnózisra vezethető vissza. DIFLUCAN 150 gyógyszert kaptunk, illetve el kellett kezdenünk egy Candida-diétát is, melyet azóta szigorúan tartunk.A gyógyszerből heti 1-1 db-ot szükséges beszednünk, az első kapszulán túl vagyunk. Beszedését követően néhány nappal minimális pecsételést tapasztaltam, ezért arra gondoltam, hogy elkezdenék egy Vagilact Q kúrát, melyet hasonló esetben nőgyógyászom javasolni szokott. Kérdésem lenne, hogy a hüvelykúp befolyásolhatja-e a gyógyszeres kezelés hatásait, illetve van-e esetleg további észrevétele / javaslata / ellenvetése a leírtak kapcsán.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tejsavas kezelés (Lactofeel, Vagilact) nem befolyásolja kedvezőtlenül a fenti antifungalis kezelést. A torokváladékban perzisztáló candida chronicus kolonizációra is utalhat, a kezelés utáni ellenőrzése javasolt, Önnél pedig hüvelykenet értékelés a kezelés után kb 4 héttel a hüvelyben kolonizálódó gomba törzs kizárása céljából.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

A Lactofeel gelt ketszer hasznaltam. Nuvaringem van. Lehet igy a honap tovabbi reszeben extra vedekezes nelkul (csak Nuvaringgel) szexualis eletet elni?

Válasz:

Természetesen. A Lactofeel gél nem befolyásolja a Nuvaring hatását.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Véleményt és segitséget szeretnék kérni öntöl. Évek óta szenvedek nőgyógyászati problémákkal. Általában hüvelygombát diagnosztizálnak és heveny hüvelygyulladást.
A következő kezeléseket kaptam: Klion-D, Macmiror, Dermyc tbl., Pimafucort krém, Betadine kúp, Gyno-Pevaryl kúp, Canesten hüvelykup, Doxyciclyn tbl.
Önkezelésként megpróbáltam a következőket:
Gynoxin 200 mg, Vitagyn c, Cikatridina, Pevaryl-G, Canesten Kombi, Candibene krém és kup, Tejsavas irrigálás.
Kenetet vettek tőlem egyetlen alkalommal, az égő érzés ellenére negativ lett.
Tehát már rengeteg félét és sajnos tartósan semmi sem segít.
Minden hónapban, általában a mensest követően elöjönnek a következő tünetek:
Égő érzés (ez dominál a leginkább), folyás (fehér, halvány sárga), néha viszkető érzés.
Szex közben fáj, és még utána is égő érzésem van, a vizelet szex után csíp.
Most vettem Lactofeel hüvelygélt, és nőgyógyászhoz is bejelentkeztem újra, de megvettem, hátha enyhit ezen a rettentő égő érzésen.
Fürdőkbe nem járok, higiénére már-már betegesen figyelek, oda lentre baba szappant használok. Komoly kapcsolatban élek, egyikünk sem lépett félre.
Ön szerint mitől lehetnek ezek a tünetek, és hogy semmi nem használ? Két éve, minden hónapban ezzel küszködök.
Volt méhszájsebem, de azt fagyasztással megszüntették.
Kérem, fejtse ki véleményét és tanácsot kérnék.
Köszönettel: Gina

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

Szeretném megkérdezni, hogy 10 napon át tartó antibiotikumos kúp használata után hány napot érdemes várni egy újabb kenetvizsgálatig, hogy ne legyen fals az eredmény? Lactofeelt használhatok rögtön a kúra után, vagy várjam meg a kenetvételt?

Válaszát, segítségét előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. Kenetvételt egy héttel ezt követően javaslok.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kezeltem a gombás fertőzésemet canesten kúppal és krémmel, 1 hét után teljesen helyrejöttem, viszont most úgy érzem külsőleg visszajött az égő viszkető érzés, de a hüvelyem tiszta. Mi lehet a baj ? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza utalhat olyan hüvelyi gombafertőzésre, mely esetben a kórokozó rezisztens a Canestenre. Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése más hatóanyagtartalmú recept nélküli gomba elleni patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mandulagyulladásomra antibiotikus kezelést kell alkalmaznom.A gyógyszer szedése közben viszkető érzés kezdődött a szeméremajkakon.Az antibiotikumos kúrát még folytatnom kell,közben alkalmazhatok e hüvelygomba elleni készítményt,vagy meg kell várnom az antibiotikumos kúra végét? Válaszát köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása), melyet alkalmazhat antibiotikum kezelés alatt is. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

21 éves vagyok, tartós párkapcsolatban élek már lassan 2ó3éve. Saját panaszom az néha alhasi fájdalom. Én nem érzem, de párom úgy érzi kellemetlen szagú a nemi szervem, és erős a folyásom. Én ebből nem vettem észre semmit. Külső érzékenység sincsen. Nem viszketek. Az lenne a kérdésem, mi lehet ennek az oka, és mit tudok ellene tenni. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Viktória

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

29 éves gyermektelen nő vagyok.
Sajnos alapvetően rettegek a nőgyógyászoktól egy 11 évvel ezelőtti terhesség megszakítás során szerzett megrázó tapasztalatom miatt, így megpróbálom elkerülni a vizsgálatokat.
Rákszűrésen (ezzel együtt általános vizsgálaton) mindössze háromszor-négyszer voltam, utoljára nagyjából 5 éve.
11 éve fogamzásgátló tablettát szedek és 2 éve állandó szexpartnerrel rendelkezem.
Körülbelül 2 hete kellemetlen viszketést érzek a hüvely bemenetemnél, de más tünetet (folyás, kellemetlen szag, alhasi- vagy aktus közbeni fájdalom...) nem tapasztaltam.
Canesten krémmel próbáltam "kezelni", de hasztalan.
-Lactacid intim mosakodó gélt használok évek óta, ami eddig bevált.-
Majd 1 hete a felfázás tipikus jelei is társultak a problémához:
Gyakori vizelési inger, fájdalmas vizelés...
Utóbbiból házi praktikákkal próbálom magam kikúrálni: csalán tea, sok folyadék, C vitamin, forró fürdő, és a tünetek enyhültek is.
Azonban a viszketés nem múlik.
Kérdésem az lenne, hogy lehet-e összefüggés a két probléma között, ha igen akkor mi lehet az és van-e mód "házilag" kezelni?
Nem szeretnék antibiotikumot szedni, ha nem feltétlenül muszáj, ugyanis az elmúlt egy évben 5 kúrán estem át krónikus mandula gyulladás miatt.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel,
Orsolya

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A két fertőzés jellemzően kapcsolódik egymáshoz. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tavaly októberben túlestem egy jobb oldalon lévő, kisalmányi nagyságú bartholini tályog marsupiallizáción, melynek gyógyulásával egy időben, a műtét után egy hónappal érezni kezdtem egy duzzanatot a bal oldalon is. Azonnal visszamentem az orvoshoz, aki tejsavas hüvelykúp heti egyszeri használatát javasolta, és azt mondta, legyek türelmes. Én rengeteg idegeskedés mellett folyamatosan figyeltem, ahogy neha megduzzad, majd leapad, és használtam heti egyszer a kúpot (ekkor még nem a lactofeelt" hanem vagilactot). Ez a helyzet odáig fajult, hogy egyik pillanatról a másikra a bal oldali mirigy is begyulladt, és most, februar 16-an meg kellett műteni ugyanígy marsu. műtéttel. Ezt a műtétet már egy másik orvos végezte el, aki szerint időben szedett antibiotikummal és jegeléssel megelőzhető és elkerülhető lett volna a műtét. Azonban mind a két orvos értetlenül áll az eset előtt, hogy ilyen rövid időn belül mind a két oldalon ugyanúgy tályog képződött. Sajnos az első műtét után nem készítettek tenyésztést, a másodiknál már igen, ennek eredménye stretpococcus bakterium. Most erre kaptam dalacin huvelykremet, melyet a szombaton esedekes menstruaciom miatt valoszinuleg csak utana tudok hasznalni. Ez utan azonban nem tudom mi a teendo, hogyan lehetne visszaallitani a hüvelyflórámat, és megelőzni a tovabbi mirigygyulladásokat és tályogképzősést. Ilyen esetben alkalmazhato es ha igen, hogyan a lactofeel?
24 évesen, a megelőzést szeretném természetesen előnyben részesíteni, bármilyen tanácsot köszönettel fogadok.
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként megelőzésképpen menses után két este, majd 5-7 naponta 1x javasolt fenntartó adagolással, így a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
Amennyiben ismét panasza, folyása, egyéb tünete jelentkezne, mely fertőzésre utal, akkor ismételt ngyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy a Canesten krémet hüvelygombára külsőleg lehet e használni menstruácó közben, és elegendő addig használni ameddig elmúlnak a panaszok vagy 1-2 hétig mindenképpen ajánlott? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hülgyem!

Menses alatt is használható a fenti krém külsőleg, panaszmentességig javaslom! Ha panasza ettől nem szűnne, nőgyógyászati vizsgálat szükséges.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az orvosom a pH helyreállítása miatt írta fel ezt a krémet. A kérdésem az lenne, hogy meddig kell ezt használni? (Heti 1-et írt fel) Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. Egy kúra 7 napig tart esténként, majd fenntartó adagban heti 1x tartósan alkalmazhatja, ha hajlamos bakteriális hüvelyfertőzésekre.

dr Ujházy András

Kérdés:

Szexuális együtt lét közben jelentkezett, húzó feszülő érzés, amit valószínűleg az okozott, hogy túl száraz volt a hüvelyem. Pár nap után is jelen van még az enyhe fájdalom, enyhe viszketés, enyhe folyással ami fehér színű ( szagtalan), talán kicsit darabos. Komoly a probléma? Mivel tudom kezelni ? Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

20 éves nő vagyok, régóta szenvedek hüvelyfertőzésel. A nőgyógyász Lactinelle kúpot írt fel, viszont az első alkalom után kissé véres folyást tapasztaltam. Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet és hogy folytathatom e a kúrát ennek ellenére?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
A tejsavas készítmény melletti vérzése a gyulladt hüvelyfal miatt lehet, de pontosabbat csak vizsgálat alapján lehet mondani.
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Szabó Szandra vagyok 23 éves, elkezdtem használni a lactofel gélt a kellemetlen folyásom miadt.Az lenne a kérdésem hogy ez meg akadályozza e a teherbe esést ha igen akkor meddig?
Elöre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.
A Lactofeel kezelés azonban nem akadályozza meg a teherbe esést.

dr Ujházy András

Kérdés:

Sajnos 2-3 éve volt egy gátszakadásom, ami nem lett helyre rakva, ám a nőgyógyászaim (többnél is jártam) szerint teljesen rendben forrt össze. Viszont iszonyatosan fájdalmas a szeretkezés, sajnos olyannyira, hogy lassan fél éve nem tudtam szexuális kapcsolatot létesíteni a párommal. Fájdalmas a behatolás, annyira, hogy nem is tud belém hatolni. Rendszerint ilyenkor megszakad a gát és vérzik, nem nagyon csak egy kicsit. Teljesen kétségbe vagyok esve Doktor úr! Próbálkoztunk kúppal, síkosítóval ,de sajnos nem működik. Kérem segítsen!

Üdvözlettel: Dorina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálat alapján lehet megítélni, hogy gát plasztika segítene-e panaszán.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

21 éves nő vagyok. És sajnos visszatérő panaszaim vannak. Pisiléskor égő érzést tapasztalok, gyakoriak a pisilési ingereim. Szedtem már tőzegáfonyát, voltam már 2 nőgyógyásznál is, de a tünetek 1 hét gyógyszeres kezelés után újra jelentkeztek. Figyelek a folyadékfogyasztásra, nem érintkezek hideg felületekkel. Óvszerrel védekezünk a párommal, illetve síkosítót használunk. Már elviselhetetlen néha a fájdalom és nagyon szeretnék örökre megszabadulni tőle. Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Szegedi Kriszta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném a véleményét kérni Doktor Úr!Több hónapja már erősebb hüvelyfolyással küszködöm.Égő szúró fájdalmat érzek a hüvelyben eltűnt a nedvességem izgatáskor is szúró érzés tölt el.A múlt hónapban 1 napig volt menszeszem 2. nap semmi aztán 1 napig megint volt, kb 7 napig szokott meglenni. :(Voltam nőgyógyásznál a kenetből sem gomba sem baktérium nem tenyészett ki.Most lactinelle kúpot kaptam.
Köszönettel: Anna

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktorúr ! Az lenne a kérdésem, hogy sajnos egy rossz fehérnemű választás miatt, égni és viszketni kezdett a szeméremajkam és környéke, folyásom igazából nincs.
Mit tudok tenni ez ellen a kellemetlen érzés ellen. Orvoshoz mostanában a munkabeosztásom miatt nem tudok eljutni
Köszönettel
T. Orsolya

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném a segítségét kérni. A kislányom 10 éves. Pontosan egy éve kezdődött- még leírni is sok- a problémája.Sárgás folyással járó hüvelygyulladása lett. Elvittem mintavételre. Fél év alatt 4 mintavétel és 5 féle antibiotikumot kapott. Sumamed, augmentin duo, duomax, ciflaxin és klion. Mintavételnél mindig más eredmény lett, de "javarészt" bélbaktériumot állapítottak meg. Sajnos semelyik gyógyszer nem hozott eredményt Aztán elkerültünk egy másik orvoshoz, aki azt mondta nem is szabadott volna ennyi antibiotikumot beszedni, mert az csak rosszabb állapotot idéz elő. Most így egy év után már nagyon - nagyon tanácstalan vagyok. Féltem a gyermekemet, nehogy tovább gyűrűzzön a baj és értetlenül állak az eredménytelenség előtt. Ön szerint ennyi idő után és ennyi kezelést követően mi hozhat megoldást, hogyan gyógyulhatna meg a kislányom? Sajnos már úgy érzem kísérletezgetnek- próbálkoznak, hátha valami beválik.
Előre is köszönöm a válaszát.

Brigitta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), sajnos a hüvelybemenetből történő mintavétel miatt előfordulhat, hogy nem a valódi kórokozó tenyészik a táptalajon, ezért szükséges a mikroszkópos vizsgálatot is elvégezni és ez alapján kezelni a gyermeket.
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm.

Nos a panaszom a következő, fura hüvelyfolyásom van, nem nagy mennyiségű nem jelentősen erős szagú és nem viszket nem ég és nem fáj.
Fehér és színtelen, alapos mosakodás közben vettem észre mikor hüvelyöblítést akartam csinálni és felnyúltam és megszagoltam büdösnek éreztem bár nem olyan erős szúrós a szaga csak inkább úgy kellemetlen illatú. Vettem Canesten kombit 200mg-ost végig is csináltam a kúrát, azonban rögtön utána megjött a menstruációm és nekem általában 7-8 napig is eltart. A menstruációmnak vége viszont a tünet az megmaradt. Most vegyek másik Canesten kombit vagy mit tegyek? Elég kellemetlen, de nincs TB-m és orvoshoz nem tudok orvoshoz menni. Mit javasol és mi lehet a baj? Kérem adjon tanácsot, van okom félni?

Köszönettel
Nikoletta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm.Nekem olyan problémán lenne, hogy voltam szexuális úton terjedő vizsgálaton, és a levett kenet előtt három nappal hüvelykúpot használtam. Befolyásolja az eredményt a hüvelykúp használata. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Az STD kivizsgálás eredményét a 3 nappal korábban használt hkúp nem befolyásolja.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm.
Panasz: Kb kettő hete volt olyan problémám hogy sokat jartam pisilni de, utana megjött a menseszem. Vegül a menstruációs sem a megszokott napig volt meg,hamarabb elmult. Ezutan a parommal vokt egy szeretkezésünk nagyon kellenetlen volt az én részemről száraz volt a hüvelyem. Ezutan a pisilés is nehezen megy voltam orvosnál a panaszok miatt. Felirt nekem . Suprax 200 mg napi 2 és huvelyflorat is vettem a patikaban. Mióta szedem a gyogyszert a huvelyi folyasom szerintem savas nagyon mert nagyon szúr és fáj amikor külső reszen marad.
Mi lehet a bajom?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Ur!

Lassan 3honapja kuzdok panaszokkal.Eloszor azt hittem felfazas,vegigszedtem 2ciprinol kurat,de visszatert az ego erzes,amely aztan veres vizeletig is felerosodott.
Nogyogyasznal voltam,ahol eloszor trichomonasra gyanakodtak,erre szeftem tablettat,illetve huvelykupot. Jelenleg a kenetbol azt allapitottak meg,h klebsiella pneumoniaem van.Micmiror huvelykupot hasznalok es cifloxant szedek,ma a 9.szemet.Kupbol 4db-ot hasznaltam el.
Jelenleg annyira eros az ego,fajdalmas erzetem,h cataflamot szedtem be.
On szerint ez normalis?Az antibiotikumbol 10-bol 1szem maradt es nem erzek jelentos javulast.
On szerint mikor szamithatok javulasra?
Koszonom elore is valaszat.

Zsofi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese is lehet, hiszen ez a kórkép változó megjelenésű tüneteket és szövődményeket okozhat. Ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy hete lázas beteg vagyok, amire kaptam antibiotikumot. Viszont a kúra után sajnos azt tapasztaltam, hogy nagyon ég, viszket a nemi szervem környéke. Lehetséges, hogy az antibiotikum borította fel a hüvelyflórámat és emiatt tapasztalom ezeket a tüneteket? Erre is megfelelő a Lactofeel hüvelygél?

Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kèrdésem befejeztem a lactofeel hasznàlatát de az utolso elötinèl vérzésem lett nolmàris folyamat?Még anyit hogy mikor élhetek szexuális életet?Ritkán kb 3 hetente jön a pàrom haza néha szeretkezès után vérzek mitöl lehet ez?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok és cytologiai vizsgálat (rákszűrés) alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

6 éves kislányom van. Decemberben erős antibiotikum kúra után viszketni kezdett a nemi szerve, védőnő tanácsára Candibene krémmel kezeltem, szépen el is múlt. Kb. 3-4 hete újra jelentkezett ez a probléma, de már a végbele is viszket, pedig nem szedett antibiotikumot. Újra próbálkoztunk a krémes kezeléssel, de csak enyhítette a viszketést, nem szüntette meg. Most újra antibiotikumot szed, a viszketés nem erősödött, de nem is gyengült. Megnéztem, hogy nem e bélféreg okozza a panaszokat, de szerencsére nem. Állandóan szedett gyógyszere a Flixotide (asztma miatt). Ez okozhat szájüregi gombásodást a betegtájékoztató szerint. Kérdésem, hogy okozhatja e ez a panaszokat a nemi szerven, és hogy mihez kezdjek, hogy megszüntessük a panaszokat? Pulmanológiára február 9-én megyünk vissza. Vigyem e el gyermeknőgyógyászatra, vagy még kicsi hozzá?
Várom válaszát, üdvözlettel egy aggódó anyuka.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), javaslom a vizsgálatot a tartós panasz miatt.
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Sajnos nagyon gyakran küzdök hüvelygombával, legutóbbi alkalommal orvosom Klion hüvelykapszulát és Lomexin krémet írt fel,ill Lactofeelt ajánlott,mert a ph-m sem megfelelő (a Klion kúra után). Kicsivel később egy húgyúti fertőzés is betalált (sűrű vizelés, szúró alhasi fájdalom, enyhe vérzés is volt vizelésnél,de nem a vizelet volt véres!), erre háziorvosom felírt Klion tablettát ill. Nolicin tablettát, ennek hatására a "felfázásom" megszűnt. Viszont azóta együtt voltam a párommal és utána enyhe vérzést tapasztaltam, a Lactofeelt a tegnapi napon kezdtem el használni,felhelyezésénél is azt tapasztaltam,hogy véres volt kicsit a tubus és éjszaka is véreztem, ez idáig a legnagyobb mértékben. Menszesz csak 1 hét múlva esedékes, ez esetleg méhszájseb a felborult ph-tól? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

18 éves korom óta kisebb kihagyásokkal folyamatosan szedtem fogamzásgátlót, az utóbbi néhány évben elég gyakran voltak gombás fertőzésre utaló tüneteim, amikre a nőgyógyászom antibiotikumot, hüvelykúpot írt fel. Emellé többször társult felfázásos tünet is (csípő vizelet, gyakori vizelési inger, tompa alhasi fájdalom). A legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatkor nem volt panaszom, de az orvos diszbakteriózist állapított meg és felírta a szokásos hüvelykúpot. Lehetséges, hogy a gyakori panaszaimnak Candida az oka?
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese is lehet, mivel gyakran a gomba miatt kialakuló bakt. hüvelyi egyensúlyzavar vezet húgyúti panaszokhoz. A krónikus gomba hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Nekem egy olyan problémám lenne,hogy legalább másfél hónapja sárgás kellemetlen szagú és néha viszkető folyással küzdök de eddig nem tudtam elmenni nőgyógyászatra.Tud e nekem javasolni valamit erre hogy megszünjön és elmúljon? várom válaszát és előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy hete a reggeli vizeletem sotet barnas volt.Azutani napon sexeltem a kedvesemmel es ejszaka arra keltem hogy iszonyu eros vizelesi ingerem van es maga a pisiles is fajt.Veres is volt de en ugy vettem eszre hogy a huvelyembol jon.Ici-pici verdarabkakkal egyutt.A verzes 2 nap utan megszunt de maga a vizelesi inger mar vagy egy hete tart es erzem is pisileskor hogy ahugyholyag erzekeny.A pisiles vegen amiaor elakarom zarni akkor a hugycső faj iszonyuan.Alhasi nyomas enyhe hasogato erzes allandoan.Sokat iszom de ugyerzem minnel tobbszor uritek annal fajdalmasabb.Medveszolo,tozegafonya nem hasznal.Rowintex sem es semilyen fajdalom csillapito se.A forro furdo ideig oraig enyhiti de nem mulik es bosszant hogy nemtudom mi lehet.Hugycsö gyulladas?hugyholyag hurut?Vagy huvelyi fertozes? Mert a huvelyembol most feher ici-pici darabok jonnek.On szerint mi lehet?Sima felfazas 1-2 nap utan elmulik, de ez mas de miert nem hasznal semmi?Koszonom valaszat

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt, mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
Panasza alapján gombás hüvelyfertőzés és párhuzamos húgyúti fertőzés merül fel.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm. Szeretném tanácsát kérni. Kislányom 12 éves múlt. Az első menstruáció megjelenése tavaly márciusban volt, de csak sötétbarna kevés vérzés volt, kicsit hosszan tartó, talán egy hétnél is tovább tartott. A következő októberben, és ugyanúgy csak ez a sötétbarna vérzés, de rövidebb ideig tartott. Tegnap ismét megjött neki, és ugyanez a helyzet, mintha alvadt vér lenne. Ez elfogadható a kezdeti menstruációnál, vagy menjek vele orvoshoz. Nagyon várom a Válaszát. Tisztelettel: Misákné Várdai Teréz

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Gyermeknőgyógyászati vizsgálatot javaslok, ultrahangvizsgálat végzése szükséges, mely serdülő leányánál hasi ultrahang, telt húgyhólyag szükséges a vizsgálathoz, keressen gyermeknőgyógyászati rendelést!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2012-ben volt méhnyakrákom foundation csináltak érdeklődöm hogy megfertőzhettem a férjem? A műtét óta minden rendben de elötte fertőzhettem őt?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Milyen fertőzésre gondolt? HPV fertőzés átadására? Utóbbit természetesen átadhatta szexuális kapcsolat révén.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az orvosom lactofeel gélt ajánlott heti 1 tubust. A kérdésem az lenne hogy lehet e ez alatt a kúra alatt szexuális életet élni vagy nem? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fenntartó adagban alkalmazott Lactofeel hüvelygél kezelés mellett lehet szexuális életet élni (természetesen azon az éjszakán nem, amikor a gélt alkalmazza).

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm !Kérem segitségét mégpedig abban hogy szokatlan dolgokat vettem észre magamon és megijedtem!42 éves vagyok nem élek aktív szexuális életet de decemberben volt egy szexuális együttlétem ami után nem is vettem észre semmit magamon de pár napja olyan furan érzem megdagad a vaginám rozsaszin turos folyasom van ami sötétebbé is változom fáj a hasam ott lent a hátam és hol viszket hol fáj a nemiszervem!Mi ez Doktor Úr?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
Emellett nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, h a hasi panasza hátterét tisztázni lehessení4

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problémám van,hogy pár napja folyásom van és sárgás színű, kicsi viszkető,égő érzésem van:( itthoni praktikákra is kíváncsi vagyok vagy mit szedhetnék rá gyógyszert stb? Még nem szeretnék elmenni nőgyógyászhoz! Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Minden hónapban 1x hüvelygombás fertőzéssel küzdöm! Nem váltogatom partnereimet, 3 éve állandó párom van, igényes vagyok magamra erre pedig különösen odafigyelek hogy ne fussak bele de valahogy nem tudom elkerülni! Azt vettem észre hogy ez azóta van amióta gyógyszert szedek és mióta bennem ejakulál!E mellett gyenge az immun rendszerem. A kérdésem az volna hogy a bennem maradt ondó káros lehet-e a hüvelyfalamra esetleg eredhet innen a gombás fertőzés? Előre is köszönöm válaszát! Minden Jót!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk.
A kezelés hossza attól függ, hogy akut, vagy visszatérő krónikus, esetleg hosszú évek óta havonta, kéthavonta jelentkező panaszokról van szó, a kezelés módja pedig a colposcopos vizsgálatnál látható, gombafertőzés következtében kialakuló jelek illetve a kenetvizsgálaton a kimutatható gomba törzstől függ.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!

21 éves vagyok, körülbelül 2 éve szedek folyamatosan yadine fogamzásgátló tablettát.

Éves rákszűrésemen kiderült, hogy méhszájsebem van. Az orvosom azt mondta, várjuk meg a citológia eredményét, utána beszéljünk róla. Ma voltam az eredményemért, melyből kiderült, hogy benignus sejtelváltozásom van és bakteriális eredetű kóros flóra a diagnózisom(+gyulladás). A doktor úr azt javasolta, hogy vegyek lactofeelt.

A menstruációm a mai nap jött meg. A lactofeelt csak a menstruáció végével kezhetem el alkalmazni? Mind a 7-et használjam el egy hét lefolyása alatt? Vagy esetleg két naponta?

A barátommal havi rendszerességgel tudunk találkozni. Neki javasol valamilyen gyógyszert, kenőcsöt?

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A férjem cukorbeteg, ebből kifolyólag az andrológián csináltak neki ejakulátum és vizelet teljes tenyésztést a nőgyógyászom tanácsára,tekintettel arra , hogy egy hónapon belül kétszer is 5 feletti volt a hüvely ph értékem. Escherichia coli tenyészett a vizeletből. Van egy 3 éves kislányunk, a férjem és én is heti 1-2 alkalommal fürödtünk együtt vele, valamint előfordulhatott, hogy közös törölközőt használhattunk,kérdésem az lenne hogy vigyem el gyermek nőgyógyászhoz?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés panasza, tünete esetén ennek okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), de tünetmentesség esetén a vizsgálat indikációja fentiek alapján nem áll fenn. Amennyiben Önök kérik azonban a vizsgálatot, természetesen ez elvégezhető.
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Segítségre lenne szükségem!
Már 4 éve szenvedek nőgyógyászati problémával( sárgás-fehéres váladékképződés; valamikor van hogy viszket, ég de kezelem teafaolajjal) voltam 5 különböző nőgyógyásznál. Első kenetből semmi eredmény nem lett de kaptam dalacint(nem segített), második kenetből lett E.coli eredmény, kaptam valami kenőcsöt kívüli alkalmazására de nem használt. 2015ben Harmadik kenetből lett BV eredmény arra kaptam CNS kupot de az se használt csak javította a helyzetet. Nyáron lett a negyedik kenet és ott candida lett az eredmény. Kaptam fluconazole tablettát meg Cifran tablettát, de nem használt. Most végül tavasszal elmentem es másik orvoshoz es látta hogy gombás fertőzésem van ezért felírt gynoxin kupot, valamelyest használt de egy hét után ugyanis visszaalltak a tünetek, aztán visszamentem megint hozzá es kaptam macmiror kupot felhasználtam mind a 12ot de nem használt es most új év elott visszamentem es kaptam klion hüvely tablettát meg szájon át szedő tablettát. Nemsokára elkezdem a szedését es az orvos mondta hogy csináljak lactofeel kúrát utána. Egyszerűen semmi se használ mar annyi gyógyszert kaptam.. Gondolom nem célszerű ennyi gyógyszert felhalmozni csak egyszerűen mar elvesztettem a reményt a gyógyulás irányába. Kérném a javaslatát hogy mi lehet a baj es mi lenne célszerű tenni. Ha elkezdem majd a lactofeel kúrát azt hogyan alkalmazzam? Gondolom az orvos a huvelyflora helyreállítására írta fel. Köszönöm szépen előre is!

G.V

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Évek óta tartó problémám van, miszerint a gátnál a bőr nagyon el van vékonyodva, könnyen bevérzések lesznek rajta, bereped. Kiderült, hogy ösztrogén hiányom van, olvastam, hogy ez okozhatja a problémát. Az ösztrogén hiány miatt a nedvesedés, tágulás sem megfelelő, így a szexuális együttlét lehetetlen, mert annyira fáj, olyan érzésem van, mintha szét akarnék szakadni, és vérzik is (egy csepp). Hogyan lehetne a gát bőrét erősíteni, a berepedéseket megakadályozni, és az ösztrogén szintet növelni? Cickafark teát ittam 3 hónapig, nem segített. Kentem a gátat aloe vera géllel, attól sem lett jobb. Ovestin krém esetleg nem lenne hatásos? Lassan 40 éves leszek, nincs semmilyen fertőzésem.
Köszönöm, ha segít!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Értem, hogy nem észlel fertőzésre jellemző panaszz, de leírt tünete chronicus hüvelyi gombafertőzésre is utalhat, kenetvizsgálatot javaslok ezügyben. Amennyiben ez igazolható, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Amennyiben ez biztosan kizárható, akkor lehet egyéb okokon gondolkodni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor úr!
Segítségre volna szükségem!
A nőgyógyászom felírta nekem a dalacint mondván hogy folyasom van es csináltunk hormon viszgálatot is mert valószínűleg hormon zavaros vagyok. A lényeg hogy használtam 2napig a dalacint és a 3. Napon éreztem a fájó, viszkető, égő érzést. 4.nap vettem lactofeel-t és 2. Napja hogy használom és közbe tampont is rakok fel északára mert kivülröl kenem canestenel hogy el mulaszam a fájdalmam! Esetleg tudna nekem valamit ajálani hogy minnél hamarabb el muljon ez a fájdalom? Vagy egyáltalan használhatom-e a lactofeel-t ilyen esetekben?
Elöre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv,

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Első lépésben gomba elleni lokélis kezelést javaslok (pl. a fenti említett készítményt) 3-4 napig, majd 7 napos Lactofeel kezelést javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problèmàval fordulok önhöz, hogy pàr napja különbözö bùbok jelentek meg a kimèrem ajkaimon, amiknek a teteje sàrgàs-fères. Picit ègetö, de teljesen elviselhetö. Ma elkezdtem Canesten krèmet hasznàlni, de nem tudom elège-e vagy komolyabb-e a dolog? Nekem kissè ijesztö mert soha ndm kaptam mèg el semmit. Forduljak inkàbb orvoshoz mielött sùltosbodik?

Nagyon köszönöm a segítsègèt.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Problémáját látatlanban nem lehet kezelni, javaslom, keressen nőgyógyász szakorvost!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!Segítségét szeretném kérni,kiderült hogy babát várok,de mivel volt két vetélésem ezért 5napja kell alkalmaznom az utrogestan hüvelykapszulàt,egy a gond,hogy már a harmadik nap után már kezdődőtt egy égető,csípő érzés és sajnos azóta sem múlik,mindig kezet mosok alaposan és viszkető érzést sem érzek,ugyhogy lehetséges hogy inkàbb irritáció mit fertőzés?Folyamatossan kamillázok,egy kicsit jobb de nem sokáig.Sajnos,orvoshoz 3nap múlva kell mennem de félek abbahagyni az utrogestánt!Ön mit javasolna addig is?Köszönettel:Mária

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Irritációt az Utrogestan is okozhat tartós laklamzás mellett. Kenetvizsgálat javasolt a gondozó szülész kollégánál a fertőzések kizárása céljából.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne hogy Bartholini mirigy gyulladásra jó-e a Dalacin hüvelykrém? Köszönöm válaszát előre is!

N.Ildikó

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Bartholin mirigy gyulladás nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot és ellátást igényel. Antibiotikum kezelés szájon keresztül javasolt, emellett tályog esetén műtéti beavatkozás is javasolt. Feltétleen keressen szakokrvosi segítséget!

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a panasszal fordulok Ónhöz hogy augusztus Óta minden menstruáció előtt körülbelül egy héttel viszkető fájó érzésem van a kisajkak beduzzadnakés kenőcsszerű vagy tejszerű bő folyás amikor a menstruáció elkezdődik elmúlik fogamzásgátlót szedek már 7 éve yadint augusztusban szedtem egy erős antibiotikumot lehet akkor felborulás a pH értékem?nem tudom már mit szedjek rá vagy mit csináljak válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza hátterében krónikus gombafertőzés állhat fenn, tartós megelőző kezelés szükséges a kenetvizsgálat lelete alapján, rendelpőnkben készséggel ellátjuk, bővebb info a kezelésről: www.ujhazy.hu Betegtájékozatók menüpont.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel/ panasszal fordulok Önhöz, hogy kb. (1 x volt) hüvelyi úton orgazmusom, 21 éves vagyok volt már pár komoly kapcsolatom. Nem tudom magam elengedni és a behatolás is fáj tiszta görcsbe van a hüvelyem. Nem tudom ezen hogyan tudnék változtatni ? Miért nincs hüvelyi orgazmusom??? Mit tanácsolna nekem? Ez már betegség? Jangee fogamzásgátlót szedek és lehet a gyógyszer is közbe szólhat?
Tanácstalan vagyok...egy kapcsolatom már rá ment ..

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat nem talál eltérést, fertőzést, krónikus gyulladást, akkor vaginizmus gyanúja miatt szexuálpszichológus felkeresése javasolt.
A fogamzásgátlók tartós szedés esetén csökkenthetik a libidót.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a Laktofeel gélt lehet-e használni akkor ha babával próbálkozunk a Pátommal?
Ezt a krémet az éves rákszűrés után ajánlotta az Orvosom, heti egy tubust.
Előre is köszönöm a válaszát.
P.Ágnes

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem az lenne a próblémám hogy mentstruáció után vagyok és rendellenes rózsaszínű folyásom van ha el megyek mosdóba pisilni nagyon csíp és utána viszket!!Nagyon kellemetlen!!
Kérem segítsen!Azt szeretném kérdezni hogy ez a lactofeel segítene e nekem, vagy nem?? mert eddig pevaryl-t használtam az segítet de most megint nem jó!!!
Előre is köszönöm válaszát!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani, emellett vizelet vizsgálat is javasolt, mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Hólyaghurut miatt készült nálam vizelettenyésztés, illetve hüvelykenet mikrobiológiai vizsgálata. A vizelet leletem lett csak pozitív, Escherichia coli tenyészett ki. A kérdésem az, hogy ha chlamydia fertőzésem lenne, azt ezek a tesztek kimutatnák? Előre is köszönettel: Krisztina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A chlamydia fertőzést ezek a vizsglatok nem mutatják ki, bár a hüvelykenet vizsgálat egyes esetekben utalhat rá. A méhnyakból PCR vizsgálatra van szükség ennek kimutatásához.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap felhelyeztem egy lactofeel gélt a hüvelyflóra fenntartása/frissítése érdekében ma már elviselhetetlenül csíp-viszket a hüvelybemenetnél és a szemérem ajkaknál! A kérdésem az volna hogy ez normális-e és hogy a lactofeel gél okozza? Egyetlen gélről van szó! Illetve mit tegyek a csíőp viszkető érzés megszünése érdekében?
Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a nőgyógyászom visszatérő hüvelyfertőzésre Diflucan tablettát írt fel. Azelőtt a fertőzés havonta kiújult, de aztán a havi 2 tabletta elmulasztotta, és további 4 tablettát kell megelőzésképen havonta 1x a menstruáció időszakában bevennem, megelőzésképpen. Már az első tabletta segített, és azóta nem volt semmi tünetem.
A kérdésem az lenne, hogy Milligest fogamzásgátló tablettát szedek már 1 éve, és hogy a Diflucan tabletta van e valamilyen hatással rá, tehát kell e kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaznunk, amíg végigszedem még a maradék 3 hónapban a Diflucant?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fogamzásgátló szedése napján nem javaslom a Diflucan bevételét gyógyszer kölcsönhatás potenciális következményei miatt. A 7 napos fogamzásgátló szedési szünetben beveheti a Diflucant, mely nem csökkenti így a fogamzásgátló hatását.

dr Ujházy András

Kérdés:

Vissza térő hüvely égésem van !
Voltam nőgyógyásznal és minden rendbe
De nekem ket három hét és ismét vissza térő hüvely egesem van
Mit tegyek ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyászom felírta a Dalacin hüvaly krémet mert meg változott a folyásom szaga és több lett. Mondta, hogy elég ha 6 napig használom és nem lehet közbe nemi életet létesíteni, annyi lenne a kérdésem, hogy ha letellik a 6 nap utána mikor folytathatom a párommal a nemi életet?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A panasza és a javasolt kezelés alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását a Dalacin krém után 7 napig este, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzések visszatérésének. Szexuális együttlét a 7 napos Lactofeel kezelés után javasolt legkorábban.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Pár napja jártam Önnél, és kaptam gombára kúpot (amit patikában kevernek ki). Elfelejtettem megkérdezni, hogy az ötnapos kúra után kell-e valamilyen regeneráló szert alkalmaznom? Meg ugye megelőzésként is használom majd a kúpot, ilyenkor elég csak ez?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel
Katalin

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a kenet lelete alapján a normál hüvelyflóra megfelelő volt (ez a leleteinken olvasható: Mikroszkópos kenetvizsgálat lelete: ), akkor nem szükséges ilyen kezelés.

Kérdései esetén kérem, hogy inkább telefonon konzultáljunk,mivel ez a fórom nem a saját rendelésem konzultációjára lett létrehozva.

elérhetőségem telefonon: http://ujhazy.hu/rendelesi-elojegyzes.html

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

15 éves lány vagyok és az lenne a kérdésem hogy az orvosom felírta nekem a Lactinelle hüvelykapszulát erős zöld hüvelyi folyásra de mivel még nem éltem szexuális életet és ezt az orvos nem is kérdezte ettől függetlenül én szüzen is használhatom ezt a kapszulát?
Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy a vizsgálati lelete birtokában ezzel az információvak konzultáljon kezelőorvosávl még egyszer a kezelésről. Amennyiben mensesnél tampont használ, akor hüvelykúpot is tud alkalmazni. Ha nem használ mensesnél tampont, akkor szájon keresztüli kezelés javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Október 14-én voltam vizsgálaton, ahol a következő diagnózist
állapították meg: a hüvely és a szeméremtest egyéb meghatározott gyulladása.
Panaszaim a hüvely bemenetelénél jelentkező fájdalom és pirosság volt.
Felírták a Klion hüvelykúpot, valamint a Tinidazole gyógyszert
nekem és a barátom számára is. A gyógyszert mindketten beszedtük, a hüvelykúpot elhasználtam. Ahogy kezdtem alkalmazni a kúpot a
tünetek enyhültek, majd megjött a mensesem és akkor 7 napig nem alkalmaztam,
tampont nem használtam. Menses után ahogy elkezdtem ismét alkalmazni a
kúpot, nem múltak el a tünetek maradéktalanul. Fehér színű, szagtalan, folyás, van, hogy kicsit darabosabb, de inkább tejszerű. A hüvely bemenetelénél
panaszolt fájdalom sokat enyhült, de még mindig kidörzsöltségszerű érzést
érzek,ami inkább kellemetlen, mint fájdalmas. A pirosság hol lemegy, hol felerősödik, viszketés nincs. Reggelente nincsenek
tünetek, a délelőtt folyamán jelentkezik a kellemetlen, dörzsölésszerű,
enyhén égő érzés (ülőmunkát végzek). November elején újra elmentem a nőgyógyászomhoz, aki akkor Kolpitis (bacterialis vaginosis) állapított meg, Dalacin krémet és Gyno-Pevaryl tabláttát írt fel. A krém használatával először csillapodtak a tünetek, majd megint megjött a menstruációm, addig nem alkalmaztam. Menstruáció után tünetmentes voltam, a krémet folytattam, majd pár nap elteltével a tablettákat is alkalmaztam. A panaszok kezdenek visszatérni: kidörzsöltségszerű érzés, folyás. Nem viszket, a folyás nem büdös, nem halszagú, sárgás-fehér. Közösüléskor nincs fájdalom, óvszert használunk. Égő érzés sincs, a tünet inkább kellemetlen, olyan, mintha ki lenne dörzsölve. Nagyon száraz a bőröm, a térdemen is vérzésig repedt a bőr, valamint a kezeim is mindig ki vannak száradva, repedezve. Nemrég refluxot állapított meg a háziorvosom,szeptemberben voltam vérvételen és hasi ultrahangon. Jelenleg a Lansacid gyógyszert szedem és a Quamatelt. Lassan már gondolok mindenre, nemi betegségre, allergiára, túlzott cukorszintre, mert az a vérvételkor is magas volt egy picit. A vizeletben nem volt semmi kórós elváltozás, az ultrahangom is rendben volt.Nagyon figyelek a higiéniára, pamut alsóneműket hordok, mindenmentes szappant használok a nemi szervemre, a törölközőket is cserélem. Nagyon aggaszt a dolog, mert úgy érzem sose lesz vége és teljesen megkeseríti az életem. A nőgyógyászom elé pedig hogyan álljak oda, hogy vegyen már le egy kenetet, mert lehet specifikus bajról van szó.
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Horváth Orsolya

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítan valamint további STI laborokat elvégezni javasolt ez esetben: chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődnék,hogy már 4. Napja használom a Lactofeel hüvelygélt és napközben még mindig van zöldes folyásom,hogy ez normális???

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés tünete lehet, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
a Lactofeel hgélt a gomba elleni kezelés után folytassa a normál flóra helyreállítása céljából, mely a megelőzést fogja szolgálni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyászom fertőzésre írta fel a Lactofeel hüvelygélt. Tegnap este használtam a gélt, másnapra pedig barnás-vöröses vérzés jelentkezett. Mit jelent ez? Orvoshoz kell vele fordulnom? Válaszát előre is köszönöm!!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a vérzés a további Lactofeel gél felhelyezések után is jelentkezik, konzultáljon orvosával. Kifejezett nyálkahártya gyulladás kapcsán lehet ilyen mellékhatás.

dr Ujházy András

Kérdés:

Lactinellel kapcsolatban lenne kérdésem. A napokban fog megjönni a menzeszem,az alatt is használhatom a hüvelykapszulát vagy várjam meg a kezdéssel a menzesz végét?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a tejsavas hüvelykezelést, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a Lactofeel gél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Erdeklődnék,pàr napja kellemetlen szagú hüvelyfolyàsom volt,lactofeel huvelygélt vettem,3napig hasznàltam,és megjott a mensesem,tampon cserénél is érzem a kellemetlen szagot!valami vény nélküli szert nem tudna erre ajànlani?előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy baj-e ha a betadine hüvelykúp használata után kb 1-2 órával (miután "kiürült") használom a lactofeel gélt? Sajnos már a 4. napnál járok a kezelésben? Így is hatásos lesz a kezelés?
Segítségét előre is köszönöm!

Válasz:

Természetesen, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!
Érdeklődnék, hogyha lactofeel használata utána 3-4 nappal fehér, egybefüggő folyás tapasztalható/nem folyamatos, hanem pár óránként ürül egy adag/, szagtalan, nincs hüvelyi fájdalom vagy viszketés, nincs hüvelyi duzzanat, se kipirosodás, lehet-e a hüvelyben maradt lactofeel, ami még csak most ürül.
köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gél előszlik a hüvelyben és nem jellemző, hogy 3-4 nappal később távozna, hiszen addigra már nyoma sem maradhat, kifejtette jótékkony hatását. Amennyiben panasza ismétlődik,
nőgyógyászati vizsgálat, hüvelykenet vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot Doktorúr.
Nem rég voltam önhöz, körülbelül 1 hete. Írt acidi borici hüvelykúpot és 4db tabletát. Azt szedem ahogy megbeszéltük, viszont tegnap együtt voltam a vőlegényemmel, nem védekeztünk, ès mikor kimentem a fürdőbe akkor láttam,hogy a spermium, vérrel együtt távozik a testemből, nincs más panaszom jelenleg. Csak megijedtem. Nem erős vérzés plusz 8nap múlva jön meg a menzeszem, csak nem tudom,hogy ez mitől lehet. Köszönöm válaszát.
F. Szilvia

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gombás fertőzés kezelésének elején, amíg nem teljesen panaszmentes, nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos és a gyulladás is okozhat ilyen panaszokat. Kérem, ha rendelőnkben járt, ne ezen a csatornán kommunikáljunk, hanem telefonon keressen: ujhazy.hu Rendelési előjegyzés menüpontnál olvasható a telefonszámom és az is, hogy mely napszakban ér el könnyebben.

dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelygomba panaszával elmentem nőgyógyászhoz, ahol Canesten krémet írtak fel. Naponta 2 alkalommal használtam, a viszketésem el is múlt, de a krémet még további 2 hétig alkalmaztam. Azóta egy férfival létesítettem nemi kapcsolatot, és arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az esélye annak, hogy ő is elkaphatta? Minden esetben jelentkeznek a férfiaknál a tünetek?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A férfiak többnyire nem fertőződnek meg akkor sem, ha a partnerüknek akut gombás hüvelyfertőzése van, ha a kezelés után volt a kapcsolata, a fertőzés átadűsűnak kockázata minimális.

dr Ujházy András

Kérdés:

16 éves vagyok és 2 éve folyásom van de mostanában már állandóan zöldes, hasi fájdalmaim is vannak voltam vizsgálaton nem találtak semmi különöset , mondták már azt is hogy nem lehet rendesen kivizsgálni mert nem élek nemi kapcsolatot mit gondol mi okozza?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben nincsen szexuális élete és nem is volt, akkor az ilyen úton terjedő betegségek eleve kizártak. A zöldes folyás gmbafertőzés tünete lehet ez esetben. Elhúzódó panasz esetén leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kerdesem az volna, hogy a 3,5 eves kislanyomnal alkalmazhato e a Lactofeel keszitmeny?

Koszonettel!





Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gyermekeknek tilos a Lactofeel hüvelygél alkalmazása, hiszen a hüvelybe juttatandó gélt csak szexuális életet élő serdülők és felnőtt nők használhatják.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

26 éves házastársi kapcsolatban álló nő vagyok. Segítségét szeretném kérni, a következő dologgal kapcsolatban. Kb. 4-5 napja észrevettem, hogy vizeléskor csíp/szúr egy kicsit a csiklómnál. Az elején nem vettem róla tudomást, de még mindig tart. Elkezdtem tőzegáfonya kapszulát inni, illetve cickafark teát. Külsőleg nincsen elváltozás. Mit tanácsol ezt illetően? Szerintem enyhe felfázás lehet az oka, de nincsen folytonos vizelési ingerem. Lehet szexuális kapcsolatom ha ilyenek a panaszaim? Köszönöm előre is a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Garnderellával küzdöttem már egy ideje, rengeteg kezelést kaptam, most viszont az antibiotikum és a hüvelykúp együttes használata óta megszűnt a folyás és a fájdalom is, azóta pedig rendszeresen használok lactofeelt. Szex után viszont sokszor 2-3 napig gyakran vizelési ingerem van (fájdalom és véres vizelet nélkül), megduzzadtak a nyirokcsomóim a nemi szervem mellett, és a szeméremcsontom is fáj. Nagyon megijedtem, mert azt hittem, végre elmúlt a betegség, és orvoshoz csak két hét múlva kaptam időpontot.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném megkérdezni,hogy több hónapja idönként görcsöl a hasamalja sűrű nyálkás sárgás néha zöldes kellemetlen szagú folyásom van.Mi okozza? Mivel kezeljem?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

23 éves vagyok, és már több éve fennáll a problémám. Szinte állandóan szürkésfehér folyásom van, és a kisajkaim fájnak, érzékenyek és szinte állandóan vizelési ingerem van, amit sokszor enyhe égő érzés kísér a húgycsőben. Sok orvosnál jártam már, kezeltek gombára, most utoljára pedig gardnerella fertőzéssel (doxycyclin, dalacin), és körülbelül 2 hétig teljesen megszűnt a folyás és a kellemetlen szag is, azonban a húgyúti problémák nem. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint mi lehet ez? Lehet, hogy a húgyúti problémák miatt alakul ki a hüvelyi fertőzés? Nőgyógyászhoz forduljak továbbra is, vagy urológushoz?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor ur!
Az lenne a kerdesem ,hogy nuvaring huvelygyuru hasznalata alatt lehet e lactofeel gelt /betadin kupot hasznalni.
Nagyon koszonom elore is a valaszat!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek, nem befolyásolja a Nuvaring hatását.

dr Ujházy András

Kérdés:

jónapot szeretném kérdezni magától doktor úr hogy ha sajnos többször vissza jött a candida.hogyan lehet tőle végérvénysen megszabadulni!
És a másik kérdésem 2015 ben Agusztus 5 én ,a kérdésem hogy mikor eshetek újra majd teherbe ?
előre is köszönöm a válaszár

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kb 1,5honapja voltam nogyogyasznal es huvelygombat allapitottak meg amit kezeltunk is gyogyszer es krem altal. El is mult
De most 3hete elorol kezdodott viszketes es egyeb panasz de most nem feher hanem sargas-zoldes folyas, igy huvelyfertozesre gyanakodtam.. Lactofeelt vettem , elkezdtem majd masnap megjott ezert felfuggesztettem a kezelest, majd az elmulassal folytattam is.
A 7 napos kura utan me ugyanazt a folyast tapasztalom, es a viszketes is kezd ujra elojonni, mit tegyek?:(
( szexualis eletet nem elek, 18 eves lany)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nov.24-én lombik program keretében beültetésem volt. Crinon gélt használtam a petesejtleszívás óta, ami (valószínűleg) gombásodást okozott. Most lactobacillusos hüvelyöblítést kell alkalmaznom az esti 3db Utrogestan (erre váltottuk a Crinont) fehelyezése előtt. A patikában csak hüvelygélt kaptam, a lactofeelt. Kérdésem, hogy ezt is lehet öblítésre is használni vízzel hígítva? Csak mert ha a hüvelygélt alkalmazom az Utrogestan előtt, akkor az Utrogestan lehet, hogy nem megfelelően szívódik fel...??? Mit tanácsol, hogyan alkalmazzam?
Köszönettel: P-Gy. Viola

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek. Nem javaslom, hogy vízzel higítsa, terhesség alatt kerülendő a hüvelyöblítés.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!
Érdeklődnék,hogy a CNS kenőcsöt,hogy kell alkalmazni? Köszönöm

Válasz:

Üdvözlöm!

Külsőleg.

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy véletlenül az egyik Lactofeelt a húgycsövembe helyeztem fel, és azóta kellemetlen tüneteim, csípő érzésem és sürgető vizelési ingerem van, sajnos Ofloxacin terápiára sem múlott el. Mit ajánlana, hogy a panaszok elmúljanak? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Vizelet vizsgálat javasolt, vizelet üledék vizsgálat, mely segítheti a húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Fél éve vagyok együtt a barátommal általában gumi nélkül vagyunk együtt. 2 héttel ezelött voltam a szokásos 3 hónapos ellenörzésemen és kiderült hogy klamidiám van. Megrázott a hír azt kell hogy mondjam de közöltem a barátommal hogy mi a helyzet. Ő szinte sokkot kapott és elment orvoshoz. Miután kiderült hogy semmi baja sincs (meglepő módon) engem vádolt azzal hogy félreléptem ami teljességgel lehetetlen mert én meg azt gondoltam hogy ő volt aki félre lépett. Szóval a kérdésem a következő. Hogy kaphattam klamidiát ha folyamatosan járok ellenörzésre és soha semmi bajom nem volt sőt még meg se csaltam. A másik pedig ha én beteg voltam ő miért nem kapta el??? Válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A partnerénél levő negatív leletet magyarázhatja mintavételi probléma is, nem biztos, hogy neki nincs fertőzése, ilyen esetben mindketten kezelést kell kapniuk. Mivel a chlamydia szexuális úton terjed, ha nem a mostani kapcsolatában kapta, akkor egyértelműen korábbi kapcsolatában kaphatta, hiszen a fertőzés sokáig tünetmentes lehet, elképzelhető, hogy nem volt tünete, jele és nem ismerték fel.

Továűbbi nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, HPV teszt / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen az egyéb gyakori STD-ket kizárni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném megkérdezni,hogy 1 hete túrós szagtalan folyàsra fluconazole-pharma gyógyszert kaptam 2 naponta kell beszedni piros folyàsom lett tőle majd megjött idő előtt közben a menszeszem és nagyon erősen vérzek...ez normàlis?????vàrom a vàlaszt köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, mivel a fluconazol kezelésnek ilyen mellékhatása nem lehet.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Folyamatosan visszatérő hüvelyfertőzésem van kb. 6-7 hónapja. Az utóbbi időben már el sem múlik a kúpok használatával sem. legutóbb bakteriális fertőzést állapítottak meg, melyre klion d 100-as kúpot és pimafucort krémet kaptam. A hüvely körüli csípő érzés már rég nem múlik.
Mit javasol mit tegyek?Már teljesen el vagyok keseredve!
Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!
A hüvelyemben túrós jellegű fehér színű szagtalan valami van, elég gyakori jelenség. Nem tudom mi lehet az oka, mi a teendőm?
Előre köszönöm a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap kaptam meg a rakszures eredmenyemet a nőgyógyászomtól. Mely szerint a rakszűresem rendben van. De vegyes kórokozók vannak jelen ezert Nekem huvelykuppot irt fel férjemnek pedig jod tartalmú betadun kenőcsöt. Kérdésem hogy milyen vegyes kórokozók lehetnek jelen amikor semmilyen erre vonatkozó tunetem nincs ,semmilyen folyas, gyulladás nincs. Valamint egy ilyen rakszűres alkalmával kimutatható e barmilyen kórokozó vagy kulon vizsgálat kell hozzá? Köszönöm Ogy Marta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A cytologiai vizsgálat kimutathat bakteriális fertőzéseket, melyeket a kolléga kezelni javasolt. Amennyiben a fertőzés további diagnosztikáját szeretné, további nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, az esetleges bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
Nagyon várom a válaszát.Tegnap irtam Önnek a gondomról,hogy szeretném kipróbálni a Pueraria Mirifica kapszulát,de nagyon félek a mellékhaátásától és attól is,hogy csak addig lesz hatása mig szedem,és mivel még tervezünk babát igy nem tudom mi tévő legyek.Nagyon szépen kérem válaszoljon levelemre mihamarabb.
Üdvözlettel B.Henrietta ( 36 éves anyuka )

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Megértem aggodalmát, de ez az orvos válaszol rovat a nőgyógyászati fertőzésekkel és Lactofeel hgél alkalmazással kapcsolatos kérdések céljából működik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Én 32 hetes terhes vagyok és sajnos Trichomonas fertőzésem van, amire Klion hüvelykúpot kaptam, október 22-től 31-éig használtam, vagyis mind a 10 db-ot. Ezután a citológia leletem megint Trichomonas kórokozót mutatott. (Annak ellenére, hogy nem élek nemi életet). Ezután ismételten Klion hüvelykúpot kaptam, amit 14-e óta használok.
A kérdésem az lenne, hogy a két Klion kúra közötti 13 nap kihagyás nem túl kevés -e?
Nem káros -e ennyi metronidazol (2x10 db) a babára, vagy rám? A kúra befejezése után használhatok laktofeel hüvelygélt?
Előre is köszönettel: Krisztina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség 12. hete után a metronidazol alkalmazható fertőzések célzott kezelésére, a kezelés után javaslom a Lactofeel hgélt a normál hüvelyflóra visszatelepítése céljából, mely véd további hüvelyfertőzésektől.

dr Ujházy András

Kérdés:

A derekam fáj alul két oldalt, a hasam alja szurodik es folyamat pisilni kell, ez mi?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza húgyúti fertőzésre utal.
Vizelet vizsgálat javasolt és vizelet üledék vizsgálat, mely segíthet a húgyúti fertőzés diagnosztizálásában.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Voltam rakszuresen és hüvelyi gyulladast allapitottak meg és klion d100 huvelytablettat kaptam. Azt szeretném kérdezni hogy a partneremet mivel lehetne kezelni hogy ne fertozzuk újra meg egymást. És hogy HPV tipizalast ajanlottak. Az pontosan mit is jelent?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a kolléga szexuális úton terjedő betegséget talál, akkor javasolja a partnere kezelését, nyílván a kórkép nem szexuális úton terjed. A másik kérdésére válaszolva a humán papilloma vírusok kimutatása PCR vizsgálattal a méhnyak daganatainak kóreredetében szerepet játszó vírusok kimutatását jelenti.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!
Lenne egy olyan bajom, hogy ma kellett volna meg jönnie a mentsruáciomnak, de nem jött meg! Sárgás és kellemetlen szagú folyásom van mi ez?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm Doktor Úr! Olvastam a fluconazole q pharma 150mg tablettán hogy rengeteg mellékhatasa van! 2 hetente egy kapszulát kell be vennem! Lehet valami bajom ettől a gyógyszertol? Tudtommal nem vagyok rá érzékeny, de még nem szedtem ilyet! Candida fertőzésre írták fel!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gyógyszerek betegtájékoztatói az összes lehetséges mellékhatást és azok kockázatát is felsorolják. Ez nem azt jelenti, hogy Önnél eze mind jelentkezni fognak. A fluconazolnak a legtöbb esetben semmilyen mellékhatása nincsen. Amennyiben kezelőorvosa ezt rendelte és Önnek nincsen ismert gyógyszerallergiája, szedhető a készítmény. Mellékhatás esetén konzultáljon kezelőorvosával.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Ég, fáj ha pisilek de folyasom nincs, betadine kupot használók, ez jo ra? vmi példa

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt, mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal fordulok Önhöz, hogy Betadin kúp hasznàlata utàn (14napos) nem hasznàltam hüvelyflóra visszaàllítàsàra egyèb kèszítmènyt, ès így voltam az ezt követô napokban a partneremmel. Óvszert ugyan hasznàlunk, de 3.napon ègetô, viszketô èrzès jött ki újra - természetesen, így utòlag màr tisztàban vagyok vele, hogy kellett volna probiotikumot hasznàlnom..kèrdèsem, hogy most kezdjem e meg, vagy az ègetô, viszketô èrzès az eredeti problèma kiùjulàsàt jelzi e - ès ismèteljem e meg a Betadin kúp hasznàlatàt?
Vàlaszàt elôre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm Doktor úr. Sajnos nekem évek óta hüvelyi folyásom van. de már nagyon sokszor voltam nőgyógyászaton vele. minden éve megyek rá szűrésre is. Már annyi mindent irtak fel rá: Betadine hüvelykúp, Canesten uno, meg sok fajta kúpot kaptam már rá, de nem múlik és nem is találnak semmit. Lindynette20 fogamzásgátlót szedek több éve, már tartottam szüntete is de akkor is van sajnos. Mitől lehet ez?? Próbáljam ki a Lactofeelt? Semmi más jele nincs, se viszketés semmi. Előre is köszönöm egy 26 éves lány.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnem kerdezni ha fogamzasgatlo szedes kozben korulbelul a 13. Napon menstrualok akkor duplan kell-e szedni a fogamzasgatlot? Azt mondta az orvosom hogy a maradek mellé vegyek egy masik levelet es vegyem be duplan...egyet reggel egyet este...Helyes ez igy? Valaszat elore is koszonom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, ha panasza ismétlődően jelentkezik, a fogamzásgátló szedésének átgondolása, más hormontartalmú készítményre váltás illetve más fogamzásgátló módszer alkalmazása jön szóba. A korszerű fogamzásgátló tablettákat 24 óránként egyszer kell bevenni, ahogy a gyógyszerek betegtájékoztatójában ezt olvashatja.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr. Kellemetlen a probléma amiért írok, de nagyon nyugtalan vagyok. Jelenleg a 17. hétben lévő kismama vagyok. A minap voltam terhesgondozáson a nőgyógyászomnál aki hüvelyi ultrahangvizsgálatot végzett. Sajnos csak későn tudatosult bennem, hogy a vizsgálatot úgy végezte el, hogy steril óvszert nem húzott a vizsgálófejre, és azóta szúró érzésem van a hüvelyemnél. Laktofeel gélt kezdtem el használni, mivel jobb ötletem nem volt, és az tudtommal a babára nem lehet veszélyes, de nagyon nyugtalanít, hogy valami fertőzést vitt be a szervezetembe a szerintem helytelen használattal az orvos. Megjegyzem látni lehetett rajta, hogy fáradt, meg mondta is, hogy ügyeletből jött, szóval biztos figyelmetlenségből nem használt steril óvszert, de akkor is féltem a babámat, ha ezen hibájából vmilyen fertőzést kaptam.
Köszönettel

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz okát, az esetleges hüvelyfertőzést.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Számomra egy kicsit kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz, de hátha tud nekem segíteni, tanácsot adni. 2 hónapja született meg a gyermekem (császárral), és a 6 hetes kontroll után férjemmel próbálkoztunk az együttléttel. Annyira száraz voltam, hogy sajnos akkor keletkezett egy pici hámsérülés a hüvelybemenetnél, mintha picit szétszakadt volna ott a bőröm. Ez utána pár nap alatt gyógyult, viszont azóta minden együttlétnél, síkosító ellenére felszakad megint, ami nagyon kellemetlen, mert vérzik is, fáj utána napokig. Így a szexuális életünk is nagyon rossz lett, és nagyon ritkán vágyom rá a fájdalom miatt. Emiatt nem is vagyunk sűrűn együtt, mert mindig hagyok időt a gyógyulásra, de mikor már úgy érzem, hogy mehet, újra megsérül, fáj, vérzik. Kérdésem az, hogy mivel tudnám ezt a hámsérülést begyógyítani? Van rá valami krém ami segítheti a gyors regenerálódást? Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A szülés utáni hónapokban, a 6 hetes gyermekágyas szak után laktáció alatt jellemzően hiányzik a normál tejsavas baktérium flóra a hüvelyből, emiatt érzi a szárazságot és emiatt sérülékeny a nyálkahártya is jellemzően.
Első lépésben javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.
Természetesen panaszának hátterében bakteriális egyensúlyzavar, bakt. fertőzés is állhat. Amennyiben a Lactofeel gél 7 napos alkalmazásától, majd heti 1x fenntartó alkalmazásától nem szűnne panasza, a szárazság érzés és a sérülékeny hüvelybemenet, akkor nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz okát.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kislányom 2 éves és észrevettem hogy a kisajkai össze vannak tapadva a nagyajkaival,gyerekorvos látta azt mondta nem kell vele foglalkozni.Tényleg igy van vagy keressek fel egy gyermek nőgyógyászt
Köszönöm válaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy gyermeknőgyógyász szakorvos végezze az összenövés szétválasztását, de sajnos így is előfordulhat, hogy ismét kialakul. Rendelőnkben készséggel megvizsgáljuk gyermekét, hogy megelőzhető legyen a serdülőkorra is kiható, nehezebben oldható synechia kialakulása, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr
Kérdésem az lenne merjek e szülni , teherbe esni hogy szülhetek e egészséges gyermeket ?
Első gyermekem elvesztettem terheségem 6 hónapjában .
Második gyermekem terheségem alatt 5 hónapban lépve megakart születni.. de korházi kezelés által 33 hétre születtet meg a lányom aki 2000g jött világra 2 hetes korában kiderült valami fertőzése van ... ezt vizsgálták kiderült agyhártya gyúladással született egyik orvos ezt mondja a másik hogy elkapta más gyerektől... Kis lányommal 8 évig szenvetünk de leginkabb Amanda aki nagyon küszködöt az életért de sajnos már itthagyott minket...
Most lassan 3 év telt el erősen gondolkodom rajta kell.egy gyermek nekem akiért élhetek....
De nem minden áron !! Nem szeretnék mégegyszer ilyen életet adni egy gyermeknek...
Voltam orvosnál akinél szültem Amandát azt mondja nincs szükség semien vizsgálatra hisz a kislány egészségesen született ..
Na meg ha már terhes leszek akkor tud vizsgálni..
Kérdem én ha már gyermek megfogant megint kiderül hogy valami van ... akkor én mit teszem ... ??
Ezzel aszt szeretném tudni tényleg nincs semmi vizsgálat terheség előt ??
Előre is köszönöm válaszát : Erika
További szép napot !!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni, hogy nem áll-e fenn olyan krónikus fertőzés, ami ismét növelné a koraszülés kockázatát. Vizsgálati leletek birtokában ezen fertőzések kezeléhetőek.
A terhesség alatti hüvelyfertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata illetve tenyésztés alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy ezek ismeretében keressen fel kollégát, aki a terhessége gondozását is vállalja majd és ezen vizsgálatokat is elvégzi.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Májusban voltam a nőgyógyászomnál, mert hüvelyfolyásom volt. Sárgás szìnű, savanyú szagú. A Macmiror kúpot ìrta. Használtam is, de nem lett jobb. Azt javasolta, ha nem múlik el, akkor a vèny nèlkül kapható Gynoxin kúpot használjam. Kb. 2 hónapig rendben voltam de most újra ilyen panaszom van. Nèha viszketek is ott. Most újra elmentem a nőgyógyászhoz ès a Fluomizin kúpot ìrta. Elhasználtam de nem lett jobb. Most nem viszket. Ajánlotta mèg a Silver Q- t is. Most azt próbálnám ki. Ön mit gondol? Hogyan szűnhetne meg ez a panasz? Hallottam a bóraxos ecsetelőről is. Esetleg az jó volna? Válaszát előre is köszönöm! Ildi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Sajnos, másfél éve folyamatosan hüvely gyulladásom.vagy bakteriális fertőzések térnek vissza nálam... Hasznaltam mar ra klón kupot, es gyógyszert dalacin huvelykremet es gyógyszert..valamit gyógyszertár által készített kupot. Most a legutóbbi vizsgálaton mar a huvelygyulladas mellett mehnyak gyulladást is diagnosztizaltak amire szinten kaptam gyógyszert es kupit .. Az a problémam , hogy a gyógyszert beszedtem a kupot elhasználtam, es a hüvely falan sűrű feher nagy mennyiségű váladék van... Tudna esetleg valamit tanácsolni amitol ez a problémám végleg megszűnne?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese is lehet, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Barna folyással küzdök minden hónapban csak mindig más időpontban jelentkezik.
Voltam nőgyógyásznál nem láttak polypot sem cisztát sem méhnyakrák szűrés is negatív volt.Endometriózisra gyanakodtak de az is kizárható mert CA 125 vérvételem is volt és ott is jó lett az eredményem,tehát nem étem mi lehet a bajom?!
Minden eredményem rendben van de mégis küzdök ezzel és ez nagyon kellenetlen nekem minden hónapban, mégis mi okozhatja ezt Doktor Úr szerint?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának vélhetően hormonális oka van, de okozhatja a méhüregben levő polypus is. Endokrin kivizsgálás, és ennek birtokában nőgyógyászati ultrahangvizsgálat kontrollt javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedden lesz egy hete.hogy hasznàltam a canesten hüvely kapszulàt.Az lenne a kérdésem.mennyi idő mig elmûlik a hüvelyben ez a fehér szin.mert nem akarom.hogy a pàromnak fehér legyen a nemi szerve.köszönettel.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Jellemzően 3 nap alatt teljesen kiürül,

üdvözlettel

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Eddig mindig pontos 28 napos ciklusaim voltak (NEM szedek fogamzásgátlót). Kiderült, hogy alacsony az ösztradiol szintem, ezért orvosom javaslatára cickafark teát kezdtem el inni a ciklusom 6. napjától folyamatosan, napi 1 csészével. Azonban ma tartok a 35. napnál, és a menstruációm még nem jött meg. Terhesség teljesen kizárt, nem élek nemi életet. Kell aggódnom, vagy a tea kavarta össze a dolgokat?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának vélhetően hormonális oka van, javaslom, hogy konzultáljon kezelőorvosával, hiszen ő látta a teljes endokrin kivizsgálás leletét.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Tegnap voltam nőgyógyásznál hüvelyi folyás végett,a betrafen krémet írta fel,melyet már tegnap el is kezdtem használni. Ma reggel azonban a vizelettel vérzés is jelentkezett,és egész nap folyamán is,olyan mintha a menszeszem jött volna meg,de az még csak majdnem két hét múlva esedékes. Mit javasol mit tegyek? Mi lehet a probléma?
köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A kezelés mellett vizelet vizsgálat is javasolt, vizelet üledék vizsgálat, mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a problémán elég sűrűn van átlátszó vagy sárga folyásom nőgyógyászhoz elmentem azt mondta,hogy gyulladásom van kaptam kupot,de megint vissza jött mitől lehet ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jónapot! Érdeklődnek hogy a baratnomnek hüvely folyása van mar egy jo ideje.volt mar vele nőgyógyásznal is 2* de sajnos egyszer se állapítottak meg nála semmit visza se hívtak es leletet se kapot.. Ön mit tudna ajanlani e felől hogy hogy vizsgáltatsuk ki?vagy elég a huvelykenet vizsgálat es abból bármit meg tud mondani a nőgyógyász?? Válaszát előre is köszönöm !!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Ujházy András!

Január óta candidám meg staphylococcus volt felváltva volt hogy egyszerre is az orvos akihez mentem nem látott el semmi tanáccsal és nem is világosított fel hogy mi ez a betegség csak felírta az antibiotikumokat . 3x volt , hogy kellet szednem és nem szedtem utána probiotikumokat , mert soha életembe nem kellet antibiotikumot szednem én személy szerint el is felejtettem. Aztán egy másik orvoshoz elmentem aki nem nőgyógyász mert a hasam iszonyatosan fájt és nem volt székletem és ő mondta hogy szedjek probiotikumot . Ezt elkezdtem szedni és 2 hete elmentem kenet vételre és citológiára . Megjöttek az eredményeim (a citológia még nem)és nem volt semmi fertőzésem és rendes hüvelyflórám is volt. Ennek ellenére még van folyásom ami ilyen túros kicsit sárgás enyhén szagos. Nem értem ha minden leletem rendben volt ez mi akkor. (2015 október 16-23 menstruáltam most november 5 van ) Kérem segítsen.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne önhöz, hogy az esemény utáni tabletta akkor is hat ha két egymás utani nap védekezés nélkül történik, vagy kifejetettem csak az adott esemény után?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az esemény utáni tabletta hatékonysága kb 85 %-os, tehát nem akadályozza meg a terhességet teljes biztonsággal. Az adott készítménynek megfelelően 2-3 nappal megelőző aktusokból létrejövő terhességet próbálja megelőzni. Javaslom, hogy az esemény utáni tabletta bevételét követő 4 héttel keressen fel nőgyógyászt ultrahangvizsgálat céljából, hiszen akkor már kimutatható lenne az esetleges terhesség. Ez így biztonságos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a Vagilact q 10 napos kúra használata során a közösülés befolyásolja-e a hatását vagy nem ajánlatos?
Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tejsavas hüvelykezelés alatt nem javaslom a szexuális együttlétet, mivel a kezelés így kevésbé hatásos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problémám lenne hogy a 2 menstruáció között van h 1-1napra jelentkezik kevés vérzés és a hüvelyböl átlátszó vagy véres nagyon nyúlós váladék ürül.ami nem folyos inkább egyben van.mi lehet ez?nincs semilyen kellemetlen szag se érzés.válaszát köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának vélhetően hormonális oka van, de okozhatja a méhüregben levő polypus vagy petefészek cysta is. Endokrin kivizsgálás, nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

A Nőgyógyászom felírt nekem egy Polygynax nevezetű Hüvely tablettát .Azt szeretném kérdezni h alkalmazható e ?mivel én allergiás vagyok a Penicillinre .

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Tudtommal a Polygynax nem tartalmaz penicillint.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

26 éves vagyok. Évek óta van külső genitális és hüvelyi gyulladásom. Rengeteget vizsgáltak már, rengeteg helyen jártam. Nemi betegségere is többször kivizsgáltak. Egy súlyosabb BV-t állapítottak meg(menstruáció előtti időszakban a Nugent pont 6-os szintű volt) sarjadzó gomba fertőzéssel, illetve hüvelyszárazságom is van. A vizeletemben is elég sok a baktérium. Fluconazolt nem tudok szedni túlérzékenység miatt, nagyon erős vérvizelésem volt tőle. Itrakonazolból is csak napi 100 mg-ot, mert többtől fulladok. A másik probléma, hogy alapjában véve ekcémára is hajlamos vagyok, érzékeny a bőröm is. BV-re metronidazolt kaptam, de hamar kiújult utána, hiába használtam vagilactot. Lactofeelt nem bírom. Sokáig pimafucin kúpot használtam pimafucort krémmel. havonta 2 kúra, menzesz előtt és után. Maximum csak enyhítette a tüneteked, de soha nem múlt el. Sokáig nem is tudom alkalmazni a krémet kívülre, mert rosszabbodik az állapot. Hüvelyszárazságra gynoflort kaptam, hogy visszaerősödjön a hámréteg. Segített, de a gombákat kihozta mégjobban, hiába szedtem a gombaölőt mellette. Ami eddig jól használt az a klion-D 100 hüvelytabletta. De a legutóbb az is rettentően szárított és nem tudott kitisztulni egyik nap sem a vivőanyag és görcseim lettek tőle a harmadik nap után. Ekkor abbahagytam, ennek ellenére a 3 db is a gyulladást jól lehúzta. A külső ajkakat viszont nem igazán kezeli, így kívül megmarad a fertőzés, véleményem szerint visszafertőződöm alulról is utána. Travocorttól is csak rosszabb lesz, batrafen hüvelykrém is csak ront, pevaryl hkúptól allergiám van, CNS kúptól felhólyagzik a bemenetnél és még jobban begyullad tőle, sumetrolim érzékenységem is van. Komoly szénhidrát diétát is próbáltam már. A nőgyógyászom, nemigyógyászom már nem tud mit adni. Volt már ilyen kilátástalan páciense? Mit lehetne még kipróbálni? Szíves segítségét előre is köszönöm! Szép napot! Noémi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani.
Egyértelmű, pontos diagnózis nélkül nem lehet Önt kezelni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr.Úr

Szeretnék érdeklődni a hormonmentes fogmazásgátlóval kapcsolatban, hogy láttam at interneten, hogy lehet tablettát, kúpot is és krémet is kapni. Amennyiben betartjuk az előírásokat mennyire biztonságos ez a módszer? Tud esetleg segíteni, hogy melyik fajtát érdemes használni?
Előre is köszönöm szépen a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A spermicidek ókel kapcsolatban nem ismerek nagy esetszámú tanulmányt a megbízhatóságot tekintve.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogyha teherbe szeretnék esni az együttlét előtt illetve után hány napig nem tanácsos Lactofeelt használni?
köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Krónikus gombás hüvelyfertőzésem van, ami nemigen akar múlni. Jelenleg nystatinos kúpot kell használnom. Eddig égő érzésem, és fehér folyásom volt, azonban most a kúp felhelyezését követő nap és másnap sok okkersárga folyásom lett. Kérdésem, hogy ez lehet a kúptól, vagy a tisztulás jele vagy esetleg valami más állhat a háttérben? Felkeressem nőgyógyászomat, vagy türelmesen használjam a kúpokat, krémeket? Egyébként a kúp eleinte nagyon hatásosnak bizonyult, 1 hét után megszüntette a panaszaim, ami csak a következő menstruáció után jött ki újra, de akkor is csak égő érzés volt, folyás nem. Ezért ijedtem meg ettől az okkersárga folyástól. Egyébként közvetlen menstruáció előtt tartok, bár gondolom a folyás ezzel nincs összefüggésben. Köszönöm, ha ír valami megnyugtatót erre az okkersárga folyásra!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A krónikus gombafertőzés kezelésére alkalmazott Nystatinos kúp a hatóanyag színe miatt sárgásan ürül. A kórkép kezelése hosszú fenntartó adagolást igényel, ennek hossza attól függ, hogy akut, vagy visszatérő krónikus, esetleg hosszú évek óta havonta, kéthavonta jelentkező panaszokról van szó, a kezelés módja pedig a colposcopos vizsgálatnál látható, gombafertőzés következtében kialakuló jelek illetve a kenetvizsgálaton a kimutatható gomba törzstől függ.
Tehát a krónikus gombafertőzés kezelését egyénre kell szabni, erre a Nystatinos kúp is megfelelő választás, ha a fertőzést okozó gomba törzs szaporodását visszaszorítja és tünetei csökkennek.

üdvözlettel:

dr Ujházy András

Kérdés:

Nemrég voltam vizsgálaton ahol kenetet és vért is vettek és kiderítették hogy streptoccocus (30%), candida albibans (20%) ès ureaplasma (kis mennyiségben) fertőzésem is van, ezek az eredmények már antibiotikumos kezelés utániak. Az orvos azt mondta hogy a streptoccussal és az ureaplasmával már nem kell foglalkozni de a gombára még kaptam egy gyógyszert.
Egyébként most én is és a férjem is tünetmentes.
A kérdésem az lenne hogy ezek a fertőzések veszélyt jelentenek e a gyerekeimre közös wc és háztartás használat útján? És hogy a férjemet megfertőzhetem e nemi együttlét alatt?
Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelés alatt nem javaslom a házaséletet! A fenti kórokozók közül az ureaplasma STI kórokozók közé tartozik, a többi nem, de átadható a szexuális partnernek az ő egyéni fogékonysága függvényében. A megfelelő személyi higiénia betartása mellett (külön törölköző, stb.) a kórokozókat nem adja át a családtagjainak.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm,
azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy nagyjából 1 hete tapasztalom azt hogy odalent viszkető, enyhén égető érzést érzek, ha vizelet törléskor erősebben megörtlöm fájdalmat érzek odalent. Emellett a megszokottnál több folyásom van ami sárgás színű, és kellemetlen szagú
Külsőleg semmi jelét nem látom, hogy bajom lenne , nem gyulladt vagy piros. Eddig canesten krémmel kentem, de hatástalan.
Felkéne keresnem személyesen orvost? Vagy erre a problémára jó a lactofeel hüvelykrém?
A másik hogy szűz voltam, nemrég kezdtem el a párommal szexuális életet élni. Ez a problémám a legutolsó együttlétünk után jelentkezett rá két napra, de gumióvszert használunk, így nem hiszem hogy tőle kaptam volna el. használok itnim mosakodót is, gyakran véletlenül magamba mosom, lehet ez is a baj?
Mivel kezeljem ki magam?
Előre is köszönöm!

20 L

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm,
azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy nagyjából 1 hete tapasztalom azt hogy odalent viszkető, enyhén égető érzést érzek, ha vizelet törléskor erősebben megörtlöm fájdalmat érzek odalent. Emellett a megszokottnál több folyásom van ami sárgás színű, és kellemetlen szagú
Külsőleg semmi jelét nem látom, hogy bajom lenne , nem gyulladt vagy piros. Eddig canesten krémmel kentem, de hatástalan.
Felkéne keresnem személyesen orvost? Vagy erre a problémára jó a lactofeel hüvelykrém?
A másik hogy szűz voltam, nemrég kezdtem el a párommal szexuális életet élni. Ez a problémám a legutolsó együttlétünk után jelentkezett rá két napra, de gumióvszert használunk, így nem hiszem hogy tőle kaptam volna el. használok itnim mosakodót is, gyakran véletlenül magamba mosom, lehet ez is a baj?
Mivel kezeljem ki magam?
Előre is köszönöm!

20 L

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!
9 hetes kismama vagyok és felvagyok fázva. A háziorvos Augmentin Duo-t írt fel. A mellékhatások közül eddig hányást, hasmenést, tegnap óta viszkető és égő érzést tapasztaltam. Úgy érzem, hogy a mellékhatások között szereplő gombás hüvelyfertőzést is elkaptam. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szabad -e Canesten Combi-t használnom? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Szandra

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Canesten alkalmazását a terhesség első három hónapjában (tehát 12 betöltött hetes korig)csak kezelőorvosa kifejezett javaslata esetén alkalmazza. Az első három hónap után alkalmazható, de ilyenkor ne használja az applikátort.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Az elmúlt 2 hónapban sajnos kétszer is kellett antibiotikumot szednem a kiújuló hólyaghurutom miatt.
A második antibiotikum szedését követően, sajnos gombás fertőzésem lett. Ezt a nőgyógyászom kezelte, tablettát (gomba ellen) kaptunk mind a ketten a férjemmel. 1 hete jól vagyok.
Azonban a nőgyógyászom a gyógyszer mellé lacto feel krémet is javasolt, ebből 3-at elhasználtam, jól vagyok.
Nagyon szeretnénk kisbabát, viszont a tájékoztatón azt olvastam, hogy a krém csökkenti az esélyeket, a kérdésem, hogy ez mennyi időn belül ürül a szervezetemből?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Pár hónapja hüvelygombát diagnosztizált a nőgyógyászom. Sajnos elég makacsnak bizonyult, detöbbszöri kezeléssel sikerült elmúlasztani. Természetesen a férjem is kezelve volt. Azóta viszont állandó folyásom van - ami előtte nem volt jellemző - hol fehér, hol enyhén sárgás, fura, erős szagú váladék. Visszamentem az orvosomhoz, tenyésztést csinált, miszerint sem gomba, sem pedig baktérium nem található benne. De akkor mi lehet a gond? Nem változtattam a tisztálkodási szokásaimon, mindent ugyanúgy csinálok ahogy az évek óta bevált. Ön szerint mi lehet a megoldás?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Nikolett

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm.
Azzal a kérdéssel, panasszal fordulok önhöz, hogy megtudjam mi lehet a bajom.

Kb: 2havonta járok nőgyógyászatra mert enyhén szólva kellemetlen szagú a hüvelyfolyásom. Van amikor teljesen túrós szerű ilyenkor mindig candida gomba elleni kúpot használok, de van amikor nincs ilyen folyás, és mégis olyan szagú hogy saját magamat nem bírom elviselni.
Rendszeresen "naponta" mosom lactacid intim mosakodóval, de semmi eredménye. Mindig nap tiszta pamut alsót hordok. a párommal óvszert használunk, hogy ne az legyen,hogy ő tőle kapom el.

van aki szerint túlzásba viszem az ápolást és attól jön ki újra és újra. Van aki azt mondja, hogy rossz az orvos és csak felszínesen gyógyít meg.

Ön szerint mi lehet a probléma? Sűrűbben kellene mosnom?
Valami tanácsot kérnék, mert már undorítónak tartom magam így.

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Andi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jo napot. 25 eves vagyok. Az a kerdesem lenne hogy nincs turos folyasom nincs is sok tulajdonkeppen, nem erzek viszketest sem es nem fajdalmas a vizelet sem viszont tegnap eszrevettem hogy a kisajak szelen egy cernavastagsagu feherseg van ami nem lemoshato. Maga a bor szine lett feheres. Lehet hogy gomba? De akkor miert nem viszket vagy nem faj? Sajnos nem vagyok olyan helyen hogy orvoshoz tudjak most menni. Koszonom elore is a segitseget. Tisztelettel Andrea.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy Milligest fogamzásgátlóról álljak át Jangee-ra, mert a Milligest elavult és magas hormontartalmú fogamzásgátló. Tegnap este vettem be az első Jangee-t, a hét napos szünet utáni első napon. A Milligest 3 fázisú készítmény és magasabb hormontartalmú, mint a Jangee, illetve a hatóanya sem ugyanaz, ha jól láttam. Ön szerint szükséges kiegészítő védekezés alkalmazása, vagy már az első szem Jangeetól is védett vagyok?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Jangee a legkorszerűbb fogamzásgátlók közé tartozik, a váltás után, szabályos szedés esetén a védettség fennáll.

dr Ujházy András

Kérdés:

9 éves a kislányom és nagyon sűrűn fordul elő nála a szeméremtest pirossága. Fájdalomról, égő, viszkető érzésről panaszkodik. Szeretném kérni segítségét! Mi lehet ennek az oka? Esetleg kezelési módja?
Válaszát előre is köszönöm!
Bálint Tímea

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), javaslom a gyermeknőgyógyászati vizsgálatot!
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Lenne egy problémám! Szerintem hüvelyfertözésem van! Tegnap megjött a mestrúációm! Igy olvastam a neten,hogy betadine hüvely kúpot lehet használni! Viszont a mestrúációm nem jelentkezik ez normális???

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Mensese után tüneteivel kérjen tanácsot illetve keressen fel nőgyógyászati rendelést. Sajnos leveléből nem derülnek ki tünetei.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Elmentem az orvoshoz mert eddig Symiciat szedtem, de a mellékhatások miatt váltanom kellett és 1 hete már a Milligest-et szedem és a melleim nagyon fájnak és feszülnek. A menstruációm előtt szokott fájni a mellem egy héttel és nem értem, hogy most miért fájnak ennyire ?? (Pedig két hete volt menstruációm) Tudna nekem ajánlani kevés hormontartalmú gyógyszert ??? Lehet, hogy a Milligest-et abba kell hagynom???
Ön szerint mi lehet ennek a fájdalomnak az oka??

Válaszát előre is köszönöm!!

Regina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Tartós emlő panasz esetén háziorvosán keresztül kérhet radiológushoz beutalót emlő ultrahang vizsgálatra,főleg, ha ez nem szimmetrikus panasz, nagy valószínűséggel a fogamzásgátló tabletta okozza.
Jangee 0,02/3 mg-os fogamzásgátló szedését javaslom, mely kis hormontartalmú és nagyon sok hölgy alkalmazza mellékhatás nélkül.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

3hettel ezelőt égő viszkető értést tapasztaltam kentem canesten krémel valamennyit javult is majd megjött a menszeszem es nem tapasztaltam most már kivül nem is érzem de azóta most először próbáltam párommal nemi kapcsolatot teremteni de a hüvelyem a behatoláskor fájó, égő érzést tapastaltam . Jelen pillanatban nem tudok orvoshoz fordulni lehet rá valami itthoni megoldas?
Lehet hasznalni canestenes tampont esetleg?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Én azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy volt egy nagyon erős felfázásom, ami már több mint egy hete tart, elmentem háziorvos, ő írt antibiotikumot, de a felfázás talán kezd elmúlni, viszont tegnap egésznap ömlött belőlem a vér ! Ma már semmi nincs , ezért kicsit megijedtem, és viszket is néha a nemiszervem, érzem hogy valami nincs Rendben, ezért is kérném az ön segítségét , hogy mi is lehet a probléma ? Először azt hittem hüvelygomba mert hogy viszket is de vettem a canesten kombit, de nem hatott semmit! Válaszát előre is köszönöm.. Üdv.... Kata

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Orvosom hüvelygombát állapított meg nálam, így bórsavas hüvelykúpot, bóraxos kenőcsöt írt fel, valamint a fogamzásgátló hét napos szünetében, 1 db Fluconazole-QPharma 150 mg-os kapszulát kellett bevennem, amit a 3. gyógyszermentes nap estéjén vettem be. A kérdésem az lenne, hogy így a hét napos szünetben befolyásolja-e a fogamzásgátló tabletta hatását, szükséges-e kiegészítő védekezés? Illetve, a hét napos szünet után egy másik fogamzásgátlóra váltok (Jangee). Ez a tabletta mikortól ad védettséget, befolyásolja-e a fluconazole?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelés nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását, a Jangee első levele alatt rögtön védettséget ad, ha a javaslat alapján a 7 napos szünet után folytatja az új tabletta szedését.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Vasarnap kellett volna megjojon a menstruaciom de nem jott meg es mara mar ego viszketo fajdalmaim vannak es neha meg a hasam alja is faj!Ezzeek a tunetek mire utalnak?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
Emellett ultrahangvizsgálatot is javaslok a hasi panasza miatt.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

T. Doktor Úr!

A rákszűrésem eredménye negatív lett, de mellette vegyes baktérium flórát állapítottak meg. Szoptatok. Betadine hkúpot lehet ez esetben használni? Páromat is kell kezelni? köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelete alapján javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, hiszen a normál hüvelyflóra visszaállítása révén helyreállítja a normál hüvelyi pH-t és baktérium egyensúlyt, ezáltal csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. A jódos hüvelykezelést nem javaslom.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nőgyógyászati rászűrés eredménye: P2. Az orvos javasolt egy recept nélküli gombaölőt (gynoxin 3*200gm lágy hüvelykapszula).
Majd ajánlotta, hogy használjam a lactofeelt. S a kérdésem az lenne, hogy nekem Nuvaringem van (már 4 hónapja). Mennyiben működik a kettő "együtt egy helyen"? Kell-e gumit használnia a páromnak?

Köszönettel,
Timi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Nuvaring gyűrű mellett alkalmazhat hüvelykúpot és Lactofeel hüvelygélt is, emiatt további teendője nincsen, azonban a kezelés alatt nem javasolt a szexuiális együttlét.

dr Ujházy András

Kérdés:

Eddig rendszeresen hasznaltam (napi szinten 1x) huvelyoblitest tiszta vizzel.. Most jopar ev utan a citologia vizsgalat alapjan gombas fertozest talaltak. Tuneteket nem vettem eszre, nem viszket, nem eg... Canesten kupot irtak fel es a nogyogyasz azt javasolta, soha ne oblitsem ki meg tiszta vizzel sem. 2 egymast koveti este mar felhelyeztem a kupot de meg semmi ontisztulast nem tapasztaltam, zaz semmi valadek nem jelentkezik a fehernemumon. Normal esetben mennyi ido utan kellene lekezdenie kiurulnie magatol a szervezetembol? Es ha soha nem vegzek majd oblitest akkor mondjuk egy szekszualis egyuttlet utan mennyi ido utan tisztitja ki magat a huvelyem, hogy ne legyen benne ondo? Vagy a menstruacio vegen meg mennyi ideig lehet barnas a huvelyvaladek?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Tanulmányok alapján a rendszeresen végzett hüvelyölbítés több, mint 3x kismedencei gyulladás kockázat fokozódást okoz, emiatt, ahogy a kolléga is javasolta, nem tanácsoljuk a pácienseknek a hüvelyöbíltést! A hüvelyből a menses és a szexuális együtlét után az ondó is eltávozik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy nekem egy nagyon erős antibiotikumos kezelésem zajlik 3napja, es ma jeletkezett a viszkető tünet, kellemetlen érzés akár fájdalom szeretkezés közben, túrós vagy habos állagú, azt nem tudom eldönteni mivel még ilyen panaszom nem volt! Nem mindig folyik, de belül bent van. Párkapcsolatban élek fél éve. Ez a páromra is veszélyes ez a fertőzés? És a leírottak alapján milyen fertőzésem lehet?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy hete voltam a szokásos általános vizsgálaton, ahol a nőgyógyász gombás fertőzést talált. Írt fel kenőcsöket (a menstruációs ciklusnak megfelelően, mivel utána két-három nappal jött meg), de arról nem esett szó, hogy lehetek-e együtt a párommal.
Ő is kapott gyógyszert (mycosyst), nincs semmi baja, én szedem a fogamzásgátlót és a kenőcs leírása szerint az együttlét csak akkor javasolt, ha van más megelőző módszer is az óvszeren kívül. De nem akarom, hogy baj legyen ebből, viszont a kenőcs majdnem egy hónapos használatú... Megfelelő védelemmel lehetünk együtt?

Válaszát előre is köszönöm,
Tímea

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fertőzések kezelése alatt nem javasolt a szexuális együttlét. A panaszok megszünése és a kezelés vége után, amennyiben a kolléga nem javasolt ekkor kontrollt, jellemzően már nem tiltott az együttlét.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

Nekem ojan problémám van fojamatos viszatérö hojag húrutom van már nagyon régota tart és vesekovem is van de olyan fájdalmaim vanak hogy elviselhetetlen és még ráadás ként még zöld fojásom is van irtak fel clion kupot de nem használt semit már egy csomo antibijitikumot be szetem mindig aszt irják fel a nogyogyászaton de hozá rakom sokszor megse vizsgálnak csak rá néznek az embere és monyák mia baja tisztelet a kivétel de már nem tudom hova forduljak tanácsért mikor kise vizsgáljak az embert rendesen már hányingerem van a sok gyogyszertöl tudna nekem valamit tanácsolni meg fojamatosan p2 a rákszürésem aszt monta a nogyogyász az tokéletes és 2 császármetcesem is volt elore köszönöm a valaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Részletes nőgyógyászati laborvizsgálat: mikroszkópos hüvelykenetvizsgálat, méhnyakból mintavéel chlamydia tesztre, vizelet tenyésztés, üledék javasolt és ezek birtokában beállított megelőző kezelés, mely a hüvelyfertőzés megoldása mellett megelőzi a következményesen kilakuló húgyúti fertőzéseket.

dr Ujházy András

Kérdés:

aszt szeretnem kerdezni hogy en voltam nő .gyogyaszaton és. atak . egy . papirt . amire . az v olt ra irva hogy k oraji. grav .de. viszont . meg .jöt a meszeszem ez akor mit jelent??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kontroll ulétranangvizsgálat javasolt, hogy eyg esetleges korai vetélést ki lehessen zárni, hiszen terhesség igazolása utáni vérzés fenyegető illetve megindult vetélés tünete lehet.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! 24 hetes,lombikos kismama vagyok. Eleinte áttetsző,nyálkás folyásom volt...de az utóbbi időben időközönként kisebb mennyiségű,inkább sárgás színű,egyenletes sűrűségű (tehát nem túrós!) váladék folyik ki a hüvelyemből. Tulajdonképpen nem viszket,és nem érzek kellemetlen szagot!
Tudna tanácsot adni,hogy mi lehet ez,mi okozhatja? A terhesség miatt van,vagy ez már más?
3 hét múlva lenne esedékes nőgyógyászati és ultrahangos vizsgálat,vagy menjek hamarabb? Esetleg kipróbálhatom addig a Lactofeel-t?
Válaszát előre is őszintén köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a tenyésztés mellett a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
A Lactofeel kezelést természetesen addig is alkalmazhatja, hiszen a normál flóra csökkenti a terhesség alatti fertőzések szövődményét.
Mielőbbi nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Kb 5 hónapja mentem el a nőgyógyászhoz,égő viszketò ,szúró érzéssel a hüvelyembe.E-coli fertőzést mutatott ki a vizsgálat.Azóta kaptam kúpokat,hüvely krémet,antibiotikumot ,szedek D-mannozt,nem használt csak rosszabodott,lázam is szokott lenni,a hólyagom begyulladt,wc -re menni csak kínlódás,szexuális életemet hanyagolom,a párkapcsolatomra rámegy.
Jelenleg is antibiotikumot szedek,augmentin duot 2hetig tovabba a partnerrel egyutt gomba elleni tablettat.Has és hüvelyi fájdalmaim vannak.Menstruációm nem normális,fekete színű és kevés.Kérem ha valami tanácsot tud adni az E-coli kiirtasaban nagyon megkoszonnem,segitsen Doktor Úr!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Par napja sargas-zoldes folyasom van viszketek, nagyon faj es piros pottyok is vannak a nemi szervemem, pisilesnel iszonyatos fajdalmat erzek. Tegnap voltam nogyogyasznal irt fel dalmacin hivelylremet, klion tablettat es apranax tabblettat. Az lenne a kerdesem mennyi ido meg javulni kezdek?
Valaszat elore is koszonom!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A kezelés hatása a kórokozótól, a kialakult gyulladástól függ alapvetően.

üdvözlettel:

dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődnék,hogy a készítményt fogamzásgátló gyógyszer mellett lehet alkalmazni ? Nem veszi el a fogamzásgátló hatását?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain, akár fogamzásgátló tabletta mellett alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

20 éves lány vagyok és 1,5 éve élek stabil párkapcsolatban párommal. Milligest fogamzásgátló tablettát szedek.
A problémám az, hogy az utóbbi másfél hétben a folyásom mennyisége és állaga is megváltozott. Sokkal több és túrószerű állaga lett, a fehérneműn nyomot hagyva magaután, kissé szürkés, fakó színű, illetve kissé bűzös. Ezeket a tüneteket még enyhe égő, néha viszkető érzés kíséri. Illetve a szexuális életemre is hatással van, fájdalmassá vált a közösülés.
Először úgy gondoltam, hogy csak a hüvely Ph értékének megváltozása okozza a problémát, ezért intim mosakodógélt kezdtem használni, ami a viszketést és égő érzést csillapította is. Hosszútávú, valós megoldást azonban nem nyújtott.
Kérem segítsen problémám megoldásában!
Tisztelettel

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem olyan problémám van, hogy szeretkezéskor alig nedvesedek be pedig ugyanúgy kívánom a és szeretem a párom mint előtte. Amióta terhes vagyok pluszba jött a gombás fertőzés és a vizeletemben szinte mindig van baktérium. Nagyon könnyen felfázok. Szinte minden krémet,kúpot kipróbáltam de igazán javulás nincs. Mit javasol a panaszaimra?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

szeretnem megtudni,h.mi is lehet velem orvoshoz e kell fordulnom.a paromal kozosultunk es minden jo volt.reggel elmentem wcre es barnas volt a papir.azota barna folyasom van.a menstruaciom mindig idobe megjon idaig semmi bajom se volt.mitol lehet most ez a barnazas???elore is koszonom a valaszt.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kislányomnak (8éves) 1 hete bő sárgás, barnás váladék folyik a nunijából. Az uszodában kapta el. Nőgyógyászom canesten krémet írt fel. Használhatom - e neki a laktofeel gélt. Piros a combja töve és viszketett is neki. A canestentől elmúlt a pirosság, de még mindig sárgás folyik. Köszönettel: Jeneiné

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Gyermekének vizsgálata javasolt, a fenti kezeléstől vélhetően nem fog elmúlni panasza.
Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik).
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy pár napja viszketést és kicsit égő érzést tapasztaltam a hüvelyemben. Vettem rá Canesten Kombi Uno-t, némileg enyhültek is a panaszok, de néha még érzek viszketést! Ez mitől lehet? Lehet a gyógyszertől? Volt előtte pár napos antibiotikum kúrám, köze lehet ennek a panaszaimhoz? Folyásom nincs és kellemetlen szag sem igazán.
Ön szerint mi állhat a háttérben?
Válaszát mielőbb várom!

Köszönettel: Judit

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

20eves lany vagyok es lassan 2 eve szenvedek streptococcus fertozben, rengetek antibiotikumot kaptam, huvelykupot, kremet, tobb nogyogyasznal es urologusnal is jartam, de csak egy ideig multak el a panaszaim, viszont mostmar ott tartok, hogy a legerosebb antibiotikum + huvelykup kombotol is csak enyhul, el nem mulik, viszont igy sem elviselheto. Minnel tobbszor ujra tapasztalom, annal erosebb, volt, hogy mar osszeestem a fajdalomtol es a vizelesem se voltam kepes visszatartani, hisz a fajdalomtol nem is ereztem, hogy kell. Nagyon sokszor veres, de a 4 kereszt 100%. Parom is kivizsgaltatta maga, nala a vizeletteszt nem mutatott ki semmit, viszont nalam mindig streptococcus jon ki. Ha nem elunk hosszabb tavon nemi eletet vagy a fogamzasgatlo tablettan kivul mas fogamzasgatlast is hasznalunk, akkor is ujra visszafertozodom. A kamillas tea, tozegafonya es egyeb nem gyogyszeres kezelesek se valtak be. Elhanyagolom mar az osszesfele intimmosakodot, sot mar tampont se hasznalok. Rengeteget iszok, vegig szedem az antibiotikumot es ujra es ujra visszafertozodom egyre fajdalmasabb modon. Egyszeruen nem latom a kiutat. Vege lesz ennek valamikor? Van megoldas? Teljesen megkeseriti az eletem. Se munkaba, se iskolaba nem tudok jarni, se tel tobb zokniban/ tobb harisnyaban, se nyar ahol nem ulok le sehol,nem mulik el anelkul, hogy minimum havonta egyszer, de nem ritka, hogy 2x-3x ne jojjon elo. Probalok nem rastresszelni, mert tudom, hogy azzal csak artok, de mar beleorulok. Doktor Ur kerem segitsen, mitevo legyek? Van ra hosszutavu megoldas?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, gyakran, de nem feltétlenül kizárólagosan a szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A feleséges a napokban szült császárral 36. héten a magas vérnyomás, és fehérje vizelet miatt.Ő is és a baba is jól van.3-4 nap elteltével nem igazán javult az állapota.Sőt a vizelete "gennyesebb" lett és a vérkép sem az igazi. A víz is csak nagyon csekély mértékben tünt el a lábáról.Tudna esetleg egy pár szót írni hogy mi lehet a baj? Hogyan lehet ezt kezelni, és kb mikor vagy minek a hatására fog javulni az állapota?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Uram!

Leírása alapján praeeclampsia miatt kellett a feleségét megoperálni, a kórkép a terhesség végén alakulhat ki és magzati valamint anyai veszélyállapotot okozha. A terhesség megszünésével az állapot teljesen gyógyul, ennek ideje változó, a műtét előtti klinikai állapottól jelentősen függ. Javaslom, hogy konkrét kérdéseket az esetet ismerő, a feleségét ellátó orvossal konzultáljon meg!

dr Ujházy András

Kérdés:

Öt éve szedek Lyndinette 20-as fogamzásgátlót, soha semmilyen problémám nem volt vele. Ma reggel, a ciklusom 12. napján enyhe barnás váladékot vettem észre a WC papíron. A következő WC-zés alkalmával már nem jelentkezett. A gyógyszert azonos időben szedem, maximum kb. negyedórás eltérésekkel, azonban ebben a ciklusban párszor előfordult, hogy 2-3 órás késéssel vettem be (viszont régebben már olyan is volt, hogy egyszer-egyszer kimaradt egy szem, de olyankor nem tapasztaltam pecsételő vérzést, így nem tudom, ezzel mennyire van összefüggésben). Az utolsó együttlétem az előző ciklusom utolsó napján volt, tehát 12 napja, utána rendben megjött a menstruációm (sőt már aznap is volt barnás pecsételésem). A menzeszem utólag visszagondolva kevesebb volt minimálisan, mint általában, de ugyanannyi ideig tartott, és rendes menstruációs vér távozott belőlem, csak az 5. napon volt barnázás. Amit még a napokban észrevettem, hogy kicsit bővebb volt a hüvelyi folyásom, de nem állandóan, csak egy-egy napon. Ilyen körülmények mellett gyanakodhatok arra, hogy a ma reggeli pecsételésem beágyazódási vérzés volt? Egyáltalán nem jönne jól a terhesség, de ez volt az első, ami eszembe jutott, mint a közti vérzés lehetséges oka. Mi okozhatja még ezt? A gyógyszert teljesen előírás szerint alkalmaztam a legutóbbi ciklusomban, és a pár órás eltéréstől eltekintve a mostaniban is. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, a leírtak alapján javasolt a kismedence megítélése!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
36 éves vagyok, nem szültem. Szeretnék.
A friss cytológiai eredményem azt mutatja, hogy HPV-gyanús vagyok. Azt írják, ismétlés 6 hónap múlva, kezelés után.
A kezelőorvos azt mondta, nincs semmi gond, csak menjek vissza fél év múlva ismétlésre.
A kenet értékelhető, de endocervicalis/transforatios zóna hiányzik, illetve cytolysis, HPV gyanú a jelölt elemek.

4 hónapja volt egy curettage-om, a havonta elhúzódó menstruáció miatt. A szövettan alapján Proverát kell szednem, a progeszteron pótlására. ( Összességében a szöveti kép proliferációs fázisra, fibroadenomatosus corpus és cervicalis polypura utal, illetve kis területen sipmlex hyperplasia jelei is megfigyelhetők, Diagnózis: Polypus fibroadenomatosus cervicis et corporis uteri, proliferációs endometrium, kis gócban simplex hyperplasia jeleivel.)

Az orvosi vizsgálat szerint a hasamon elváltozás nem tapintható, az UH-n az endometr. 3 mm, petefészek tájon kóros nem ábrázolódik.
Kérem, szíves segítségét, hogy mit tegyek?
Várjam ki a 6 hónapot és ismételten menjek vizsgálatra, vagy komolyabban utána kell járnom ennek a HPV-gyanú jelzésnek?
ezzel árthatok a partneremnek?

Válaszában bízva, köszönettel:
Kiss Ágota

Válasz:

Kedves Hölgyem!

HPV yganú esetén HPV tipizálás javasolt, a HPV tipizálás lelete alapján Isoprinosine, D vitamin kezelés jöhet szóba. A curettage szövettani lelete nyomonkövetést, ciklusos Norcolut kezelést indokol 3-6 cikluson keresztülés ultrahang nyomonkövetést. Természetesen véleményt a vizsgálat birtokában tudnék mondani, komplex kérdését vizsgálat nélkül így interneten nem tudom véleményezni és így kezelni sem tudom Önt, ezt bizonyára megérti. Gondozó nőgyógyász kollégával kérem, beszélje át leleteit és a tennivalókat!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Voltam nőgyógyásznál és azt mondta hüvelygyulladásom van. Erre felirt nekem 3 féle gyógyszert meg a páromnak is, most jelenleg nincsenek nálam (de utólag le tudom írni a nevét) egy hüvelykúp és egy hozzátartozó hüvelykrém + szájon át történő antibiotikumot ezt a páromnak is kell szedni. Még pár hüvelykúp van a csomagban de nem múltak el a panaszaim . vizelésnél nagyon fáj, csíp valami meg akkor is amikor a párommal együtt vagyunk. De nem viszket. Csináltak Jászberényben vizelet vizsgálatot az teljesen rendben volt. Ez fél éve jelendkezett nálam elöször de már nagyon fáj. Mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor úr!
Viszketo, turos folyasos panasszal kerestem fel nogyogyaszomat, aki vizsgalat utan a KLION-D 100 huvelytablettat irta fel. 10 napig alkalmaztam, majd javaslatara 10 napig a LACTINELLE huvelykapszulat is.
Pontos valaszt nem tudott adni a doktorno, hogy mi okozta a fertozest.
Már 3 napja nem alkalmazok semmit, estenkent ellenorzom es a turos folyas meg mindig tart, nem tudom, hogy a kapszula maradvanya vagy sem. Kicsit viszket miutan ellenoriztem, de pár perc mulva el is mulik.
Lehetseges, hogy szuksegem lesz meg tovabbi kezelesre? A Klion-D keszitmeny a gombak kezelesere valo, lehetseges hogy bakterialis fertozesem van?
Üdvozlettel, Szabina

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem. Hogy eseményutàni tapletta utàn 3 hétre megegjőtt. De nem volt vészes. Tesztet is vettem de negativ volt. Most elöbb jött meg. És erősebben. És vér rögök is vannak. Ez még a tisztulàs jele?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az esemény utáni tabletta utáni vérzés vélhetően nem a normál mensese volt, hanem a tabletta alkalmazásának következménye (kiürülő hormonszint miatt jelentkezett). Javaslom, hogy az esemény utáni tabletta bevételét követő 4 héttel keressen fel nőgyógyászt ultrahangvizsgálat céljából, hiszen akkor már kimutatható lenne az esetleges terhesség. Ez így biztonságos.

dr Ujházy András

Kérdés:

42 éves vagyok. Rendszertelen a menstruációm elmentem orvoshoz tojásnagyságú miómát érez elküldött ultrahangra ott nem láttak semmit. Utána rákszürésem volt ami P2 valamint gyulladás kaptam rá kupot. Ebben a hónapban kellújbóbb visszamennem. Jelenleg 10 napja késik 2 tesztet végeztem ami negativ.Az a furcs hogy a hasam görcsöl mint amikor megvan és erős fehér foly ásom van. A mióma okoz ilyen tüneteket. Köszönöm Schmidtné

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A myoma okozhat alhasi panaszokat mensestől függetlenül, de a mensese nem késhet emiatt, javaslom, hogy kérjen nőgyógyászati kontrollt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tísztelt Doktor úr

Nekem olyan problémám van már lasan 5 éve visza térö holyag hurutom van már nem birom olyan fájdalmaim vanak vizeléskor hogy kibirhatatlan 2 gyermekes anya vagyok már nincs.olyan gyogyszer mit nem probáltam volna kérem segitsen mit tehetnék

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem olyan panaszom van már évek ota hogy fáj a vizelés már meg nem mondom hány darab antibijitikumot szedtem be már nem birom be szedni a gyogyszereket mar hányingerem van töle nincs olyan gyogyszer mit még nem szetem kérem agyon valami tanácsot mihez kezdjek.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

21 éves lány vagyok,2 napja késik a menstruációm,és a hüvelyemből fehér darabos váladék jön,az utolsó két menstruációm viszont hamarabb jött,lehet ezért késik?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az utóbbi hónapokban a megjövetel előtt pár nappal egy enyhe pecsételő vérzésem van, néha csípő érzéssel. Kellemetlen szag nincsen, egyéb elváltozás nincsen. Feltételezem, hogy vannak peteérési gondjaim is. A Menszesz lezajlása után is van néha kellemetlen érzésem és pecsételésem. A kérdésem az, hogy milyen készítményt alkalmazzak, hogy a tünetek enyhüljenek vagy elmúljanak.

Válaszát köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, valamint nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A gélt reggel ki kell mosni a hüvelyből?

Köszönöm előre is.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a Lactofeel gélre gondol, azt nem kell kimosni a hüvelyből, éjszaka szükséges alkalmazni. Olvassa el a betegtájékoztatót is!

dr Ujházy András

Kérdés:

Promlémám a következő, folyásom van fehér színű. Nem szagos. Csak már nem birom elviselni. Terhességem alatt mondták hogy használjak canestent, és kezeljük a páromat is. Valóban jó lesz az rá? Leletemre ez volt írva. Amoxicillin-clauvulansav: E
Penicilli:E
Ceftriaxon E
Sulfametoxazol-trimethop E
Erythromycin E
Clindamycin. E
tetracyclin E
Levofloxacin R
E=érzékeny
M=mersekelten erzekeny
R=rezisztens
Canestent javasoltak. De melyiket a kombit? Krém+kúp üdv

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tenyésztés leletéből a kórokozót nem tetszett leírni, csak az antibiotikum érzékenységet. Kórokozó nélkül nehéz véleményt mondanom, párhuzamosan a tenyésztés mellett mikroszópos kenetvizsgálat is javasolt, hiszen a tenyésztés önmagában félrevezető eredményt is adhat, mivel lehet, h nem a kórokozó tenyészik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne hogy felirták a nystatin hüvely kúpot és azt nem tudom hogy menstruáció alatt is kell használni mert én úgy értettem hogy akkor kell elkezdeni ...??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a hüvelykúpok alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva kezelheti velük a hüvelyfertőzéseket.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem a következő.

Kb 1hete fennálló hüvelyi folyás eseten amit mar elkezdtem kezelni Mert nem akartam hogy elharapózzon a dolog..de ugy érzem a krémek nem hatásosak v nem vagyok turelmes..

Ha baktérium tenyésztés szeretnénk hüvelybol a kenetvetel akkor is lehet es eredményes lehet ha mar megelőzően elkezdtem es használtam kupot pl kliont 1db illetve krémet vitagyn ill batrofen-t.
Köszönettel

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, de nem tenyésztést, mert a kezelések után vélhetően nem lesz informatív az eredménye. Mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat javasolt, mivel ez az aktuális állapotot mutatja, ez alapján lehet igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet annak az oka, hogy szexuális együttlét után valamilyen fertőzésem lesz viszkető,égető kellemetlen érzés ( 2 kapcsolatomban is rendszeresen előfordult)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy hete a hüvelyváladékom színe megváltozott, enyhén sárgás-zöldesre, szagban és állagban nem tapasztaltam változást, de emellett viszketett is. Egy nap múlva megjött a menstruációm, így semmilyen kúrába nem kezdt em bele. A menstruációm alatt megszűnt a viszketés, és utánna se jött vissza. Viszont a hüvelyváladékom színe továbbra is halvany sárgás-zöldes. Egy napja elkezdtem rá Betadine hüvelykúpot használni.Mi a véleménye, megfelelő készítményt használok, vagy forduljak orvoshoz, esetleg valami más vény nélkül kapható gyógyszert javasol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

15 éves lány vagyok körülbelül egy éve élek nemi életet óvszerrel védekezve. Pár hónappal az első együttlét után kezdődött a visszaterő hólyaghurut problémám. Ekkor többszö volt baktérium a vizeletemben erre többször kaptam antibiotikumot ami körülbelül 2 hétig hatott. Ebben az időben szinte mindent kipróbáltam amit lehetett: meleg vizes fürdő, tőzegáfonya kapszula, D-mannose, 2-3 liter folyadék stb. Ezek ellenére egyik sem segített igazán. Május környékén baktérium ugyan nem volt a vizeletemben de a fájdalom még mindig meg volt . Júniusban ultrahangra mentem ahol kiderült hogy minden szervem egészséges (vesék, stb.) Ennek ellenére a fajdalom megmaradt ekkor mentem el egy urulógushoz aki akkor baktériumot talált a vizeletemben és antibiotikummal kezelte. Ezután hüvelyi váladékot vett és gomba tenyésztésre is küldött vizeletet tőlem de amint kiderült semmi gombám nem volt. Felírt nekem egy hüvelytablettát ami sokat segített körülbelül 1 hónapig tart a hatása. Július óta ezt használtam minden hónapban egyszer plusz sok folyadék, tőzegáfonya kapszula és néha kenőcsöt is használok. Az lenne a kérdésem hogy ez miért jön nekem mindig vissza? Az orvosok azt mondják kell egy kis idő amíg hozzá szokik a testem a szexhez hiszen ez közre játszhat a problémában. Félek hogy ezzel együtt kell élnem. A fájdalom jellege a vizeletűrítés végén jelentkezik ez égő érzés és ezután is alhasi fájdalmam van rendszerint. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2 kérdésem lenne, az első, hogy olvastam, hogy az óvszer nem véd meg a hpv és a herpesz vírustól, érdeklődnék, hogyha az együttlét után lactofeelt használok, megelőzhetőek-e ezek a betegségek.
2. szintén olvastam, hogy az összes nemi betegség terjed orális szexuális együttlét útján is, ez mit jelent pontosan? a szájban okoznak tüneteket vagy ugyanúgy a nemi szerven/nemi szervben. Amennyiben az utóbbi a lactofeel itt is segíthet a megelőzésben?
köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gél a normál pH fenntartása miatt csökkenti pl. a HIV fertőzés átadásának kockázatát, azonban sajnos a HPV és herpes megelőzésére nem, alkalmas, ahogy más módser sem. Megelőzésképpen monogám partnerkapcsolat javasolható.

dr Ujházy András

Kérdés:

Par napja kellemetlen szagu a huvelyvaladekom. Nem viszket, nem eg, feher szinu. Hasznaltam a laktofeelt 7 napig, amitol elmult. A menszeszem utan ujra ereztem, es hasznaltam meg 3 napig, ahogy elo van irva. 3-4 nap telt el az utolso laktofeel hasznalat ota es megint erzem a kellemetlen szagot. Olvastam a tajekoztatoba, hogy a kiujulas megelozesehez 3 honapig heti 2-szer kell hasznalni. Nem artalmas ez? Nem akadalyozza meg, hogy a huvely magatol tisztuljon es magatol bealljon a ph ertek? Ezek utan mar enelkul nem all be a normal huvelyflora? Esetleg nem tud valamit helyette ajanlani, bevallom kicsit magas az ara ahhoz, hogy ilyen hosszu ideig hasznaljam.
Valaszat koszonom, udvozlettel

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.

Amennyiben panasza nem szünik a Lactofeel kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr jelenleg nekem húgyuti fertőzésem van írtak is nekem gyógyszert a xorimaxot. Betartom az orvos utasításait még is folyamatosan vérzem és vért pisilek. Nem tudom mi a teendő ilyen esetbe.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben panasza nem szűnik az 5 napos antibiot. kezelés végére, vizeletvizsgálati kontroll, cvizelet tenyésztés, urológiai vizsgálat, vese ultrahang javaasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

27 éves vagyok, évente járok nőgyógyászati szűrővizsgálatra (a rákszűrés eredményem mindig P2-es). Az orvosom évekkel ezelőtt tudatta velem, hogy ötforintos nagyságú méhszájsebem van, amelyet minden alkalommal le is ecsetelt, a seb problémát nem okozott. Sajnos az elmúlt egy évben viszont szexuális együttlét után vérzést tapasztalok (a méhszájseb legalább egy héten keresztül barnás folyást okoz). Az orvosom javasolta, hogy kéthetente járjak el hozzá ecsetelésre, ez meg is történt három alkalommal, de a probléma nem enyhült. Mivel még nem szültem (és 2-3 éven belül még nem is tervezem), a nőgyógyászom egyelőre nem szeretne ennél komolyabb módon beavatkozni.
A kérdésem az lenne, hogy ön szerint javítana-e a jelenlegi helyzeten, ha abbahagynám a fogamzásgátló tabletta szedését? Jó lenne más álláspontját is hallani a kérdésről, ugyanis az orvosom szerint nincs kapcsolat a gyógyszer és a méhszájseb közt, de interneten több helyen is láttam utalást arra, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése mellett gyakrabban fordul elő, mint nélküle.
Ezen kívül tudna-e esetleg olyan kiegészítő megoldást javasolni, amivel csökkenthető a vérzéses tünet (valami kúpot, krémet)?
A válaszát előre is nagyon köszönöm!
Köszönettel: Fehér Alexandra

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Mielőtt különböző kezelésekkel elfedi a panasza hátterét, kivizsgálás javasolt:
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! Folyásom volt fehér és fehéres sárgás és tegnap lactofeelt kezdtem használni hátha a hüvely ph -értékével van a gond. De ma este ilyen barnás valami(nem tudom megfogalmazni pontosan) távozott a hüvelyemből. Mitől lehet ez? Súlyos vagy csak hormonváltozás???

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor Úr

Már 89 napja nem jött meg voltam dokihoz elküldöt laborba és negativ lett az eredmény de mellette jött a level hogy p2citologiam van
És lehetek még ezek alapján terhes??
Vagy mi lehet a bajom?
Koszonom előre válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, hogy a menses késés oka kiderüljön. Amennyiben ez nem ad magyarázatot, hormonvizsgálat javasolt vérből, A P2-es cytologiai lelet ezzel nincs összefüggésben, terhes is lehet ettől függetlenül.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3 héttel ezelőtt jelentkezett nálam egy olyan probléma,amit előtte még soha sem tapasztaltam. (tudom,hogy milyen a gombás,viszkető,égő fertőzés)
Ez esetben még reggel semmi bajom nem volt,délutánra viszont nagyon erős,büdös folyást vettem észre ott lent. Mivel 2 nappal később sem volt jobb helyzet, elkezdtem egy 10 napos, gyógyszertárban kapható hüvelykúp kúrát(Idelyn) A 10 nap befejeztével pontosan meg is jött a menstruációm, aminek a 3. napjától újra tapasztaltam ezt a kellemetlen szagot.Szerencsére a munkámban nem zavart, mert a tampon ez esetben segített ezt "elfedni"
Szeretném megkérdezni Öntől,megnyugtatni magam, hogy ezt valóban saját hibámból okoztam,miszerint kb. 3 hónapja folyamatosan,minden nap használtam egy intim mosakodót... így utólag újra elolvasva a tájékoztatóját, nem mindennapos használatra ajánlják ezt. Ez a Lactacyd Pharma Antibakteriális. Valószínűnek tartom, hogy ezzel öltem ki a normál,védő baktériumokat. Annyit olvastam utána ennek a dolognak a minap, hogy az a sejtésem ezzel okoztam a problémát. Már 4 napja nem használom a terméket, a menstruációm most múlt el, de úgy vettem észre, hogy talán napról napra enyhült közben ez a kellemetlen illat, bár most fog kiderülni valóban.
Várjak még pár napot, vagy kezdjek szedni gyógyszert rá? (metronidazol tartalmú gyógyszerek jók erre a fertőzésre, azt olvastam) Esetleg vegyek egy tényleg mindennapos használatra alkalmas intim mosakodót?
(3 évvel ezelőtt magas rizikófaktorú HPV-t állapítottak meg nálam, júliusban a rákszűrésem rendben volt,új HPV tesztet a közeljövőben akarok majd kérni)

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Mivel panasza visszatérően jelentkezett, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Bakteriális vaginosis a méh irányában felszálló fertőzést okozhat, melyet nem tud hüvelykúppal kezelni, ilyen esetben antibiotikum szükséges a kenet lelete alapján meghatározva. A külső intim lemosók nem okoznak ilyen dysbacteriosis, a hüvelyöblítés azonban igen, ezek mellőzése javasolt. Antibiot. kezelés után 7 este szükséges a Lactofeel a normál tejsavas flóra visszatállítása céljából.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tavaly bakerialis vaginozisra kaptam dalacin hkremet és supplint.
Most vmi megint elojott....viszket,csíp,ég....
Vettem lactofeelt,de nagyon kellemetlen volt,úgy csipett,ilyet még nem éreztem soha. ezért abbahagytam és vettem 3 napos canesten kombit,egy nap után jobb közérzetem.
Érdeklődnèk,hogy ha befejeztem a canestent,használhatom e a lactofeelt?
Köszönöm, Laura

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a visszatérő hüvelyfertőzéseknek, tehát gombafertőzés kezelése után is jótékony hatása van.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nagyjából egy hónapja voltam nőgyógyászati vizsgálaton , mert folyásom volt és a doktor úr a klion D hüvelytablettát írta fel, melybe az van h 10 napos kúra alatt nem lehet alkoholt fogyasztani és nemi életet élni, viszont a tájékoztatóban csak annyi van, h a kúra ideje alatt. Szükséges kivárni az egy hónapot?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelytabletta alkalmazásának napjaira vonatkozik a javaslat, tehát a 10 napra.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdéssel fordulnek Önnhöz, hogy szinte mindig van feher folyásom! A menstruációm előtt sokkal több van es van hogy darabos...miután elmúlik a menstruációm pár napon belül ujra elő jön a fehér folyás nem szűnik meg! Sokszor kellemetlen a párom előtt is mivel együtt lét során ő is észre veszi hogy fehér folyásom van, sokszor úgy veszi észre hogy a saját nemi szerve olyan lesz... Eléggé kellemetlen ez nekem sajnos es rossz érzés, viszont semmi égető érzést viszketést nem tapasztalok! Voltam nő gyógyásznál sokszor azt mondja hogy nincs semmi bajom de volt olyan hogy gyulladásom volt akkor kuppal kezeltem ki magam! A páromnak volt egy hugycső gyulladása volt vele urulógusnál és antibiotikummal ki kezelték! Miközben ő tapasztalta a hugycső gyulladást én rögtön el mentem nő gyógyászhoz hogy megvizsgáltassam magam hogy el kaptam e! Akkor azt mondta az orvos hogy az ég világon semmi bajom se gyulladás se semmi! De sajnos most is van feher fojásom! Segítsen!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese is lehet, amennyiben a kenetvizsgálat is erre utal panasz esetén történt kenet levételkor, akkor ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem a Doktor urhoz, hogy a 120 oras tabletta bevetele utan 3nappal megjott a menstruaciom (kevesebb volt kicsivel a megszokottnal) es azonnal elkezdtem a rendes fogamzasgatlo gyogyszerem szedeset az elso napon(ami azonnal hat), illetve megszakitasos modszert is alkalmaztunk, a menstruaciom esedekessege elott most ket nappal vegeztem tesztet, ami negativ lett, azonban, ha nem jon meg a menstruaciom ebben a honapban sem lehetseges a terhesseg ugye? volt mar hogy az elso level szedesenel kimaradt. koszonom valaszat

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az esemény utáni tabletta utáni vérzés vélhetően nem a normál mensese volt, hanem a tabletta alkalmazásának következménye (kiürülő hormonszint miatt jelentkezett). Javaslom, hogy az esemény utáni tabletta bevételét követő 4 héttel keressen fel nőgyógyászt ultrahangvizsgálat céljából, hiszen akkor már kimutatható lenne az esetleges terhesség. Ez így biztonságos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr! 14 hetes terhes vagyok ma voltam orvosnál és megállapitotta hogy hüvelygyulladásom van kaptam rá klion d 100 kúpot . .viszont félek hogy nem e lesz baj a babanak ,hogy esetleg felszivódik ...már ma elkezdtem szedêsèt ..remélem nem lesz gond válaszát köszönöm ! Üdv B.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A készítmény alkalmazásának ebben a terhességi korban nem ismert hátrányos hatása. Orvos nyílván fertőzés kezelése céljából rendelte, hogy megelőzze a terhességi szövődményeket. Kezelés után jelentkezzen kontrollon.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Mar sokadjára kérdezek de nagyon aggodós,pánikra hajlamos kismama vagyok!Napok óta használom a lactofeel gélt.Eddig amikor felraktam nagy adagban jött ki szinte azonnal és lassan száradt fel az alsó nemümből fehér foltot hagyva maga után és furcsa illata volt.Tegnap este kipróbáltam h megemelt csipővel helyeztem be a gélt és nagyon kevés folyt ki(az elöző estékhez képest) és nem is hagyott semmilyen nyomot..nem lett se fehér se illata nem volt.Ez normális?Megijedtem h esetleg nem a gél jött ki hanem magzatvíz folyt..21 hetes vagyok..Egész nap nem láttam ma a gélből..lehet h sikerült jól felraknom és ami kifolyt olyan kis mennyiség h nem hagyott nyomot csak vizes volt amíg fel nem száradt?Elnézést a sok kérdésért!!Köszönettel:B.Hajni

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetes, hogy a Lectofeel gél egy része az éjszaka során (esti felhelyezést követően) kifolyhat a hüvelyből. Amennyiben vízszerű folyása volt, mely a Lactofeeltől nem lehet, keresse fel orvosát és kérjen vizsgálatot!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn volt ivf beültetésem, Utrogestan golyót használok 3*2-t kissé kellemetlen égő érzés van a hüvelyemben és a hüvely nyilásnál . Lehet használni a Utrogestan golyó mellett Lactofeelt?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A két készítmény párhuzamos alkalmazásának nincsen akadálya. Az Utrogestan alkalmazása is kiválthat ilyen mellékhatást, de kérhet kenetvizsgálatot orvosától.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Antibiotikum kúra után gynoflor majd lactofeel gélt használok.Jelenleg 20 hetes terhes vagyok.Az antibiotikum kúra után elment a nőgyógyaszomhoz h biztos ami biztos nézze meg nel lett-e bacteriális vaginózisom.Az orvosom megvizsgált és azt mondta nem lát rendellenes folyást igy kenetet nem vett.Azt javasolta használjam tovább a lactofeelt de más teendő nincs.Azonban mikor a lactofeelt használom az fehéres folyással és fucsa illattal ürül ki.Ez normális, a gél hatása csak vagy mégis lehet fertőzésem?Vagy ha olyan folyásom lenne azt az orvos a vizsgálat során látta volna?Vizelet nem csíp.Enyhe viszketés van de az se jelentős.Nagyon szépen köszönöm válaszát!B.Hajni

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben kellemetlen tünetei vannak, mely bakt. vaginosisra is utalhat, kérjen kenetvizsgálatot a biztondásg kedvéért.

dr Ujházy András

Kérdés:

Férjemmel gyermeket szeretnénk, pár hónapja próbálkozunk a családalapítással (első gyermek lenne). Rendszeresen járok nőgyógyászati szűrésre, a hüvelykenet eredménye - ahogy kb. 2 éve folyamatosan -, most egy hete is teljesen negatív volt szerencsére. Azonban a férjemnek 3 hete kezdődött a derékfájása, prosztata érzékenysége (vizelési gondjai nincsenek), amivel felkereste urológusát, aki sperma mintavételt javasolt. A labor eredménye enterococcus faecalis 10'5. Az urológus 3 doboz Levoxát írt fel neki, napi 500mg adagolásban. A kérdésre, hogy hogyan lehet negatív kenet eredményem, az volt, hogy a normál hüvelyflóra ellenáll ennek a típusú baktériumnak és nyugodtan próbálkozzunk tovább a babával, mert ettől a baktériumtól nem lehet semmi bajom. Javasolta a Canesten kúpot 3 naponta, hogy ha az antibiotikum miatt a férjemnek gombás fertőzése alakulna ki, én védve legyek. A kérdésem, hogy az enterococcus valóban nem jelent rám veszélyt, illetve a Canesten helyett használhatok-e bórsavas kúpot? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kenetvizsgálatból kiderülne, ha a fenti kórokozó Önnek is hüvelyfertőzést okozna. A terhességi terveiket javaslom, hogy férje kezelése és negatív kontroll eredménye utánra időzítsék!
Természetesen bórsavas hkúpot is alkalmazhat megelőzésképpen.

dr Ujházy András

Kérdés:

20-21 hetes kismama vagyok? Pisilés utáni pár csepp csíp és véres, ezek erössége változó ill. Nem minden nap jelentkeznek a tünetek. Véres hólyaghurutot diagnosztizáltak és Zinnat (500mg)-ot írt fel az ügyeletes nőgyógyász. Jelenleg is dolgozom kb 1 hónapig tervezem a munkában való maradásomat ami könnyített cukrászati munka.

Kérdéseim a következők:

-Mivel a bakteriális vizelet akaratlanul odakerül a hüvely nyílásához, ezáltal kicsipi azt, mivel lehetne megszüntetni, egyhíteni ezt a kellemetlen érzést hogy ne zavarjon egész nap?

-Színes illatos wc papír is okozhatja a hüvelyszáj irritáló csipkedő érzését?

-Mit javasol pl laktacidos intim törlőkendőt vagy valami mást?

-Tudom vízhajtó és méhösszehúzódást okozó teákat nem szabad innom, de például sipkebogyó illetve hárs fa teát szabad inni 1-et 1-et naponta vagy ritkábban?

-Diót, mogyorót, szőlőt, almát, körtét, paradicsomot, paprikát, hagymaféléket, salátát, burgonyát lehet fogyasztani, illetve mennyit ajánlott egy nap?

-Tudom a nagyon fűszereseket nem szabad, de mik azok amiket lehet még fogyasztani nyersen és főzve is?

Válaszait előre is köszönöm: Kovácsné Polgár Judit

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A cystitis kezelése után panaszának meg kell szünnie, ellenkező esetben nőgyógyászati vizsgálatot javaslok gondozó szülész orvosáná, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni a társuló hüvelyfertőzést.
A toalett papír ilyen panaszokat nem okozhat, bár kifejezett atopiás hajlamú pácienseknél, nem szűnő panaszoknál minden illatosított termék használata kerülendő. Ennek azonban lett volna előzménye.
Fenti teák fogyasztását és jellemzően a gyógynövények terhesség alatti alkalmazását nem vizsgálták nagy esetszámú tanulmányokon, de a tapasztalat nem utal hátrányos hatásra a terhesság alatt. Étkezésben alapvetően a puffasztó ételeket kerülje (pl. hüvelyesek), a nagyon fűszeres étel is kerülendő, hiszen nehezebben emészt.
További kérdéseit konzultálja meg a gondozó szülész kollégával.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnem kerdezni a Doktor urtol, hogy a menstuaciom holnap utan esedekes, a zoely nevu fogamzasgatlo tablettat szedem, ebben a honapban kezdtem el ujbol a szedeset. Az elozo honapban nem szedtem a gyogyszert es a parommal kiszakadt az ovszer, ezert 48oraval a baleset utan bevettem egy 120 oras (ellaone) tablettat. ra 3napra jelentkezett a menstruaciom es egybol el is kezdtem szedni a zoelyt, azonban a menstruaciomat enyhebbnek erzekeltem kicsivel. Ma vegeztem egy terhessegi tesztet, ami negativ lett. Biztos lehetek az eredmenyben? elore is nagyon koszonom a valaszat

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az esemény utáni tabletta utáni vérzés vélhetően nem a normál mensese volt, hanem a tabletta alkalmazásának következménye (kiürülő hormonszint miatt jelentkezett). Javaslom, hogy az esemény utáni tabletta bevételét követő 4 héttel keressen fel nőgyógyászt ultrahangvizsgálat céljából, hiszen akkor már kimutatható lenne az esetleges terhesség. Ez így biztonságos.

dr Ujházy András

Kérdés:

Szülés után öt hónappal és egy laktofeel-es kezelés után még mindig folyásom van.mit ajánlana ami hatásos lenne ellene? Fontos még hogy anyatejes a babám, nem tudom mi,hogy szívodik fel. Válaszát köszönöm előre is.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem,hogy Augusztus 21-én volt egy pici barnázásom!Rendes menstruációm 2015.08-1-én volt 6-án múlt el!Szeptember 14-én megjött ismét viszont 1 nap meg volt 1 nap nem...16-án voltam nőgyógyásznál,mert pozitívat teszteltem..a papíromra az van írva hogy tömegesebb uterus...Ez mit jelent?Uh nem látott terhességet,viszont azóta is pozitívakat tesztelek!Ön szerint ez terhesség?Csak még nagyon pici,azért nem látja az uh?Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben ismételten nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, hogy a terhességet igazolni tudják és kizárják méhen kívüli terhesség lehetőségét! Amennyiben terhességet nem látnak ultrahangvizsgálattal, vérvétel és se HCG vizsgálat javasolt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

20 hetes terhes vagyok.Egy hétig antibiotikumot kellett szednem(Zinnat500mg.)arcüreggyulladás miatt.A kúra alatt gynoflor hüvelytablettát ajánlott az orvosom,de most befejeztem az antibiotikum kúrát és azt szeretném kérdezni h most a bacteriális vaginozis megelőzésére alkalmazhatom-e a lactofeel gélt?Már pár hete megvettem egy dobozzal csak kibontottam de nem használtam egyet se még belőle,attól azt a dobozt még elhasználhatom,ugye?Nem tartott hűtőben csak szobahőmérsékleten!
Köszönettel:B.Hajni

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a terhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek, koraszülésnek, ezért alkalmazhatja.

dr Ujházy András

Kérdés:

mennyi idö allat mulik el? és a viszketö érzés ellen mit tegyek?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Sajnálom, de nem értem a kérdését, hogy mire gondolt azzal: mennyi idő alatt múlik el?

üdvözlettel

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Leletem értelmezésében kérném szíves segítségét!


a menstruációm ugyan pontosan megérkezett, de nyugodt szeretnék lenni afelől, hogy nem lehetek terhes.
Utolsó aktus 4 hete volt.

Azért ilyedtem meg, mert még a menzeszem előtti nap készült SZTKban vizelet menoteszt ami pozitív lett viszont magán úton készült ugyanakkor egy vérvétel is (csak HCG) melynek eredménye: <1,00 U/L (referencia érték nem terhes esetben: 2,7 U/L)

A kétes eredmény miatt, ma megismételtük a labort.


keddi naptól kezdve menstruálok, 3 nappal később (ma) készült vér és vizelet labor, melynek eredményét szívesen elküldeném (2 fotó) , de amennyiben nem megoldható:

terhességi teszt vizeletből: negatív

vérből kimutatott szérum HCG: <2,00 m mU/ml (referencia értékek: 0,00 5,10)

Hálásan köszönöm előre is válaszát!

Üdvözlettel,
Klári

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, hiszen a korábbi lelete alapján és a szakmai irányelvek alapján is csak ultrahangvizsgálattal lehet biztosan kizárni a terhesség fennállását, az ön megnyugtatása is csak így lehetséges.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap elótt csinaltam 1 napos huvely kurat tegnap jottek apro darabok ilyen kis feher krem szeru belolem de nem folyt es ma is.vkimostam a huvelyem nivea baba furdetovel ma is es ezek utanna ujra termelodtek . Mi lehet ez szeretném megtudni. Köszönetzel

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

28 éves vagyok, azzal a kérdéssel fordulok Önhoz, hogy Bakteriológiai leleten az aerob es a gomba pozitiv, mit jelent ez? Valamint a kezelőorvos a klion D hüvely tablettát írta fel, es a summamed tablettát, de a helyzet nem valtozott, viszkető égő érzést tapasztalok a hüvely tabletta felhelyezése utan. Panaszom amivel felkerestem az orvost, az együttlét alatti bevérzés volt. A gestomix nevű fogamzásgátló okozhat ilyet? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
A gombafertőzés kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása).
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A canesten kombi betegtajekoztatojaban szereplo tuneteknek megfelelnek az enyemek, de alkalmazas elott szeretnem tudni biztosra, hogy a kup nem befolyasolja a zoely nevu fogamzasgato tabletta hatasossagat amit szedek, igaz? elore is koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A két készítmény között nincs ismert gyógyszer kölcsönhatás.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A 17 éves lány vagyok a visszatérő panaszokkal. Időközben megjött a kenet eredménye es kiderült h a candida gomba mellett garderella fertőzést is találtak. Klion tablettát írt fel a nőgyógyász. Még nem volt alkalmam elkezdeni szedni, de különböző oldalakon már próbáltam tájékozódni a garderellával kapcsolatban. Sajnos mindenhol mást írnak arra vonatkozóan hogy hol lehet elkapni (egyáltalán hogy nemi betegség e vagy mi okozza a kialakulását), vagy hogy a ferfi is megfertőződhet e és ha igen akk mivel kell kezelni. Esetleg ha a Doktor Úr bővebb válaszokat tudna adni ezekre a kérdésekre azt tisztelettel megköszönném.
Azt is olvastam hogy ez elég veszélyes, meddőséget okozhat és amíg ki nem kezelik addig más fertőzésekre is hajlamos az ember pl chlamydia. Ez igaz? Nagyon megijedtem amikor ezeket olvastam.
Válaszát előre köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nagyon jól tájékozódott, valóban okozhat bakteriális vaginosis (régebbi nevén Gardnerella vaginitis) meddőséget, kivizsgálás indokolt a gyakran társuló chlamydia fertőzés irányában és bár nem STD, de átadható szexuális úton. Ennyit a tényekről. Javaslom, hogy részletes nőgyógyászati vizsgálat történjen:chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok is javasoltak.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Folyamatosan baktériumot találnak a vizeletemben (legutóbb e-colit) ezért felírták a Zinnat 250mg-os antibiotikumot..2nappal a szedés után égő-viszkető érzést éreztem ott lent.. És azóta sem múlt el sőt...lehet hogy gomba?
Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel egy fiatal lány.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Méhszájseb ecsetelés után hány nappal használhatom a protexin ghinophilus hüvelykapszulát?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Véleményem szerint 48 óra után alkamazhatja a Gynophilust, de javaslom, h kérdezze meg kezelőorvosát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy 5 és fél éves kislányomnál már egy ideje észrevettem, hogy mikor bekenem a kis nemi szervét, mert sajnos a vizelet miatt ki szokott neki pirosodni elég sokszor, pedig azt mondja az oviban mindig rendesen megtörli, akkor a csiklója eléggé megkeményedik és kifelé áll. Ez normális? Lehetséges, hogy neki nagyobb a csiklója? Az ikertestvérénél ilyet nem tapasztaltam. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Netta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Gyermeknőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy az Ön által leírt szeméremtesti rendellenesség gyanúját szakorvos vizsgálja meg.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr.Úr.
Azzal a panasszal fordulnék önhöz,hogy már a 9.napja menstruálok és még mindig eléggé meg van.Ilyenkor nálam már csak barnás folyás szokott lenni.Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől lehet és mivel mulaszthatom el,mert olvastam,hogy ettől könnyen el is lehet vérezni és 2napja elég sokszor szédülök.Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, és nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot, amennyiben már szedülése is van, ezzel nem szabad késlekedni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

34 hetes terhes vagyok ,és már vagy 2-3 hete Kolpitis-t állapított meg a nő gyógyász.Fel írt Lactofeelt.Használtam is ,de nem múlt el.Nagyon ég,viszket és ilyen fehér darabos folyton a vaginám. Nemtudom mit csináljak,vagy mi lenne a jó.Esetleg valamit tudna rá mondani?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
17 éves lány vagyok és egy éve visszatérő hüvelygombától szenvedek. Az utóbbi időben egyre hamarabb kiújult, először csak 2 hónaponta, de a mostani 2 hete.
Milligest fogamzásgátló gyógyszert szedek. Minden alkalommal ha visszafertőződtem elővigyázatosságbol a párom is kente magát Canesten krémmel.
A nőgyógyászom mindig a Canesten kúpot+krémet javasolja de a gomba folyton kiújul. Most szeretném elkezdeni a Candida diétát es azt hallottam a grapefruit mag kivonat is gombaölő hatású.
Az első kúpnál tartok még csak (Canesten) még van hátra kettő. Utána szeretném elkezdeni a Vagilact-Q 10dbos hüvelytablettát kúraszerűen hogy helyreállítsa a hüvelyem ph-ját. A fehérneműket és a törölközőket is fertőtleníteni fogom, olvastam hogy az ecet erre jó ha a túl magas hőfok nem jó ha mosógépben mosok. Lactacyd intim mosakodót is beszereztem.
Kérdésem lenne, hogy tudna e ajánlani visszatérő fertőzésre valamit? Elég ha a fent leírtakat megteszem, vagy el kell hagyjam a fogamzásgátlót? Már nagyon szenvedek vele és kellemetlen hogy mindig kiújul.
Előre köszönöm a válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Inszemináció körül lehet-e használni a hüvelygélt? Egy héttel vagyok inszeminációt követően, de mintha úgy érezném nem túl komfortos a hüvelyem belül, lehet már ilyenkor használni? Mert úgy olvastam, hogy babavárás idején nem ajánlott a használata.
köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A szakirodalom alapjánnincsen hátrányos hatása a Lactofeel alkalmazásának ilyenkor sem. A hüvelyflóra regenerálásáaval csökkenti a kockázatát a fertőzések által potenciálisan fellépő vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

27 hetes terhes vagyok. Hüvelygombát állapítottak meg nálam és Gynazol hüvelykrémet kaptam rá. Biztonságos a terhesség alatti használata? Milyen kockázata lehet a krém használatának?
Köszönettel: Dóra

Válasz:

Kedves Hölgyem!

KÉrem, hogy olvassa el a gyógyszer mellékelt betegtájékoztatóját, melyben biztosan szerepel, hogy a terhesség 2.és 3. trimesterében csak az előny és kockázat alapos mérlegelése után adható, mert idevonatkozó vizsgálatok nem állnak rendelkezésre.
Kérje ki kezelőorvosa véleményét, hiszen ő látta, hogy mennyire kifejezett a fertőzés és a gyulladás.

dr Ujházy András

Kérdés:

Égő érzés a hüvelyben,hasi fájdalom.Nőgyógyászati vizsgálat negatív.
Mit javasol?
Köszönettel:TS-né

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Fél évvel ezelőtt az orvosom gombára többször felírt kúpok és gyógyszerek hatására a tüneteim nagyrésze elmúltak, de a sexuális együttlét továbbra is fáj és viszket, valamint csíp pisiléskor és sikosító használatakor. Ph érték visszaállítót is használtam és mosakodó szereket. Nem szeretnék visszamenni, keneti vizsgálatot nem végeztek. Lehet hogy nem is gomba?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese lehet. Ez esetben ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem az lenne hogy 5 napja késik, de 2 napja fáj a hasam alja végig. És ez alatt a két nap alatt szintelen, viz szerű de viszon szagos folyásom van . ami kellemetlen szagú nagyon. ilyenkor mi lehet a probléma ? van már egy 3 éves kissfiam vele is késett 5 napot megcsináltam a tesztett és pozitiv lett, de most is csináltam és az negativ lett. akkor most mi a baj ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!
Ultrahangvizsgálatot javaslok a menses késése miatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ÚR!
Elképzelhető, hogy a Mikogal hüvelykúptól rosszabbodik a hüvelygomba? Elnézést a kérdésért, de nemrég jártam nőgyógyásznál, mert két napig fehér darabos folyásom volt, de a nőgyógyász azt mondta vizsgálat után nem lát gondot, de felírta a mikogal 3db-os hüvelykúpot, és most hogy használom, úgy érzem nem a gyógyszer ürül ki hanem a gomba "tért vissza", természetesen visszamegyek kontrollra, de szeretném tudni lehetséges-e, hogy romlott az állapotom. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombafertőzés nem válnak kifejezettebbé antifungalis kezelés után, kérjen kontrollt.

dr Ujházy András

Kérdés:

7 hetes zerhes vagyok, de abortuszra készülök a következő (8.héten). A terhesség megällapítása előtt streptococcus a-t mutattak ki a tenyésztésből, akkor kaptam rä Gynazol 20 mg krémet, de aztán a terhesség miatt nem szedtem. Az lenne a kérdésem, hogy most a műtét előtt alkalmazzam?
Válaszát, előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tervezett műtét előtt javasolt a hüvelyfertőzések kezelése, hogy a felszálló infectiók kockázata csökkenjen.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap elkezdtem érezni, hogy viszket a nemi szervem és sárga színű folyásom van. Szeretném megkérdezni, hogy ez gomba, vagy más fertőzés? Mit javasolna? Válaszát köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Makacs candida fertőzésem van a terhességem kb.12.hete óta.Folyamatosan visszatér.Most 18 hetes vagyok!Egy hete negativ lett a kenetem de mára megint érzem a tüneteket.Az orvosom a lactofeelt ajánlotta.Ez gombás fertőzésre is alkalmazható?
Köszönettel:Bányai Hajni

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek, azonban gombás fertőzést nem kezel.

dr Ujházy András

Kérdés:

Áprilisban candida albicans-t mutatott ki a nőgyógyászati kenetvizsgat. A Doktorom canesten combit javasolt. A kezelés megtörtént, a viszketés elmúlt. Közben a nuvaringről (amitől folyamatosan gombás fertőzésem volt) áttértem a yasminelle nevű fogamzásgátlóra. Azóta egyszer volt kellemtlen szagú hüvelyfolyásom, melyet a lactofeel kezelés elmulasztott. Rá egy hétre megint kellenetlen szagot tapasztaltam a párommal való szeretkezés közben. Nincs folyásom viszont belül a hüvelyem falán kellemetlen szagú fehér színű váladék van, ami a párom péniszére tapad, savanyú ízű/szagú. Ha egy lactofeelt használok, másnap tiszta a hüvelyem, utána megint visszatér ez a lepedékszerű váladék. Egyéb tünetem nincs. Decemberben kell visszamennem kontrollra. De megőrülök ettől, hogy szaglásznom kell magam mielőtt szeretkezni szeretnénk. "Kívül" nem lehet érezni semmit, csak az ujjamon ha benyúlok. Elnézést a fogalmazásért ha nem túl szép. Kérem segítsen nekem. Köszönöm: T.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.

Amennyiben panasza nem szünik a Lactofeel kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A ciklusom 25. napján állok, ami 36-36 nap szokott lenni. Ma délelőtt erősen görcsöltem kb egy percig folyamatosan és délután egy nagyobb nyákdarab távozott ami picit rózsaszínű volt. Ez mi lehet? Szerintem nem jön meg, vagy lehetséges, hogy ilyen korán lenne?
Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Reggeli pisilés után fáj kívűl és belül is.Égő,szùró erős fájdalom ami nehezen múlt el 3 óra alatt körülbelül es folyamatosan rázott a hideg .Elofordult mar hogy este is éreztem pisilés utan. Néha alhasi fájdalmat érzek rövidebb időre . Ez az állapot körülbelül 4 napja áll fent de nem minden nap jönnek elő a tünetek.Felfazas az oka? Köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panaszának háttere húgyúti fertőzés lehet, vizelet vizsgálat javasolt, mely segíthet a húgyúti fertőzés diagnosztizálásában!

dr Ujházy András

Kérdés:

jÓ NAPOT! Nekem elég fura kérdésem lenne. A hüvelynyílásnál hátul ahol a gát van egy kicsit piros lett és duzzadt,fájdalmas. Mi okozhatja ezt??? Nem valami daganat igaz? Gondoltam már mindenre, de csak a hüvelyszárasság jutott eszembe problémaként, mivel így talán jobban húzza a bőrt. De eddig nem volt ilyen problémám, hogy esetleg ott ilyen lett volna. Nem tudom mitől lehet. Kérem mielőbbi válaszát Köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Boraxos krémet, borsavas kúpot kell használnom. Még 3 hét van hátra az első 3 hónapos kezelésből, azonban a krém elfogyott. Lehet ezt recept nélkül kapni, vagy fel kell iratni? Ha fel kell iratni, mi ennek a krémnek a pontos neve? A krém dobozán nincs rajta..

Köszönöm, ha válaszával segít nekem.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Recept nélkül a Naturland által gyártott bóraxos krémet kérheti, hasonló hatékonyságú, mint a magisztrális receptre általam írt készítmény.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy voltam nögyógyászati szakrendelésen megállapitották hogy bakteriál vagnesisem van. Kaptam rá pimafucort kenőcsöt és CNS hüvelykúpot, valamint fluconer kapszulát. Mivel nem voltak velem valami kedvesek csak gyorsan elhadarta a doktor úr hogy hogyan is használjam illetve használjuk a párommal amiket felírt, de azt nem közölte hogy folytathatunk e nemi életet vagy Sem?! Az lenne a kérdésem mivel gondolom a kezelés közben nem ajánlott,de kezelés után milyen idötartam után lehetséges nemi életet élni?
Válaszát várom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fentiek mellett feltétlen használjon Lactofeel gélt 7 este, a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek. Szexuális élet nem javasolt, amíg nincs vége a kezelésnek teljesen.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Évek óta fennálló krónikus gombás hüvelyfertőzésem van, és nemrég derült ki, hogy autoimmun pajzsmirigy alulműködésem is. Előfordulhat, hogy a kettő összefüggésben van egymással? Úgy értem, hogy a hormonzavar fenntartja a candidát, és azmiatt nem múlik semmilyen kezelés hatására? Vagy ez teljesen kizárt? Illetve a vérzésem is nagyon bőséges, és az 5 napos vérzést barnázás követi (legutóbb a 13.napon is volt barnázás). Ez is összefüggésben lehet a pajzsmirigy hormon zavarral? Letroxot szedek, de mégcsak 1 hónapja, fogamzásgátlót sose szedtem.

Köszönöm válaszát előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A krónikus gombás hüvelyfertőzésnek immunológiai oka van.
A chronicus hüvelyi gombafertőzés hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztel Doktor úr!! Olyan Panaszal fordulok önhöz hogy 2015 07 08-án császároztak meg! És Most mult el a vérzéssem! De a Tisztasági betéten sárga folyás volt! Az nagy baj?? Vagy még a tisztulás jelle??

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Javaslom, hogy a 6 hetes kongtroll céljából keresse fel a műtétetz végző orvos kollégát. Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Késhet a menstruációm attól, hogy viszket a hüvelyem?
Néha eléggé kellemetlenül viszket a hüvelyem, pont attól a naptól, amikortól menstruálnom kellett volna. Jelenleg 7 napja késik. A menstuációm sosem volt pontos, általában 3-5 napot késik. Élek szexuális éltet, de mindig használtunk óvszert és sosem volt vele gond. Ez lenne az első menstruációm mióta van szexuális életem. A szexuális együttlétek után nem viszkettem. (Terhesség szóba jöhet?)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
Mensese amitt nem késhet, hogy hüvelygfertőzése van. Késés esetén ultrahangvizsgálata javasolt.
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kerdessel fordulok onhoz 8 evvel ezelott csaszarmetszesel szultem azota nem estem teherbe ! Szules utan 6 hettel elkeztem a fogamzas gatlo injekciot kapni amit egy evig kaptam ez ido alatt nem menstrualtam abbahagyasa utan meg 3 evig nem menstrualtam ! 4 eve a menstruaciom rendszeres ! 3 eve elvaltam mivel azt hittem a paromal van baj de idokozben kiderult hogy vele semmi baj! Ujjbol ferjhez mentem 2 es fel eve vagyok a parommal de hiaba probalkozunk semmi ! Dr Ur lehet hogy a mütet alatt tortenthetett valami ? Segitseget elore is koszonom! U.i udvozlettel Ignacz Krisztianne

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Részletes meddőségi kivizsgálás javasolt: endokrin labor, férjnél andrológiai vizsgálat, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, de első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok.

Leletek alapján javasolt a kezelést meghatározni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a terhesség 19.hetében úgy 3. Napja a folyásom nagyon kellemetlen szagúvá vált. Természetesen tisztán tartom magam a terhességemmel minden rendben. Az orvosomhoz csak két hét múlva kell mennem újra. Párommal nem voltunk mostanában együtt. Nem viszket és nem ég a hüvelyem nincs fájdalom. Ön szerint ez mi lehet? Ja a színe sárgás de nem darabos. Tudom valamivel itthon kezelni? Terheseknek szabad valamit rá használni? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Kiss Gabriella

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
A 7 napos Lactofeel kezelés után feltétlen keresse kezelőorvosát, kontroll céljából. Alapvetően a kezelést is kenetvizsgálat alapján szükséges meghatározni, így nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát és elkezdeni a kezelést.
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Ràkszűrési eredménnyel kapcsolatban szeretném kérdezni.Azon kivűl,hogy nincs gond bővebb informàciót nem kaptam.Az eredmény HPVfertőzés gyanuja,gyulladàs,laphàm,metaplatina.Dg:P2.Van e valamilyen fertőzésem?Ha igen milyen és hogyan lehet megkapni?Vàlaszàt előre is köszönöm!
Tisztelettel:Adrienn

Válasz:

Kedves Hölgyem!

HPV kimutatást javaslok, hogy konkrét lelete legyen.
A HPV fertőzések leküzdésében komplex kezelést alkalmazunk jellemzően: Isoprinosine (immunstimuláns kezelést) ciklusos adagolással, D vitamin szedését, hüvelykúp kezelést és emellett óvszer alkalmazást.

Ezen kezelésektől várjuk, hogy szervezete könnyebben leküzdje a fertőzést, persze ez függ attól, h melyik biotípust mutatják ki Önnél és a tennivalók attól is függnek, h milyen a legutóbbi cytologiai kenet lelete.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kèrdèsem hogy nekem bőr gombám van a làb fejen meg a nyakam kèt oldalt visszket állandóan mit tegyek? Canestennel kentem de minimàlisan javult csak. A nyakam àllandoan visszket erössen iritàloan

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Bőrgyógyászati fertőzésre tekintettel bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat alapján kell a kezelést meghatározni.

dr Ujházy András

Kérdés:

T. Doktor Úr!
Azzal fordulok önhöz, hogy a menstruáció előtt, néha utána pár napig barnás folyásom van. Kell e aggódjak? Engem nagyon nyugtalanít a dolog. Párommal már babát is nagyon szeretnénk. Köszönöm a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében sárgatest elégtelebség állhat, endokrin laborral vizsgálható, de első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Dr Úr ! Olyan problémával fordulok önhöz 25 éves vagyok hogy rákszüresen voltam és Hpv gyanut és p2 találtak nálam cns kupot kaptam 3 hónap után vissza kell mennem ujabb szürésre ez idö alatt elmulhat ( ha van ez a hpv mert csak gyanu most igazábol most fertözött vagyok e vagy sem ) és okozhassa e gyulladást ezt a Hpv -t erre lennék kiváncsi elöre is köszönöm válaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A HPV fertőzések leküzdésében komplex kezelést alkalmazunk jellemzően: Isoprinosine (immunstimuláns kezelést) ciklusos adagolással, D vitamin szedését, hüvelykúp kezelést és emellett óvszer alkalmazást.

Ezen kezelésektől várjuk, hogy szervezete könnyebben leküzdje a fertőzést, persze ez függ attól, h melyik biotípust mutatják ki Önnél és a tennivalók attól is függnek, h milyen a legutóbbi cytologiai kenet lelete.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nőgyógyászom diagnózisa alapján külsőleges krémet írt fel a viszketésemre,Pimafucort krémet írt fel és a folyásomra semmit nem adott így kértem vény nélküli kúpot. Sokszor volt fehér váladékom,de most hogy használom a krémet és a kúpot,sárgás nyomokat látok. Kezdek félni mert a sárga nem jelent jól, vagy csak a krémek szinezték össze?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kislányom 6 és fél éves, gyakori vizelési inger miatt vittem urológushoz, aki egy nagyon alapos ultrahangos kivizsgálást követően meg is vizsgálta, és megállapította, hogy összetapadtak a kisajkai, szét is választotta. Azt mondta, hogy összegyűlhetett ott a vizelet, és ez okozta azt az érzést, mintha pisilés után még mindig pisilnie kellene. Azt javasolta, hogy 2-3 naponta ellenőrizzük,van-e tapadás, és ha igen válasszuk szét. Ő nem mondta, de nem kellene gyermeknőgyógyásznak megmutatni? Van esetleg valami technika, javaslat az újbóli tapadás megelőzésére?
Válaszát köszönöm:

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gyermeknőgyógyász szakorvos végezze az összenövés szétválasztását, de sajnos így is előfordulhat, hogy ismét kialakul. Rendelőnkben készséggel megvizsgáljuk gyermekét, hogy megelőzhető legyen a serdülőkorra is kiható, nehezebben oldható synechia kialakulása, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Néhàny hete alhasi fàjdalmakkal küzdök. Làz hànyàs nem volt, hànyinger igen. Ez fàjdalom a petefészek környékén néha fellàngol és elmúlik de a tompa érzés ott van! Mindkettő fàjdogàl de inkàbb a jobb oldali szúr csíp döfköd. Természeten voltam nőgyógyàsznàl P2 ràkszűrés szintén p2 kenetvétel eredmény. Hüvelyi ultrahangon mindent rendben talàlt. 42 éves vagyok vérzésem rendben tri- regolt szedek. A kérdésem a következő lehet- e petefészek gyulladàsom, ezt kimutatja az UH vagy a tünetdk alapjàn àllítàk fel a diagnózist?! Nőgyógyàsuatilag teendő nincs el lettem bocsàjtva! Urológus szakrendelés vese hólyag ultrahang... vélemény idült hólyaggyulladàs... vizelet labor és vizelettenyésztés lett kérve.. most vam folyamatban. Rengeteget iszok ezàltal többször mosdózok. A vizelet nem csíp rendesen kiűrízem a hólyagot. Esetleg az e coli baktérium tud alhasi illetve petefészek fàjdalmat produkàlni? Hasi ultrahangon minden ok... a kismedencében enyhén vaskosabb körkörösen a hólyag fala. Tavasszal voltam felfàzva amikor brutàl fàj az egy csepp pisilés egy adag Nilocin rendbe tett. A véleményét szetetném kérni.Délben egy 20 percre beleàllt a fàjdalom a jobb petefészkembe most meg mintha elvàgtàk volna a fàjdalmat. Cataflamot szedek jelenleg tőzegàfonya csalàntea.... a vérvétel crp 22 volt azt mondta a hàziorvos gyulladàs van a szervezetemben. Elnézést a hosszúra sikeredett levélért!
Köszönöm Móni

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kismedencei gyulladást a nőgyógyászati vizsgálat alapján lehet diagnosztizálni, melyet a laborvizsgálatok segítenek, azonban az UH vizsgálat nem segíti a diagnosztikát.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!nekem alhasi nyomàsra fàjdalmam volt és megàllapítottàk,h heveny hüvely gyulladásom van erre kaptam klion kúpot!lehet alhasi fàjdalmom edtől?most már felén túl vagyok kicsivel jobb!a ph is rossz!mit javasol még?páromnak?utolsó alkalmakkor neki pöttyös volt a vége de pimafucortal kente és helyrejött!azóta mióta kúpozom nem voltunk együtt,h helyrejöjjek.elég neki canestennel kenegetni?köszönöm vàlaszàt!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Elég nagy aggodalommal fordulok Önhöz. Tavaly nyáron egy kirándulás után kiderült, hogy hüvelygombám van. Canesten krémmel kezeltem magam és páromat is mivel ráutaló tünetei voltak. Pár nap alatt helyre jött. Télen újra megjelent úgy januárban, kikezeltem sikeresen Canesten kúppal. Most pedig pár napja újra megjelent. És a páromnak is vannak tünetei. Canesten krémmel kezeljük. Ma volt az első nap. Kérdésem az lenne hogy először nem volt rendesen kikezelve és azért mind újul ki vagy mi lehet az oka? Másik kérdésem,hogy emiatt késhet a menstruáció? A napokban a kellett volna/ kellene megjöjjön.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Mensesét azonban ez nem késleltetheti.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Kenetvétel után az orvosom Dalacin hüvelykrémet írt fel vegyes baktériumra, BV kellemetlen tüneteire. A krém mellékhatásaként gombás lettem odalent. Kérdezném, hogy kezdjek el valamilyen gomba ellenes kezelést (pl. canesten kúp), vagy a Lactofeel önmagában is segíthet elmulasztani a gombát? (A Dalacin egy hetes kúrája két nap múlva ér véget, akkor kezdeném a Lactofeel-t egy hétig alkalmazni.)

Válaszát előre is köszönöm.

Jázmin

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panaszának kezelése recept nélküli, gomba kezelésére szolgáló patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
Lactofeel hgél kezelés a bakteriális fertőzés kezelésének része, így a gomba elleni készítmény alkalmazása után 7 napig alkalmazza a Lactofeelt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy egy pár napja, égő, viszkető érzést érzek a hüvelyemnél, illetve, a folyás állaga megváltozott, elég fehér és sűrű.
Gynophilus hüvelykapuszlát használok, de olyan mintha jobban égne tőle. Vagy ez a gyogyulás folyamata.
Ez a Lactofeel segít ebben?Érdemes kiprobálni.
Egy hete voltam nőgyógyásznál akkor még semmi gondom nem volt.
Előre is köszönöm a válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

16 éves lány vagyok,mensi előtt egy héttel vagyok körülbelül. A vizeletem normális,viszont vizelés közben tapasztaltam hüvelyből való pirosas/rózsaszínes darabos váladékozást. Szaga nincs,hasi fájdalmaim úgyszintén nincsennek,sem vízelésnél való csípő vagy égető érzés.
A barátommal már durván két hete nem szeretkeztünt. Viszont az utóbbi aktus megszakítással volt.
Mire utalhatnak ezek a jelek? Nagyon aggódom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza leginkább fertőzésre utalhat igy a leírésa alapján.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr ! Olyan kérdésem lenne, hogy abortuszom volt 2nap hijan 2hete. És a párommal szexeltünk, olvastam erröl már sok helyen és sok mindent, de kontroll vizsgálaton még nem voltam ,nem volt erős vérzésem se fájdalmam, se láz ugy gondolom minden rendben zajlott, de most félek hogy esetleg történhet valami baj, mivel vagilact hüvely kúpot is tettem fel hátha így megakadályozhatom a fertőzés veszélyét. Már bejelentkeztem nőgyogyászhoz de addig is szeretném a véleményét kérni hogy ezzel mennyit ártottunk . Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Korán döntöttek a műtéte után a házasélet mellett, célszerű lett volna a kontroll időpontját kivárni és a kezelőorvos véleményét meghallgatni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Ureaplasma-ra kezeltek napi 2x200-as doxyclyn-nel. Féltettem a hüvelyflórámat, ezért probiotikumot szedtem közben, most, hogy véget ért Ladyvital hüvelykúpot is vettem, kétszer használtam eddig. De első nap túltenget bennem a biztonságra való vágy, és csepegetettem az alsóneműmbe tefaolajat, ami után duzzadt és érzékeny lett a szeméremajkam. :(
Kérdésem, hogy ez a teafaolajtól van, vagy inkabb felborult a hüvelyflórám az antibiotikum miatt, és gombás fertőzés lehet? Jelenleg nyaralok, és nagyon nem örülnék, ha egy vizsgálat miatt kellene visszamennem, de, ha csak ezt találja megoldásnak, akkor megteszem.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A számos kezelés, amit alkalmazott nem teszi lehetővé, hogy panaszának okát interneten igazoljuk. Lehet allergiás komponens, de lehet hüvelyi gombafertőzés is a panasz hátterében.

Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli gomba elleni patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Canesten kombi 3 napos kúra szerű alkalmazása után egyből lehet a Lactofeel-t használni vagy várni kell valamennyit,ill. érdemes elhasználni az összeset vagy elég párat?

Előre is köszönöm a választ!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen azonnal alkalmazhatja a Lactofeel hgél heti adagját egymést követő napokon.

dr Ujházy András

Kérdés:

illetve még az lenne a kérdésem, hogy az
"Újházy Kenetdiagnosztika" mely betegségek kimutatására alkalmas
köszönöm

Válasz:

Lásd ujhazy.hu

Kérdés:

Üdvözlöm!
A staphylococcus aures-sel kapcsolatban szeretnék érdeklődni! Milyen tüneteket okoz nőknél illetve szükséges-e a fertőzés kezelése? AZ interneten egymásnak ellentmondó válaszokat találtam, van ahol azt írták, hogy nem kell kezelni, ha nem okoz gondot, mert alapvetően megtalálható a szervezetben máshol azt írták súlyos következményei lehetnek, ha nem kezelik! Egyáltalán milyen úton kerülhet a hüvelybe ez az egyébként orrban lévő baktérium? ha valakinek a hüvelykenetéből kimutatják akkor a szervezetében/nyál, orrváladék/ is benne van és fertőz? Nemi úton is terjed? férfiaknál milyen tünetet okoz?
köszönöm szépen és elnézést a sok kérdés miatt

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyváladék tenyésztésből jött eredmény nem tükrüzi a hüvelyben levő flórát és esetéeges panaszának hátterét önmagában. Hüvelyváladék kenet mikroszkópos vizsgálattal szükséges együtt értékelni, így nem fogják kórokozónak tartani a fgenti baktériumot!

üdvüzlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Abban kérném segítségét, hogy hüvelygombám volt. Fluconazole 150 mg szedtem Neotrizole kombinálva. Nagyon sokat segített, de még mintha olyan érzésem lenne, hogy egy kicsit meg van gyulladva. Tudna valami gyulladás csökkentőt ajánlani a hüvelyemre?

Előre is köszönöm válaszát.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Az elmúlt években egyre gyakrabban lettem beteg, arcüreggyulladás, influenza főként, csak az antibiotikum segített. 1 éve már gombás fertőzéseim is lettek odalent. Sajnos a stressz nálam állandó, gondolom, ez sem segít.. Leginkább a viszketés nélküli, de túrószerű váladék és az egyre fájdalmasabb együttlétek miatt vettek pár hete kenetet. Kérnem kellett, mert csak írták ki a gyógyszert. :-( Candida albians. 1 hete tartom a candida diétát, beszedtem a Femifloból ma a másodikat és tegnap elfogyott a Mikogal kúp is. A doktor úr mondta, hogy használjak Lactinellet utána. Most szabadságon van, nem tudom felhívni. :-( Azt azonnal el lehet kezdeni? Illetve jól teszem-e, ha a szigorú diétát 2 hétig tartom és utána egy kevésbé szigorút követek? Van baráti segítségem benne, de nem akarok visszaesni.... Köszönöm előre is a válaszát! K.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt.
A tejsavas hüvelykezelést a gombafertőzés kezelése után javasolt végezni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr Ur!
Mar tobbszor irtam Onnek a hugyholyagom koruli furcsa ego,huzodo erzessel kapcsolatban.Elmentem egy teljes koru kivizsgalasra,belertve rakszures,std fertozesek,vizeletvizsgalat,hasi es huvelyi ultrahang.
Minden jora jott ki,csak a huvelybol vett mintabol allapitottak meg azt, hogy surun talalhatok gram negativ bacilusok benne.Az orvos akinel voltam azt mondta ez nagy valoszinuseggel E. coli fertozes, a lapra bakterialis vaginozis van irva, es Betadine huvely kupot kaptam, amit mar hasznaltam de nem igazan segitett.Bementem egy gyogyszertarba is,ahol a Dalacin (clindamicin) ajanlottak,bakterialis fertozesre es krem formajaban a huvelyben is.
Meg nem valtottam ki semmit, nem igazan tudom mit kene szedjek. Erzekenysegi vizsgalat nolicint mutatta ki,de mar ezt is kaptam regebben es semmi javulas nem volt.
Mar huvelybol tobbszor kijott az E.coli,mar akkor is amikor meg nem eltem nemi eletet, kb 13-14 evesen ezzel mentem eloszor nogyogyaszhoz,furcsa egeto folyas es viszketes miatt.
Vettem tozegafonya tabelttakat,ebbol csinalok egy hosszabb kurat,de gondolom valami kezeles is kene e melle.
Nagyon vigyazok a higieniara,strandra sosem jarok,csak otthoni wc,tussolo stb.Orulok,hogy nem std vagy valamilyen mas fertozes,de sajnos ettol is nagyon nehezen tudok megszabadulni ... egyszeruen nem akar elmulni.

Valaszat elore is koszonom, szep napot kivanok !

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Más vizsgálati leletei alapján nem szeretnék kezelést javasolni és visszatérő panaszai miatt egyébként is hosszabb távú, megelőző kezelés javasolt a véleményem szerint.

dr Ujházy András

Kérdés:

9 hetes kismama vagyok.
Elkaptam valami hüvelyi gombás fertőzést.
Tudna nekem javasolni valami krémet amivel tudnám kezelni?
Orvosom szabadságon van,kérem,ha tud segitsen!
Aggódom a pici miatt.
Köszönettel:
Anita

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a tenyésztés mellett a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
Vizsgálat nélkül nem szabad kezelést kezdeni.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

18 éves lány vagyok,hosszútávú párkapcsolatban élek . Többnyire menstruáció előtt egy héttel de olykor szeretkezés után is előfordul ,hogy felfazásra utaló tüneteim vannak . Azóta kezdődött mind ez amióta a párommal együtt vagyunk . Többször voltam felfázva,amire antibiotikumot szedtem . Most már nagyon odafigyelek ,hogy ne fázzam fel ,megis szúró,fájó a pisilés és nap közben is fáj a csiklóm szinte alig tudok mozogni.
Ez mitől lehetséges ? Vény nélkül kapható gyógyszerrel lehet esetleg kezelni ?
Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem az lenne a kérdésem , ma reggel felkelltem és éreztem h valami kifolyik a hüvelyemböl szagtalan volt atlàtszó dr ur mi ez?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben hüvelyfertőzések kizárása javasolt.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Köszönöm a gyors válaszát! Még az lenne a kérdésem, hogy miért nem javasolja a Doktor úr a lactofeel alkalmazását a menses végén? A lactofeel oldalán illetve a dobozon is az olvasható, hogy menses alatt is használható, nekem sajnos mindig a menses utolsó napjaiban jönnek elő a gondok , ezért érdeklődtem
illetve még egy kérdésem lenne, a lactofeel kezeli-e a trichomonas fertőzést?
köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Véleményem szerint higiénikusabb az alkalmazással megvárni a menses végét, Trichomonas fertőzést nem kezeli, azonban a hüvelyflórát ilyenkor is visszaállítja.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Lactofeel használható-e a menstruáció utolsó 1-2 napjában? Amikor már csak kevés vérzés van.
köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a hüvelyfertőzéseknek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Már a második hónapja, hogy barna folyásom van menstruáció után ( kitisztulok ) és a 3-4 napra megjelenik. Nem fáj semmim, nem viszketek, fogamzásgátlót sem szedek. Mitől lehet ez? Állandó kapcsolatban vagyok, tehát minden rendben van, de ez már kezd aggasztani. Járok évente rákszűrésre eddig soha semmi nem volt, mint most májusban sem. Lehet erre a problémára Lactfeelt alkalmazni??? Mikor nagyon erős fehér folyásom volt akkor ajánlotta a doki és viszonylag jót tett, de ez barna folyás és alkalmazhatom e erre is?! Válaszát előre is köszönöm! Tímea

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának vélhetően hormonális oka van, de okozhatja a méhüregben levő polypus vagy petefészek cysta is. Endokrin kivizsgálás, nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretnék tudni, hogy CNS kúp alkalmazása mellett lehetünk-e együtt a férjemmel. A gyógyszer kúrával egy időpontra esik az ovulációm.

köszönettel:
B.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nem javaslom, h hüvelykúp kúra alatt házaséletet éljen!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy az normalis e hogy a behatolas faj? nyomó, kicsit égő érzés. Az elmúlt fél évben kétszer volt bakteriális fertőzésem,egyszer kismedence gyulladasom,állandó partnerem van.volt prosztata vizsgálaton hátha tőle kapom el de negatív lett az eredmeny.en vizelet leoltason es nagy laboron voltam de az is negativ lett. Doktor úr! Azt szeretnem tudni ez vajon mitől lehet ön szerint? Valaszat előre is nagyon szépen köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2015.06.29-én voltam orvosnál, mert a tenyésztés streptococcus agalactiae (B-CS) eredmény mutatta. Erre kaptam Augmentint és Apranaxot. 30-án kezdődött a menstruációm ezért a CNS kúpot, Pimafucort krémet és az irrigálást 08.06-án kezdtem el. A kérdésem az lenne, hogy lehetünk-e együtt a férjemmel, mert gyermeket szeretnénk. De nem tudom, hogy ilyenkor szabad-e vagy meg kell várni a kontroll eredményét. Illetve az irrigálást meddig kell folytatni? 08.19-én megyek vissza az orvoshoz.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

B.B.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A vizsgáló orvos által javasolt kezelést én interneten keresztül nem véleményezhetem és nem változtathatom meg. A kezelés hosszát a vizsgálatot végző orvostól kell megkérdeznie, hiszen ő látta a gyulladást és a colposcopos képet.

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a nagy gondal fordulok önhöz,hogy mindig van valami gyulladásom,gombàm pedig nagyon figyelek mibdenre és a pàrom is. Nem rég kaptam klion kupot el is hasznàltam rà nemsokra meg jött a menszeszem. De ahogy elmùlt ùjra érzem a égető érzést,viszketèst. Nem tudom ,hogy milyen megoldàs talàljak mostmàr ki. Kérem segitsen. Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A tüneteim július 12 óta, közel 1 hónapja vannak. Hirtelen, egyik napról a másikra fellépő, vizeletürítéskor égő, maró, szúró fájdalmat éreztem, majdnem elviselhetetlen fájdalomnak mondanám! 1 hétig próbáltam kiheverni gyógyszerek nélkül, sokat ittam, és C-vitamint szedtem, de nem enyhült, sőt rosszabbodott. Szerencsére ezelőtt soha nem voltam felfázva, semmi hasonlót nem éreztem még. Körülbelül 2 hétig vártam az orvoshoz menetellel - ha tehetném, visszamennék az időben, és már aznap, amikor először éreztem ezt, azonnal orvoshoz mennék! -, de bíztam benne, hogy majd kipihenem. Július 22-én szerdán borzalmas fájdalmak törtek rám, nem tudtam 10 lépést megtenni fájdalom nélkül. Pontos helyet nem tudok mondani, hol fájt, a hólyagom, a vizelési inger fájt, majd mikor betértem valahova mosdóba, a vizelés 10-es skálán 12-es fájdalommal ürült ki, ha éppen jött ki valami, mert 5 percenként nem ürül ki túl sok.
Urogint vettem másnap patikában, amit rendesen, napi 3x szedtem. Elfogyott a gyógyszer, és semmit nem segített, akkor elmentem háziorvoshoz. Ő Monurál-t írt fel, és biztatott, hogy hatni fog, ne keseredjek el, de ha mégsem hatna, akkor nem akar megijeszteni, de urológiára kell majd mennem. Na, a Monurál-t is bevettem az előírtaknak megfelelően, de 3 nap elteltével sem lett semmivel jobb! Akkor visszamentem, hogy segítsen! Aznap napközben vizeléskor gennyt láttam távozni, ami nagyon megijesztett. Ennek hallatán az orvosom azonnal az urológiára küldött. Ott ugyanúgy elmondtam a panaszaimat, majd vizelet vizsgálat után kimutatták, hogy vér, genny és nitrit van a vizeletemben. Suprax-ot írt fel az orvos, amit 5 napig, napi 2-t szedtem. Tegnap reggelig, mintha javulás lett volna, de tegnap reggel elfogyott. Elmentem a nőgyógyászomhoz is tegnap, aki semmiféle nőgyógyászati problémát nem látott, felírt Canesten hüvelytablettát, hogy ne gombásodjak a Suprax kezelés után, 6 hét múlva kontrollra hívott. Ma reggel kellett az urológiára visszamennem, de sajnos ma reggelre ismét a 4 héttel ezelőtti tünetekre keltem, fájdalom, könnycseppek pisilés közben... Borzalmas ez már, semmi kiutat nem látok már!
Az urológián a vizelet tenyésztésem mindenre negatív eredményt mutatott. Elmondtam az orvosnak, hogy megint minden nagyon rossz! Újabb vizelet mintát kért a Doktor Úr, majd felírta a Levoxa 250 mg tablettát, amit 7 napig kell majd szednem napi 1-et. A gyógyszertárban sajnos csak rendelni tudnak, szóval most arra várhatok még holnapig, pedig nekem már minden másodperc számít már!
Abban kérném a Doktor Úr segítségét, hogy mit ehetnék még, hogy meggyógyuljak. Naponta 4-4,5 liter vizet már megiszom, mert eddig ha ittam, enyhébb fájdalmaim voltak, de már ez sem enyhít. Normális-e ennyi antibiotikumot szedni, és normális-e, hogy a migrénem is előjött 2 év után, én a betegséggel, ill. a gyógyszerek mennyiségével kötöm össze. Nagyon félek már, nagyon sokat szenvedtem, soha ehhez foghatót még nem éreztem. 23 éves vagyok, sosem hordom kint a derekam, vigyázok magamra, nem ülök le a saját lakásomon kívül más wc-ülőkére. Nem tudom mit tehetnék még?! Hány gyógyszert fogok még kapni, és még hány hónap vár rám?! Már ez az 1 is bőven sok volt!

Köszönöm előre is a szíves válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vélhetően a Supraxra rezisztens bakteriális fertőzés okozhatja húgyúti panaszát, Amennyiben a következő antibiot. kezelés sem lenne hatásos, nőgyógyászati laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján szükséges igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Már fél éve, hogy baktériumoktól szenvedek, sok sok gyógyszert szedtem már de nem használt semmi. A legutolsó vizsgálat eredménye nem rég a bakteriális vaginosis volt amire kaptam antibiotikumot majd Gynoflort használtam egy hétig de semmi sem változott, a pisilés fáj, sokszor égő fájdalom, az együttlét pedig szintén fájdalmat okoz, még csak 18 éves vagyok és kapcsolatom is van amit szintén kezd tönkre tenni az egész, nem tudom már mit tehetnék. Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődnék, hogy a Lactofeel használata alatt miért van állandóan kisajak viszketésem és irritációm? többször is használtam már és mindannyiszor jelentkezett... ilyenkor mindig canestent használok a kisajkakra, mert attól tartok gomba... ez lehetséges a lactofeeltől?
Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Lactofeel használata nem vált ki ilyen panaszt, a hüvelyben kolonizálódó gomba okozhatja panaszát. Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan tüneteim vannak mint a hüvely gombànak. Viszket, érzékeny, a jobb oldali kisajkam duzzadt. Ez kb 5-6napja volt mielőtt megjött. De mikor megjött elmúlt. Most hogy vége a mensinek megint kezdem érezni mintha viszkerne.
Doktor úr mit javasol mivel kezeljem?
Nőgyógyàsznàl még nem voltam soha, de még nem szeretnék menni. De ha nem fog elmúlni elmegyek. Csak egyszer kérem ìrjon valami kezelési módot.
18 éves vagyok
Előre is köszönöm vàlaszàt.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

19 hetes terhes vagyok az lenne a kèrdèsem hogy el mentem nőgyógyászhoz hüvely fertőzès ès sűrű vizelèsi panasszal fel irta klion d 100 huvelytablettat meg egyszer sem hasznaltam ilyet problemam az lenne hogy a koldokom fele faj a hasam es mikor reggel az elso 3 vizeletet kiuritem utana csip faj es erzekeny mivel nem volt meg ilyen kupom nem tudom hogy normalis e ez 5 -kupnal tartok utana a nap folyaman semmi panasz csak reggel normails ez es a hasfajas ha fertozes es felfazas is van egyutt ? Valaszat elore is koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések és vizelet fertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a vizelet vizsgálat, hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata illetve tenyésztés alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy panasza miatt ismételten mielőbb keresse fel a terhességet gondozó szülészorvos kollégát!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

A kerdesem az lenne, hogy van hivyi folyasom, aminek semmi szaga, nem viszketek semmi problemam nincs vele, mar voltam vele nogyogyasznal azt mondta semmilyn fertozesem nincsen. Kerdezte tolem, hogy zavar e a dolog mert felir nekem valamit ami helyrehozhatja. Elvesztettem a papirt amivel kivalthattam volna es nem emlekszem a nevere sem. A kerese az lenne, hogy tudma ajanlani erre valamilyen huvelykupit ami elmulasztja es nem veny koteles?

Koszonom.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyi folyás, hüvelyfertőzés okát, esetleges gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést. Panaszát csak vizsgálati lelet alapján lehet kezelni.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

9 hetes várandós vagyok, tegnap az orvosom megállapította, hogy rövid a méhnyak, a méhszáj zárt. Cg 1000. Már volt két vetélésem. Múlt héten kórházban voltam pár napot vérzés miatt. Kérdésem, hogy lehet -e rózsaszínes folyásféle a vizsgálattól, illetve, hogy Pevaryl kúpot kaptam, attól? Illetve a terhesség alatt okozhat gondot a méhnyak rövidsége? Most sokat fekszem,pihenek. Már nem dolgozom. Rutascorbin, Magnerotot, C -vitamint és Femobiont szedek.

Válaszát előre is köszönö!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fentiek mind okohzhatnak rózsaszínes hüvelyi váladékozást, de a vizsgálat alapján orvosa nyílván kitért panasza hátterére. A megrövidült méhszáj sajnos vetélés fokozott kockázatát jelenti, ágynyugalom, pihenés, hüvelyfertőzések kezelése, rendszeres vizelet vizsgálat, esetleges vizelet fertőzések kezelése kiemelt fontosságú. Alkalmazza az orvosa által javasolt kezelést.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!
Babát szeretnénk, PCOS-em van, és több évi mindenféle kezelés után júniusban eljutottunk, és már túl is vagyunk az első inszemináción, sajnos sikertelenül. Azért persze "természetes" úton is próbálkozunk a kezelések közt.
Hétfőn fertőzés miatt az orvosom KLION D 100-t írt fel. 4 napja használom a kúpot. Az a kérdésem, hogy most a PG 53, meg az LH teszt is (ez már tegnap is) pozitívat mutat, tegnap pedig hőemelkedésem is volt. Azt hiszem most lehet/volt a peteérés -ez nálam gyógyszer nélkül igen ritka eseménynek számít. KLION D mellett szabad próbálkozni, vagy ezt a hónapot inkább hagyjuk ki?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Klion nem alkalmazható a terhesség első harmadában így fogamzás körül sem javaslom alkalmazását.

dr Ujházy András

Kérdés:

Állandóan visszatérő húgyúti fertőzés miatt lassan 1 éve antibiotikumot szedek. Sok utána járás után végre a kövemtől megszabadítanak, ami reményem szerint a kiváltó oka az állandóan kiújuló fertőzésnek.(ecoli) Az új orvos szerint 100%, hogy a gomba elszaporodott a szervezetemben, van hüvelyfolyásom, lepedék a nyelvemen és még a körmömet is megtámadta... Klion kúpot írt fel és Supplin tablettát, de a supplin tájékoztatón nem olvasom, hogy jó lenne candidára...sőt az elszaporodását írja mellékhatásnak... Kissé elbizonytalanodtam, hogy beszedjem e, nehogy többet ártson mint használjon. A candida diétát próbáltam, de 46 kilora visszafogytam, ami nem igazán tetszik... Mit tehetnék? Esetleg Nystatin megoldást jelenthetne? Szedek probiotikumot is, de úgy érzem elhatalmasodott rajtam... Túl vagyok 2 vesemedence gyulladáson és most még ez is... Esetleg az ezüstkolloid segíthetne?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben leírt panasza hátterében hüvelyfertőzés, hüvelyi bakt. egyensúlyzavar, esetleg chronicus hüvelyi gombafertőzés áll fenn, ezek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Még régebben volt HPV-m, de a kezelések után a leleteim 2x egymás után is tünetmentesek voltak. Gombás fertőzések során mindig viszkető és égő érzést éreztem, de mostanában pár napja csak bő fehér folyást észleltem és kellemetlen szagot. Nem tudom, hogy lehet-e ez is gomba vagy esetleg a HPV jött vissza? Előre is köszönöm válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2015 07 29 volt egy abortuszom és mi előtt meg történt a műtét az előtt mondta az orvosom hogy hüvely fertőzésem van az az hüvelygombam mondta is h mit használjak ra de nem tudom hogy mikortól hasznalhatom a műtét miatt
koszonom előre is
Üdv: Noémi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Terhességmegszakítás után nem javaslok hüvelykúp alkalmazást 3 hétig, javaslom, h kérjen orvosától szájon keresztüli gomba elleni tablettát, azt beveheti, ha indokolt a leletei alapján.

dr Ujházy András

Kérdés:

Felfazasos tunetekkel kerestem fel az urologust, semmit nem talalt a leletek negativak. Elmentem a nogyogyaszomhoz, aki talalt egy kis mehszajsebet (az rakszures eredmenyre aug 17-ig varni kell). A kenetben minden rendben, tisztasagi fok is a legjobb. A teljes ver es vizelet alapjan megallapitotta, hogy van egy kis gyulladas a szervezetemben de nem nagy merteku igy nem kaptam ra semmit, valamint azt mondta, hogy az alhasi fajdalom hormonalis eredetu. Egyuttlet utan viszont tovabbra os napokig csipo erzesem van, nagyon kellemetlen. Ha minden rendben elvileg mi okozhatja ezt? Lehet lelki hattere is?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm!olyan kérdésem lenne hogy jelenleg Yadine fogamzásgátlót szedek de a jövő hónapban költözünk Angliába.van rá vmi esély,hogy ott is megtaláljam ezt a gyógyszert?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen, ez egy európai készítmény.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr úr!
Be oltattam magam HPV ellen évekkel ezelőtt. Azonban kíváncsiságból csináltattam egy HPV szűrést. Ezt az eredmény kaptam: A minta HPV DNSpozitív, alacsony kockázatú HPV tipus(oka)t tartalmaz. Az LR csoportból csak a 6-os és 11-es tipusokat tipizáljuk. Kérdésem, hogy akkor ezen tipusok voltak jelen a kenetemben, vagy más LR tipusok? Mert számomra ez így nem volt egyértelmű. Valamint kell-e aggódnom ? Hatásos volt-e az oltás? Köszönettel

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelet annyit jelent, hogy nem a 6,11-es, hanem egyén alacsony rizikójú HPV típust találtak, melyet szám szerint nem azonosítottak.

dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem a következő lenne abortusz műtétem volt 1 héttel ez előtt úgy hozta a sors viszont hogy par nappal a műtét után együtt voltam a férjemmel! Az utobbi 2 napban alhasi fajdalmaim vannak gyakori vizelési ingerrel! Ez egy fertőzés jele lehet vagy esetleg fel fáztam volna? segítségét előre is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza fertőzés következménye lehet, mely a műtét közelsége miatt szövődményt okozhat, feltétlen konzultáljon a műtétet végző kollégával!

dr Ujházy András

Kérdés:

Többször kellett már Klion d100 tablettát használnom, eddig mindig sűrű darabos formában ürült ki a nap folyamán. Most gombás fertőzésre szintén ezt kaptam de most erős, híg vizes folyás formájában távozik azonnal hogy felkelek. Ez mitől lehet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyfertőzések különböző jellegű és színű váladékozással járnak, ez okozhatja a megfigyelését,

dr Ujházy András

Kérdés:

26 éves vagyok sokszor tapasztalok , hüvelyszárazságot , a külső nemi szervem bepirosodik és a gátnál hajszál vékony berepedezések láthatók , hozzáteszem már egy jó éve nagyon fájdalmasak az együttlétek gondoltam hogy a fogamzás gátló miatt , az utóbbi alkalomnál ezek a panaszok jöttek elő és mivel strandon voltam azt gondoltam valami fertőzésem van , vettem betadine kúpot ezt nem tudtam sokáig használni mert nagyon égetett és mart majd pecsételő vérzésem keletkezett de semmilyen fájdalmam nincs ! válaszát köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktorúr,
Klion d 100 hüvelytablettát írt fel nekem az orvosom,alkalmazása során 5 tabletta elhasználása után megjött a vérzésem.A kérdésem az hogy a menstruáció után a fenmardó 5 tablettát még elhasználtam,de célszerűbb lenne még 5 tablettát felvenni a kezelés eredményességéért vagy ez is elég?
Válaszát köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kúra, ahogy a kolléga javasolta minden bizonnyal elegendő lesz.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kèrdèsem hogy a hosszantartó hüvely fertőzès káros a babára èrzèkel az egèszből valamit?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések felszálló fertőzést, majd vetélés, később koraszülés kockázatát növelik. A kezelést a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata illetve tenyésztés alapján szükséges meghatározni. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel a terhességet gondozó szülészorvos kollégát!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr
Nagyon kètsègbe vagyok esve 17 hetes terhes vagyok ès 2 hete hüvelyi fertőzèsem van turos állagu de ma amikor a vizeletet uritettem az eleje zoldes szinu volt es nagyon picit veres de nem lattam semmit csak a feheres turos ès egyszeruen 2 hete kertem mar idopontot de csak jovohet szerdara kaptam nagyon aggodom hogy valami baja lehet a babanak a ver miatt ijedtem meg de nagyon pici volt kèrem valaszoljon nagyon aggodom es ha lehetne ajanlni nekem egy kupot vagy gyogyszert amit meg ma kivalthatok
Valaszat elore is koszonom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Tekintettel a terhességre, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mivel a napokban enyhe folyàst tapasztaltam és fàjó érzést, vettem Betadin hüvelykúpot. Azonban viszkető égető érzést tapasztalok. Ez normàlis? Ma kezdtem csak el és nem tudom hogy ez a többi napon is ilyen lesz vagy esetleg màs gyógyszerrel lenne érdemes próbàlkoznom. Vàlaszàt előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A tüszőrepedésem időpontját próbálom meghatározni, hogy a megfelelő időpontban legyünk együtt a párommal.
1.)Vettem ovulációs mikroszkópot, melyen nem láttam soha páfrányt. Lehet ennek oka, hogy a magas prolactinomra bromocriptint szedek, és ennek hormontartalma miatt nem ùgy kistályosodik a nyák, hogy az értékelhető legyen?
2.) Nyák vizsgálata: a ciklusom 10-11. napján a legnyúlósabb és a legbőségesebb.
3.)a nyák nyúlósságával ellentétben a hőmérőzés útján kirajzolt görbe szerint a 14. napon van peteérésem, amit az is alátámaszt, hogy, ha jól tudom mindig a ciklus második fele a fix 14 napos. Mivel nekem 28 napos ciklusaim vannak, ezért nem nehéz kiszámolni, hogy a 14. napon van peteérésem.

A kérdésem, hogy gyaníthatò-e valamilyen hormonelégtelenség abból, hogy a nyák legnyúlósabb legbőségesebb mennyisége nem esik egybe az általam valószínűsített peteéréssel.

Melyik a valószínűbb:
a.)az átlagostól eltérően a nyák nyúlóssága szerint a 10-11. napon van peteérésem, vagy
b.) mivel a korábbi ciklusaimat figyelembe véve a 28 napól a biztos második szakasznak megfelelően 14et visszaszámolva 14et kapok megint, tehát akkor van peteèrésem
c.) A két esemény eltérése valami hormon elégtelenségére utal?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírása alapján az ovuláció a 14. nap körül lehet, azonban ha ennyire precízen követi a szervezete jelzéseit, ez konkretuzálhatja folliculometria végzésével meddőségi centrumban illetve nőgyógyász kollégánál (ultrahangvizsgálattal történő tüsző mérés)

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Június hónapban jártam Önnél,visszatérő gombás fertőzéssel,mely során megbeszéltük,hogy rendszeresen használom az Orungal tablettát valamint az Ön által felírt bórsavas kúpot.Sajnos a tünetek folyamatosan fenn állnak, segítségét kérném,hogy mit tegyek sajnos nem áll módomban jelenleg felutazni a rendelésére.Nagy fájdalmaim vannak nagyon rossz a közérzetem,fáj a hasam és a hüvelyem is,mely nagyon megnehezíti a minden napjaimat.

Várom segítő válaszát,remélem tud nekem segíteni,hogy amíg nem tudok elmenni Önökhöz enyhüljenek a panaszaim.

Köszönettel:Péntek Linda

Válasz:

Kedves Páciensem!

Akut panaszok fennállása esetén, amennyiben továbbra is gombás eredet merül fel, 4-5 este alkalmazza a felírt hüvelykúpot és mellette napi 2-3x a bóraxos kenőcsöt, ez remélhetőleg csökkenti majd panaszait.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

tisztelt doktor úr az lenne a problémám hogy 4 gyermekem van mind a négyet császárral hoztam a világra,a 4.gyermekem születése ota 2 3 hétig szinte állandoan barna nyálkás vér jön belölem főleg közösülés és vizeletürítés után.voltam orvosnál és azt mondta,hogy a császármetszés hege alatt megrekedö vér okozza ezt a vérzéseket.kislányom már két éves okozhat e ez gondot még két év után?és egyre több alhasi és kismedencei fálydalmam van válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

4 hasi műtét után sajnos lehetnek olyan következmények, melyek krónikus panaszokat okoznak. Azt gondolom, hogy ismételt cytologiai kenetvétel, colposcopia, STD panel (chlamydia teszt, stb.), nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur!!

28 hetes kismama vagyok nemrég védönöm rossznak talàlta a vizeletemet azt mondta van benne genny és fehérje.Bö sàrgás folyásom van màs panaszom egyenlöre nincsen.Kezelö orvosomhoz nemtudok fordulni mert nem otthol tartozkodom.Szeretném megkérdezni hogy ez ártalmas- e a babára és addig még nemtudok orvoshoz fordulni ön milyen gyógyszert kúpot vagy krémet ajànlana ami terheseknek is szabad alkalmazni.Vàlaszát elöre is köszönöm !!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a tenyésztés mellett a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
Emiatt vizsgálat nélkül nem szabad kezelést kezdeni, azonban a vizsgálat végzésével ne késlekedjen!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Én egy 27éves 2gyerekes anyuka vagyok.Utolsó menstrálciom Március 25-én volt csináltam tesztet Május 2-án negativ lett csakhogy én nekem az első gyerekem majd nem 4 héttel később fogant meg mit ahogy volt az utolsó menzeszem a kisebik meg majd nem 5 hétel később.Június 23-án elmentem az orvoshoz és ez áll a leleten. CAVE:nem ismert.OC.931/15.Kolp.sec ép hám.Bv:rendes nagy tömör uterus afv-ben,szabad környezetben TVS:7,5cm-es uterus afv-ben.Vékony endom.Mko.norm.ov.Az ovariumok vetületében kóros nem ábr.Kismedencében kóros nem ábr.A Douglasban minimális szabad folyadék látszik.Ép hólyag kontur.És ma kelet volna vissza menni ha nem jön meg de tegnap este fehéres folyás benne minimális vér láttam.Igy ma vártam hogy meg fog-e jönni de nem jött meg már az a folyás sincs ami tegnap este volt.Mi lehet a bajom maga szerint?Mit javasol mint tegyek!?Válaszát előre is köszönöm!Andrea ..

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Következő lépésben ismét nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok, hogy a kismedencei szervek vizsgálata ismét megtörténhessen.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Úgy áll a helyzet, hogy május óta hosszantartó antibiotikumos kezelés miatt hüvelygyulladásom van. Az első kezelés Klion-D 100 mg volt, de nem használt, most Fluomizint kaptam, ami nagyon drága. Kiváltanám, de nem érzem teljesnek a vizsgálatot úgy, hogy az orvos nem vett kenetet eddig, pedig a hüvelygyulladást még így is bármi okozhatja. Doxycyclint szedtem, az okozhat hüvelygyulladást, gombásfertőzést is, amiről az infektológus tájékoztatást adott. És éppen ezért örülnék, ha célzott kezelést kapnék, nem pedig olyat, ami valamire jó, és nem kéne végig próbálni 100 féle gyógyszert. Az eddig soha nem jött be. Megmondhatom ezt az orvosnak anélkül, hogy a szakértelmét vonnám kétségbe? Köszönöm válaszát! Aggódó lány

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Természetesen a kollégával ezeket a kérdéseket megtárgyalhatja.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kerdesem az lenne, hogy a lactofeel rendszeres hasznalataval kialakulhat e rezisztencia? Havonta ket dobozzal biztos veszek belole, sajnos nagyon hajlamos vagyok a felfazas-huvelygyulladas parosra, igy megelozeskepp vagy ha valamit erzek hasznalom rogton. Ez okozhatja azt, hogy esetleg a huvelyem sajat vedekezorendszere legyengulhet az allando "tamogatastol"? Vagy hogy magatol mar kevesbe ellenallo? Vagy esetleg mar kevesbe fog hatni a lactofeel? Illetve ha igen, milyen gyakran javasolt a hasznalata?

Valaszat koszonom!
Tisztelettel,
C

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nem alakul ki rezisztencia, hiszen nem elpusztítja, hanem segíti megtelepedni a normál hüvelyflórát a készítmény. Megelőzésképpen: menses után 2-3 este, majd heti 1x javaslom alkalmazását, ha valaki hajlamos bakteriális hüvelyfertőzés kialakulására.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy már fél éve, havi rendszerességgel előjönnek a nagyon erős felfázásos tünetek, és szexuális együttlét után másnap is jelen vannak csak enyhébb változatban. Volt már véres vizeletem már több vizeletvizsgálatom is volt és nem találtak semmit. Összefügg ez a szexuális élettel? Mert nekem ez azóta van amióta együtt vagyok a barátommal. Mit lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Most antibiotikumot kellene szednem és gondoltam, hogy a gombás fertőzés megelőzése érdekében, használok majd hüvelykapszulát(Lactinelle)!A kérdésem az lenne,hogy a kapszulát menstruáció ideje alatt is lehet e alkalmazni, vagy inkább várjam meg míg vége és után kezdjem az antibiotikumos kúrát és a kapszula használatát??
Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az antibiot. szedése nem függ a mensestől, mielőbb érdemes elkezdeni, ha orvosa javasolta. A hüvelykúpok alkalmazása természetesen nem javasolt a menses napjain, utána folytassa.

dr Ujházy András

Kérdés:

Gombás fertőzésre kaptam omicral tablettát, lomexin krémet és klion d100-at amit a menstruáció miatt félbe kellett hagynom. A tüneteim már elmúltak, de természetesen menstruáció után folytatom a kúrát, a lomexin krémet most is használom. A problémám az, hogy a menstruációs vérzésem színe élénk narancssárga. Ez mitől lehet?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy keressen fel nőgyógyász szakorvost a menses elmúltával illetve amennyiben mensese rendellenes mennyiségűvé válna.

dr Ujházy András

Kérdés:

Hpv fertozesel diagnosztizaltak es kaptam betadinos hüvelykúpot utana meg egy silver-q-sat. Nagyon nehezen birom ki hogy ne szeretkezek a paromal azt lenne a kerdesem mivan ha megis megtortenik mi bajom lehet?? Lassan elfogy a betadinos hüvelykúp. Meglehet játszani vagy nem? Illetve ha megis megtortenik lehetea sex rákos ,pedig bevagxok oltva Méh nyakrak ellen tudom hogy tobb fajtaja van .Koszonom a valaszt elore is .

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A HPV fertőzések leküzdésében komplex kezelést alkalmazunk jellemzően: Isoprinosine (immunstimuláns kezelést) ciklusos adagolással, D vitamin szedését, hüvelykúp kezelést és emellett óvszer alkalmazást.

Ezen kezelésektől várjuk, hogy szervezete könnyebben leküzdje a fertőzést, persze ez függ attól, h melyik biotípust mutatták ki Önnél és a tennivalók attól is függnek, h milyen a legutóbbi cytologiai kenet lelete.

dr Ujházy András

Kérdés:

Enyhe folyasom van de mas bajom nincs melle :) felek hogy vissza ter a huvelygomba baj ha hasznalom gy ket napig a macmiror huvelykapszulat csak? mert a napokban utazom nyaralni es nem szeretnem ha gondok lennenek ut kozben :) elore is koszonom :)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttesére emlékeztet a panasza, és nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges pl. az Ön által említett készítménnyel is. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Május 20 an állítottak meg nallam candidát onnantól kezdve elkezdtem mindent ami segít a legyőzésében pl.: canesten kup es kenőcs candida diéta (ami ugye azzal jár hogy semmi szénhidrátot nem ehetek semmi liszt semmi cukor semmi) június 6an nagyon ügyesen megjött az menstruációm de most júliusban meg nem 10-e környéken kellett volna megjonnie de meg semmit nem érzek hogy valami lenne vagy hogy meg jönne. Miert van ez mit tudok tenni az ugy érdekében?
Sokan mondtak azt nekem hogy hajdan abba a diétát es az segít de nem merem felek hogy visszajön minden rossz ami a candidát okozza! Mit tehetek ?
Köszönettel Esztrella

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza visszatérő, chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese áll fenn, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Ha mensese késik, ez ettől független, ezért ultrahangvizsgálat javasolt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt András!
Megvolt a menstruációm, ami rendben lezajlott, majd barnás hüvelyi folyásom lett. Már 4 napja tart.
Mi lehet ez?
Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben mensese rendes időben jelentkezett, átmeneti hormonális funkciózavarról, petefészek cysta esetleges fennállásáról, akár méhüregben levő polypus fennállásáról is szó lehet, de nagy valószínűség szerint nincs komoly eltérés panasza hátterében. Amennyiben nem szűnik vagy ismétlődően jelentkezik a következő menses után, ultrahangvizsgálat, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Évek óta visszatérő gombás hüvelyfertőzésem van. Többször voltam orvosnál, azonban a fertőzés (ill. a panaszok) a kezelések hatására nem szűnik. Olvastam az Ön tanulmányát ezzel kapcsolatban, és azt is, hogy krónikus esetben hosszabb távú (akár 1 évig tartó) megelőző kezelés szükséges. Arra lennék kíváncsi, hogy ezzel a kezeléssel a tapasztalatok alapján mennyi idő múlva érzékelhető javulás, tehát mennyi az az idő, amikor már nem fájdalmas a szexuális együttlét (mert nekem ez a legfőbb panaszom. Folyás, égő érzés, csak hullámokban jelentkezik, és nem jelentős.). Tudom, hogy mindenkinél másképp hatnak a gyógyszerek, kúpok, krémek, és egyénfüggő a gyógyulás, de ennek ellenére érdekelne, hogy akiket Ön kezelt ezzel a problémával, mennyi volt a legrövidebb ill. a leghosszabb idő, amikor a beteg javulást tapasztalt. Tehát pl. akár egy 3 hónapos kezelés után már megszűnhet az összes panasz, vagy ez teljesen kizárt?
Köszönöm, ha megírja a tapasztalatokat!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A javulás egyénileg változó, de hetek alatt már elindul a folyamat és jobban érzi magát a legtöbb páciens. A panaszok gyakorisága, tartama, jellege, a normál hüvelyflóra jelenléte, csíraszáma befolyásolja a javulást az életmódbeli rizikófaktorok mellett. Javaslom, hogy honlapunkon www.ujhazy.hu nézze meg a betegtájékozatók menüpontot, ott bővebben olvashat erről a kezelésről.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Nincs folyásom, csak egy minimális, viszont ég a hüvely körül a testem. 2 napja késik a menstruációm. Ez befolyásolhatja?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyfertőzés a legvalószínűbb oka, ha akutan kezdődött, kenetvizsgálat javasolt. Amennyiben nem tud nőgyógyászt felkeresni, recept nélküli gomba elleni hüvelykúpot, krémet kérhet a gyógyszerésztől.
Amennyiben mensese egy hetet késne vagy közben hasi panasza jelentkezne, keressen fel nőgyógyászt ultrahangvizsgálat céljából.

dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvely gombára betadine kúpot használok. Több helyen is olvastam, hogy a hüvely pH érteke romlik. Mivel tudnám ezt visszaállítanom és mennyi idő alatt áll vissza?

Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Lactofeel hüvelygélt javaslok 7 napig egymás utáni estéken alkalmazva, majd a mensesei után még két este a következő 3 menses után, ez rendezi a pH-t amennyiben kórokozó már nincs a hüvelyváladékban.

dr Ujházy András

Kérdés:

Vitagyn C hüvelykrém hány nap alatt ürül ki teljesen? Lehetséges, hogy 1 hét után még mindig ürül? (Kúraszerűen szedtem 6 adagot, tüneteim már nincsenek.)
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ezek a lokális készítmények jellemzően 1-2 nap alatt ürülnek a hüvelyből.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor ur.marcius 2 an volt meheltavolitasom, fibroma miatt ,nagyon jol tul estem a muteten is muteti heg nagyon szepen gyogyult,most van egy olyan problemam hogy 3 hete el kezdett viszketni,es csiklandani a kulso nemi szervem el mentem nogyogyaszhoz fel irt macmiror complex huvelykupot mig hasznaltam nem ereztem semmit mikor abba hagytam ujbol kezdodtek a tunetek es most nem viszket hanem enyhe ego erzes van hol kivul hol belul,aztan dugtam egy kanesztent attol sem volt semmi valtozas,aztan 3 tantum rosa huvely oblitot hasznaltam es az nagyon jo volt es kulsoleg nidoflor kenocsot hasznalok,de csak erzekvalamit most nem viszket ilyen csiklando erzes kicsit kellemetlen,enyhe huvelyfolyasom van de nincs sem szaga sem szine az normal inkabb reggel delelott van picit tobb,mit csinaljak meg mert mar nem szeretnek orvoshoz menni mert most nem vagyok biztositva,segitsen rajtam ha tud doktor ur valaszat varom es koszonom.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyfertőzés a legvalószínűbb oka, ha akutan kezdődött, kenetvizsgálat javasolt, mivel számos készítményt alkalmazott, melyek az alap problémát már befolyásolhatták.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem az lenne,hogy égő,viszkető érzést éreztem és a petefészeknél szúrásokat.pisilésnél fájdalmat.kaptam gyulladáscsökkentőt,hüvelykúpot.enyhültek a tünetek,de a csiklóm ugyanugy fáj és amikor pisilek olyan mintha még kellene,de nem tudok viszont nyom,feszít a petefészeknél.mi lehet a probléma?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyfertőzés a legvalószínűbb oka, ha akutan kezdődött, kenetvizsgálat javasolt. Amennyiben nem tud nőgyógyászt felkeresni, recept nélküli gomba elleni hüvelykúpot, krémet kérhet a gyógyszerésztől.
Hasi panasz esetén ultrahangvizsgálata is javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
PCOS-om van, emiatt újra el kezdtem szedni fogamzásgátlót egy hónapja. 1 napig volt vérzésem, ekkor vettem be az első tablettát. Nem jött meg a mestruációm, a teszt eredménye pozitív lett. volt azonban egy Bartholini tályog műtétem 1 hete. Ez befolyásolhatja a teszt eredményét?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a teszt, amit említ terhességi teszt, akkor a Bartholin tályog műtét ezt nem befolyásolja természetesen. Ultrahangvizsgálatot javaslok, keresse fel nőgyógyászát!

dr Ujházy András

Kérdés:

54 éves elmúltam,februárban volt utoljára vérzésem.Májusban volt 1-2 napig tartó enyhe vérzés,s azóta kb 2hete kisebb megszakításokkal barnás piros folyás féle. Ez a wc papiron jelenik meg de napközben nincsen komolyabb vérzés.Sokszor feszült vagyok idegességet érzek es felgyorsul a szívverésem.Félek,hogyvalamilyen belső ok áll a háttérben.Ön mit tanácsol.mit tehetnék?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Feltételnül nőgyógyászati vizsgálat javasolt, ultrahangvizsgálat. Leletek birtokában egészségügyi kaparás, szövettani vizsgálat jön szóba (kivizsgálást követően, leletei alapján eldöntve).

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ùr

Napokkal ezelőtt egy nemi aktust követően másnap bő áttetszőnek látszó de a fehér tisztasági betéten egyértelműen sárgásnak tűnő folyás om lett amit enyhe hüvely körüli viszketés kísért. A hüvelynyílás körül picit kipirosodott és vizelés közben eléggé csípett. Ez a csípő érzés nem a húgycső felől jött inkább azt éreztem hogy maga a vizelet amikor a hüvely körüli pirosabb részen elfolyik akkor égetett. Sajnos egész közelről megvizsgálni nem tudtam de arra gondoltam hogy a nyálkahártya mechanikus sérülése okozhatta az égő érzést. Ez az égő érzés másnapra elmúlott teljesen a viszketéssel együtt jelenleg semmi külső rendellenes tünetet nem észlelek. Az egyetlen a sárgás folyás ami megmaradt aminek a szaga ha lehet így fogalmazni kicsit erősebb mint volt de nem vészesen már máskor is éreztem ugyanezt. Az igazsághoz tartozik az is hogy egy hónapja nem éltem nemi életet. Kb két hete voltam nőgyógyászati kivizsgáláson otthon Magyarországon ahol semmi rendellenest nem találtak emellett kb egy hónapja csinálhattam egy clamydia tesztet itt Angliában ahol jelenleg élek, aminek az eredménye negatív lett. Mindezek mellett picit aggódom partneremnek jelenleg semmilyen panasza nincsen. Érdemes lenne e egy rövid Antibiotikum kúrát végigcsinálni? még otthonról van antibiotikumom a 6 darabos 250mg Azi Sandoz. És ha igen hogyan szedjem? Kb két három nap múlva esedékes a vérzésem. Előre is köszönöm segítségét.
Barbara

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyfertőzés a legvalószínűbb oka, ha akutan kezdődött, kenetvizsgálat javasolt. Amennyiben nem tud nőgyógyászt felkeresni, recept nélküli gomba elleni hüvelykúpot kérhet a gyógyszerésztől.

dr Ujházy András

Kérdés:

A hüvely bemenetènèl ègő èrzèst tapasztalok, nèha viszket is. Szexuális közösülès alkalmával úgy èrzem mintha hüvelyi izmamim szorítanának, a közösülès eleje fájdalmas.
Mi lehet a gond?
válaszát köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyfertőzés a legvalószínűbb oka, ha akutan kezdődött, kenetvizsgálat javasolt. Amennyiben nem tud nőgyógyászt felkeresni, recept nélküli gomba elleni hüvelykúpot kérhet a gyógyszerésztől.

dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyászom Klion d 100 hüvelykúp kezelést írt fel.A 4.napon észleltem hogy vérzek tőle.Abba kell hagynom a kúp használatát vagy folytassam tovább?
Ez normális folyamat?
Köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gyulladás miatt okozhat ilyet a készítmény. Javaslom, hogy tartson egy nap szünetet, ha a panasz ismétlődik, konzultáljon a vizsgáló orvossal, hogy a korábbi status alapján indokolt-e feltétlen végig alkalmazni a kezelést.

dr Ujházy András

Kérdés:

Folyásom nincsen de úgy ég mindenem a hüvely körül mint a parázs ehhez még gyakori pisilési inger társul.
Mitől lehet?Milyen gyógyszer javasol mert orvoshoz most nem tudok menni
válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszát vélhetően gombás hüvelyfertőzés okozhatja. Patikában recept nélkül ellátják hüvelyi gombafertőzés elleni hüvelykúp készítménnyel és kenőccsel. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap alatt, nőgyógyászati vizsgálat, vizelet vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr Ur!
Folyamatosan visszatérő túró szerű folyàsom van ami pàr nap utàn zöldessé vàlik. Többszor kaptam mar ra antibiotikumot de csak egy darabig voltam tunetmentes. Cukorrol lemondtam minimalis mennyiseget kap a szervezetem. Mit tudnek tenni ez ellen?
Vàlaszàt köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának jellege és a visszatérő probléma, krónikus visszatérő gombás fertőzésre utalhat. Ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, ha a kenet igazolja, további info: ujhazy.hu (Betegtájékoztatók menüpont).

dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyögyàszom Fluconer 150mg tablettàt írt fel candida ellen.Hetente 1et kell szednem 3hétig.Kérdésem az lenne,hogy szoptathatok e mellette?Lehet valami baja a kisfiamnak?Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fluconazol hatónyag tartalmú készítményeket nem vizsgálták szoptató anyákban, tehát nincsen adat ilyenkor való alkalmazásukra, ezért ezt a kezelést szoptatás alatt nem javasolhatom.

dr Ujházy András

Kérdés:

32 hetes kismama vagyok, es a kenettenyesztesem eredmenye a kovetkezo lett: streptococcus nem tenyeszett ki, gomba nem tenyeszett ki, klebsiella p. tenyeszett. Ez a fertozes mennyire veszelyes a babamra es ram nezve? Milyen kezeles javasolt? Egyebkent semmi panaszom nincsen en is meglepodtem, hogy kitenyeszett ez a baci belolem. Valaszat koszonom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fenti baktérium tenyésztés lelete alapján antibiotikum kezelés javasolt a szülés kapcsán. A terhesség alatti kezelés szükségességét a vizsgálati lelet, hüvelykenet mikroszkópos lelet alapján a terhességet gondozó szülész orvosa ítélheti meg. A baktérium felszálló fertőzést okozhat, emiatt szükséges a kezelés.

dr Ujházy András

Kérdés:

Június 14.-e környékére vártam a menstuációt de nem jött meg.(volt már ilyen h kimaradt) Férjemmel megszakìtásal védekeztűnk. Egyik aktus után ami Júl. 1-jén volt arra lettünk figyelmesek hogy enyhén véres voltam(rózsaszìn színű) azóta kevés barna folyasom van.
Kérdésem hogy ez mitől lehet?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok.
Sajnos vizsgálat nélkül nem lehet kérdésére válaszolni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2napja canesten kombi krémet és huvelykupot használok.és ugye a dobozban 3huvelykup van.szóval csak ezt a hármat kell beszedni és vége a kezelesnek?? Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben gombás hüvelyfertőzést kezel így, akkor valóban így szükséges alkalmazni. Ha panazsa nem szűnik, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

en elso sex volt es szuzese get akor veszi tem el es elote 20.06.2015 akor vegez tem mezeszel ra 4 nap sex szel tem es huvely ben bet mart soka ig penisz es er resz tem furcsat hasa ba mikor ege te ki spermat fur csa er zes volt es nem vere tem sex kozbe es mar 2 hete huvely cdorog ki feher nyal ka tisz ta vizes bugyim mint be pisil tem vol na es mosta nab esz re vetem oj zseles bugyim es mitul lehetek ter hes

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
Emellett nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jóestét Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy menstruáció elött voltam strandon és ott jött meg , rendesen idōben és a menstruáció ideje alatt semmi probléma nem volt de 2 napja mùlt el a menstruációm, azóta idōközönként ( egy nap ,3-4x ) viszketek a kisajkaim körül, de magába a hüvelybe viszketés nem áll fenn, kevés barna folyásom van, de vele járó fajdalmaim nincsenek. Erre alkalmazhatom a Canesten Kombit? És mellé a Supplin nevü gyulladáscsökkentōt? Lactofeelt használtam már elötte is a ph szint helyrehozása érdekében, és ha Canesten Kombit és a Supplint (ha alkalmazhatom mellé) használom akkor elötte vagy utána alkalmazzam a Lactofeelt? Vagy a Supplin mellé tud javasolni más krémet és kúpot? Vagy erre az esetre elég a lactofeel es a Supplin használata?
A párommal már 3 hete nem voltunk együtt , de azért a pinpong fertözés elkerülés érdekében ō is lekezelheti magát, vagy neki is tanácsos ezt megtennie? Pl canesten krémmel?!
Elōre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
Tehát a Supplint ne alkalmazza, mivel az nem gyulladáscsökkentő, hanem antibiotikum anaerob bakt. fertőzések kezelésére.
Lactofeel gélt a gomba elleni kezelés után végezze 7 este. Partnere, ha panaszmentes, nem szükséges kezelni, panasza esetén forduljon venerológushoz.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Június 15.-én volt laparoszkopos ciszta műtétem.Csokoládésűrű 10cm.Már egy hete dologzom és csak gyengébb fájdalmaim vannak.07.11.én megyünk nyaralni fürdővárosba.A sebeim szépen gyógyulnak.A kérdéseim:Mehetek-e vízbe?Hidegbe csak v a melegbe is?Milyen óvintézkedések javasoltak?Leragasszam?Nap érheti?Szexuális együttlét meddig kerükendő?Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ezeket a kérdéseket a műtétet végző kollégával kell egyeztetni. Az átlagos gyógyulási idő, amíg fentiek kerülendők, 6 hét a műtét után.

dr Ujházy András

Kérdés:

Már kötel fék éve küszködök égő csípő hüvelygyulladással. Rengetek gyógyszert hüvelykupot irtak fel. Parom is volt hogy be kellett hogy vegyen. Édességről is lemobdtam de csak pàr napig birtam csak :( Pedig ezr ajanlottak ogy mondjak le. Laktózintolarenciam is van. Most lactobacillust tartalmazó tablettat szedek még erősebben csíp!! Ez notmalis??

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Multhonapba elkesztem szedni a Mirabella fogamzásgatlot de 4nap utan abba hatytam mert roszul voltamtole.Most már 7-napja csak barna folyasom van .Mi elött megszokot joni azelöt is van barna folyasom de csak3-4napig.Most nem tudom hogy mi lehet ez terhes nem vagyok.Görcsölgetek de nem igazán akar megjöni.Lehet hogy az a 4db gyogyszer bekavart? Válaszát elöre is köszönöm!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A ciklus közben abbahagyott fogamzásgátló okozza panaszát, amennyiben rendes mensese 4 héten belül nem jelentkezne, ultrahangvizsgálata, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

3napja elkezdett viszketni a hűvelyem körűl a bekentem canestennel majd ma este ugy vettem észre mintha gennyes lenne ez mitől van?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problémám lenne, miszerint 2,5 hó apja szedek Deciora fogamzásgátlót. Az utóbbi 1 hónapban (jelenleg is) 3szor volt véres hólyaghurut gyulladásom, illetve valószínűleg mellé még gombás fertőzésem is van. Minden alkalommal kaptam antibiotikumot, most is szedem, mivle újra kiújult a hugyuti problémám. Az lenne a kérdésem, hogy a Deciora olozhatja-e ezt a problémát? Eddigi életem során sosem voltam még felfázva sem, így teljesen érthetetlen a helyzet.
Előre is köszöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgáltó tabletta hajlamosít gombás hüvelyfertőzésre, mely mellett a hüvelyflóra sérülhet, ez cystitis kialakulását okozhatja. Valóban van összefüggés, jól látja!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

2hónap után újra voltam nőgyógyásznál mivel a hüvelygombám nem akar megszűnni.Gyno-Pevaryl kúpot kaptam és Fluconazole-q pharam tablettát 150mg 4szer,javasolta hogy havonta szedjek be 1szemet.Kérdésem a következő,hogy ha ilyen hosszan elhúzódik ennek a szedése akkor hatásos lesz így a tabletta?Valóban célszerű ezt így szedni?
Válaszát előre is köszönöm:Éva

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese áll fenn Önnél, valóban hosszabb távú megelőző kezelése javasolt a kórképnek.
További információt talál rendelőnk honlapján. Más kolléga által javasolt kezeléseket, ha megengedi, nem szeretnék kommentálni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr !

Tisztelt Doktor Úr !

Stafilococcus aereus-ra kaptam 10 db golyócskát ami sumetrolim tartalmú. Mivel nyaralni megyek két nap múlva, víz mellé, szeretnék fürdés közben canestenes tampont használni. Kérdésem, hogy ezt megtehetem a másik golyó mellett? Illetve, hogy ezek a szerek nem tesznek fényérzékennyé? Lehet, hogy 10 nap után kellene mindent elkezdenem inkább?
Köszönettel. B. Katica

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fürdéskor ne alkalmazzon sem Canestenes, sem másmilyen tampont, mivel a hüvelyben ez megszívja magát nedvességel és többet árt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Krónikus gombás hüvelyfertőzésem van, amire kezelést kapok. Folyásom, égő, viszkető érzésem jelenleg nincs. Azonban ma este fürdésnél éreztem, hogy a kisajkaim meg vannak duzzadva. Nagyon megijedtem. Kapcsolatba hozható a duzzanat a fertőzéssel vagy más is állhat a háttérben? (Bartholin ciszta, tályog?). Ön mit javasol? Felkeressem nőgyógyászomat, vagy csak akkor, ha újra észlelem a duzzanatot?
Köszönöm válaszát előre is.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben gomba elleni helyi kezelésre nem szánik panasza, nőgyógyászati vizsgálat javasolt, esetleg a beállított CRVVC megelőző kezelés változtatása.
(www.ujhazy.hu betegtájékoztatók menüpontban olvsahatja a krónikus gombafertőzés megelőző kezelésének elvét)

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Dr úr!
Van egy 5 éves kislányom,akinek viszket hetek óta a puncia belül.
A háziorvos először egy krémet írt rá a neve:pimafucort.
Ez nem hatot neki,ezután felírt egy bélféreg elleni gyógyszert,de ez sem segített még mindig nagyon viszket neki főleg este.
A székletében nem volt egy darab féreg sem.
Most vizelet vizsgálatra küldött holnap lesz meg az eredmény.
Nem tudom mi tévő legyek,mert a hétvégén nyaralni megyünk.
Kérem segítsen mert nagyon szenved a gyerek.
Köszönettel:Vargáné Kata.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), sajnos a hüvelybemenetből történő mintavétel miatt előfordulhat, hogy nem a valódi kórokozó tenyészik a táptalajon, ezért szükséges a mikroszkópos vizsgálatot is elvégezni és ez alapján kezelni a gyermeket.
további info: www.ujhazy.hu
Javaslom, h keressen fel gyermeknőgyógyászt!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm Doktor Úr !
Én egy 24 hetes kismama vagyok a napokban észre vettem hogy gyakori vizelési ingerem van de nem túl sokat sikerül vizelnem.
Ráadásul viszket és ég a nemiszervem de nincs folyásom.
Szeretném ebben kikérni a véleményét mitévő legyek?
Nagyon izgulok hogy a kislányomnak baja lesz ettől.
Köszönöm előre is
Julianna.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hátterét laborvizsgálattal indokolt tisztázni a terhességére tekintettel. Vizelet vizsgálat javasolt és hüvelykenet vizsgálat.
Javaslom, hogy a terhességet gondozó szülész kollégától kérje ezeket a vizsgálatokat, hiszen terhesség alatt panasza alapján nem szabad kezelni, csak az elvégzett vizsgálatok lelete alapján szabad.
Ezért nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy vizelet vizsgálat és mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3 hónapja járok nőgyógyászhoz a hüvely baktéruimos fertőzése miatt. Ezalatt az idő alatt 6 féle hüvelykúpot kaptam: Dalacint, Kliont, Bórsavas hüvelykúpot, Betadint, újra Dalacint, Gyno-Pevarylt, most Fluomizint. A tablettákat nem tudom használni a hüvely szárazsága miatt. Az orvos Canesten krémet javasolt, de a tablettákat így sem tudom felhelyezni a hüvelybe, annyira száraz. Kérem, segítsen, mert már nem tudom, mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, krónikus panasza csak úgy szüntethető meg, ha a kenetvizsgálat alapján a jelenlevő kórokozót kezeljük. Nyílván a számos eddig alkalmazott kezelés az ertedeti kiváltó okon már változtatott, így a panasz hátterében álló fertőzés felismerése is nehezebb lehet.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!Azzal a kerdesel fordulok önhöz hogy a nögyogyasz klion d100-at irt fel huvely gombara.A masodik nap utan véres folyásom van.Akkor most hadjam abba?Viszont van itthon klion 250mg tabletam szedjem inkabb aszt helyette?Esedékes a menstruaciom is.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza: égő, viszkető érzés a hüvelyben, bővebb fehéres vagy zöldes folyás, akkor panasza hátterében hüvelyi gombafertőzés állhat fenn. Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az Ön kérdése30éves vagyok az orvosok azt mondták hüvely heveny gyulladás 10éves korom óta semmi nem használ probáltam a lactofeelt is az se milyen vény nélkül kaphato gyógyszer van ami beválhat a férjerészére valami kenőcs hogy ha meggyógyulnék nehogy újrafertőzzön fehéres folyás csípő égető fájdalom a hüvelyben mindig néha egy kevés geny is ezek a tünetek kérem segitsen köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az Ön kérdéseibolya vagyok 10éves korom óta küszködöm a hüvelygyulladással most 30 éves vagyok a nemi életem e miatt nem jó a állandó csipő égető fájdalmat érzek és kevés fehér folyás is van ennyi év alat kialakulhatott a szervezetemben más gyulladás . voltam többször is kezelésen de semmi se vált be tudna valami hatásos vény nélkül kaphato gyògyszert ajánlani ami segìt teljesen el vagyok bizinytalanodva. a férjemnek is valamilyan kenöcsöt hogy nehogy újrafettözödjek ha netán kigyôgyulok köszönömt

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Lenne egy,olyan panaszom fáj szeretkezés közbe és sok folyásom van . El mentem nögyógyászhoz megnézetni magam felírta a klion tabletátt . Reggelente sok folyásom volt egy darabig,de aztán ugy vettem észre már megszünnek a fájások . Nem követtük az utasitást és szeretkeztünk .Akkor ugy éreztem semmi gond és az utolsó két tabletátt nem helyeztem fel. De azonban ma együtt voltam párommal és ismét fájt . Ma pedig nem tudtam aludni . Folyton olyan érzésem van mintha pisilnem kéne és érzem hogy valami még mindig nem,okés . Mit javasol doktorùr el menjek ismét nögyógyászhoz vagy esetleg egy kamillás fürdö nem,tenné meg hatását ? Kérném mielöbbi válaszát köszönöm szépen .

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, akkor ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ur! A tanàcsàt szeretnèm Kerni,elöször is a bal petefészkemen van egy cysta azzal mentem kontrolrra hàrom nap utàn nagyon éget a hüvelyem elmentem megint a nögyogyàszatra Dermyc 150mg 2db kapszulát kaptam elhasznàltam de a panaszom nem szüntek vettem a gyògyszertàtban Lactinelle kapszulàt egyet hasznàltam el de ettöl mégjobban èg és folyàsom is let tölle Ami elötte nem volt. Kèrem segitsen mert màr nem tudom mint tegyek.Üdv.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben az eddig alkalmazott kezelésre panasza nem szűnt, akkor ennek további kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Már többször előfordul a darabos folyás,hüvely szárasság,égő,viszkető érzés,azaz hüvelygomba fertőzés. Eddig mindig ,magától elmúlt,nem is használtam semmit! 14 éves vagyok! Mit javasol a tünetekre?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3,5 hete laparoszkópos műtétem volt petefészekciszta eltávolítása és petevezeték megnyitása miatt. Szeretném megkérdezni, hogy használhatok-e vény nélkül kapható canesten hüvelykúpot, mert gombás fertőzésre utaló tüneteim vannak? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Nikol

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Hüvelyfertőzés panasza esetén alkalmazhatja a kérdésében említett készítményt.
Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Kenetvétel után az orvosom Dalacin krémet írt fel (azért mentem vizsgálatra, mert a BV tüneteit "produkálom", a borzasztó kellemetlen szag megkeseríti a mindennapjaimat, és a folyás iszonyúan zavaró).
Viszont hajlamos vagyok a gombásodásra is, és a Dalacin egyik leggyakoribb mellékhatása a gombásodás - mivel kiöli a "jó" baktériumokat is.

Dalacin hüvelykrém mellett hogyan alkalmazzam a Lactofeelt? Egyébként pár napig használtam a Lactofeelt, és teljesen megszűntek a tüneteim, már az első nap után elmúlt a kellemetlen szag és a folyás is! Csak sajnos nem egy hétig, hanem 3 napig használtam, és mostanra visszatért minden kellemetlenség. :(

Mit tanácsol, kezdjem el a Dalacin kúrát, és közben, vagy utána a Lactofeel, vagy egyáltalán ne használjam a Dalacint, és csak a Lactofeelt egy hétig?

Előre is köszönöm a választ.

Üdv.:

Cs.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A BV-re javasolt Dalacin kezelés után javaslom, h kezdjen Lactofeel hüvelygélt, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), további nőgyógyászati vizsgálatot javaslok (mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok)
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az a problemam,hogy elsonek hasznaltam a Lactofeel huvelygelt es elviselhetetlenul csipett! Folytassan tovabb vagy haggyam abba? Koszonom valaszat!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panaszát az okozhatja, h gyulladt a hüvelynyálkahártya. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedden voltam az éves rákszűrésen. A doktornő Közölte hogy a jobb petefészkemen van egy 3,1 cm nagyságú ciszta. Elküldött vérvételre, egy hónap múlva lesznek meg az eredmények. Mire számíthatok?
Írt fel egy 10 napos Klion kúrát is, attól pedig rózsaszín folyásom van, de néha már felér egy múlóban lévő menstruációval is. És még csak a harmadik kúpnál tartok. Ez normális?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Jóindulatú cysták nagyrészt elmúlnak tünetmentesen, vagy hasi panasz kíséretében.Ultrahang kontroll kapcsán lehet igazolni a cysta felszívódását.
A Klion D htabl. melletti véres váladék esetén felmerül a kezelés abbahagyása, konzultáljon a kollégával, aki felírta a receptet.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Ujházy Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy CRVVC esetén, bórsavas hüvelykúp kúra 9. hetében szabad e tóban ill. medencében fürdeni?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetes vízben javaslom, a medencés fürdő esetén aznap este további hkúpot alkalmazzon!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,hogy az orvosom megallapitotta hogy kandidam van.... irt ki kezelést oralis tablettàt,huvely tablettát,és külső kremet. Azt mondta 3-4napos kezeles. De ez már a3dik nap jobban vagyok az igaz de a külső krem meg mindig annyira csip, ez normalis? És ha az akkor meddig hasznaljam még?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben panaszos a krém alkalmazásakor, javaslom, hogy függessze fel 3 napra és várjon, h panasza visszatér-e. Ha nem lesz panasza, nem szükséges további külső kezelés.

dr Ujházy András

Kérdés:

Én 15 évesen vesztettem el a szüzességem és 18 éves koromban sikerült először elmenni.A mostani párommal már több mint egy éve vagyok együtt és sajnos csak akkor sikerül ha én vagyok felül.Már több pózt is kipróbáltunk és orálisan sem megy .A párom már néha úgy érzi,hogy vele van a baj pedig szerintem velem van baj, vagy tévedek?Kérem segítsen.Köszönettel: Kitty

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának oka, hogy az orgazmusa a csiklóhoz fixált. Ennek számos oka lehet, javaslom, hogy keresen fel szexuál pszichológust, aki talán segíthet problémáján.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a kézen maradt spermium és ugy nyúlok oda a női nemi szervemhez akkor előfordulhat terhesség?Ès abban az esetben miutàn a kezemre kerül ès rögtön kezet mosok ès ugy èrek oda akkor is lehetsèges terhessèg?Màr ha véletlen mègsem alapos a kèzmosàs? Köszönöm vàlaszàt. Tovàbbi szèp napot kívànok !

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Igy nem valószínű, h terhesség létrejöjjön, kézmosás után pedig főképpen nem.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Évente 8-9szer szenvedek hüvelyi gombás fertőzéstől immár negyedik éve. Másfél évvel ezelőtt endometriózissal műtötte Rutz Doktor Úr mindkét petefészkemet a Róbert Károly Magánklinikán. Ezután párommal eldöntöttük, hogy babát vállalnánk. Azonban ez csak terv maradt, mert ha épp próbálkozhatnánk, én szinte kivétel nélkül gombával küzdök. Az endometriózis Hál' Istennek nem tért vissza (eddig). Amikor gombás fertőzésem van viszont nem tudunk együtt lenni, mert nagyon ég, sok és sűrű folyásom van. Minden alkalommal kitenyésztik a gombát, meghatározzák mire érzékeny egy laboratóriumban, megkapom a szükséges célzott gyógyszereket én és a párom is.
A kérdésem, hogy olvastam, hogy ön visszatérő hüvelygombát 9-12-16 hónapig kezel. Van olyan Ön által menedzselt protokoll eljárás, ami alatt teherbe lehet esni és gombát is kezeli?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A CRVVC kezelésére alkalmazott csökkenő dózisú fenntartó kezelést több készítmény párhuzamos alkalmazásával végezzük a hüvelykenetben (mikroszkópos vizsgálat) látott kórokozó és a panaszok sűrűsége alapján. Természetesen lehetőség van csak helyi, patika által kevert, terhesség alatt is alkalmnazható készítményeket alkalmazni a kúra során.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Bakteriális tenyésztés kimutatta a klebsiella jelenlétét.Kaptam 1 szem femiflot és 10 napig levoxa nevű gyógyszert.A kérdésem az lenne ,hogy mellette alkalmazhatom e a lactofeel hüvelygélt vagy csak az antibiotikum kúra után???Közben kb a gyógyszer felénél menstruálni fogok!Hogy tudnám hatásosan kezelni magam??,Köszönettel:Andrea

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel kezelést az antibiot. kezelés vége után közvetlenül javasolt elkezdeni, hogy hatását megfelelően tudja kifejteni.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Egy olyan kerdesem lenne hogy 2 héttel ezelőtt viszkető érzést éreztem a hüvelyemben el is mentem orvoshoz aki felírt nekem canestent amiben 3 huvely kúp volt az el is mulasztotta a kellemetlen érzést ez volt a keddi nap amikor tényleg ugy éreztem hogy tünet mentes vagyok. Nah es erre szombaton megint érezni kezdtem a viszkető érzést. Mit javasol mit tegyek? Mennyek vissza az orvoshoz es kezdjük az egész kutat elölről es hajdan el szénhidrátban gazdag ételeket ? Előre is koszonom válaszát Esztrella

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! A régi bugyijaim beáztatom ecetes vizbe akkor elpusztul a gomba és nem lesz újból? Vagy egyszerűen dobjam ki és vegyek újakat ? Vagy pamutot vegyek?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyi gombafertőzés, ha visszatérően zajlik, annak számos oka lehet, de semmmiképp nem a saját alsónemű okozza. Nem kell ezeket kidobnia, sem ecetezni!

Kivizsgálást javaslok, hogy kenet lelete alapján lehessen a megfelelő, akár tartós megelőző kezelést beállítani, ha panasza évente több mint 4 alkalommal jelentkezik.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Jo napot !
Azert irok , mert elkezdett viszketni nagyon a hüvelyem illetve körülötte fájdalom id kíséri es égető érzés illetve folyosom is van ! A barátom közölte hogy piros pöttyök vannak a nemi szerven de akkor meg nekem semmi tünetem nem volt , neki mar kezd elmúlni de lehet tolem kapta el es az lenne a kérdésem hogy egyrészt a lactofeel jo erre a fertőzésre ? Másrészt hogy a barátomnak esetleg lehet e kapni vény nélküli valamit hogy a kezelésen után ne kapjam vissza a fertőzést ? Előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Lactofeel gél kezelés a gomba elleni kezelés után javasolt a hüvelyflóra helyreállítása céljából. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Doktor úr! 2napja késik a menzezem! A hüvelyemben kB fél ujjnyira erzek valami golyó alakú puha nyilàsos valamit. A hasam lábaim fájnak ahogy mensinél. Nagyon ilyesztő. Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati vizsgálatot és ultrahangvizsgálatot javaslok, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!

Mivel nincsen párom, magamnak intézem el a szexuális vágyaim kielégítését, de mostanában képtelen vagyok.

2 év után szexeltem egy fiúval, de a 2. alkalomkor már fájt a behelyezés, akkor nem törődtem vele. Utána ismét magamat próbáltam kielégíteni és még is, a hüvelyem mintha össze szűkült volna, fáj ha benyúlok de mellette nem viszket. Folyást néha veszek észre csupán.

Biciklizni szoktam, lehet hogy az a baj? Nem értem mi lehet a probléma, de igen idegesítő!

:/

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzésre utal, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr.Ur! Klion hüvely tabletta miatt, késhet 2hetet a menstruációm?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ettől a kezeléstől nem késhet a mensese, ultrahangvizsgálatot javaslok.

dr Ujházy András

Kérdés:

Elnezest a zavarasert, azt szeretnem kerdezni, hogy ha a femiflo 150mg vettem be 7:50 -kor, a gyno-pevaryl-t hany oraval kesobb alkalmazhatom?
Elnezest kerek, ezert a buta kerdesert, csak a betegtajekoztatoban olvastam, hogy a gyno-pevaryl-t nem lehet mas nemi szervi gyogyszerrel egyutt alkalmazni.
Valaszat elore is koszonom!
Udvozlet.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelykúpokat este lefekvéskor alkalmazza. Ezt nem befolyásolja,hogy a tablettát mikor vette be.

dr Ujházy András

Kérdés:

T. Doktor Úr! A fèrjemmel màr több ève pŕóbàlkozunk a babàval, sajnos eddig sikertelenul. Màr 3 sikertelen inszeminàción is túl vagyunk, àm a legutóbbi alkalommal a pàromat sperma tenyesztèsre küldtèk, melynek soràn kiderült, hogy bakterium van benne, ezèrt antibiotikumot kellett szednünk, aktil duo 1000 mg, nekem 1 dobozt, neki 2 dobozt. Sajnos szàmomra az antibiotikum kúra megtette a hatàsàt, tüneteim kissè ègő èrzès, folyamatos viszketes, majd feher kissè túrós folyàs. Mivel mèg soha nem tapasztaltam hasonlót nagyon megijedtem, az orvosunk megvizsgàlt, azt mondta ez gombàs fertőzès. Mindketten kaptunk 1-1szem fluconert, èn 3 napra 300 mg mikogal hüvelykupot, ill. Pimafucort kenőcsöt, amit tegnap óta hasznàlunk. Kèrdèseim: mikor èlhetünk újra hàzasèletet, mert a hètvègère aktuàlis lesz a peteèrèsem, vagy inkàbb ne szexeljünk ebben a hónapban, legalàbbis mèg egy pàr hètig, mert inkàbb nem sürgetettem, nehogy nagyobb baj legyen belőle a vègèn? Hètfő este mennèk az èves citológiàra is, befolyàsolja a gombàs fertőzès az eredmènyt? Bàr az orvosom nem mondott semmit, de a vizsgàlat soràn a kissè túrós àllagú folyàsban rozsaszín darabok voltak, ez normàlis, nem baj? Nagyon szèpen köszönöm a segìtsègét!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A gombafertőzés kezelésének befejezését követően, ha panaszaik megszűntek, lehetnek együtt férjével. A cytologiai vizsgálat, ha már nincs kifejezett gyulladás, elvégezhető.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne,hogy tavaj kollégiumban laktam egy évig az egyetem mellett (21 éves vagyok ) és,amikor haza jöttem a párom folyton azt mondta,hogy egyik héten tág a hüvelyem,másik héten szűk volt. Ő egyből arra gondolt,hogy nemi aktust létesítettem mással és azért,pedig erre nem került sor. Tudna erre valami magyarázatot adni,hogy miért lehetett ez?
Üdvözlettel: Kamilla

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Partnerének ez a szubjektív benyomása, melyet sok tényező befolyásol. Amennyiben kapcsolatuk kölcsönös bizalomra is épül, nem kell ezzel foglalkozniuk.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap kezdtem el egy Lactofeel kúrát (közvetlenül menstruáció után), azonban a tubus hüvelybe való behelyezésekor csípő érzést tapasztaltam, ami a gél kinyomásakor megszünt. Nincs semmilyen fertőzésem, gombám, folyásom (váladék mikrobiológia vizsgálata ill. vizeletvizsgálat/tenyésztés negatív). Kérdésem, mi okozhatja a csípő érzést? Ha ma is csíp a felhelyezéskor, folytassam vagy hagyjam abba a gél használatát? Készülök a Doktor úrhoz, de előtte szerettem volna egy Lactofeel kúrát elvégezni.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ha a gél hüvelybe jutása kapcsán nem érez panaszt, folytathatja a kezelést.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr! 3hete volt egy gyógykaparásom,mert 6hete természetes úton szültem és bennem maradt egy méhlepény darab,és nagyon véreztem. A kaparás óta még mindíg pecsételő vérzésem van. Hol erősebb,hol gyengébb. 2 napja fáj a hasam,elviselhető,de azért érzem.Fáradékony vagyok,sokszor szédülök. A héten megyek a 6hetes kontrolra. Ön szerint mire számítsak? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben azt javaslom, hogy a kontroll kapcsán kérjen nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot, h a méh üregét ellenőrizni lehessen.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!
Dicetel nevű gyógyszeremet, amit IBS miatt szedtem, leváltották Duspatalinra
Yadine fogamzásgátlót szedek, és 3. hónapja vannak a levélszedés második felében közti vérzéseim.
A Duspatalin gyengíti a Yadine hatását?
Tegnap vettem be az utolsó szemet a levélből, ma voltam Uh vizsgálaton, mely szerint vékony a nyálkahártya.
Ön szerint így van esély arra, hogy teherbe eshettem?
Köszönöm elöre is válaszát: Anna

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az UH lelet alapján igen kevés az esély, h terhesség jöhessen létre. A tartósan fennálló áttöréses vérzés alapján elképzelhető, h csökkent a fogamzásgátló hormonszintje a vérében. Javaslom, hogy konzultáljon erről belgyógyászával, hiszen ha az IBS miatt szedett gyógyszer is a májban metabolizálódik, lehet köztük kölcsönhatás.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jonapot doktor ur! 13 eves vagyok es par honapja feher folyast vettem eszre ami kellemetlen szagu viszont ego,viszketest nem erzek.meg nincsen menstruaciom. Parszor (ritkan) elofordul hogy gorcsolok de egyepkent semmi veres-barnas folyasom nincsen...ilyenkor mi a teendo? Vagy ez teljesen normalis?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gyermeknőgyógyászati vizsgálatot javaslok (szülei kíséretében), hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, a kenetvétel ilyenkor a hüvelybemenetből történik.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Panasza bakteriális vaginosisra utal, de ezt kenetvizsgálattal szükséges igazolni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Ur! lassan 2 eve szedem a Novynett fogamzas gatlot.Normalis cikluso vol es szedte tovabb az orvosagot,elso orvosagnal ugy alakult hogy aktus vol. Lehet baj?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ha szabályosan szedi a figamzásgátlót és más gyógyszert nem szedett mellette, az kifejti hatását.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jo napot doktor ur! Az a problemam hogy kelemetlen szagu valadek jon ki a huvelyembol. De nem faj semmim.A menseszem viszont mar kesik egy honapja! Valaszat koszonom!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok!

Hüvelyi panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Folyamatosan visszatérő hüvelyi fertőzésem van annak ellenére,hogy párkapcsolatban nem élek,szexuális kapcsolatom sincs.Önhöz jártam bórsavas kezelésre mely egy ideig nagyon jól működött, azonban az utóbbi időben sajnos újra előjöttek a panaszok, használtam a megbeszéltek szerint a borsavas kúpot,mellé pedig a gynoflor tablettát de a tünetek nem akar enyhülni, fáj a hasam és a derekam illetve a hüvelyem is nagyon rossz a közérzetem, folyást nem tapasztaltam.Új munkahelyem van egyenlőre emiatt sajnos nem tudom megoldani,hogy felmenjek Önhöz.Kérem segítsen,hogy addig én mit tudnék tenni hogy a panaszok enyhüljenek.

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben bórsavas hkúp még rendelkezésére áll, egymás után 4 este használja, mellette recept nélkül kérhet bóraxos kenőcsöt a patikustól, napi 3 használat javasolt ezzel. Ezt követően tejsavas kezelés, pl Lactofeel gél egy ghétig vagy az ön által említett készítmény.

üdvözlettel dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Február 27 én szültem császárral nem is volt semmi problémám 6 hét után voltam kontrolon minden rendben volt elkezdtem szedni fogamzás gátlót azalia tabletát mert szerencsére van tejcsim és azt eszik a pici! Egy hete kellemetlen érzésem van mindig pisilnem kell meg a pisilés végefele mintha kiszakadna a hugyhójagom nagyon rossz érzés! A vizeletem tiszta nem érti a körzeti dokim se most laborba lett küldve a vizelet hátha valamit kimutat! Mi lehet az oka? Köszönöm előre is a választ! Szoptatás miatt csak tőzegáfinyát merek fogyasztani talán jobb valamivel de mán az igazi!:-(

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom a vizeletvizsgálat lelete alapján történő kezelést. Ha vizelete eltérést nem mutat nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! Nekem olyan panaszom van hogy faj a kozosules , neha ego erzes vizeleskor ,feheres sargas folyas es feher dolog a szemeremajkaknal amit turosnak nezek. Voltam nogyogyasznal is es o azt mondta gomba mert a multkor paromnak piros pottyok lettek a nemiszerven most nincs panasza.ez on szerint is gomba? irt fel nekem Pimafucort kremet es CNS huvelykupot paromnak pedig canesten kenocsot mondott! On szerint igy elmulik vegre? Mert nem szeretnek meg egyszer visszamenni !!!!! Nagyon remelem hogy most mar elmulik. Esetleg gyogyszert nem kellett volna irnia??
Es annyit kerdeznek hogy elkezdem a huvelykupot es kenocsot de lassan megjon a menstruaciom akkor tartsak szunetet es folytassam tovabb? Valaszat elore koszonom!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, a kolléga által javasolt kezelés megszüntetheti panaszait, amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

S OS!
Tisztelt Doktor Ur!
Megállapitották hogy Clamidia fertőzésem van.
Kaptam rá Curam és Klion tablettat.
Kérdésem az lenne,mert nagyon izgatott voltam és nem jól figyeltem hogy egyszerre kell e szedni?
Vagy valamelyiket először és a másikat utána?Ha egymás után szedjem,akkor melyikkel kezdjem?
Válaszát köszönöm
Köszönettel

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Chlamydia trachomatis fertőzés első választandó kezelése: Sumamed S tabletta (2 tabletta egyszerre), partner kezelés is. Javaslom, hogy ezt irassa fel!

dr Ujházy András

Kérdés:

A kerdesem az lenne,hogy lehet e hasznalni lactofeelt menstruacio alatt? A hasznalati utmutatoban az all,hogy lehet. De en tobb helyen utananeztem es nem javasoljak a menstruacio alatti hasznalatot. Tobbek kozt azert is mert kovetkezmenye lehet annak,hogy ilyenkor nyitva van a mehszaj es feljuthat a mehuregbe. Masreszt pedig nem olyan hatasos mivel tavozik a verrel. Tudni szeretnem,hogy valoban lehet e kovetkezmenye illetve azt is,hogy ez gyengiti e a hatasat. Vagy pedig nyugodtan alkalmazzam menstruacio alatt ? elore is koszonom valaszat!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses alatt semmilyen hüvelykezelés sem javasolt, így a Lactofeelt sem javaslom menses alatt, azonban utána 2-3 napig javaslom és ezt követően heti 1x fenntartó adagban, ha a hüvelyflóra gyengébb szokott lenni.


dr Ujházy András

Kérdés:

Visszatero nogyogyaszati gyulladasom van, urologiai panasszal egyutt. Kaptam kulonbozo antibiotikumot ra, de amikor abbahagytam a gyogyszerszedest mindig visszater. A legnagyobb problema amikor egyutt vagyok a ferjemmel masnap erosen faj a hasam, pedig ovszerrel vedekezunk. Szedek ra fajdalomcsillapitot. Van mehszajsebem is. Utolso nogyogyaszati vizsgalaton azt mondtak hogy a huvelyflorara vigyazzak, es szedjek fajdalomcsillapitot. Onnek mi a velemenye?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdésem lenne elég sűrűn "felvagyok fázva" ami természetesen húgyuti fertőzés a gyógyszer ami hatásos a cifran 500mg-os tabletta ez a gyógyszer mellett lehet e használni Betadinos hüvelykúpot? A kettő nem árt egymásnak? Az orvosom elküldött vizeletmintára és nőgyógyászhoz..
Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása is állhat, mely a típusos tüneteit magyarázhatja.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

18eves vagyok .6napja feküdtem le a barátommal, a menstruáciom utolsó napján , majd mivel az aktus vègèn kiszakadt az óvszer vettem be escapelle esemeny utanni tablettát . most vèrzèsre lettem figyelmes,kevès hüvelyi vèrzès ,alhasi fajdalom,görcsök, lehetek terhes vagy csak a tabletta zavart be?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az Escapelle tabletta okozhat vérzést a bevétele után 3-4 nappal. Ha következő mensese nem jelentkezik, ultrahangvizsgálata javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Már írtam Önnek korábban. Röviden: csináltam egy Dalacin kúrát, rögtön utána egy Lactofeel 7 napos kúrát. Pimafucort krémet kaptam mellé.
Mindezek után rövid ideig nem volt folyásom, és viszkető, égető érzésem. Azonban utána csak visszatért, leginkább az égő, viszkető érzés. A nemi együttlét nem fáj, csak utána az ondó iszonyatosan csíp, éget, nagyon kellemetlen. A nőgyógyász, akinél voltam, azt mondta, hogy használjam a Pimafucort krémet rendszeresen, amikor ez az égő, viszkető érzés van, és Lactofeelt heti rendszerességgel, legalább 2-szer. Azonban semmi nem változik. A Pimafucort használható ilyen huzamos ideig? A Lactofeelt Ön is ajánlja rendszerességgel?

Köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Természetesen a Lactofeel gél használható tartósan, főképp menses után javaslom 2-3 este, majd heti 1x.
Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Baktériumos fertőzésre már többféle kúpot kaptam (jelenleg Betadint), de mindegyik hüvelyszárazságot okozott. A tejsavas intimzuhanyt nem tudom használni a száraz, égő érzés miatt. Ülőfürdővel lehet-e enyhíteni a fájó, száraz érzést?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés és hüvelyszárazság okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
A lelet alapján célzott kezelés szükséges, sajnos lelet nélkül nem tudok konkrét javaslatot adni a kezelésre.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretnem megkérdezni, hogy rákszűrés előtti napokban a Lactofeel használata lehetséges-e, vagy befolyásolja az eredményt, ezert nem tanácsos ?! Nagyon szepen koszonom előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A cytologiai kenetvétel előtti nap kivételével nyugodtan alkalmazza a Lactofeel hüvelygélt, a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a fertőzések miatti álpozitív leletnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Vizeletemben vér és genny volt!Felkerestem az urológust Cedax-ot írt!Nőgyógyász belövelt vulva és hüvelyfalak.Állandó párom van,de 3 hónapja nem voltunk együtt,mert fáj és sok volt a folyás!Az orvosom klion tablettát és klion hüvelytabblettát írt fel valamint heti 1 szem femiflo kapszulát!Ezeken túl vagyok ma kéne kezdenem a gynoflor hüvelytabblettát,de elkezdett rózsaszín-pirosas folyásom lenni.Kicsit görcsölgetek.Rengeteg antibiotikumot szedtem március óta!Nagyon szépen kérem írja meg nekem,hogy estére el merjem e kezdeni a gynoflor 6 napos kúrát!Köszönette!Andrea

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Hasi panaszai miatt nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok. A kezelés részeként javasolt Gynoflort ettől függetlenül elkezdheti, a nyálkahártya gyulladása okozhatja a panaszt. Lactofeel gélt alkalmazhat ennek alternatívájaként, a nyálkahártyát kevésbé veszi igénybe.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy éve műtöttek méhen kívüli terhességgel, mindkét petevezetőm megmaradt, mivel salpingotomiát végeztek. 25 éves vagyok, ez volt az első terhességem. Ismét babát tervezünk, azonban előtte átjárhatósági vizsgálaton gondolkozunk. Ön szerint érdemes lenne elvégeztetni? Több éve szenvedek húgyúti betegségben (kb negyedévente), amit antibiotikummal mindig orvosoltak, de félek, hogy esetleg szövődményként összenövések vagy elzáródás alakulhatott ki.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Salpingotomia után sajnos fokozott egy ismételt méhen kívüli terhesség kialakulása, az átjárhatósági próba erről adhat információt előre. Megfelelő kivizsgálás (hüvelykenet) után szóba jön a vizsgálat elvégzése.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Rezia fogamzásgátló hatását befolyásolja a Claritine allergia gyógyszer?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nincsenek erre vonatkozó tanulmányok, melyek igazolnák a gyógyszer kölcsönhatást. Ha vérzése lép fel a Rezia szedése alatt, az utalhat interakcióra és ilyenkor kiegészítő védekezsére van szükség óvszerrel.

dr Ujházy András

Kérdés:

9 éves lányomnak az elmúlt 1-2 hónapban rendszeresen visszatérő hasi fájdalmai vannak (néhány napon keresztül a reggeli székletürítést követően a köldökénél és alatta a hasa görcsöl ill. köldök magasságàban mindkét oldalon szurkàló fájdalmat érez). Előfordulhat, hogy ezek a tünetek a petefészek működésével hozhatók összefüggésbe?
Kivizsgálása jelenleg folyamatban van (gasztroenterológusnal még nem jártunk), nőgyógyászati vizsgálatra én szeretném elvinni mert ez fel sem merült a háziorvosunkban.
Válaszát várva, köszönettel: Nikoletta

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírt panasza nem utal nőgyógyászati okra, de kivizsgálása ettől függetlenül javasolt. Első lépésben nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok (telt hólyag mellett, hogy a kismedencei szervek megítélhetőek legyenek), bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jo estet ! Par kerdest feltenni. SZTK-s nogyogyaszoknal jartam eddig, mindketto mast mondott, az elso azt allitotta semmi komoly , egy kis fertozesem van, fel irta a Pimafucin nevu huvelykupot, ami nem hasznalt... A masij doki bakterialis vaginosistra irta fel a lactofeelt.. Ma hasznaltam eloszor, denagyon fajt a felhelyezes, ugy ereztem serti a huvelyem, emiatt nem tudtam a teljes tartalmat felnyomni.. Rogton ezutan folyanatos pisilesi inger jott ram, amint visszafekudtem az agyba be is pisiltem.. Nem volt szaga, a szine is inkabb atlatszo volt.. Lehetseges hogy kipisiltem a gélt ? Illetve ez a lactofeel váltja ki ezt ? Es ha nem sikerult mindet kinyomni a huvelyembe attol meg hasznalhat ? 18 eves vagyok.. Egyebkent vizelesi ingerem nagyon gyakran vab, szinte 2-3 naponta, tart 1 napig, ekkor nagyon ingerel, ég feszít stb.. Majd masnapra szinte telhesen elmulik ! Kerem segitsen !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Több hónapja hüvelyi folyásom van,mikrobiológia vizsgálaton streptococcus baktériumot állapítottak meg,aktil duo antibiotikumot kaptam, a vizsgálaton sarjadzó gomba nem tenyészett ki ,de viszkető érzés jelentkezett ez utalhat candidára vagy a baktérium okozza ?Elegendő egy immunerősítő kúra vagy esetleg erre is gyógyszeres kezelés kellene ?Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzésre jellemző lehet, mivel egyes esetkben Streptococcus kíséri a gombát nagyobb csíraszámban és a tenyésztéssel csak ezt tudják kimutatni (a gomba nehezebben tenyészik) A krónikus gombafertőzés hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Érdeklődni szeretnék, hogy a Doktor Úr magánrendelésében van e lehetőség egy alkalommal teljes kivizsgálásra (hüvelyi,hasi UH, kenetvétel, tenyésztés, vizelet vizsgálat, hormonvizsgálat stb.) annak felderítésében, hogy mi okozza az évek óta tartó fájdalmas közösülést, utána vérezgetést. Méhszájsebet, fertőzést, gyulladást az orvosom kizárta, rákszűrés negatív. 100km-re lakunk Budapesttől, ezért érdekelne, hogy egy alkalommal el tudják e végezni az összes vizsgálatot.
Köszönöm válaszát előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fentiekre van lehetőség, egyedül a hormonvizsgálatra a Centrum laborba irányítjuk a betegeinket, mivel ott rajtunk keresztül kapnak 20% kedvezményt, ez a labor Mammut bevásárlóközpontban van, oda (Mammut 2)tud aznapra, a mi vizsgálatunk utánra időpontot kérni: centrumlab.hu oldalon.

Egyéb vizsgálatokat és díjait az ujhazy.hu oldalon megtalálja.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Caneste kombi uno befolyasolhatja a menstruációt? Az elmúlt 3 hónapban szüneteltettem a fogamzásgátló tablettát. De használtunk óvszert ( de volt egy alkalom amikor nem védekeztünk az elején) . Menstruációm pontosan megjött márciusban, áprilisban is ( kicsit erősebb vérzéssel) most májusban viszont nem egész 3 napig tartott, de nagyon gyenge volt a vérzésem. Menstruációm előtt 1 héttel alkalmaztam a canesten kombi unot, mert enyhe viszketést éreztem odalent. Elképzelhető, hogy a canesten miatt rö
vidült és gyengült meg a menstruációm?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Canesten és egyéb fertőzés kezelésére szolgáló készítmények nem befolyásolhatják a menses idejét és mennyiségét, ezért első lépésben nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok, hogy a kevesebb mensese hátterében álló okot kiderítsék.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,10hetes terhesseget allapitott meg a nogyogyaszom,megvizsgalt es azt mondta huvely ferzozesem van..lactofeel gelt mondta hogy hasznaljak,amit elkezdtem 2 tubust hasznaltam el eddig,de a mai napon a fehernemumon barnas folyast eszleltem,nem sokat egy picit.ön szerint mi lehet az oka?folytassam a kezelest vagy hadjam abba?koszonom valaszat.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség során a Lactofeel hüvelygél alkalmazása nem ellenjavallt, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek. A barnás váladékozás a terhességgel is összefügghet valamint a hüvelyfali gyulladás is okozhatja. Folytathatja a kezelést.

dr Ujházy András

Kérdés:

1 hónapja szedem a Rezia fogamzásgátlót, a menstruáció 3. Napján kezdtem szedni az orvos utasítása szerint. 20 napig tartott a vérzésem. Most a placebo tablettáknál tartok, de eddig nem jelentkezett a menstruáció. Lehetséges, hogy kimarad? Eddig kiegészítő fogamzásgátló módszert alkalmaztunk a párommal, az orvos tanácsára, de a 2. Levél elkezdése után már biztos a védettség? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a fogamzásgátló tabletta szedése esetén egyéb gyógyszert nem szedett és beteg sem volt, a fogamzásgátló az első ciklusban is véd már.
Az esetke 10 %-ban előfordul az első levél alatt az áttöréses vérezgetés, ez nem befolyásolja a védettséget.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

ma kaptam az orvosnal fungicidin kremet, nemi betegseg ellen,gombasodasom van. Hogyan hasznaljam? akar mennyit felkenhetek ra? es egeszen be a huvelyig?
koszonom.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy a kezeléssel kapcsolatban az azt elrendelő orvossal konzultáljon első lépésben! A gombafertőzésre a külső kezelés általában nem elegendő, hüvelytabletta illetve akár szájon keresztüli kezelés is szükséges lehet.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Orvosom Mikogal kúpot írt fel gombafertőzésre, melyből ma kellene a 3. -at elhasználnom, de ma reggelre megjött a menzeszem. Hogyan folytassam tovább a kezelést?
Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A menses után folytassa a kezelést!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor ur. 2012_ben császármetszésel jőtt világra első gyermekem. Rá 2 héttel utána mélyvénás trombozist kaptam a lábamba. Kiderult hogy hajlamos vagyok ra leiden mutaciot mutattak ki. Életem végéig szednem kell a szinkumar vérhigitot. Másfél ével utána ujra teherbe estem de méhen kivűli terhesség volt amit a nőgyógyász nem ismert fel hamar petefészek cisztanak diagnosztizáltak. Es ennek soran műtétre került sor hasuregi verzesem volt. Es az lenne a kérdésem most 3eves a fiam es mar szeretnék a párommal egy ujabb babát hogy van e esély hogy gond nélkül hordgyam ki es hozzam világra. Es mennyire veszélyes bevallalni. Termeszetes uton megszűlhetem e két operáció utan. 24éves vagyok fiatal es problémáim vannak ezzel kapcsolatban szeretnék egészséges anya lenni. Előre is köszönöm!!!!!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen lehet gyermeke és egészséges terhessége, csak a terhesség vállalása előtt konzultáljon a haematológus kollégával az alapbetegség kezelésének módosítáda céljából, terhesség alatt LMWH adására lesz szükség. A szülés / császármetszés kérdésben csak a terhesség végén lehet döntést hozni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot!

7.-n voltunk együtt a párommal utoljára. Védekezés nélkül, nem használunk semmit mert babát szeretnénk. Pár nappal az aktus után fehéres sárgás folyásom volt, nem volt szaga, pár nappal később elmúlt. 22.-n kellett volna megjönnie, de 4 napot késett a menstruációm, illetve a 4.-k nap végére meg jött, de sokkal világosabb piros volt mint szokott. (ezért nem is csináltam tesztet) Átlagban 4-5 napig tart, de ezutal 3 napig tartott a negyedik napon együtt voltam a párommal, ami fájt, az aktus után szédültem és fura lüktetést éreztem a méh környékén, ami bő 20 perc után is folytonos volt. Ön szerint mi áll a háttérben? Gomba? Baba? Vagy csak beképzelem?
Köszönettel: Andi

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok, majd mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat is javasolt, hogy ez alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor ur. 3 eve CIN3 miatt leetz mutetet vegeztek nalam. Hpv virus vegig nem volt benne. Az eredmenyem 2 eve volt negativ teljesen. Azt mondtak 3 ev mulva kell rakszures.Angliaba elek. A mutet ota allandoan nagyon eros hasi fajdalmam van amikor a verzes megjelenik megszunik. Tegnap volt 28 napom es eros gorcs kisereteben kesobb buzos valladek urult. Ma masodik napon is nagyon buzos rozsdabarna veres. fertozes vagy lehet ujra kialakult az elvaltozas esetleg rak. Holnap megyek orvoshoz.Köszönöm :(

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, emellet az Ön esetében 6 havonta javasolnék cytologiai kenetvizsgálatot és colposcopos vizsgálatot.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyászom 2hete trichomonasis fertőzést állapított meg. Klion-d 100 hüvelytablettát kaptam rá és már végig is szedtem 10 napon keresztül. A kérdésem az lenne, hogy mennyire biztos a kezelés, vagyishogy elmúlik e a fertőzés? A párom is klion-t szedett ebből az okbol kifolyólag. Neki is biztosan elmúlik a gyógyszertől?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kezelés jellemzően hatékony, kontroll természetesen javasolt 3-4 hét múlva.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr ur olyan problèmaval fordulok önhöz hogy több honapon keresztül jártam nögyogyaszhoz mivel hüvelygyulladasom volt tavaly márciusba de belsöleg elmult a ègès ès viszketès igy kivül maradt meg a külsöszemèremtesten a viszketès azzal viszont mentem hol börgyogyaszhoz hol vissza ñögyogyaszhoz de sehol se találtak se bakteriumot se gombat egyèbkènt ez a külsö viszketes èjszaka jelentkezett ès hosszu honapokig nem tudtam tole megszabadulni csak ha ittam a cickafarkteat most jelenleg angliaba èlek ès itt kiprobáltam a Vagisil huvelyintim mosot ès szerencsere nem viszket már külsöleg arra szeretnem megkapni a valaszt hogy ez akkor mitöl volt nekem elnèzèst a hibas irasert de telefonrol irtam válaszát doktor ur elöre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, ha panasza visszatérne. Az immunrendszer különbözőképpen küzd ez ellen a kórkép ellen is, így panaszai szűnhetnek, majd visszatérhetnek.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az en keedesem az lenne hogy milyen gyogyszerrel kezelheto a zoldes sargas folyas. Terhes vagyok 20 hetes. Katalin a nevem.koszonom elore is.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy utolso menszesz elsönapja április 3a. Április 26 án együtt coltunk a barátommal nem védekeztünk..és a várhato menszesz május 1 je! Ilyen esetben menyi az esélye hogy terhes leszek.e????

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A középidőtől távol kevesebb a terhesség esélye szabályos ciklusok esetén, de természetesen sosem 0 az esély, tehát teherbe eshetett.

dr Ujházy András

Kérdés:

Több mint 2 hete kellett volna megjönni a mensesemnek de azóta helyette barna folyásom van 2 napja vèrrel enyhe alhasi ès derèktáji fájdalommal.
Az lenne a kèrdèsem, hogy mi lehet a baj?
Vàlaszát előre köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

37hetes kismama vagyok.Sajnos 35. Héttől kórházban vagyok koraszülés veszélye miatt.Bekerülésemkor hüvelyváladéktenyésztés történt mely negatív(sem baktérium,sem gomba nem tenyészett ki).2 napja azonban egyre fokozódó viszketést érzek hüvelybemenetnél.Orvosomnak említettem de nem mondott semmit. Az lenne a kérdésem,használhatok e lactofeel hüvelygélt így szüléshez közeledve, mert nem szeretnék így a végén összeszedni valamit.Méhszájam 1ujjnyra nyitva.Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gél használatának nincsen ellenjavallata terhességben. Panasza gombafertőzésre jellemző, ilyen esetben gomba elleni kenőcs és hüvelykúp (3 este) is alkalmazható, természetesen az alkalmazás előtt kérje ki a gondozó szülés kolléga véleményét is.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr.

Orvosi javaslatra elkezdtem hasznalni a canesten kombi hüvelytablettàt és krémet.
Az első este felhelyezett tabletta utan masnap reggelre ròzsaszines vàladékom volt.a kúràt folytatva a 2.este felhelyeztem a 2 tablettat is. A következő reggelre a vàladék véres es sokkal több lett..mint amikor menstruàlok..es ez a nap folyaman is kitartott.
A kérdésem az lenne h folytassam-e és felhelyezzem-e a 3.tablettat is v szüntessem be a kúràt?és hogy normalis dolog-e ez a fajta mellekhatàs..félek nehogy problémàt okozzak magamnak. :(

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese részéként előfordulhat, h a hüvelykúp kezelés következtében színes vál. kezdődik.
Javaslom h függessze fel a kezelést és 3 nap szünet után fejezze be az utolsó htabl-t.
Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok.
Cytologiai kenetvizsgálata (amennyiben nem volt egy éven belül), javasolt a kezelést követően.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A második levél fogamzásgátlót fejezem be nem soká. Volt már fehéres-sárgás folyásom (pont mielőtt elkezdtem szedni a gyögyszert), amire kaptam akkor a nőgyógyásztól Klion-D tablettát. Ez több, mint egy hónapja volt. Már majdnem 2. Aztán 3 napja újra visszajött. Csak ez most ég, néha viszket. A folyás sárga és túrószerű. Nem sok, de nagyon kellemetlen érzés. Szaga nincsen. Az orvoshoz a beosztásomból adódóan nem tudok eljutni. Egy ismerősöm ilyen panaszokkal Canesten Combi Unot használt a párjával együtt. Ön szerint tehetem én is ugyanezt? A Canesten Combi Unot hány napig kell felhelyezni? Arról nem találtam a betegtájékoztatóban pontos időt. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazásam akár az ön által említett 1 napos hüvelyi helyi kezelést is alkalmazhatja). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

17 éves lány vagyok és a barátommal aktus uttán észre vettük hogy barna "váladék" folyt. Fájdalmat bal alhasi tályékon érzek. Mindig nem csak szex közben . A melleim is fájnak. Előre is köszönöm a segitséget .

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

35.hetes kismama vagyok! Hüvelyváladék tenyésztésem negatív-sem kórokozó baktérium,sem gomba nem tenyészet ki
.Kérdésem , hogy a lactofeel hüvelygél szülésig ph fenntartó kezelésként használható- e? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél alkalmazásának nincsen ellenjavallata, alkalmazhatja heti 1-2 alkalommal 37-38 hetes korig.

dr Ujházy András

Kérdés:

Évek óta ugyanazok a panaszaim, sajnos több orvonál is voltam(nem magan rendelesen) sűrű olykor sàrgàs,szürkès szinű folyás,ègő èrzès, sokszor kell pisilnem,alhasi tajékon bal oldalt ritka de intenziv fajasok, a szex fàjdalmas és mikor elhiszem, hogy jól vagyok, mert kulonbozo gyogyszerek hatàsàra ideig-oraig jobban vagyok, akkor a pàromon veszek észre tüneteket aktus utàn..de nem az elso hanem korubelul ugy 3.,4. utan.
Teljesen el vagyok keseredve ugy èrzem sosem lesz vège. Nagyon köszönöm előre is a választ.21 éves vagyok 4 éve ugyan az a pàrom.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kb 2hónapja fehér folyásom van nagyon kellemetlen de még a szaga is... Pisiléskor égő viszkető érzés! És néha viszkedni is szokott!!! :( Szexuálisan sem úgy müködőm mint régen mert fàj,éget nem tudom mi ez de nagyon rossz és fàj is!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, mely azonban bakteriális fertőzéssel társulhat panasza alapján. Amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (gomba elleni hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). ezt követően 7 este javasolt aLactofeel gél alkalmazása a bakteriális komponens kezelése céljából. Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 2 hete mielőtt megjött a menstrúációm együtt voltunk a férjemmel. Másnap szúró, égő, viszkető fájdalmat éreztem nemcsak a hüvelyben, hanem a csikló környékén is, folyásom viszont nincs. Menstrúáció után elmentem nőgyógyászhoz, vett hüvelyváladákot, aminek az eredménye negatív lett candidára és trichomonasra, viszont a tisztasági fok III-as lett. Kérdeztem mit jelent választ nem tudott rá adni. Utána olvastam a neten és ezt találtam: "Döderlein flóra nincs, sok fehérvérsejt és vegyes baktériumflóra van." 42 éves vagyok, lehet a változókor következménye ilyen korán? Mosakodáshoz tiszta vizet használok. Szeretném megkérdezni, hogy mit tud rá javasolni. Válaszát, segítségét előre is köszönöm! Kriszta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mészájseb műtétem után pontos időre megjött a mensesem ami tartott 18 napig. Amikor elmúlt a mensesem rá három napra együtt voltam a férjemmel a műtét után négy héttel. Sajnos nem védekeztünk. Most késik a vérzésem pedig mindig napra pontos jön meg . Kaptam közben klion tablettát és klion d 100-as kúpot mert fertőzést kaptam. Nem tudom mikor lehetett a peteérésem a 18 napos menses miatt. Vettem tesztet az együttlét után 12 napra csináltam meg negatív. A tablettától vagy a kúptól késhet a mensesem?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ezek a készítmények nem okoznak ciklus zavart. Első lépésben nőgyógyászati ultrahan vizsgálatot javaslok.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

En most hasznalom elsönek huvelykupot és a kup visszafolyik?Ez normalis vagy allergias lennek ra??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelykúpot este lefekvéskor javasolt jellemzően alkalmazni, mely éjszaka illetve reggelre kifolyik a hüvelyből. Ez így normális.

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Tari Helga vagyok! Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, hogy többszörös használat után a vagina kitagul es a bor külső része el ereszti a tartását, megnyúl es elveszíti a tartását a külseje is! Ugye ha minden igaz! Nekem csupán annyi lenne a kérdésem, hogy vissza lehet e állítani az eredeti állapotába a vagina külsejét es belsejét akármilyen módon? Lehetséges úgymond telljesen vissza állítani a vaginát olyan állapotba mintha semmi sem történt volna? Előre is köszönöm szépen a válaszát! Sajnálom de kerestem erre vonatkozó kérdéseket de semmit sem találtam! Csupán önt! Szóval ezért zavarom önt ilyen kérdéssel! Köszönöm szépen a válaszát előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Intim torna javasolt,mellyel a probléma teljesen megoldható általában. Ez a panasz jellemzően szülések után szokott kialakulni. javaslom, hogy keressen intim torna trénert, aki megtanítja önnek a gyakorlatokat.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok Doktor Úr!Segítségére és tanácsára lenne szükségem..25 éves nő vagyok nincsen még gyermekem és abortuszom sem volt sose.7hónapja próbálkozunk a férjemmel,hogy kisbabánk legyen.Időközben volt egy térdműtétem 12 napig véralvadásgátló injekciót kaptam,fájdalomcsillapítót antibiotikum t szedtem.Minden hónapban megjön de vagy hamarabb 3-8 nappal vagy elég sokat késik.Pár.napja elég.sok folyásom van,ami sárgás színű kellemetlen illatú.A kérdésem az lenne mi lehet az oka ennek fertőzésem van?Eddig mi lehet az oka,hogy nem.sikerült be a kisbaba?pedig naptárat is nézünk.
Köszönöm válaszát Andrea

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!
A meddőségi panasz miatt első lépésben hormon labort, férjnél andrológiai vizsgálatot javaslok, bár a kivizsgálást csak egy év után szoktuk megkezdeni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelyégés és fájdalom miatt fordultam nőgyógyászhoz a tenyésztés eredménye vegyes baktériumflóra, gomba és trichomonas negatív. Klion D-100 kúpot kaptam amit nem szívesen használnék, esetleg nincs valami természetes megoldás erre a problémára.

Köszönettel: Anita

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján hatékony lehet recept nélküli gomba elleni hüvelykúp 3 este (patikusa segít a választásban), majd ezt követően Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként a vegyes bakt. flóra megszüntetése céljából.
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Udvozlom!

Van ket bakterium tenyesztesem. Kleibsella phem. Es streptococcus agalactiv nem tudom helyesen le irni oket. Kaptam ra 3 honappal ezelott sumetrolim antit 2 dobozzal , betadine huvelykupot, dalacin huvelykremet es vegul gynoflort. Ugyan ugy vannak tuneteim: felfazas erzes, fajdalmas pisilek, nagyon bo folyas, viszketes. Raadasul megint elo jott az a felfazas erzes nagyon fajdalmas suru vizeles, ami sex utan 2-3 nappal szokott jelentkezni, hozza teszem 2 eve nem jott elo mar, most ujra. Ez egyebkent regebben is volt, h egyuttlet utan parnappal nagyon nagyon szenvedtem. Onnek mi a velemenye a 2 problemamrol ? Elore is koszonom! A paromat is kezelni kellene, ha nekem van ez a ket bakteriumom?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében a hüvely baktériumflórájának felborulása áll, mely a típusos, szexuális együttlét utáni fájdalmas vizelést és hüvelyi panaszokat okozza.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, ez ehhez esetleg társuló gombás hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segítheti a megfelelő komplex megelőző kezelés beállítását, mely a kórokozó célzott kezelését, a hüvely normál flórájának helyreállítását és húgyúti fertőtlenítő /antibakteriális kezelést (pl. tőzegáfonya alkalmazása) foglal magába.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Két-három napja a következőek a tüneteim: szúró fájdalom lent, viszketés, a vizeletben és a hüvelyváladékban barnás darabkák, valamint a nagyajkaimon elváltozásokat (bemélyedések, úgymond "recés" lett) tapasztaltam, amik érzékenyek. Mi lehet az oka? Elég a hüvelygél? Vagy forduljak orvoshoz? Pár napja volt meg a menstruációm, utána következett be.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). A gomba elleni készítmény alkalmazása után a hüvelyflóra regenerálása Lactofeel géllel javasolt (7 este). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelyfertőzésre Dalacin hüvelykrémet kaptam, majd újabb kenetvétel után KLION -D 100 hüvelytablettát. Szúró, száraz érzést okoz. Orvosom reggeli kamillás hüvelyöblítést is javasolt, amitől még erősödik a szárazságérzet. Mit javasol, hogy a kellemetlen tünetek megszűnjenek? Válaszát előre is köszönöm. Judit

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves doktor úr olyan problémával fordulok önhöz hogy valószínűleg közösülés következményeként napról napra sűrűbb lett a hüvely folyasom és iszonyatosan budos lett már elég feltűnően észrevehető volt a szag ez mi okozhatja és hogyan lehet orvosolni valaszat előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne,hogy méhszájseb esetén alkalmazható-e Lactofeel hüvelygél?! Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen alklamazhatja, hiszen helyreállítja a normál hüvelyflórát és így csökkenti a méhnyak bakteriális fertőzés okozta gyulladás kockázatát (7 napig egymás urtán, majd heti 1x fenntartó adagban alkalmazhatja hosszabb távon is).

dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném kérdezni,hogy a Lactofeel hüvelygél az első trimeszterben is használható?
Nemrég teszteltem pozitívat 5 hetes terhes lehetek, megállapítani csak 3 hét múlva tudják akkora kaptam időpontot. Lactofeelt mindig tartok itthon megelőzés céljából is szoktam használni, de most nem merem.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Csenge

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek, ezért nyugodtan alkalmazza.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem olyan problémám volna, hogy sürün felfázok. Pedig nagyon vigyázok derék melegítő meleg ruhák. Azt szeretném megtudni van e valami alternatív segítség,hogy valahogy ezt eltudjam kerülni.Amit vén nélkül tudhatnék szedni és erősítené holyagomat? És talán megelőzhetném,hogy ez kialakuljon, ami még fontos megfizethető ára legyen. Köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza hátterében alapvetően nőgyógyászati chronicus fertőzás állhat, hüvelyi bakt. egyensúly zavar.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

37 éves vagyok, 2 éve szültem császárral, és azóta hüvelyszárazságom van, és nagyon fájdalmas a szexuális együttlét, nagyon érzékeny a "bejárat", ha sikositot használunk, akkor is. Nőgyógyászom előszőr gyulladást vélt felfedezni, amire gyógyszereket, krémet kaptam (Lactofeel, Neogranormon, Cikatridina), de javulást nem eredményezett, sőt rosszabb lett. Utána kiderült, hogy candida gomba tenyészett ki a váladékból, amire Canesten kezelést kaptam, és utána Gynoflort, de ez sem hozott eredményt. Úgy érzem, egy helyben toporgunk, és semmi változás. Kérem irja meg, mely betegségek állhatnak problémám hátterében, és milyen vizsgálatok szükségesek ezek kideritésére. Hormonvizsgálat, ultrahang, vizeletvizsgálat? Vagy milyen más vizsgálat? Eddig csak rákszűrés, kézi vizsgálat, és kenet vétel volt tenyésztésre. Korai klimax nem állhat a háttérben, vagy gátrepedés? Vagy az, hogy az egyik petevezetékemet eltávolitották, a másikat meg elkötötték? Nagyon kétségbe vagyok esve, hogy sose jövök helyre, és ez miatt tönkre megy a házasságom. Remélem, tud nekem valami megnyugtatót irni! Köszönettel!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dortok Úr!

Március 17-én esemény utáni tabletát kellett bevennem, az escapelle-t. Már ekkor késett a menstruációm, de a biztonság kedvéért az orvosom úgy ítélte meg, hogy inkább írjuk fel. Március 31-én jött meg a menstruációm, a szokotnál kicsit erősebb, de ez tudom, hogy nem nagy dolog.
Közben egy hosszabb ideje tartó felfázásra kapta Zinnat 500 mg-os napi 2x antibiotikumot 10 napig. Ezzel párhuzamosan először páromon, majd rajtam jelentkeztek gombás tünetek. (Én nagyon hajlamos vagyok rá, már többször voltam vele orvosnál, pont február végén kaptam rá Difulcant, amitől úgy tünt 100%-an eltünt, páromat akkor is kezeltük canesten krémmel).
A tünetek után nem voltunk együtt, először én még nem éreztem, ezért csak biztonság kedvéért bekentem canesten krémmel, de mivel az antibiotikum kúra alatt az orvosom tanácsára Lactofeel-t használtam, így nem aggódtam. A menstrúációm alatt is használtam a Lactofeel gélt, mivel a használati útmutatóban olvastam, hogy lehet, kb. április 3-ig.
A menstrúációm április 5-én elmúlt, azonban a gombás tünetek így is nagyon felerősödtek, így április 6-án használtam canesten kombit. A következő tablettát április 7-én. Semmi rendelleneset nem tapasztaltam, egészen a mai napig. Ma közepesen erős élénkpiros vérzésem van, folyamatosan. Nem pecsételős jellegű, annál erősebb kissé és folyamatosabb, mivel a tisztasági betét nem elég, hogy felfogja.
Még lenne egy tabletta a canestenből, de a vérzés miatt nem használom el.
Ez ugye csak valami hormonális jellegű vérzés még a tabletta miatt, vagy esetleg a gomba okozhat ilyen erősebb vérzést is nem csak pecsételést? Leiden heterozigóta vagyok, így nem szedek semmilyen hormontartalmú szert, így ez az eseményutáni rendkívül kivételes eset volt.
Muszáj elmennem vele orvoshoz, vagy nincsen gond?
Elnézést a kisregényért, válaszát előre is köszönöm:
Gabriella

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani.
A gombás fertőzés menses mennyiségű vérzést nem okozhat, véres váladékozás a gyulladt, lobos nyálkahártya miatt kialakulhat. Vissazatérő gombás panasz esetén ennek hosszabb távú megelőző, fenntartó kezelése lehetséges.
Amennyiben a cikluszavara ismétlődik, endokrin kivizsgálás is szükséges (vérvételből)
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves DoktorÚr!2 napja barnás váladékozást vettem észre, de csak papíron láttam. A hderekam fáj, a hasamban szúrkálást érzek, köldök tájékon illetve a petefészkeimnél tompa, nyomószerű fájdalmat. Tegnap este véres volt a wc papír. Ma ismét csak barnás, majd délután vér volt a vizeletemben, illetve a papíron ilyen barnás pirosas maszat. Fogamzásgátót szedek, már több mint 2 éve. Pontosan szedem, azonos időben. nem szedtem más gyógyszert,nem volt hányás, hasmenés sem. A mult héten egy elég hideg lakásban töltöttem az éjszakát, illetve egy délután vékony cipő volt rajtam és nagyon fázott a lábam. Esetleg felfázhattam? Az okozhat vérzést, barnázást? A fehérneműn rozsdásbarna foltot vettem észre, de nem a hüvelyemnél, hanem inkább a húgycsőnél. Vagy a gyógyszer okozhatja? az utolsó szexuális kapcsolatom pénteken volt. Holnap megyek a nőgyógyászhoz, csak tudni szeretném mire számíthatok. Köszönöm a segítséget!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok, emellett vizelet vizsgálat is javasolt, mely segítheti a húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
A foganmzásgátló nem megfelelően szívódott fel, csökkenhetett a hormonszint és ez magyarázhatta a barna váladékozást.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

fogamzásgátlo tablettát szedek már 2 hónapja .
Az utolso tablettát vasárnap vettem be , hetfőn kellett volna megjonnie a menstruáciomnak de nemjott meg ,es a baratommal szeretkeztunk.
Kerdesem az lenne hogy teherbe eshetek vagy a tabletta védelmet nyujtott meg igyis!
(A menstruaciom valtozo,van hogy 2 hetig van es van hogy 3 napig)
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A fogamzásgátló tabletta természetesen a 7 napos szedési szünetben is véd, tehát, amely napokon nincs még vérzése, együtt lehet a párjával.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Nemrég volt egy középidős vetélésem hüvelyben található coccus fertőzés miatt. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel lehetne javítani egy következő terhesség esetén az esélyeimet ennek megelőzésére.
(pl. hüvelykúp alkalmazásával?) Tüneteim egyáltalán nem voltak. Az UH-on derült ki a nyitott méhszáj.
Köszönettel:
Mária

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést meghatározni, hogy megelőzhető legyen lehetőleg egy ismételt vetélés.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3 hónappal ezelőtt voltam először a problémámmal orvosnál, aki kolpitist állapított meg, és felírt egy kevert kúpot. Ez nem szűntette meg a panaszokat. Másodjára Klion D 100 hüvelytablettát kaptam, amelynek a használatát pár napja fejeztem be, viszont a tünetek nem enyhültek. Kértem újabb időpontot, megbeszéltük, hogy tenyésztést kell kérni, viszont ez az időpont pár hét múlva van, én pedig nem érzem jól magam így. Fehér, tejszerű folyásom van, ami kellemetlen szagú, illetve nagyon viszket. Mivel sokat kell még várnom, azt szeretném kérdezni, hogy tehetek-e én valamit a tünetek ellen? Válaszát előre köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Arról szeretnék érdeklődni, hogy fogamzásgátlót szedek, de az orvosom fel írt klion d 100 hüvely tablettát(folyásra). Ez csökkenti a fogamzásgátló hatását?!

Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A két gyógyszer nem befolyásolja egymást, hiszen az egyiket szájon keresztül szedi, a másik pedig hüvelytabletta, máshogy hasznosulnak.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a problémám hogy a párommal együttlét után égő szúró fájdalmat éreztem a hüvelyemben valamint kivül is...nagyon fáj eltelt 2nap de nem mulik.. nemtudom mit tehetnék menni alig birok. Sosem volt még ilyen,ez nem rendszeres probléma..Kérem segitsen.további szép napot!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr

6 hónapja szültem 4 dik honapja szedem a Simicia fogamzásgátló tablettát.=Rendszeresen tisztálkodom,nincs fertőzésem folyásom is csak néha van.még is bűzös néha a hüvelyem.lehet ez a fogamzásgátlótól?vagy mi lehet az oka??intim mosakodoval mosakszom.
köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szexuális együttlét alatt fájdalmat tapasztaltam, illetve kisebb vérzést is utána (1csepp), ezért felkerestem nőgyógyászomat, aki csinált rákszűrést, megvizsgált ill. hüvelykenetet vett tenyésztésre, és kiderült, hogy Candida hüvelygombám van. Kaptam rá Diflucan 150mg-os kapszulát (1 szemet nekem, 1-et a férjemnek kellett bevenni), Canesten G hüvelytablettát 2 dobozzal (összesen 12db-ot kellett használni napi 2x1), ezenkívül naponta 2-3-szor kell canesten krémet használnunk mindkettőnkek. Azt tudni kell, hogy a fájdalmon kivül más panaszom nem volt, nem égett, nem csipett, nem viszketett, nem volt folyásom. A gyógyszerek elfogytak, meg szerettük volna próbálni az együttlétet, de teljes hüvelyszárazságom van, bármit is csinálunk. Kérdésem. Hüvelyflóra visszaállítót kell használnom (pl. Gynoflor), az idő alatt lehet e próbálkozni az együttléttel, sikositót lehet e használni, vagy ezek rossz hatással lesznek a hüvelyre, ha esetleg mégsem múlt el a candida? Mióta tudom, hogy candidizis alakult ki nálam, tartom a szigorú Candida dietát, nem fürdök, hanem zuhanyzok, nem hordok szoros fehérneműt, sok folyadékot iszok, próbálom lúgosítani a szervezetem (étkezés előtt szódabikarbóna), iszok cickafark teát, szedek grapefruitmag cseppet. Azért Önhöz fordulok a kérdéseimmal, mert az orvosom az ünnepek miatt csak 1 hét múlva lesz elérhető.. Köszönöm előre is!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján a hüvelyflóra hiánya illetve egyéb fertőzés állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként!
Amennyiben panasza nem szünik a kezelés végére illetve visszatér később (főképp menses után), kontroll javaslok nőgyógyászánál!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur. En 18 eves vagyok es ma reggel a parom egy szokatlan dolgott vett eszre a huvelyembol ijen feher darabkak ijen nem is tudom h mik nem mondanam turosnak de volt belole boven, nem budus de fura szaga van . A baratomon kivul senki massal nem voltam egyutt ! Akkor ext tole kaptam vagy magatol alakult ki ?? Ez mi ez fertozes ?? Kerem adjon tanacsot minnel hamarabb .... Azt olvastam interneten h terheseknel elofordul igaz ez ??? De nem vagyok benne biztis h az vagyok e de mivel baratom belem elvezett tobbszor is igy most ossze vagyok zavarodva hogy mi lehet ez .

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Doktor Úr!
Sajnos mar lassan egy hónapja van sok fehér de néha átlátszó hüvelyi folyas es büdös is szokott lenni olyan érzés néha mintha kicsit bepisilnék.
Mit tegyek hogy ne legyen ez?
Segítséget előre is köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza alapján bakteriális vaginosis állhat fenn.
Első lépésben Lactofeel hüvelygélt javaslok, melyet 7 napig alkalmazzon esténként.
Amennyiben panasza nem szűnik illetve visszatér, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést-
Menses kapcsán éjszaka ne használjon tampont, csak nappal időben cserélve!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Égő fájdalmat éreztem a külső nemi szerveimben, néha viszketett és folyásom is volt. Egy hete orvosnál jártam, a kenet gram negatív pálcákat írt le. Azóta viszont kezelés nélkül szinte tünetmentes lettem. Kérdésem, hogy ilyenkor milyen kezelésre van szükség, helyi vagy szájon át? Hamarosan kezdődik a menstruációm, így a helyivel várni kellene, az antibiotikum tablettáktól viszont félek, mert pl. Aktil Duótól Clostridium fertőzésem lett korábban. Partnert is kell kezelni? Meddig nem lehet szexuális életet folytatni, illetve úszni? Nagyon köszönöm válaszát! Nikolett, 24

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben panasza kezelés nélkül szűnt, én kontroll kenetvizsgálatot javaslok a menses után 4-5 nappal legkorábban. A kezelést esetleges kiújuló panaszai illetve a kenet lelet alapján kell mérlegelni. Lactofeel hgél helyi kezelést alkalmazhat a mensesig és azt követően is 3 napig, mely segíthet panaszmentességét fenntartani.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a fogamzásgátló tabletta csökkentheti a nemi vágyat? Symiciát szedek 1 és fél éve, és ha nincs tartós kapcsolatom akkor érdemes lenne ráhagyni a tabletta szedését??

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A foganzásgátló tartós szedése mellett kialakulhat a libido csökkenése, ilyenkor a tabletta leállítása és óvszer alkalmazás javasolt.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet annak az oka, hogy a nemi szervemen viszkető érzésem van, enyhe folyással. Voltam kenet vizsgálaton , rákszűrésen , minden negatív lett. Az orvos azt mondta lehet irritáció, váltsak mosóport. De semmilyen krémet, kúpot nem adott,a panaszok most is fenállnak.korábban volt felfázásom. Doktor mit javasol? Ha nincs gonbás fertőzésem mitől lehetnek a panaszok? Most elkezdtem laktacyddal irrigálni. Fogamzásgátlót, antidepresszánst és az SM- re szedek gyógyszert. Köszönöm a válszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Március 17.-én voltam nőgyógyásznál felfázas gyanuja miatt,illetve égő,viszkető hüvely panaszaim voltak,és a kisajkaim jelentősen duzzadtak. Ekkor kaptam a felfázásomra gyógyszert,aminek hatására el is múlt,valamint a feltehetően visszatérő gombás fertőzésem miatt FLUCONAZOLE-Q PHARMA 2db kapszulát. Ennek második szemét március 25.-én vettem be,de a tüneteim nem múltak. Ugyanúgy égő és nagyon erős viszkető érzésem van,valamint a kisajkaim nèha dagadnak.
Kenetet nem vett az orvos.
Az lenne a kérdésem,hogy ilyenkor mi a teendő? Várjak még vagy azonnal orvos?
Válaszát előre köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Ismtételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Az is elképzelhető, hogy a fertőzést okozó gomba törzs rezisztens a kapott kezelésre és més hatóanyagú készítmény szükséges.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Udvozlom Doktor Ur!
Rendellenes folyasom van, mar honapok ota. Sargas feher szinu, mar-mar napi rendszeresseggel tapasztalom. Ezen kivul fajlalom a nemiszervemet kivul is, belul is eleg erzekennye valt. Nem tudom mitevo legyek, ezzel kell-e orvoshoz mennem, vagy "elegendo" egy adott gyogyszertari keszitmeny .
Koszonettel S.A

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,hogy par honapja felvoltam fazva irtak is gyogyszert helyrejottem. Most 1 hete enyhen ereztem h megint elojottek a tunetek (csipo erzes vizelet vegen) de ahogy melegbe tartottam a derekam eltuntek. Ket napja keztem szedni a fogamzasgatlot es a 3-ik nap reggel enyhe csipo erzest ereztem ami el is tunt hamar. Megint felvaftam vagy a fogamzasgatlo mellek hatasa?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez a panasz nem lehet fogamzásgátló mellékhatás ismereteink alapján.
Vizelet vizsgálat javasolt, mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Mindig este, lefekves utan hasznalom a lactofeel-t, de reggel amikor kikelek az agybol, erzem mindig, hogy folyik ki, de van olyan is, hogy reggel fekszem az agyban akkor is erzem, hogy folyik. Ez normalis? Vagy mit kene csinalnom?

Válasz:

Ez természetes, ettől függetlenül a készítmény kifejti hatását,

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,h mi okozhassa azt,h szekleteles utan egeto erzest erzek a huvely,es a vegbel kozott,es meg is duzzad,s a huvely is bepirossodik,voltam nogyogyasznal s kezeltek gombaval,voltam sebesznel,es kezeltek.aranyerrel,de a tunetek csak nem multak el,mi lehet az oka,hova forduljak?Koszonom a valaszat,szep napot!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

panasza összefügghet akár a hüvely és a bélcsatorna gombás fertőzésével is.
Ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Elképzelhető, hogy tartós megelőző kezelés indokolt a panaszai megszüntetése céljából, de laborvizsgálat, kenet nélkül nehéz okosat mondani.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

18 hetes kismama vagyok, és a hüvelykenet tenyésztésem bakteriális fertőzést (e coli) mutatott. Az orvosom Betadine kúp használatát javasolta ( 5nap), majd ezt követően Protexin hkúpot (14 napig). Szeretném megkérdezni, hogy ez a kezelés hatásos lehet a baktérium megszüntetésére? Vagy esetleg az Ön által sokszor javasolt boraxos kúp lenne a hatásosabb módszer? Köszönöm előre is a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti hüvelyfertőzések kezelését a tenyésztés mellett a hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata kell, hogy megelőzze véleményem szerint, hiszen a hüvelyváladékban levő baktériumok (normál flóra és esetleges kórokozó baktériumok) aránya csak így itélhető meg és ez a választott kezelést, akár antibiotikum kezelés kiválasztását döntően meghatározza.
A bóraxos, bórsavas hkúpok alapvetően gombás fertőzések kezelésére hatásosak, E coli ellen nem hatásos.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

15 hetes kismama vagyok. Pár napja erős hasi görcsöm van,és sárgás,néha barnás folyást észleltem. Elmentem a nőgyógyászomhoz,aki klion kúpot,valamint Supplin 500 mg tablettát irt fel. Az lenne a kérdésem,hogy a tabletta árthat-e a babámnak,mert most emiatt aggódom nagyon,illetve hogy a páromnak nem kellene-e valami antibiotikum? Mert a későbbiek folyamán nem szeretnék ismét megfertőződni-bár az orvos nem mondta konkrétan hogy nemi úton kaptam a fertőzést. Válaszát nagyon köszönöm így előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fenti gyógyszerek 12 hetes kort követően alkalmazhatóak a terhesség során.
Javaslom, hogy partnerével használjanak a kezelést követően óvszert a terhesség alatt.

dr Ujházy András

Kérdés:

A jelenlegi fertőzésemre Dalacin hüvelykrémet kaptam , és kamillás intimzuhanyt javasolt az orvos. Lehet-e együtt használni a kettőt, és hogyan?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kamillát csak ülöfürdőként használja, a hüvelyt ne öblítse vele!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr! A férjem vazelinos töltéssel próbálkozott hogy javítsunk a nemi életünkön, de idő közben kilyukadt neki és gennyes váladékot enged a pénisze folyamatosan már azóta szövetelhalása is volt és hiányzik egy darab a fitymájából és ott is nagyon gennyes ennek másfél éve azóta viszont folyamatosan a nemi életünk és gyakran nem védekezünk lehet ön szerint valami bajom tőle?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Igen, bakteriális fertőzés könnyen kialakulhat Önnél a leírtak alapján.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a barátnőmmel közösültünk, és nem védekeztünk, aztán megjött a menstuáciòja , és mikor már elmùlt azòta nem közösültünk még , és már most kellenne megjonie újjból de már 4 napja kesik neki , lehetséges hogy terhes ?
Vagy mégsem nem értjük , mi a baj.
Kérem válaszával segítsen ezt megértetni velünk. Köszönjük szépen.......

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Első lépésben nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot javaslok a menses késés miatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Párom nemrégiben volt az éves rutin nőgyógyászati vizsgálaton ami után a kenete alapján az orvosa szerint lett egy kicsike gyulladása amire dalacin intim kenőcsöt írtak fel neki. A kérdéseim ezek lennének: adhatok-e neki napi 3000 mg c-vitamint, 2500 ne d3 vitamint illetve grapefruit mag és fokhagyma kivonatot vagy ez akadályozza-e a kúra sikerességét. Párom panaszmentes, folyása csak túlzott felizgulás után van aminek szaga nincs és fehér. Másik kérdésem a kenőcsöt csak addig kell használnia amig el nem fogy? 3 hónap múlva vissza kell mennie kontrollra. 24 éves. Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt KÉrdező!

Fentiekkel kiegészítheti a kezelést. A Dalacin hüvelykrémet 7 este javasolt használni egymás után.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Januárban volt egy hüvely fertőzésem, arra használtam Pevaryl kúpot, orvosnál is voltam.
Mivel nem múlt el teljesen, tehát száraz volt a hüvelyem és egy pár hét után folyásom jelentkezett, viszketéssel, elmentem egy másik orvoshoz.
Adott gynopevaryl kúpot két dobozzal, lactofeel gélt, és 4 tabletta fluconazole-t.
Az lenne a kérdésem, hogy ha csak két alkalommal volt ez idő alatt hűvelygombám, akkor kell ez a négy tabletta? Nekem soknak tűnik, nem szeretném túlterhelni a szervezetemet.
Eddig egy tablettát vettem be, most következne a második, mivel hetente egyet kell bevenni.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Noémi.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Megértem aggodalmát, de a kolléga vizsgálat alapján írta fel a visszatérő fertőzés megelőzésére a kezelést. Interneten keresztül, vizsgálat nélkül nem bírálhatok felül egy ilyen kezelési tervet.

Megértését köszönve

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

Jelenleg egy 3 hónapos kisfút szoptatok, pár napja csíp a vizeletem, de nem minden alkalommal. Volt már ilyen korábban is. Akkor lactofeel hüvelygélt használtam. Illetve vagilactq hüvelytablettát. Természetesen nem egyszerre, egyik esetben ezt aztán következő alkalommal mikor előfordult a másik terméket. Viszont akkor nem szoptattam, szóval a kérdésem hogy szoptetás alatt lehet e ezeket a termékeket alkalmazni? Illetve most esedékes a menstruációm, alkalmazhatom e őket(nyilván menstruáció alatt nem ) de így nagyon közel hozzá?

Köszönöm a válaszát.
Niki

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Vizelet vizsgálat javasolt, mely segíthet a húgyúti fertőzés igazolásában!
A Lactofeel hüvelygél alkalmazását végezheti a menses előtt, majd a menses után folytatva.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kb egy hónapja hüvelygombám volt, Canesten Combit használtam ami el is mulasztotta. Menstruáció után azonban visszatért, Ladyvita hüvrlykúpot használtam 5 este, mellette napi 3X15 csepp grapefruitmag cseppet ittam. Azóta a viszkető érzés elmúlt, nem piros sehol, azonban folyásom ugyanúgy van. Nen olyan "túró állagú", de krémes, vagy nem is tudom, hogy hogyan írjam le és kicsit talán kellemetlen szagú, de az sem olyan vészesen. Az orvoshoz csak 2 hét múlva tudok menni, akkorra kaptam időpontot, azonban azért kicsit aggódom. :( A párommal sem voltam együtt az első eset óta, nehogy megfertőzzem, szóval nem ő fertőzött vissza. Teljesen elkeseredtem. :( Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

11 hetes terhes vagyok,kétszer kerültem korházba vérzéssel. Ikerterhességem van. A babák jol vannak. A vérzés elmult. Viszont barna fojásom azóta is van. A kérdésem az lenne hogy ez mitől van? Sokat fekszem nem eröltetem magam. Szedem a magne b6-ot és az utrogestant mégsem múlik el. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának hátterét a gondozó szülészorvosa ultrahangvizsgálattal és méhszáj vizsgálattal tudja megállapítani. Sajnos interneten keresztül vizsgálat nélkül nem lehet diagnosztizálni panaszának okát.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Körülbelül 3-4 hónapja felfáztam, kaptam rá antibiotikumot (monural, rowatinex). Utána a felfázás el is múlt, de elkezdtek időközönként jelentkezni más tünetek. Pl: egyből utána volt fehéres folyás, és néha, nagyon enyhén csípett is a vizelet (de nem úgy, mint egy felfázásnál szokott). Ez után elmentem nőgyógyászhoz, Ő azt mondta nincs semmi probléma, de a biztonság kedvéért felír egy gomba elleni krémet (batrafen). Miután használtam, elmúltak a tünetek, viszont utána nem sokkal újra éreztem az enyhe, körülbelül naponta egyszer csípő vizeletet, fehér/átlátszó folyást. Ez idő alatt végig szedtem a fogamzásgátlót is (symicia). A párommal való együttlétek is megváltoztak, minden alkalom után, enyhe égő, feszülő érzés volt. Jelenleg abbahagytam a fogamzásgátló szedését is, attól tartva, hogy az lehet a probléma. De a helyzet nem javul (menstruáció előtt és után jelentkeznek főként a tünetek). Utána olvastam a dolognak, és egy-két hete alkalmaztam PH-helyreállító tejsavbaktériumos kapszulát (lactinelle), ami egy ideig segített, de tegnap óta megint érzem a csípő érzést. A tüneteket tényleg a PH-érték megváltozása okozza (egyébként hajlamos vagyok túltisztítani odalent), vagy valamilyen komolyabb baj lehet? Mi a teendő ilyen esetben?
Köszönettel, Kata (21)

Válasz:

Kedves Hölgyem!

panasza hátterében visszatérő gombás hüvelyfertőzés is állhat, melyet mikroszkópos kenetvizsgálattal lehet igazolni, ill. egyéb fertőzést kimutatni. Panaszai tartós megelőzése hosszabb távú kezeléssel lehetséges, ha a gomba igazolódik a panaszai okaként.
Bővebb info honlapunkon: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!
Lassan 1 éve, hogy a nőgyógyászom újra felírta a Rezia nevű fogamzásgátlót. A készítménnyel nem járt elhízás és semmilyen más tünet, de viszon a menstruációm nem mindig a megfelelő mennyiségben és "színben" jelentkezik. Van amikor szinte csak a barnás folyás jelentkezik, kevés menstruációs vérzéssel. Emellett, kb. 1-másfél hete a szürke-fehér folyás, a pirosság, a viszkető érzés jelent meg. Még anno ugyan erre a tünetekre a nőgyógyászom a LactoFeel-t írta fel,de csak 1-1 tubust 3naponta. Most is ugyan ezt kellene tennem? Vagy megcsinálhatnék egy 1 hetes kezelést? A fertőzésem óta a páromnál is hasonló tünetek jelentek meg, de amióta én észrevettem a tüneteimet nem éltünk nemi életet. Hogy lehetne ezt a problémát kiküszöbölni? Előre is köszönöm a válaszait!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszai gombás eredetűek lehetnek a leírtak alapján. Első lépésben recept nélkül kapható gomba elleni kúpot és kenőcsöt javaslok 3 este, majd 7 napig a Lactofeel gélt, mely a hüvelyflóra visszaállításával segítheti az ilyen panaszok fellépését.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó estét kívánok! Az én problémám még tavaly nyáron kezdődött alhas gyulladással. Fájt a jobb felén az alhasam szex közben. Erre kaptam ciprofloxacint. Már kétszer volt hüvely gombám. Most februárban újra kezdődött. Fájtam pisilés közben, csípett szúrt és újra kaptam rá ciprofloxacint. Mindkét alkalommal elmúlt ez a problémám, de most hétvégén szex után viszketni kezdtem és fájt, csípett pisilés közben. Sok fehér folyásom van. Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Lindynette fogamzásgátlót szedek, de nem hiszem, hogy bármi köze lenne hozzá. Előre is köszönöm a segìtségét!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kivizsgálása, kenet vizsgálata, ultrahang vizsgálata javasolt. Komplex megelőző kezelés javasolt a kenet lelet alapján meghatározva, hogy a panaszai ne térjenek vissza.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Körülbelül egy hónapja meg vagyok fázva, ès kb 3 hete voltam eggyütt a barátommal. 2 napja kèsik a menszeszem de semmi jelèt nem èszlelem a terhessègnek. Közre játszhat a sok gyógyszer amit szednem kellett? Meg most injekcióra is kell járnom (rocephin 2 ampulla naponta) Úgy gondolom ezek miatt kèsik de inkább ki kèrem egy szak ember vèlemènyèt.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és szükség esetén laboratóriumi vizsgálatok alapján lehessen igazolni a mensese késésének okát, melyet a fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszerek nem magyarázhatnak.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. ÚR!
Már tul a változókoron , ha vizelni megyek , k. hetente egyszer véres a WC papir, utána rögtön el is mulik, mintha semmi nem történt volna. Azonkivül viszkető, kellemetlen érzést is érzek a hüvelynél. Méhnyakrák lelet negativ volt , folyásom nincs. Köszönöm a választ.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.
Emellett vizelet vizsgálat is javasolt (panaszmentes esetben vizelet üledék vizsgálat), mely segíthet a párhuzamos húgyúti fertőzés diagnosztizálását!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Elnézést, még azt szeretném kérdezni, hogy a LOOP műtétig nem árt-e a Lactofeel használata a sérült méhszájnak? 1-1 tubus használatával úgy vettem észre, hogy egy időre csökken a folyás mennyisége. Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeelnek csak előnyös hatása lehet ebben az esetben is, hiszen a méhnyakból távozó nem savas kémhatású váladék emeli a hüvelyi pH-t, melyet a Lactofeel megpróbál kompenzálni.

dr Ujházy András

Kérdés:

2014. októberében negatív lett a rákszűrésem eredménye. Most bő fehér folyás, ill. menses utáni barnázás miatt mentem orvoshoz, a következő diagnózist kaptam: inveterált cervix ruptura, ép hám, tátongó méhszáj, bő cervicalis váladékozás. Javaslat: Loop portio plastica.
Jól értelmezem, hogy ez csak szülési méhszáj sérülés ( 3 gyerek ), vagy rákmegelőző állapot is lehet? Mennyire kell sietnem a műtéttel? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírtak alapjána szülések utáni tátongó külső méhszáj okoz bővebb váladékozást és ezt a panaszt szeretné a kolléga a javasolt műtéttel kezelni. Amennyiben a cytologiai kenete negatív, az nagy eséllyel arra utal, hogy nincs méhnyakin rákmegelőző állapot. Tudnia kell,hogy a cytologia szűrővizsgálat és ezért tévedhet, tehát nem zárja ki a rákmegelőző állapotokat 100% bitztonsággal. Interneten keresztül, vizsgálat nélkül nem lehet arról nyilatkozni, hogy mennyire siessen a műtéttel, javaslom, a vizsgálatot végző kollégától kérdezze ezt meg.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot! Ha gombám van lehet csókólózni a párommal? Mert a házi orvos azt mondta nem ! A nőgyógyász szót se szólt róla csak hogy ne éljünk nemi életet.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A pertnere száját természetesen megcsókolhatja, így nem kapja el a párja a gombás fertőzést, mely esetleg önnél a szeméremtesten áll fenn.
A nemi szerveik nem érintkezhetnek a kezelés végéig.
A háziorvos ebben a témában nem rendelkezik sajnos napi gyakorlattal.

dr Ujházy András

Kérdés:

JÓ napot ! Az lenne a kérdés h a nögyògyàsz csak egy - egy (egy nekem,egy a paromnak) irt fel gyogyszert(gomba ellen-> flucanozale-q pharma) es a parom elment a haziorvoshoz es a haziorvos felirt neki még egyet mert azt mondta állítólag ebből 2ot kelett volna felírnia a nőgyógyásznak akkor ön szerint beszedje ??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Én az Ön helyében a nőgyógyász szakorvosnak hinnék, mégis ő a szakorvos!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr! Jangee fogamzásgátló tablettat szedek, most felirtak nekem antibiotikumot, azi sandozt. Csökkenti a fogamzásgátló hatását? Mi előbbi válaszát köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Antibiotikum és fogamzásgátló tabletta együttes szedése esetén abban a ciklusban (az alatt a levél alatt) kell óvszerrel is védekezni, amelyikben az antibiotikumot szedte az ezt követő 7 napos szünetben is.
Az antibiotikum első tablettája azonnal természetesen nem vált ki tüszőérést és tüszőrepedést, mely a fogamzáshoz szükséges. Ezt követően óvszerrel védekezzen a következő 7 napos szünet végéig.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Január óta viszkető, olykor égető érzésem volt, és persze egy erősebb folyás is társult hozzá. Elmentem az orvosomhoz, aki látta a folyást, illetve külső irritáció jeleit, komolyabb gyulladást nem talált. Felírt nekem egy Dalacin hüvelykrém kúrát, illetve egy külsőlegi krémet: Pimafucort. Illetve "A" vitamint írt fel nekem,hogy szedjek be egy 20 szemes adagot. Ajánlotta, hogy ha befejezem a Dalacin kúrát, mindenképp csináljak egy Lactofeel kúrát is, valamint, hogy érdemes lenne később legalább hetente egyszer, kétszer állandó jelleggel használni is. A vizsgálatot követően nem tudtam azonnal kiváltani a gyógyszereket, és mire odajutottam, a tüneteim elmúltak. A Dalacint, mivel az antibiotikumot tartalmaz, nem kezdtem el, féltem, hogy nagyon erős lenne. Így elkezdtem a Lactofeelt, mert a neten nagyon sok pozitív hozzászólást találtam. Most egy egy hetest csinálnék végig. Azonban ahogy felrakom, az első 5-10 percben nagyon csíp, nem belül, hanem ahogy szivárog kicsi ki, kívül. Ez miért lehet? Esetleg csak van valami külső fertőzésem? A Pimafucort krém ezen segíthet, azt használjam külsőleg? Vagy sima neogranormon? Folytassam a Lactofeelt nyugodtan? Amíg csinálom a Lactofeel kúrát a szexet inkább nélkülözzük? Valamint még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt a külső irritációt mi okozhatja, ami ugye január óta van? Két dolog merült fel bennem: 1. váltottam intim mosakodót. 2. intim gyanta. Nagyon köszönöm válaszát!
Szép estét!
Szűcs Nikoletta

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A megkezdett kezelést a leírtak alapján a következőkkel módosítanám: gomba elleni kúp a patikából recept nélkül hozzáférhető (3 este), mellette a Pimafucort krém 3 napig napi 2-3x, majd ezt követően folytatnám csak a Lactofeel kezelést. Amennyiben panasza nem szűnik, kenetvétel javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr !
Állandóan visszatér a hüvelygombám, volt kenetvétel és az alapján Femiflot és Dalacin hüvelykrémet kaptam ,eddig semmi nem hatott , együttlét után újra kijött, azt szeretném kérdezni, hogy ezek használata közben lehet e nemi életet élni vagy várjam e meg a kezelés végét? A páromnak is kellett Femiflot bevenni. Köszönöm előre is .

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A krónikus hüvelyi gombafertőzés nem fog rövid távú kezelésektől soha elmúlni, erre hosszabb távú, csökkenő dózisú kezelést kell a kenetek lelete és a kontrollon levő status alapán beállítani, a részleteket megtalálja honlapunkon (Betegtájékoztatók menü), www.ujhazy.hu

dr Ujházy András

Kérdés:

Megint én kérdeznék ha nem probléma. Leírom részletesen.Egy hétfői napon kezdtem el szedni a doxycyclin antibiotikumot és közben a fogamzásgátlót egészen szombatig. Ezután 7napos szünet következett. Az antibiotikumot kedden hagytam abba. Aztán vasárnap újra szedtem a fogamzásgátlót (lindynette).Azóta 9 napja hogy szedem. Védett vagyok? Ne haragudjon ha sokat kérdezek.
Menyi ideig nem ajánlott az együttlét canesten kombi uno kezelés alatt?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben az antibiot. kezelés a 7 napos szünetbe is nyúlt, akkor javaslom, hogy a következő fogamzásgátló levél alatt is használjon óvszert. A Canesten uno után 3 nappal lehetne együtt partnerével.

üdvözlettel

Kérdés:

Nem tudom eldönteni a tüneteim alapján, hogy miféle bajom lehet! Igazából mindhárom, az oldalon felsorolt betegség (Trichomonas vaginitis, BV, hüvelygomba) tüneteiből produkálok egyet-egyet. A folyásom színe zöldes, állaga túrós, az elején megvolt a viszkető, égő érzés és tapasztaltam fájdalmakat szexuális együttlét közben és utána is. Akkor most melyik lehetséges? Elmúlik magától is? Vagy ha nem akkor mit vegyek rá? Nagyon rossz, kellemetlen tapasztalataim vannak a városban található nőgyógyászokkal kapcsolatban! Feltétlen muszáj megvizsgáltatnom magam, vagy elég a patikában túl lennem a dolgon?? Jelenleg menstruálok, úgyhogy nem tudom jelenleg hogyan áll a fertőzésem, véren kívül más nem jön. Nagyon messze lakom Pesttől, úgyhogy helyben szeretném megoldani a problémát.

Régebb óta tapasztalom (kb. 1 éve), hogy szerelmeskedés alkalmával nem nedvesedek be eléggé, vagy egyáltalán! Hüvelyszárazság ellen küzdjek vagy egyéb probléma lehet?

Válaszát előre is köszönöm, biztosan sokat fog segíteni!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Összetett panasza mindenképp, mely chronicus állapottá vált, részletes labor kivizsgálást indokol (kenetvétel, méhnyak gyulladás irányában chlamydia teszt, stb.), bővebb információt talál honlapunkon:
www.ujhazy.hu (ebetegátjékozatók menüpont)
Kivizsgálás nélküli kezelési rpóbálkozások csak elfedik tüneteit és a szövődmények , pl. kismedencei gyulladás, meddőség kockázatát fokozzák!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Állandóan visszatér a húvelygombám. Voltam már többször orvosnál írt fel már mindenféle gyógyszert. De a kezelés befejezése után kb. 1 hettel mindig újra viszket, ég a hüvelyem.
Ön szerint mitöl lehet?
Mit tegyek hogy újra rendeben legyen minden.?
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
D.A.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Egy bonyolult kérdéssel fordulok Önhöz... Legalábbis számomra az: Pénteken foggyulladásra Dalacin nevű antibiotikumot írtak fel nekem. Aznap 3kor bevettem az első szemet, majd este 8kor a fogamzásgátlóm, és együtt voltam a párommal. Másnap mondták ismerőseim, hogy a kolléganőjük így esett teherbe pont emiatt az antibiotikum miatt. A 8.szem volt még csak a levélből aznap, tehát az elején vagyok nagyon, és reménykedek abban, hogy nem lettem terhes.
Ön szerint mennyi az esély arra, hogy egy szem antibiotikum blokkolta a fogamzásgátlót? Esetleg a többi szem bevétele a következő napokban visszamenőleg is kiüthette a hatását?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Antibiotikum és fogamzásgátló tabletta együttes szedése esetén abban a ciklusban (az alatt a levél alatt) kell óvszerrel is védekezni, amelyikben az antibiotikumot szedte az ezt követő 7 napos szünetben is.
Az antibiotikum első tablettája azonnal természetesen nem vált ki tüszőérést és tüszőrepedést, mely a fogamzáshoz szükséges. Ezt követően óvszerrel védekezzen a következő 7 napos szünet végéig.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy egy 7 napos lactofeel kezelés használata után,mikor tudok teherbe esni?Vagy ez nem befolyásolja a teherbeesést?Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom a Lactofeel hüvelygél alkalmazását, egyébként a ciklus egyéb napjain alkalmazva nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit, sőt a normál hüvelyflóra visszaállítása révén csökkenti az esélyét a koraterhességben bakteriális fertőzés miatt meginduló vetélésnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy antibiotikumot szedtem 10 napig. doxycyclint. Mellette lindynette fogamzásgátlót. Aztán közben 7 nap szünet következett ahogy mindig. Meddig javasolt a kiegészítő fogamzágátlás? mert azt hallottam hogy az antibiotikum csökkenti a fogamzásgátló hatását.
Miután abbahagytam az antibiotikum szedését túrószerű folyásom lett, és égett és viszketett. Párommal voltunk együtt óvszerrel. Talán az óvszer miatt vagy az antibiotikum miatt viszket? És kicsit fáj is. Köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Antibiotikum és fogamzásgátló együttes szedése esetén abban a ciklusban kell óvszerrel is védekezni, amelyikben ez történt valamint az ezt követő 7 napos szünetben is.
Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Gyerekvállalás előtt lehet-e használni a Lactofeel-t?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés körüli 2-3 nap nem javaslom az alkalmazását, egyébként nem befolyásolja kedvezőtlenül a gyermekvállalási terveit.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az iránt szeretnék érdeklődni,hogy a Lactofeel hvelygél alkalmazható-e egyszerre a Gyno-Pevaryl kúppal?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel hgélt a fertőzés kezelése után kell a normál flóra visszaállítására alkalmazni, tehát a Gyno-Pevaryl kúra véágén kezdje a Lactofeel kúrát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Ha kicsit kicsúszik a kúp és én nem tudom beletenni teljesen (pedig próbálom) az nagy baj ? Akkor nem tisztul ki teljesen a hüvely ?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Úgy alkalmazza a hüvelykúpokat, ahogy azt biztonsággal fel tudja helyezni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!

Azzal a kerdessel fordulok Onhoz: februar 4 en volt meg a menstruaciom. 4 napig tartott. A ferjemmel azota tobbszor is egyutt voltunk . Honap kozepe tajan kicsit fajt a derekam, nagyon sok savam volt, es egy kicsit fajt a hasam. Viszont most marciusban negy napot kesett. Megjott egy napig tartott. Eloszor elenk piros ver ami atvaltott barnas szinbe. 6 nap mulva par csepp ver. de maximum 1 ora es elmult. Lehetek terhes? Mikor erdemes tesztet csinalnom? Elore is koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fennállhat terhesség a leírtak alapján, javaslom, hogy mihamarabb végezzen terhességi vizelet tesztet és kérjen nőgyógyász szakorvosi vizsgálatot, ultrahangvizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Február 06-án volt az utolsó havi vérzésem. Most március 13. még nem jött meg. Végeztem 2 terhességi tesztet de negativ mindkettő. Közbe van egy hüvely fertőzésem is. A kérdés , hogy lehetséges-e , hogy a fertőzés miatt lett negativ a teszt.

Köszönettel:
DI

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Hüvelyfertőzés nem befolyásolja a terhességi teszt eredményét!

dr Ujházy András

Kérdés:

29 eves vagyok es most eloszor lett bakterialis vaginozisom. Voltam orvosnal es kaptam ra antibiotikumot (clyndamicin ). Viszont 2 het tunetmentesseg utan vissza jott. Szexualis eletet nem elek igy nem partnertol kaptam es nem is fertozodhettem vissza. Olvastam hogy a betadine huvelykup jo lenne. Viszont ebben az orszagban ahol elek nem lehet kapni. Igy gondoltam a betadine oldat 1:10 aranyos oblitesre. A kerdesem az lenne hogy hany napig milyen rendszeresseggel oblogessek?
Koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nem javaslom a Betadine használatát erre a célra. A panasza recidivájának oka lehet az is, ha nem állt vissza a normál lactobacillus flórája. Tejsavas hüvelykezelés (pl. Lactofeel hüvelygél) 7 este javasolt, majd mensesek után fenntartó adagban 2-2 este. Ha panasza visszatér, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasz visszatérésének okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. úr!
Egy hete szedek Augmentin 500 antibiotikumot a felvázásomra. Viszont ma tapasztaltam magamon a hüvelygomba tüneteit. Használhatok Canesten kombit az antibiotikumos kezelés alatt? Ha nem, mit tudna ajánlani? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Alkalmazhatja a kettőt együtt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr.ur
A kérdésem a testvérem külföldön dolgozik és a körülményei nem épp a meg felelö felfázott és azt szeretném kérdezni milyen gyogyteával lehet orvosolni mivel más lehetősége nincs nagyon .Előre is köszönöm a segitségét

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vizelési panaszra, amennyiben nem jár lázzal és vesetáji fájdalommal a tőzegáfonya kapszula illetve medveszőlő levél kivonatú gyógyhatású készítmény is hatásos lehet. Amennyiben nem, vizelet vizsgálat és antibiot. kezelés mérlegelése javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Lyme kór miatt doxycyclin kapszulát szedek, ma volt a kúra hatodik napja. Egyre inkább olyan érzésem van, mintha felfáztam volna, diszkomfort érzés a hüvelyben, alhasban, gyakori vizelési inger. Úgy tudom, hogy antibiotikumos kezelés alatt a hüvelyből is eltűnhetnek a "jó baktériumok", hat nap gyógyszerelés után ez már jelentkezhet? Vagy esetleg az antibiotikum előhozott egy lappangó fertőzést, gyulladást? Milyen készítményt használhatnék a panaszok csökkentésére? Még elég hosszú antibiotikumos kezelés vár rám.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot és vizelet vizsgálatot javaslok, hogy a folyamatban levő kezelése melletti panasza tisztázható legyen, hiszen mind hüvelyi, mind húgyúti fertőzés fennállhat.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

23 éves vagyok. Körülbelül egy éve volt gombás fertőzésem, amire az orvosom antibiotikumot+pimafucort krémet írt fel, utána pedig Lactinelle-t kellett használnom. Ekkor elég nagy volt nálam a gyulladás, mert fájdalmat is éreztem. A kezelés hatásos volt, azóta semmi hasonló panaszom nem volt, egészen mostanáig. Körülbelül két napja égő viszkető érzésre lettem figyelmes, ami még elviselhető és fájdalmat nem érzek, ezért elkezdtem újra használni külsőleg a pimafucort krémet és a Lactinelle kúpot. Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül hány nap elteltével kellene észrevennem a hatását? Mondhatni az égő érzés csillapodott, inkább a viszkető érzés ami jobban fenn áll, de nem csak a hüvelybemenetnél, hanem úgy érzem mintha a húgycső nyílásnál is viszketne picit. Érdekelne, hogy esetleg a viszketésre a Canesten krém hatásosabb lenne mint a pimafucort?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombás hüvelyi és szeméremtest fertőzés esetén a fenti krémek mellett gomba elleni hüvelykúp kezelésre (recept nélkül kérhet ilyet a patikákban) van szükség, így a panaszok 4-5 nap alatt megszünhetnek.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

21 éves vagyok és van két gyermekem! A legkisebb 1 éves! A mai napon barna túrószerű szagtalan anyag van a hüvelyemben, a méhemhez közel! Vizeléskor van belőle a wc papíron! Mi lehet ez? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném mondani hogy túrós jellegű fehér darabkák vannak a szeméremajkaimnál. Fogamzásgátlót szedek. Páromnak makkján piros foltok.ez gomba lehet? Voltam nőgyógyásznál ő felírt hüvelykúpot 10 napra és a páromnak és nekem bevenni Fluconazole q pharma 150 mg-ot (2db) ! Ettől elmúlnak a panaszok?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza a leírtak alapján nagy valószínűséggel gombás fertőzés, a fenti kezelés, amennyiben a gomba nem rezisztens ezekre, hatásos lesz, gomba elleni kenőcsöt vehet még a patikában.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt dr.ur
A multkori kerdesemre adott valasza nagyon sokat segitett ezert gondoltam ujbol az on segitseget kerem egy ujjab kerdessel fordulok onhoz.
Holyaghurutot okozhat onmagaba a fogamzasgatlo? Esetleg evek ota szunet mentesen szedes miatt vagy csak egy rossz fogamzasgatlo felirasa miatt?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátló, bár szteroid tartalma révén bizonyos fertőzések kialakulására hajlamossá teheti (pl. gombás hüvelyfertőzés), de önmagában ilyet illetve húgyúti fertőzést természetesen nem okozhat. Egy gyulladásos állapot kialakulásához a kórokozó mellett az Ön szervezetének immunrendszere, válaszreakciói is fontosak.
Visszatérő panasz esetén (kenet- és vizeletvizsgálatot követően) komplex megelőző kezelés javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

23 éves vagyok, körülbelül fél éve élek szexuális életet, azóta 2x volt hüvelygombám, a legutolsót még az elején kezeltettem.. Eltelt 2 hét és szex után kisebb vágásnyomokat vélek felfedezni a hüvelybemenetnél, amivel nem tudom hogy menjek-e orvoshoz, mert szégyenlem, hogy szinte havonta járok (deciora gyógyszert szedek lassan másfél hónapja, ez ügyben is sokat jártam a nőgyógyászhoz). Legutóbb Lomexin kenőcsöt használtam külsőleg, és gynoxin hüvelykapszulát és krémet alkalmaztam. Illetve utánna néztem az interneten, mivel mindketten gyantáztatva vagyunk ott lent, létezik hogy kidörzsölődtem volna vagy durvák voltunk?
Köszönöm a segítséget!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, melyet a megkezdett szexuális élet, a hüvelyi nyálkahártya mikro sérülései révén vált panaszt okozó betegséggé.
Amennyiben a panasz mindig kiújul, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3 évvel ezelőtt spontán vetélésem volt.azota sem, és előtte sem estem teherbe.most 41 éves leszek.nagyon szeretnék kisbabát, de sajnos a kezelésekre nincs pénzem.és sajnos gyakori a hólyag hurut gyulladásom is. tud valamit tanácsolni a Dr Ur??,az eddigi orvosok nem igen foglalkoztak velem. Heves Megyében lakom.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Részletes meddőségi kivizsgálásra van szükség Önnél is és a férjénél is, amely eredményeképpen kiderülhet a sikertelen terhesség oka és a meddőségi panasz magyarázata. A visszatérő húgyúti panasza miatt azonban nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni, hogy ennek hátterében van-e a chronicus hüvelyfertőzés, milyen a normális lactobacillus flóra.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Pàr napja voltam éves nőgyògyàszati vizsgàlaton. A kenetvetel eredmenye még nem jött meg. Ellenben azóta viszket és kellemetlen érzet van a hüvelyemnél, mintha kissé gyullast lenne. Lehet nagyon megsérült a vizsgàlat közben? Gondoltam kenegetem neogranormonnal. Mit gondol? Ez előfordulhat vizsgàlat utàn? Mi lehet? Persze ha nem mùlik vissza dokihoz csak kellemetlen és bosszantó hogy vizsgalat utan ilyenem lesz es szenvedek vele. Valaszat elore is koszonom.udv.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Irritációt a vizsgálat tartósan jellemzően nem okoz, de lehet, hogy a hüvelyváladékban a kolonizáló flóra mellett a nők 20%-ban ott levő gomba spórák jutottak be a nyálkahártyába és okoztak így gyulladásos tünetet. Gomba elleni recept nélküli kúpot és krémet a patikában vásárolhat.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Lactinelle kapszulat verzes ideje alatt szabad hasznalni?

Válasz:

Nem javaslom

Kérdés:

Lactinelle kapszulat verzes idejen is lehet hasznalni?

Válasz:

Nem javaslom

Kérdés:

Annyit szeretnek kerdezni hogy Nuvaring huvelygyuru eseteben lehet alkalmazni Mikogal huvelykupot?
Koszonom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nincs olyan tanulmány, mely a két módszer kölcsönhatásának vizsgálatáról ad információt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr! Kata vagyok 37 éves.a napokban két miomát találtak a méhemben. Két gyermekem van, de új párommal szeretnénk egy babát. Orvosom nem kecsektetet sok jóval ezzel kapcsolatban. Esetleg ön milyen lehetséges megoldásokat, kezeléseket tudna ezzel kapcsolatban ajánlani?Köszönöm válaszát

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A myomák méh üregéhez való közelsége, a méh üregének esetleges deformációja és a myomák mérete alapján kell maghatározni, hogy a tervezett terhesség előtt ezeket el kell-e távolítani a méhéből, hogy a várandósság alatt ne okozzanak szövődményt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur!
Olyan gondom van, hogy kremes, feher, szagtalan valadek van a huvelyemben, azert nem nevezem folyasnak, mert a bugyim teljesen tiszta, nem latok rajta semmit. A valadek mennyisege a normalisnal tobbnek tunik, bar ez a fehernemumon nem latszik. Szexualis egyuttletkor szerintem tul nedves vagyok. Ez valami fertozes lehet vagy normalis?
Ket nogyogyasznal is voltam, az elso BV-vel kezelt, a masiktol 1 db gyogyszert kaptam "yeast infection"-re. Ennek kb. ket honapja, azota kiprobaltam egy patikaban kaphato kupot es kremet gombas fertozesre (1 napos). Viszketest azota nem tapasztalok, csak neha kellemetlen erzest.
Kulfoldon elek, nem nagyon szeretnek ujabb vizsgalatra menni, nincsenek jo tapasztalataim.
Koszonom a segitseget elore is.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Sajnos lanorvizsgálat nélkül nem tudom diagnosztizálni panaszát, ezért nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést, a megfelelő kezelés a ponton diagnózison alapszik.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Kb 5-6éve kezdődött hüvelyi folyás eleinte szaga is volt.(Az az igazság, hogy kicsit később kezdtem kezelni).Elkezdtem használni különböző hüvelykapszulákat pl. Klion-t és hasonlókat.Ajánlottak lactofeel-t is kipróbáltam és így együtt már jobban segített, csökkent a folyásom is és már nincs szaga sem.Egy pár napja viszont arra lettem figyelmes, hogy rozsdás barnás folyásom lett szokatlan időben és elég erős görcsökkel járt aztán mintha szúrkálták volna a hasam tűvel egyszer egyik oldalt majd a másikon.Attól tartok hogy nehogy méhnyakrák legyen vagy ilyesmi?!
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelet Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy büdös a folyásom és fáj is a nemi szervem a páromnak pedig a folyásom csipi aktus közben a péniszét ! Voltam már rengeteg orvosnál vagy kliont canestent lactofeelt mikor mit irtak már nagyon elvagyok keseredve megfogok valaha gyógyulni ? mit probáljak ki ön szerint ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panaszát bakteriális vaginosis és az esetleg ennek hátterében álló méhnyak gyulladás okozhatja.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, emellett: chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném kérdezni, hogy a Lactofeel használata alatt lehet-e nemi kapcsolatot létesíteni? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az egy hetes Lactofeel kezelés alatt nem javaslom a szexuális kontaktust.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan problémám van, hogy krémes fehér folyásom van . Fogamzásgátló tablettát szedek . Egy hónapja voltam nőgyógyásznál , méhszájsebet állapított meg. Kenetet nem vett csak felírt egy 10db-os Klion D hüvelytablettát. Elhasználtam , de a folyásom nem enyhült. Esetleg probálkozzak LactoFeel hüvelygéllel ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
A Lactofeel alkalmazása a hüvelyflórát segíti helyreállítani, de panaszának nem biztos, hogy ennek hiánya az oka.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretném megkérdezni, hogy a méhnyakrákszűrés eredményeként találtak nálam egy kis gyulladást a szervezetemben.Erre az orvos adott egy szóróanyagot a Lactofeelről, illetve a Gynoflorról.Megvettem a patikában egyenlőre a Lactofeelt, tegnap este használtam és alhasi görcsöket érzékeltem. Ez normális? Illetve, ha kiváltom a hüvelytablettát akkor együttesen kell alkalmazni?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Legtöbb esetben a két Ön által említett készítményt nem kombináljuk, első lépésben használja a Lactofeelt, ha elkezdte. Alapvetően a hüvelyi lactobacillus flórát segíti helyreállítani, alhasi görcsöket nem okozhat, hiszen a méhét nem érinti a készítmény hatása, a hüvelyflórára hat. Így természetesen csökkenti a felszálló fertőzések kockázatát is. Alhasi panaszát más magyarázhatja.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan proglémával fordulok magához hogy a vizeletem végén csipet,voltam a gyógyszertárban és meg montan a panasom és hogy iszom a vesetea-t,azt monta a gyógyszertárban hogy add egy olyan tea-t amit csak ott lehet kapni,és hogy a tea akut esetekre van.Teszem hozzá gyógyta .Azt monta hogy több ször kell menem majt vizeletra ami igaz és jobb is töle de a végén enyhén viszket ami egy idö után elmulik egyszoval nem mindig viszket csak bizonyos idönként.Ez mitöl lehet?De fojásom nincs.Orvoshoz nem szeret nmi.Kérem tzdna valamit ajánlani dr.úr.
Válaszát elöre is köszönöm!
Tiszteletettel:Szandra

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese is lehet, mely társulhat húgyúti panaszokkal, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

T.dr. úr. Azt szeretném megkérdezni,hogy a fehérfolyás az távozhat darabosan a hüvelyből? Vagy csak folyékony àllapotában távozhat. Köszönettel. Szilvi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen különböző jellegű folyásos panaszok lehetnek a fertőzés jellegétől és az immunrendszer válaszától függően.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr !
Alhasi fájdalmaim vannak ,amihez feher folyas is járul , vizeleskor fájdalmam egyáltalán nincs , nemi aktus közben sem érzek kellemetlenséget(természetesen védekezéssel) . Azithromycin antibiotikumot szedtem 3 napig, reggel-este. 5 napja fejeztem be a kurat es ket napja ujra előjött az alhasi fájdalom , mi a teendő .
Válaszát köszönöm .

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy ultrahang vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok: mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, chlamydia / ureaplasma / mycoplasma / gonorrhoea irányában végzett vizsgálatok alapján lehessen igazolni a panasza okát és a megfelelő kezelést beállítani
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnem kerdezni hogy milyen fertozest kaphatam? 22eves vagyok soha nem volt ilyen problemam es nem tudom hogy mi lehet ez! Tuneteim: vizketes a vagina korul es 3db feher folt szeruseg ami eg es viszket , folyasaom normal. Es mikor valami hozza er vagy viz nagyon faj es csip. Kerem segitsen mert kulfoldon tartozkodom koszonom!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza hüvelyi gombafertőzés típusos tünetegyüttese, amennyiben nem tud szakorvosi vizsgálatra menni jelenleg, akkor ennek kezelése recept nélküli patikai készítményekkel is lehetséges (hüvelykúp és krém helyi alkalmazása). Amennyiben panasza nem szűnik 4-5 nap múlva, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az utóbbi időben a hüvelyem körül erő viszketést érzek, amely fokozódik. Nincs semmiféle folyásom, illetve nincs más panaszom. Az lenne a kérdésem, hogy mitől jelentkezik ez a probléma, illetve mivel lehetne kezelni???
Válaszát előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel: Tamara

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Panasza alapvetően gombás eredre jellemző, de önmagában a panasz alapján nem lehet kezelést indikálni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

3 hónapja volt nőgyógyászati nagyműtétem -méheltávolítás, (TAH,BSO,staging) Szerencsére utókezelésre nem volt szükségem. Most az a problémám, hogy a hüvelybemenetemnél érzek egy furcsa kidudorodást - ami más tünetet ugyan nem okoz, de idegesít hogy ott van. Nincs vizelettartási vagy széklettartási problémám sem, de nem tudom mitől lehet? S mi a teendő vele? Válaszukat előre is köszönöm: Timi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírt panasza alaphján Bartholin mirigy cysta is fennállhat. A korábbi műtéte szövettanát nem ismerve javaslom azonban, hogy az operáló kollégánál kérjen egy vizitet és véleményt, hiszen ezt interneten keresztül biztonsággal nem lehet diagnosztizálni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Évek óta van fehér hüvelyfolyásom. Nem kiséri semmilyen kellemetlen érzés. Genitális herpesz betegség után kezdték el vizsgálni ennek okát. találtak háromféle baktériumot - úgy emlékszem ureaplasma, gardnerella és még valami, amire név szerint nem emlékszem. Háromféle antibiotikumot írtak fel. Doxyciclin, Supplin és Zinnat. Ezeket végigszedtem, aztán az újabb vizsgálat már csak kétféle baktériumot mutatott. A páromnál semmilyen feertőzés nem volt kimutatható. Ezekre megint felírták az első két antibiotikumot. Azt is végigszedtem, mellékhatásaival együtt, de a hüvelyi folyás továbbra is megmaradt. Adtak Lactinelle kapszulát is, amit szintén használtam a gyógyszerek után. Nem szeretnék több antibiotikumot beszedni, ezért a kérdésem: Ha a gyógyszerektől nem szűnik meg a folyás, akkor mi más okozhatja még?
Válaszát előre is köszönöm. Krisztina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírtak alapján további STD vizsgálatok végzése javasolt (ha nem történt volna meg): chlamydia, gonorrhoea, mycoplasmák irányában. Hüvelykenet mikroszkópos értékelés javasolt, hiszen legtöbb esetben ez alapján tudjuk a megfelelő kezelést kiválasztani, hiszen a problémáját sokféle kórokozó okozhatja a felsoroltakon túl is.
Abban egyetértek Önnel, hogy az azonos készítmények ismételt adásától sok eredményt a mellékhatásokon kívül nem várhatunk.

dr Ujházy András

Kérdés:

A nőgyógyászom ajánlotta a Lactofeel hüvelygélt, és tegnap volt az első este, hogy alkalmaztam. A tubusnak elég rövid nyaka van, így nem tudom nagyon mélyen a hüvelyembe helyezni, csak pár cm mélyre. A kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére szétoszlik vagy lefolyik mélyebbre a gél? Illetve reggel mikor felkeltem a nagy része ki is folyt rögtön. Próbáljam mélyebbre nyomni? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Alapvetően este lefekvéskor használva a gél tubusát addig javasolt a hüvelybe helyezni, hogy a hüvelybemenetben fogva össze lehessen nyomni a tubust, ilyen esetben fekve maradva eloszlik a hüvelyben a gél és kifejti hatását.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
STD vizsgálat során streptococcus agalactiae baktériumot diagnosztizáltak nálam. Az orvos Actil Duo antibiotikumot írt fel rá. Félek bevenni az antibiotikumot, mert utána mindig kellemetlen nőgyógyászati tüneteim lesznek, s attól tartok ezzel csak rontanék a helyzetemen. Úgy tudom akkor lépnek fel bakteriális vagy gombás fertőzések, ha a hüvelyben lévő jó baktériumok száma lecsökken, s így nem tudják kordában tartani a kórokozókat. Egy antibiotikumos kezelés nyilván lecsökkentené a jó baktériumok számát. Megoldásként én arra gondoltam, hogy Gynofilus hüvelykúppal megnövelem a jó baktériumok számát, s ezáltal sikerül majd visszaszorítani az ártalmas baktériumokat. Ön szerint ez járható út vagy ennél többre van szükség? Amennyiben ez a kezelés nem elegendő, tudna-e olyat javasolni, ami antibiotikumtól mentes? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A nőgyógyászati fertőzés okát (amennyiben hüvelyfertőzésre gondolunk) első lépésben nem tenyésztéssel, hanem mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a nőgyógyász, sajnos a tenyésztés esetén előfordulhat, hogy nem a valódi kórokozó tenyészik a táptalajon, ezért lenne szükséges Önnél a mikroszkópos vizsgálatot is elvégezni és ez alapján kmeghatározni a kezelést.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
A Streptococcus agalactiae a nők 30%-ban kitenyészthető a hüvelyváladékból, de jellemzően nem kórokozó szerepő ez a baktérium, ezért javaslok további vizsgálatot.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Állandóan visszatérő problémám az, hogy bő hìg és mintha genny szagú lenne a folyasom. Mindig menstruacio előtt jön elő! A szexuális együttlét 1-2x fájt utána nem. Az lenne a kérdésem, hogy erre megfelelő a gomba elleni huvelykup, mert a tájékoztatón az áll, hogy a tuneteim alapján nem gomba de a múltkor is pevaryl huvelykupot használtam és elmúltak a tuneteim! Válaszát előre is köszönöm
Nikolett.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyásának, tünetegyüttesének megfelelhet, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Doktor ur mikor szeretkezek a paromal mindig zavar ha lent csinalya nekem mert ha folizgulok az a valadek ugy erzem hogy van egy kis szaga ez termeszetes egyebkent ni cs huvely folyasom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni azt, hogy a normál hüvelyflóra (tejsavas baktériumok) megfelelő mennyiségben vannak-e a hüvelyváladékban, mivel panasza utalhat bakteriális fertőzésre. Lactofeel alkalmazását megpróbálhatja, lehet, hogy megszünteti a kellemetlen szagot 7 este alkalmazva a kezelést. Ha panasza nem szűnik, mindenképp keressen fel nőgyógyászt!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Bejelentkeztem Önhöz kenetvizsgálatra. (Tegnap kérdeztem Öntől a gynoxin utáni vérzéssel kapcsolatban.) Az a kérdésem, hogyha a vizsgálat időpontjában még van vérezgetés, az befolyásolja a kenet értékelését? (Jövő hét szerdára kaptam időpontot, jelenleg még van enyhe vérzés.)
Köszönettel, Ili

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyflóra megítélését zavarja a kenetvizsgálat kapcsán ha még nem ért véget a mensese. Amennyiben szerdán még menstruál, kérjen későbbi időpontot kolléganőmtől!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kislányom 5 és fél éves. Gyakorlatilag 3 éves kora óta vakarja a nuniját ,ami nem piros kívül semmi nem látszik,neki belül viszket.
Már kétszer voltunk gyereknőgyógyásznál ahol egyik alkalommal csak megnézték ,de nem találtak semmi különöst második alkalommal azonban kenetet is vettek nem a szeméremtestről ...amiből staphylococcus aureus tenyészett ki.

Kapott rá antibiotikumot ,de rá pár hétre újra vakarózott talán abba se hagyta.
Gondoltunk már arra is,hogy pszichésen csinálja,de mivel este érzek egy tipikus szagot is a bugyiján(mindig)tudom,hogy nem pszichés.
A kenetvétel két éve történt én most néztem utána ,hogy ez a staphylococcus aureus milyen veszélyes sajnos eddig nem tudtam az orvos sem mondta.
Ön szerint okozhatja-e a kiujult baktérium az állandó viszketést?egyáltalán ki lehet-e irtani?továbbá lehet-e összefüggés ,hogy egy hete piros foltok jelentek meg a lányom arcán ami egyre csúnyább és nem akar gyógyulni nem okozhatja-e ezt is a staphylococcus?
Lányom egyébként korának megfelelően fejlődik ,figyelünk a tisztaságra,higiéniára ,csak ez most már nagyon aggaszt és szegény nagyon nem akar nőgyógyászhoz menni,mert rossz élmény volt neki,h felpiszkáltak a hosszú fültisztitóval ahogy ő mondaná.
Valaszat nagyon várom és köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a szeméremtesti fertőzés okát tenyésztéssel és/vagy mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázza a gyermeknőgyógyász (ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), sajnos a hüvelybemenetből történő mintavétel miatt előfordulhat, hogy nem a valódi kórokozó tenyészik a táptalajon, ezért szükséges a mikroszkópos vizsgálatot is elvégezni és ez alapján kezelni a gyermeket.
további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

szeretném meg kérdezni hogy a mestruációm késet 10 napot és másnap megjőt ez mit jelent

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez esetben nőgyógyászati ultrahangvizsgálat javasolt, hogy ennek okát kiderítsük.Vizsgálat nélkül csak találgatni lehetne, de annak nincs értelme.

dr Ujházy András

Kérdés:

36.hetes terhes vagyok és erős fehér folyásom van,amire kaptam már kupot és nem segitett semmit,de még mindig kellemetlen a folyás. Az orvos annyit mondott ülőfürdőzzek,de szerintem ez nem lenne jo dolog mert akkor elindulna a szülés. kérdésem az lenne lehet használnom a lactofeel gélt ?zárt a méhszájam.
Előre is köszönöm a segítégét!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Terhességének idejére tekintettel nem bátorkodom interneten keresztül vizsgálat nélkül gyógyítani Önt, nem lenne szerencsés azt gondolom, hiszen Önről és a magzatról is szó van egyszerre.

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
A férjemmel való együttlétek során a hüvely alsó része fáj, illetve érzékeny a menses utáni első együttlétkor, és többször tapasztaltam kevés sárgászöld folyást. Az orvost kértem, hogy nézzen hüvelykenetet, de azt mondta, először gomba ellen kezel. A gombaellenes kezelés óta is érzékenynek találom a hüvely alsó részét.Hüvelygyulladásra, és gombás fertőzésre kaptam gynoxin kúpot, amit a menses elmúlása után közvetlen használtam. Egy nappal később enyhe vérzés jelentkezett. Lactofeelt is írt, de az első adag csípett, kívül és belül is. Egy nap után megint pici véres váladékot tapasztaltam. Használhatom a lactofeet ilyen körülmények között is, vagy csak rontok a helyzeten? Ha vérzés még fennálló gyulladásra utal mit tegyek? Köszönöm válaszát. Ili

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A lokális kezelésre jelentkező vérzés a nyálkahártya gyakran már krónikus gyulladásának a jele. A Lactofeel alkalmazása előtt ismételt mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat javasolt, hogy ez alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem,hogy 13 éves lányomnak kenőcsszerű folyása van mit lehet tenni ellene?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában a serdülés jeleinek ez részjelensége is lehet, tehát folyása a lactobacillus flóra megjelenésének jele is lehet, de mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázható, hogy esetleg bakteriális vagy gombás fertőzés áll-e a háttérben(ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy 2éve császárral szültem meg kisfiam.Azota neha menszesz után viszket a hüvelyem.A nőgyógyászom azt mondata szülés után a hüvely ph.ja megvaltozik es lactofeelt javasolt.Vizsgalat soran rendbe volt minden,de sokszor szaraz a huvelyem ezt hozza tennem.Kérdésem az lenne ha igyvan miért csak néha jön elő vagy esetleg gombás fertőzésem lehet?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza visszatérő hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése lehetséges. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy olyan problémám van, hogy már hónapok óta sűrűbb, fehér, kellemetlen szagú folyásom van. Semmi viszketés vagy irritáció nincs jelen, viszont nem olyan rég húgyúti fertőzéssel lettem kezelve. Azok a panaszok el is múltak. Mi lehet a probléma?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza bakteriális vaginososra utal. Első lépésben tejsavas hüvelykezelést javaslok, pl. Lactofeel hüvelygélt 7 este, majd a mensesek után 2 este fenntartó adagban. Ha panasza nem javul, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne hogy volt nállam egy olyan időszak hogy egyszer csak izgalmi állapotba kerültem és miutánn elvélgeztem a dolgom kicsit véres volt és már wc-re sem mertem ülni annyira fájt. És ez 2 hétig így ment utánna elmúlott és ez fél éven keresztül így ment,és most mein visszatért. Együtt voltam a párommal és egyszerúen egy 5 perc múlva megin izgalmi állapotba kerültem és pisilés után megint volt pár csepp vér és szúrt is . Néha szokott viszketni száraznak tűnik és sok folyásom van ami sárgás és kicsit kellemetlen szaga van. Ön szerint mit tegyek vagy mit szedjek ? Kérem segítsen!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza az együttléteket követően kialakuló húgyúti fertőzésre utal, mely igen gyakori fiatal nők között. A vizsgálatok alapján komplex megelőző kezelésre van szükség.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni az alapvető problémát a hüvelyváladékban, mely hajlamosíthatja a leírt panaszra.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Visszatérő.problémám van, az orvos kismedence gyulladást mondott, valamint valószínűleg felfázás is társul mellé és elsőre egy két szemes antibiotikum kúrát javasolt másodjára 5 nap alatt két féléből összesen 30 darabot, valamint egy másik orvoshoz is elmentem (a masodik kura elkezdese elott) és ő még diflucant írt fel 2 szemet, újból visszatért visszamententem antibiotikumért de csak diflucant(3 nekem 1 a partneremnek) írt fel monurallal (2db), de gombáról egyszer sem esett szó a kezelések alatt. (azelőtt csak megelőzésre kaptam) A kérdésem az lenne,hogy ez csak a felfázásomon javít, vagy tényleg a többi terület (főleg petefészek) gyulladását is megoldja? (Nem indokolt túlzottan az orvos)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panaszai kivizsgálása laborbizsgálato(ko)n kell, hogy alapuljon. A kezelést az elvégzett mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat, méhnyakból STD panle (chlamydia, mycoplasma, uraplasma, stb.) alapján, hasi panasz esetén ultrahangvizsgálat alapján kell meghatározni. Iyen esetben várható a célzott kezeléstől eredmény. A gomba elleni kezelés alapvetően a kismedencei gyulladáson nem fog javítani, ha Önnek valóban az áll fenn.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor ur , 2 kerdesem lenne. 1. Gardernella fertozest allapitottak meg nalam meg novemberben. Azota atestem 2 sima metronidazolos kezelesen es 1 nagyon intenziven , 2 hetig 6 orankent. Most norma floor kupot hasznalok , de meg mindig nem mult el. A nogyogyasz azt mondja nem tudja elkepzelni miert nem mulik el. Esetleg van valami javaslata? 2. Lehetseges ,hogy a kuptol kellemetlen pisilesi ingerem van? Elore is koszonom valaszat , kulfoldon elek de az otthoni orvosokban jobban bizok.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Gardnerella vaginalis a Bakteriális vaginosis esetén szaporodik el a hüvelyváladékban. Sosem önmagában okoz fertőzést, ez egy kevert, több baktériumból álló kórkép, mely "csapatnak" része az Atopobium vaginae, mely rezisztens metronidazolra, emiatt lehet, hogy nem javul az állapota, vagy a kezelés mellett egyéb kórkép alakult ki.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem a következő: Körülbelül egy hétig szedtem gygyógyszert antibiotikumot, de az nem használt mert több mellékhatás is ki jött rajtam. És később kiderült, hogy tüdőgyulladásom van,és erre is kaptam gyógyszer, de már elmúlt a betegségem. De azóta fehér folyásom van. És mostanában kellene, hogy megjöjjön a menstruációm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Gynoxin kurat tartottam a 3 db-os verzioval, az a kerdesem, hogy huvelygomba (elvileg) sikeres kezelese utan hasznalhato-e a huvelyflora visszaallitasara? Fogamzasgatlo miatt sajnos kialakult ez a problema, és jó lebbe valamilyen megoldast talalnom :)
20/L

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen használható a Lactofeel hgél a hüvelyflóra regenerálása céljából gomba elleni kezelés után. 7 este egymást követően javasolt alkalmazni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Olyan kérdésem lenne hogy 2015.02.04 volt egy laparoscopián ( petefészek ciszta). És ma 2015.02.09.-én rendesem meg jött . az lenne a kérdésem ilyen kor lehet-e tampont használni?
Válaszát köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben nem történt petevezeték átjárhatósági vizsgálat vagy egyéb hüvelyi bevatkozás a műtét kapcsán, akkor ennek nincs akadálya!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelet Doktor Úr,32 hetes kismama vagyok. Most kedden voltam uh vizsgálaton, és a magzatom becsült súlya 1750
gr lett. A nőgyogyászom mindent rendben talált. Másfél hónap alatt gyarapszik még eleget a babám súlya?
Válaszát köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a terhessége az élettani állapotnak megfelelően fejlődik, a várandósság végére érett magzatnak megfelelő súlya lesz gyermekének.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok és nőgyógyászom felírta a Gynazol krémet illetve a Klion-D kúpot. A krémmel nem is volt problémám de a kúpot 3. napja használom és enyhe alhasi görcseim vannak illetve enyhe vérzésem. Ez normális dolog, mert én eléggé aggódom? Előre is köszönöm a segítséget! Tisztelettel: Nagy Alexandra

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A mellékhatás a gyulladt, lobos hüvelyi nyálkahártya további irritációja miatt jelentkezhetett. Javaslom, hogy konzultáljon kezelőorvosával, hogy ez esetben is feltétlen indokoltnak tartja-e a Klion D folytatását (hiszen a panasza erősödhet sajnos), de én interneten keresztül, vizsgálat nélkül nem kontrázhatok meg más kolléga által a lelet alapján javasolt kezelést!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Egy hétig antibiotikumot szedtem(klacid).
Néhány napig szurkálást éreztem a hüvelyemben, már fehér folyás is van, és idegentest érzet.
A laktofeel segíthet ez esetben? Valami tanácsa lenne?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Antibiotikum után kezdődő típusos panasza hüvelyi gombafertőzésre jellemző. Első lépésben recept nélküli gomba elleni hüvelykúp, kenőcs alkalmazást javaslok, gyógyszerész javasol Önnek készítményt. Lactofeel hüvelygélt ezt követően javaslom az ilyenkor gyakran felboruló hüvelyi bakteriális egyensúly visszaállítása céljából.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Nagyon erős hüvelyirritációm van,ég ,mar szúr,viszket. Tenyésztés nélkül kaptam Mikogal kúpot, Klion tablettával, utána tejsavas kúp génia 92,de nem segített,majd tenyésztés történt,melyben enterococcus faecalis és enterobacter cloacae tenyészet ki,sarjadzó gomba negatív, kaptam antibiotikumot Aktil Duot és Szumetrolim. Beszedtem de nem javultam.Újabb tenyésztés ugyanaz a két baktérium.Kaptam ismét antibiotikumot,most Tarividet szedek vagyis próbálok,mert hányás és hasmenés jelentkezett. Tudna nekem ajánlani helyileg ható készítményt,mert már nem birok több antibiotikumot beszedni! Köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést. Sajnos a tenyésztés, ahogy az Ön esete is igazolja, nem a valódi kórokozót igazolja sok esetben és a kezelés nem szünteti igen kellemetlen panaszát.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az a kérdésem,hogy megjött rendesen el is mult,de közben egy felfàzàs miatt augmentint szedek,és ahogy elmult azota valami narnás jön.Ez lehet az antibiotikumtól vagy netalàn ujra méhenkivüli terhes lennék??Mert sajnos tavaj màr volt egy.akkor az helyett h.megjött csak ilyen barnás valami volt folyamatosan.Kérem válaszàt mielőbb.Köszönettel:Ilona

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Augmentin kezelés nem vált ki menstruációs ciklus zavart, ezért ilyen esetben nőgyógyászati vizsgálat, ultrahangvizsgálat javasolt az Ön előző betegségét ismerve.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,hogy tegnap ejszaka betadin huvelykupot hasznaltam,de influenzas vagyok ,es nagyon eros gorcsolesre ebredtem kora hajnalba rettentoen fajt es nem tudom,hogy ez miatt lehetett vagy valami mas a baj...varom valaszat elore is koszonom.Bea!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelykúpok alhasi görcsöket nem okoznak mellékhatásként sem, hüvelyi irritáció, véres váladék azonban jelentkezhet. Alhasi panaszának más oka lehet, ultrahangvizsgálat, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem nagyon régóta visszatérő problémám van. 28éves vagyok és rengetegszer vagyok felfázva, kb évente 4-5 alkalommal, amire szinte minden esetben antibiotikumot kapok. Hatására elmúlik az erős hólyagfájdalom, de újra és újra visszatér a probléma kisebb nagyobb időközönként. Hiába öltözök fel nagyon melegen, figyelek az intimhigiéniára, nem hordok műszálas fehérneműt, mégis megtörténik. Megelőzésképpen tőzegáfonyát szedek és vénusz cseppet iszok de mindhiába. Mit ajánl Doktor Úr? Mit tegyek?Kihez forduljak?

Köszönöm szépen válaszát

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Visszatérő húgyúti panaszai hátterében hüvelyi bakteriális egyensúlyzavar, akár gombás fertőzés is állhat. Komplex megelőző kezelés javasolt nőgyógyászati vizsgálat, kenet mkikroszkópos vizsgálata alapján, melynek a tőzegáfonya kapszula csak az egyik komponense.
Bővebb info: www.ujhazy.hu (Betegtájékoztatók menüpont alatt)

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

A problémám a következő:

Sárga-élénk sárga folyás, nincs kellemetlen szaga, viszkető, inkább égő érzés. Pár napja kezdődtek a panaszok, égő érzéssel, arra gondoltam, hogy egy pesti fürdő klóros vize miatt kiszáradtam (nagyon klóros volt a víz). Azonban a panaszok kiegészültek a folyással. Páromnak nincsenek panaszai, viszont nem vagyunk rég óta együtt (bár mindkettőnknek hosszú kapcsolatai voltak).
Mindenképp elmegyek nőgyógyászhoz. De addig is érdekelne, hogy mi lehet a gond?

Válaszát előre is köszönöm.
Andrea (23)

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza gombás hüvelyfertőzésre jellemző.

dr Ujházy András

Kérdés:

A problémám a következő: eddig semmi problémám nem volt míg ma este megtöröltem magamat egy intim törlőkendővel és azóta enyhe csípő és viszkető érzésem van. Mit tudnék ezelln tenni ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Ha panasza egy nap alatt elmúlik, semmi teendője nincsen. Tartós panasz esetén megpróbálhat első lépésben kamillás ülőfürdőt, hiszen allergiás eredetű is lehet a probléma. Ha ez nem segít, akkor nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Voltam nőgyógyásznál, felfázásos panaszaim miatt, és kértem,hogy csináljon leoltást (urológián javasolták) de azt mondta felesleges, mert sose lesz olyan steril a környezet, hogy valamilyen baktérium ne legyen benne, és írt fel kliont meg lactofeelt, azt szeretném kérdezni, hogy miután 10 napig használtam a kliont utána használjam-e a lactofeel-t vagy közben? és hogy lactofeel használata alatt lehet e nemi életet élni? Itthon találtam pimafucort krémet azt esetleg használjam a kúppal együtt vagy ennyit már inkább ne? és még az lenne a kérdésem, hogy fürödhetek e reggel is mialatt használom a klion, vagy jobb ha nem? elnézést a sok kérdésért, és előre is köszönöm a válaszát! :)

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gélt a Klion kezelés után javasolt alkalmazni, nyílván a kezelőorvos is így gondolta. A kezelés teljes tartalma alatt nem javasolt a szexuális élet. Természetesen fürödhet reggel is, ez nem befolyásolja a kezelés sikerességét!
Alapvetően, amennyiben felfázásra jellemző panaszai visszatérőek, komplex megelőző kezelés szükséges hüvelykenet mikroszkópos vizsgálata alapján. Amennyiben egyszeri panaszról van szó, nem kell tartós megelőző kúra.
Egyéb, a kolléga által nem javasolt kenőcsöt nem szükséges alkalmaznia!

dr Ujházy András

Kérdés:

Vizsgálat során kiderült, hogy BV fertőzésem van, nőgyógyász ajánlotta a Lactofeel hüvelygélt, megcsináltam a kúrát. 6-7. nap viszkető, égő érzés jelentkezett a hüvelynyílás környékén. Kivörösödött, bár a kellemetlen érzés nem folyamatos. Mellékhatás lehet, és esetleg pár nap múlva oldódik vagy komolyabb a baj?

Válaszát előre is köszönöm!

G.D.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Mellékhatás nem valószínű, hiszen a Lactofeel hatóanyagai ilyet nem okoznak, azonban gombás jellegű fertőzés lehet a panasza hátterében. Gomba elleni krémet és kúpot patikustól vásárolhat recept nélkül, mely megszüntetheti panaszát.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Fogamzásgátló szedése után, már az 5. hónapja újra és újra érzem a peteérréssel járó alhasi fájdalmakat. Eddig azt hittem, hogy mikor a fájdalom elkezdődik, már nincs esély a teherbe esésre, de bizonyos oldalakon olvastam, hogy a fájdalom közben a legeredményesebb az együttlét. A fájdalom időtartama körülbelül 6-10 óra intervallumú. Mikor a fájdalom elmúlik van-e még bármi esély a teherbeesésre vagy akkor már késő és kénytelenek vagyunk megvárni a következő hónapot? Előre is köszönöm a választ.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tüszőrepedés a fájdalomkor jelentkezik, természetesen ezen a napon és az ezt követő napon is nagyobb esély van a terhesség létrejöttére.
Ultrahangvizsgálattal objektíven ábrázolható ekkor az ovuláció ténye.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr !

A problémám az, hogy a párommal való együttlétek után ( nagyon kínos ), mindig azt érzem ,hogy ég és irritált a nemi szervem , leginkább kívül.Nem váltogatunk partnert, házasságban élünk, de ez a problémám ,amióta nemi életet élek, fennáll.Most biztos arra gondol, hogy esetleg fertőzést kapok, de sajnos abban is van tapasztalatom , úgyhogy meg tudom különböztetni a kettőt.
Mivel tudnám ezt a kellemetlen problémát kiküszöbölni ?
Köszönöm válaszát !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza számos okrta, allergiás vaginitisre, de akár chronicus hüvelyi gombafertőzésre is jellemző lehet, mely ilyenkor okoz tünetet a nyálkahártya sérülése miatt.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Pár nappal ezelőtt a nőgyógyászom bakteriális vaginózis fertőzést észlelt nálam.A gyógyszerek amiket kaptam : Klion hüvelykúp , Lactinelle hüvelykapszula(menstruáció után kezdem csak el orvos tanácsára) . A hüvelyemben majdnem , hogy teljesen hiányzik a tejsavbaktérium és a hüvelyflóra tehát nincsen mi megvédjen.Négy hónapja Symicia fogamzásgátlót szedek , az orvosom tanácsát kikértem róla .
Az lenne a kérdésem , hogy érdemes lenne óvszerhasználata , hogy ne legyen lúgos a pH szintem ? A másik kérdésem pedig , hogy mit tehetek , hogy ne legyen többet VB-m és Candidám , a betegségeket hamar elkapom főleg ott lent .Volt más vesegyulladásom is , ha nem otthon megyek el wc-re hanem máshol szinte másnap már jelentkezik a folyás ...hiába nem ülök rá a lehető legtisztábban vigyázok s ügyelek , hogy mindig tiszta és baktérium mentes legyek odalent mégsem sikerül . Az életemet nehezíti sokszor már undorodom magamtól -e miatt
Kérem Segítsen !! Válaszát előre Köszönöm .

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Sajnos a nőgyógyászati fertőzésekre előfordul immunrendszeri hajlam, lehet, hogy Önnél is emiatt alakulnak ezek a fertőzések ki gyakrabban. Ilyen esetben a kenet lelete alapján komplex, személyre szabott tartós megelőző kezelés szükséges, hogy a hüvelyflóra tartósan kolonizálja a hüvelyt és a fertőzések lehetőleg ne alakuljanak ki.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr.!
18éves vagyok és 27hetes kismama..
Olyan panasszal fordulok önhöz hogy sárgás túrós valami van a hüvelyemben..eléggé kellemetlen a szaga is..égni és viszketni is szokott..párommal mikor összebújunk ráragad a péniszére és ez nekem elég kellemetlen..sokszor csíp fáj mind a kettőnknek aktus után..terhes gondozóban írt fel a doktor nő 10dbos hüvelykúpot..kérdésem az lenne hogy hasznalhatok e canesten kenocsot a viszketesre illetve egesre..meg a parom is.?!
A masik kerdesem hogy ettol lehet baja a babanak.?! Valaszat koszonom.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ternészetesen ebben a terhességi korban alkalmazhat Canesten krémet külsőleg gombás eredetű fertőzés kezelése céljából. A terhesség alatti bakteriális fertőzések okozhatnak magzati fertőzést, a gondozó orvosa a kezelést nyílván ezzel a szemlélettel írta elő.

dr Ujházy András

Kérdés:

Elkezdtem hólyaghurutra szedni antibiotikumot. Mellé kaptam gyomor probiotikumot, illetve, hogy megelőzzem az antibiotikum kúra kevésbé "jótékony" hatásait, elkezdtem használni a Lactofeel hüvelygélt. Olyan kérdésem lenne, hogy mellékhatásként jelentkezhet e enyhe vérzés a gél használatakor?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Véres váladékot a Lactofeel gél nem okozhat az előírás szerinti alkalmazás esetén. Kifejezett hüvelynyálkahártya gyulladás azonban okozhat ilyen tünetet bármilyen helyi készítmény alkalmazása esetén.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

25 eves vagyok kulso szemeremtest viszketesem van de csak ejszaka nappal nem viszont tenyesztesem volt 2 szer es se gomba se bakterium nem volt benne akkor miert nem szunik meg nekem a kulso viszketes borgyogyasznal voltam mondtam koros elterest nem lat irt fel nekem ovestin es batrafen kevert kremet nem igazan hat akkor mi lehet ez?valaszat elore is koszonom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azt szeretnèm kérdezni hogy van-e olyan nőgyógyászati kezelés amellyel estleg bármilyen fertőzès kimutatható ha valmit elkaptam?
Ès hogy 18 èven alul elmehetek-e egyedül?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen számos laboraitóiumi vizsgálat létezik, mellyel ezek a fertőzések kimutathatóak.
16 éves kortól elmehet egyedül gyermeknőgyógyászati rendelésre, de szülei is elkísérhetik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Több hónapja hüvelyi viszketésem,folyásom van, jártam nőgyógyásznál, ahol többféle kenőcsöt, kúpot írtak fel,kenetvizsgálaton is voltam Escherichia coli-t találtak.Levoxa 500 mg tablettát kaptam.Ezt érdemes szednem? Mert számos helyen olvastam hogy a coli megtalálható a normál bélflórában,de a tüneteim nem múlnak el.Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Voltam nőgyogyásznál mert fura folyasom volt es fájdalmat éreztem az együttlétek soran,a nőgyogyasz azt mondta hogy gombas fertozesem van, a gyogyszerekamiket felirt: Gyno-Pevaryl 150mg hüvelykùp 2dobozzal es sumetrolim 400mg egy dobozzal . A partneremnel is jelenzkeztek fura tünetek ebbol megalpitva ő is elkapta a gombas fertozest (amit a nőgyogyasz is mondott hogy átadhato a partnernek) , az lenne a kerdesem hogy a baratomnak milyen gyogyszert kellene szednie ?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A férfiaknál a gombás fertőzés kezelését a nemi szerven külsőleg kenőcs alkalmazásával javasolt végezni 4-5 napig, melyet recept nélkül kaphat a patikákban.
Amennyiben panasza nem szűnik bőr-nemigyógyászhoz kell fordulnia!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Influenza miatt pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni. Az első szemet követően irritációt éreztem a hüvelyemben. Ez később elmúlt, most "ott", kívülről érzek égő, feszülő érzést, legintenzívebben este. Kipróbáltam a Lactofeel hüvelygélt, de amikor kiszivárgott, rettenetesen csípett kívülről. Ennek van köze hüvelyfertőzéshez, vagy esetleg más? (gondolok esetleg tisztasági betét használatára)
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Antibiotikum kezelés mellett panasza leginkább hüvelyi gombafertőzésre jellemző. Amennyiben recept nélküli gomba elleni készítményre nem szűnne panasza, nőgyógyászati vizsgálat javasolt!

dr Ujházy András

Kérdés:

2015-01-13-én csináltam egy terheségitesztet két hét késés után ami pozitiv lett persze az egyik vonal az halványabb volt. 14-én elmentem nőgyogyászati viszgálatra és ott azt monták,hogy körül belül 6 hetes lehetek vagyis ezt írták a papíromra átmentem ultra hangra ott viszont nem látszott a baba valoszinü,hogy még kicsit volt.Vissza kellet volna mennem 2 hét múlva. 16-án reggel elkesztem elöször csak kicsit majd után erösebben vérezni és így benemtünk a korházba ott hüvelyi ultra hangot csináltak és azt monták,hogy nem voltam terhes és valoszinü,hogy meg fog jönni, van ilyen doktor úr? hogy a teszt éés a viszgálat is kimutata utána megjön? most múlt el ma! és nem merek uj tetszet csinálni maga szerint van még esély arra,hogy a baba ott van? nagyon el vagyok keseredve mert nehezen jött össze előző vetélésem után kb.1 évre! és ez annak számit most? válszát várom üdv: andi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírása alaphján ez is sp. vetélés lehetett. Javaslom, hogy se HCG vérvételt végeztessen, majd ultrahang kontrollt a vérzés után. Rh negatív vércsoport esetén anti-D IgG oltás is szükséges. Ismétlődő vetélés kivizsgálása javasolt!

dr Ujházy András

Kérdés:

40 éves vagyok tavaly oktober elején volt conisatio és curette mütétem .minden rendben volt.utana rendesen volt meg nem volt gond Most megjött volna előtte 5 napig barnás folyas volt (nem sok) utána megjött első nap rendben d a 2 nap nagyon sok erős és darabos(nagy) vérzés van. nm görcsölök,nem szedek fogamzásgátlót.mitől van-mit tegyek?köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálat és ultrahang szükséges, keresse a műtétet végző orvosát!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem,hogy befolyásolja-e a hüvelyváladék vizsgálat eredményét ha előtte 3-4 nappal canesten kombi hüvelykúpot használtam és esetlegesen az még nem ürült ki a szervezetemből? Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyflóra megítélhető lesz, a kenet értékelhet lesz.

dr Ujházy András

Kérdés:

1-2 napja hüvelygombára utaló tüneteket tapasztaltam magamon és utánnaolvastam. Több oldalon is a Canesten kenőcs használatát ajánlották. Ha én ezt elkezdem alkalmazni anélkül hogy nőgyógyász ajánlaná hatásos lenne? Ugyanis még soha nemvoltam nőgyógyászati szűrővizsgálaton és félek elmenni. Mit gondol a Canesten-nel kitudom magam kezelni? Válaszát előre is köszönöm!!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez a kezelés csak igen enyhe panaszokat szüntet meg. A fertőzés s hüvelyben van, hüvelykúp kezelés nélkül nem lesz hatásos. Célszerű a nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat!

dr Ujházy András

Kérdés:

Köszönöm a válaszát! Még annyit szeretnék kérdezni, ha vesznek kenetet, akkor abból kiderül, hogy bármilyen gombás vagy egyéb fertőzésem van-e vagy csak azt vizsgálják, amire kértem (mondjuk chlamydia) illetve még az volt a kérdésem, hogy mit jelent ezeknél a betegségeknél az időben észrevétel? hónap, félév, év mert nem annyira nem tiszta.
Elnézést kérek a sok kérdésért és köszönöm szépen a válaszát :)

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A mikroszkópos kenetvizsgálatból természetesen minden hüvelyfertőzés diagnosztizálható, de a chlamydia és az egyéb méhnyakfertőzések további speciális vizsgálatokból, DNS szintű vizsgálatokból igazolható, melyeket mikrobiológiai laborok végeznek és ezért további költésgük van, az árak között lehet különbség az egyes rendelőkben.
Az időfaktor a chlamydia fertőzésnél fontos, hiszen tartós fennállás esetén (ezt persze nem lehet vizsgálni, hogy mióta áll fenn), kismedencei gyulladást is okozhat és meddőséget.

dr Ujházy András

Kérdés:

7 napos lactofeel kúrát javasolt a nőgyógyászom, de tegnap este elfelejtettem használni, ilyenkor hatásos lesz még a hatása?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen, így is hatásos lesz!

dr Ujházy András

Kérdés:

Màr másfél hónapja visszatérően enyhe felfázási panaszaim vannak kellemetlen vizeléskor meg a hasamat is "érzem" elmentem orvoshoz ahol a vizeletemet rendben találták.Elkezdtem utána olvasni hátha nőgyógyászati probléma, chlamydiàra ràillettek ezek : visszatérő,enyhe panaszok. elakarok menni orvoshoz de sajnos menzesz miatt nem tudok. A kérdésem az lenne,hogy ingyenes e a chlamydia vizsgalat a nőgyógyásznál illetve hogy olvastam, ha nem veszik észre időbe súlyosabb problémát is okozhat.... mit jelent az időbe? Két hónap ebben az esetben késő vagy meg időbe van? Dm-be kaphatò teszt menzesz alatt vegezhető? Nagyon szépen köszönöm a vàlaszàt

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a visszatérő panasz okát. Ennek része lehet a méhnyakból vett DNS vizsgálatra történő mintavétel, chlamydia, ureaplasma, mycoplasma kimutatásra, melyek térítéses vizsgálatok.
Javaslom, hogy ne otthoni tesztekkel vizsgálja ki magát, e célt szolgálja a nőgyógyászati szakorvosi járóbeteg-ellátás.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

9 éves kislányom bugyijában kb. 2 hónapja enyhén sárgás folyás nyomát találom. Nem fáj,nem viszket, nincs kellemetlen szaga. Kb.2 hétig napi 2x kamillás ülőfürdőt vett, utána 2 hétig Betadinos lemosást alkalmaztunk, sikertelenül. Lehet-e ez már a nemi érés jele- bár még nem jelentkeztek más külsődleges jelek és nagyon vékony testalkatú-, vagy ez nem normális így és mutassam meg nőgyógyásznak?
Válaszát megköszönve, tisztelettel: K.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kislánya korában vélhetően ez még nem a serdülés jele. Gyermeknőgyógyászati vizsg. javasolt, mikroszkópos kenetvizsgálattal tisztázható a fertőzés jellege(ilyenkor a mintavétel természetesen a szeméremtestről történik), további info: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Az éves citológiám eredményéről szeretném megtudni hogy mit jelent pontosan? Mennyire veszélyes ez az eredmény?
Citológiai lelet: Atypusos laphámsejtek nem meghatározható okból.
Transform. zóna: van
Kórokozók: HPV gyanú
Egyéb: zavaró mértékű vér, lob, nyák, metaplasia.
Ez már rák előtti állapotot jelent? Nagyon kétségbe vagyok esve!
Ezen kívül vérzékeny a méhszájam. Tavaly negatív volt a citológiám. Nagy baj van Ön szerint?
Tisztelettel: Bea

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A lelet HPV fertőzés talaján kialakult mérsékelt, enyhe elváltozásnak felel meg, mely nem utal még daganat megelőző állapotra. HPV kimutatás javasolt, DNS vizsgálat, hiszen a HPV biotípusától függ a potenciális további kockázat és a teendőket (kezelést) is ez befolyásolja. HPV lelet nélkül további javaslatot (vizsgálat nélkül) nem tudok adni.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

J6QqRB http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Sajnos a feltett kérdést nem tudom értelmezni!

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
11 éves lányom pubertás korba lépett. Mellei nőnek, menses még nem jelentkezett. Fehérfolyása van. Gondom a nemi szervének kinézetével van, ugyanis a nagyajkak nem fedik a többi szervet. Szinte szabadon láthatóak. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy orvoshoz kellene vinni. Az elmúlt évben 3-szor volt valami fertőzés odalent, panaszkodott, hogy fáj a pisiléskor. Lehet, hogy hamarabb kap el betegségeket, mert a nagyajkak nem védik a többi szervet? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A serdülés bizonyos szakaszai a külső nemi szervek megjelenésének változását okozzák. Amennyiben nem biztis benne, hogy minden rendben van, gyermeknőgyógyászati rendelésen készséggel vizsgáljuk és véleményt mondunk.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Chlamydia fertozesem van, s Erre szeretnek gyogyszert, antibiotikumot vasarolni. Viszont Itthon venyre Nem valhatom ki, mivel Angliaba elek, de 5hetes szabadsagom toltom s telefonon kozoltek velem. Erdeklodnek hogy Milyen venynelkuli gyogyszert kaphatok Magyarorszagon?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Chlamydia trachomatis fertőzésre nem áll rendelkezésre vény nélküli gyógyszer, hiszen ezt szakorvosi vizsgálat alapján szakorvos kezeli személyes konzultáció keretében.
Az első választandó kezelésÍ: Sumamed S 1 g, a szexuális partner kezelése is szükséges.

dr Ujházy András

Kérdés:

11 éves kislányomnak augusztusban megjött az első menzesze kb.7 napig tartott, semmi fájdalom. Ennek már lassan 5 hónapja azóta nem jelentkezett vérzés. Lehet valami probléma a háttérben, vagy várjuk ki nyugodtan a következőt?
Köszönettel: Éva

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a gyermeknek nincsen semmilyen belgyógyászati krónikus betegsége és testmagassága, testsúlya is megfelel az elvártnak, normál tartományban van, akkor nem szükséges emiatt vizsgálat. Elhúzódó menses jelentkezhet ebben az életkorban több hónapi vérzéskimaradás után, ezért 10 napot meghaladó vérzés esetén gyermeknőgyógyászati vizsgálat, hasi ultrahang javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

04.12.2014 volt e terhesseg megszakitasom, ra 2 hetre ujra meg kellet kaparjon az orvos mert nem alt el a verzes ezt kovetoen kaptam ergam szirupot es augumentint amiktol elalt a verzes. Mar eltelt egy honlnap es a menstruaciom nem jott meg csak olyan barna fojas jelenkezet es enyhe hasfajas. Azt szeretnem kerdezni, hogy ez normalis?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Akár normális is lehet, hiszen egy terhességmegszakítás után 5 hét is eltelhet a következő normál menses előtt. Azonban az ismételt műtét miatt javaslom, hogy kérjen tanácsot a műtéteket végző kollégától, hiszen ő a látott kép alapján első kézből tud Önnek információkkal és megnyugtató tanácsokkal szolgálni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a Symicia fogamzásgátlótól lehet-e hízni? mert majdnem 2 éve szedem a gyógyszert és 5 éven keresztül tartottam az 52 kilómat, de most mintha szedtem volna fel félek, hogy elfogok hízni pedig nem vagyok rá hajlamos. Mit okozna ha ráhagynám a gyógyszer szedését felborulna az egész hormonháztartásom? a gyógyszer váltásra is gondoltam de félek, nem tudom, hogy reagálna rá a szervezetem. És ha ráhagynám kis időre ? így kiderülne hogy a gyógyszer miatt van-e. Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből a gyógyszer hatása?

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez kis hormontartalmú gyógyszer, átlagos étrend mellett jellemzően 1-2 kg-nál több hízást nem okoz. Ha hízása folytatódik (5 kg-nál többet gyarapszik), érdemes abbahagyni a levél végén és óvszeres védekezésre áttérni, illetve a fogamzásgátlás módját saját nőgyógyászával egyeztetni.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr,

28 hetes terhes vagyok. Mindenki uúgy látja, hogy a pocakom sokkal lejjebb nől, mint az átlagos. A saját nőgyógyászomhoz ilyen "buta" kérdéssel nem merek fordúlni. Minden terhes nő hasa eltérő, vagy lehet valami próbléma? A labor eredméyeim idáig rendben voltak, magzat mozgás rendben van
válszát, közönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhességben a méh méretét a hasfalon keresztül a gondozó szülész kolléga havonta rendszeresen vizsgálja. Kóros esetben nyílván felhívja erre az Ön figyelmét. Kérdésére interneten keresztül - vizsgálat nélkül - igen nehéz lenne korrekt választ adni. Szerintem forduljon mégis a gondozó orvosához, hiszen ő vállalja a felelősséget az ilyen kérdésekért!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a kenet eredményemben, júniusban e.colit most decemberben pedig klebsiella pneumoniae baktériumot mutattak ki (Synlab Győr). Nagyjából tünetmentes voltam végig, folyásom volt, de arra azt mondták normális (szerintem meg nem és nagyon zavar is). A tampont viszont egyik napról a másikra nem bírtam, pedig egész életemben azt használtam (26 éves vagyok), ez is eléggé furcsa nekem. A két vizsgálat között voltam Győrben a Szalay Doktor Úrnál, aki egy mikroszkóp alá elhelyezte a kenetemet és azt mondta, csodaszép és semmi bajom. Csinált rákszűrést is, ami legnagyobb meglepetésemre P1-es lett. Nem is értem, most mi ez a fertőzés már megint, mit csinálok rosszul. Az e.coli előtt már két éve nem éltem semmiféle nemi életet ezért biztos nem partnertől kaptam el, most pár hónapja van párom és már csak az iránta való tisztelet miatt is mentem el megint orvoshoz, hogy biztos minden rendben van e, mert nagyon kellemetlen ez az egész.
Sajnos túl sok szakirodalmat nem találtam erről a két baktériumról ezért azt szeretném meg tudni, hogy ezt hogyan lehet összeszedni, mik lehetnek a tünetei, partner elkaphat e valamit (az orvosom azt mondta, hogy ezt nem valószínű ezért nem kell kezelni), ha esetleg sikerülne meggyógyulnom, mit kellene változtatni az életmódomon, hogy ne térjen vissza (ugyanis annyit azért sikerült kikutatnom, hogy makacs mind a kettő). Jelenleg gyógyszertári 10 db-os kúpot kaptam és 3 doboz Tinidazol tablettát kellett beszednem. Duplán kaptam meg véletlenül a receptet, érdemes lehet egy ismételt kezelés ezekkel a gyógyszerekkel mondjuk a következő menzesz után?
Segítségét előre is köszönöm!

Éva

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kimutatott bakrétiumokat tenyésztésel igazolták levele alapján - ha jól értem. Ez már nem az első vonalbeli diagnosztikus vizsgálat, félrevezető eredményt adhat, nem kórokozó szerepű baktérium kimutatásával. A két baktérium a bélflórában előfordul, onnak kerül a hüvelybe. A normál lactobacillus flóra mellette igen kis számban normálisan is jelen lehetnek panasz nélkül, ezért a kenet leletét vegye alapul, és az alapján kérjen kezelést, ha a kenetben fertőzés látható.
A két baktérium nem tartozik az STD kórokozók közé, de tartós aeeob vaginitis esetén átadható a partnernek.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr,
A panaszaim egy hónapon belűl kétszer is jelentkeztek.
Sűrű,fehér szìnü kellemetlen szagu vàladék tapad a hüvelyfalamra.
Sem viszkető,sem égő érzést nem tapasztalok.
Az első alkalommal Canesten hüvelykúpot hasznàltam,mely úgy tűnt megszüntette a tüneteket.
De hamarosan kiújúlt a problémàm.
Többnyire a kedvesemmel való együttlét utàn tapasztalom....de csak egy hónapja,azelött nem jelentkeztek ezek a tünetek.
Kérném segìtségét,hogy mi àllhat ennek a hàtterében.
Előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, panasza vélhetően gombás eredetű, de ehhez társulhat bakteriális komponens is. Kenet lelete alapjéán célzott kezelés javasolt, hogy a krónikussá váló fertőzést megelőzze!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A párommal együttlét után egy nappal fehér hártyaszerű a folyásom. Ezt mi okozhatja?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a hüvelyfertőzés okát, gombás illetve bakteriális hüvelyi fertőzést,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Több éve van hüvelyi folyásom,kezdetben azt hittem,hogy ez normális,nem volt szaga,csak simán fehér volt.
De mára már zöldes es kellemetlen szaga van,voltam nőgyògyásznál aki azt mondta,hogy ez termeszetes,de irt fel nekem egy 3 napos huvely kùpot.
Kérem Doktor Úr mit tegyek,hogy elmuljon ez az egesz?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyifertőzés tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Szeptember elején kezdődött kálváriám,egy felfázásos tünettel,gyakori vizeléssel égő érzéssel!Rengeteg folyadékkal 2-3nap után szinte megszűntek a problémák.Vagyis egy enyhe alhasi fájdalom maradt vissza,ami egy masszázst követően az ügyeletre vitt.Ott vizeletvizsgálat nélkül felírtak egy antibiotikumot,aminek a nevére sajnos nem emlékszem!Közben már megvolt az időpontom nőgyógyászatra is,ami pont a 10napig tartó kúra végén volt.Elmentem hát,mivel az alhasi fájdalom még mindig fenn állt.Ott megállapították,hogy kismedencegyulladás,kaptam még kétféle gyógyszert.(Supplin 500mg,Nolicin400mg).Ezeket is beszedtem,de a panasz még mindig fenn állt.Így elmentem az urológiára,ahol végre először végeztek vizelet vizsgálatot is!Találtak benne enyhe mértékű fertőzést.Újabb gyógyszer,aminek sajnos megint nem emlékszem a nevére.A panaszok ezután sem szűntek,még mindig alhasi fájdalom volt,így kínomban elmentem a körzeti orvosomhoz.Ő küldetett Ántsz-hez vizeletmintát,és elküldött egy vizelet és vérképre.Minden leletem negatív lett.Akkor felírt gombásodásra egy gyógyszert,hogy hátha már a sok antibiotikum következménye(Diflucan)Ettől sem szűntek meg a panaszaim.Kaptam még egy Monural 3g granulátumot,amit a Diflucan után egy héttel vettem be.Ettől végre valahára elmúlt az alhasi fájdalom!!!A kérdésem az lenne,hogy viszont azóta állandósult égő szeméremtáji érzetem van,szinte lángol!Patikába ajánlottak Bonolact Pro+femina-t,gondoltam ennyi gyógyszer után helyre kell állítani a hüvelyflórát is,ártani talán nem ártok vele.Csakhogy sajnos az égő érzés nem múlt el,néha szinte elviselhetetlen.Sajnos az ünnepek miatt nehézkes most orvoshoz menni.Érdeklődnék,hogy ennyi gyógyszer után mi lehet a baj?38éves vagyok,még nincs gyermekem,tartós kapcsolataim voltak,ahol Pharmatex hüvelytablettával védekeztem.November közepe óta viszont szexuális aktusom sem volt,egyedülálló révén.Válaszát,segítségét előre is köszönöm.Tisztelettel:Zsuzsa

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszát okozhatja a tartós antibiotikum kezelés után kialakult komplikált gombafertőzés, mely dermatitist okoz a szeméremtesten. Kezelése nőgyógyászati vizsgálat alapján, kenetvétel mikroszkópos értékelése után javasolt, (www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók)

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

16 éves szűz lány vagyok, és napok óta nagyon erős kellemetlen szagú folyásom van ami nagyon zavar. mit ajánlana? kérem segitsen!
Üdv.T.Kriszta

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Amennyiben nem szeretne nőgyógyászati vizsgálatot igénybe venni, használhat Lactofeel gélt 7 este, mely nagy eséllyel megszünteti a panaszt. Amennyiben nem sikerülne, saját mintavételből is kérhet kenetvizsgálatot, beküldött kenetből (www.ujhazy.hu). Ilyenkor - tekintettel arra, hogy kapcsolata nem volt még - a hüvelykenet vétele a hüvelybemenetből javasolt!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot doktor úr!!!! Azt szeretném kérdezni h minap sexeltunk a barátommal és persze betadin hüvelykúpot használok mert a doki írta ki mert fertőzésem van de sexeltunk a párommal és közben szedek fogamzásgátlót is azt szeretném megtudni mennyire hát így a fogamzásgátló???? Köszönöm válaszát!!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A szájon keresztül szedett hormonális fogamzásgátló hatását a Betadine hkúp nem befolyásolja.

dr Ujházy András

Kérdés:

Mi a teendőm ha a párommal való aktus utàn viszket, ég a hüvelyem és szàraz az egész nemi szervem, de nincs folyàsom?Intim lemosót minden tisztàlkodàsnàl hasznàlok.Pàromnak is erőteljesen viszket a pénisze, és megduzzadt.Milyen megoldàst javasol nekünk? Köszönöm a miharabbi vàlaszàt!Tisztelettel: .....

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, panasza gombás hüvelyfertőzésre jellemző, ez partnerének is okozhat leírt panaszokat. Mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján a gombafertőzés illetve a gomba törzs is azonosítható. Kezelés ennek alapján javasolt. Ha nem óhajt nőgyógyőászati vizsgálatot igénybe venni, gyors megoldásként kérhet gomba elleni hüvelykúp kezelést a gyógyszertárban, mely enyhítheti panaszát, de teljes mértékben vélhetően nem fogja megszüntetni!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

E-coli fertőzésre Klion hüvelykúpot irt fel az orvos. Kb. a 2-3 naptól kezdve a kúp nagy mennyiségű vizzel és véres váladékkal távozik belőlem. Fájdalmam nincs a használati útmutatóban erre vonatkozó leirást nem találtam. Még 2 kúp van hátra a kezelésből. Folytathatom a kezelést vagy abbahagyjam és kérjek másik gyógyszert? Szeretném továbbá kérdezni hogy erre a baktériumra is hatásos lehet a lactofeel kezelés?
Válaszát köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A bakteriális fertőzések jellemzően kevert fertőzések több baktérium részvételével. Ezért a kezelés után a tejsavas hüvelykezelést követően (7 este Lactofeel gél)javaslom, hogy kenetvizsgálati kontroll történjen a kezelés eredményességének ellenőrzése céljából. Véres váladékot okozhat gyulladás esetén a hüvelytabletta, ilyenkor nem célszerű a kezelés folytatása, ha már a kezelés végén van 1-2 kúp van hátra.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm. Egy 17 éves lány vagyok,és több mint két éve minden nap rengeteg fehér folyásom van,ami közösülès közben is jelentkezik! Ès nagyon zavar! Több nőgyògyásznál is voltam már,de azt mondták semmi bajom,se hüvelyi fertőzès,el kell fogadnom,hogy ez van! Azért én pròbálkoztam hüvelytablettával,de semmi eredmènye! Egy könyvben olvastam,hogy almaecetes vizben kell ülni attòl visszáll a hüvely normális folyása! De az se segített! Nagyon kellemetlen ès zavar! Mit ajánlana? Kérem segítsen! Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Krónikus panaszára tekintettel rendelőnkben további laborvizsgálatot (kenetvizsgálat, sz.e. egyéb vizsgálatok) javaslok, hogy panaszának hátterét diagnosztizáljuk (www.ujhazy.hu).

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm. Én egy anyuka vagyok aki teljesen kétségbe van esve ugyanis 2 éve járunk a 20 éves lányommal orvosról orvosra de eddig aki megnézte ,szám szerint 5 nőgyógyász mindenki mást mond.az az elérhetőséget nem nyitja meg ezért írok ide hátha fel tudnánk venni a kapcsolatot.Nagy vonalakban le írom persze önnek személyesen kell látni a gyerekem.Tehát:vesetájéki fájdalmak,ami az egész hátára ki sugárzik,erős migrén,sokszor gennyes vizelet,többször el is ájult fájdalmaktól,vizeléskor is fájdalmakat érez,aktus után is,laborok tömkelege,és ami a legroszab a rákszűrése P3 lett az idén nyáron,ekkor döntöttem úgy hogy egyenesen a kékgolyó utcai rendelőbe be vittem a gyereket.épen egy hete megint mentünk és most azt közölte a dr.-nő hogy tele van gombával ami megy a vesék felé,szűrték már a barátját is,akkor negatív lett,most a lány hüvely golyócskát kapott,a nevét sajnos nem tudom mert ott készítették nincs a dobozon, de beszedett már minden féle antibiotikumot,hüvelytablettát is használ, krémet is, irigálót is vettünk,gyógyteák at is iszik de én nem tudok megnyugodni mert nincs egyértelmű válasz ,havonta megy és mindíg valami mást találnak,az a leg elkeserítőbb hogy utoljára azt mondta neki a dr.-nő hogy így lehet hogy nem lesz babája ha így halad de hát könyörgöm akkor miért nem gyógyítja meg?mindent meg veszünk amit fel írnak, nem szexel a kezelés alatt,és csak is óvszerrel mert nem szed gyógyszert(szedet nő gyógyász által felírt amitől majd nem trombózist kapott)le állt vele, hova vigyem kihez forduljunk candidára nem szűrték soha lehet hogy az kavar be? nem tudom a fiúnak otthon a lakásba van kutya macska, nem lehet hogy azzal kapcsolatos? én már nem tudom mit higgyek, hova forduljunk?tudna segíteni? válaszát előre is köszönöm,üdvözlettel Tóthné Katalin.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírt panasza számos okra vezethető vissza. Nőgyógyászati vizsgálat, kenetvétel, akár mikrobiológiai vizsgálatok a méhnyakból (chlamydia, ureaplasma, mycoplasma, N. gonorrhoea) javasoltak. Ultrahangvizsgálattal javasolt a kismedence megítélése.
Visszatérő panasza összetett fertőzésre utalhat, vizsgálat szükséges a továbbiak megállapítása céljából.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

November 1-jén volt utoljára neki aktusom azóta már volt menzeszem és több negatív tesztem. Ma reggel csináltam egy tesztet megint és ilyen lett: egy határozott kontroll csík és mellette egy hajszálvékony rózsaszínes csíkocska ami idő után jelent meg. Kb 20 másodpercig tartottam a vizeletbe..lehet amiatt? Ugye ez negatív teszt? Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Interneten keresztül nehéz egy terhességi teszt eredményét interpretálni. Alapvetően, ha a menses késik egy hete, illetve jellege eltért a megszokott lefolyástól, kevesebb volt, nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang javasolt.

üsdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem,hogy 2013.10.24-én volt egy spontán vetélésem amit műtétti beavatkozással fejesztekbe el telt azóta 1-év és sajnos nem estem teherbe pedig nem védekezünk,és nem szedtem semmi fogamzás gátló gyógyszert sem.. Okozhatja az hogy akkor én el vetéltem? és,hogy azóta folyamatosan visszatérö folyásom,van ami elég kellemetlen.. válaszát várom üdv:Andi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Bakteriális fertőzések okozhatnak vetélést és amennyiben a fertőzés a méh üregét is érinti (ez tünetet nem feltétlen okoz), úgy a terhesség létrejöttét is nehezítheti természetesen.
Javaslom, hogy kenetvizsgálat alapján történjen kezelés. Hüvelyi ultrahangvizsgálattal pedig a kismedencei is megítélhető.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Évek óta, folyamatosan fehéres, viszonylag sűrű hüvelyfolyással küzdök. Évente járok nőgyógyászhoz rákszűrésre, de semmi kórösat nem állapítottak meg egyik alkalommal sem. Legutóbb 2 hónappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál, aki akkor már ránézésre megállapította, hogy gombás fertőzésem van. Annak ellenére, hogy semmilyen más tünetem nincs (nem ég, nem viszket, nincs kellemetlen szaga, nem fáj semmi). Felírt egy 3 darabos hüvelykúpot, de az gyakorlatilag semmin sem változtatott. Ígyhát visszamentem hozzá néhány héttel később, és kértem, hogy csináljon baktérium tenyésztéses vizsgálatot. Ennek az eredménye negatív volt. Hiába mondtam neki, hogy a folyásom ugyanolyan, mint volt, azt mondta, hogy nincs semmi bajom. Elkezdtem használni a Lactofeel gélt, de az első hét után nem tapasztalok semmilyen változást. A táplálkozásomra figyelek, kerülöm a finomított szénhidrátokat, sok gyümölcsöt, zöldséget eszem. Nem dohányzom, alkoholt alkalmanként fogyasztok. Mit javasol ezek után tekintve, hogy semmilyen más tünetem nincs és nem is volt? Nem gondolom, hogy ez normális lenne.
Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza hátterében állhat cytolyticus vaginitis és gombafertőzés is. Ezek nem minden esetben járnak egyéb, Ön által is leírt kellemetlen kísérő tünetekkel. A panaszok egyénenként változóak az immunrendszer válaszreakciója miatt. Javaslom, hogy további vizsgálatot végeztessen, főképp, amelyik ciklus fázisban kifejezettebb a folyás. Rendelőnkben is készséggel ellátjuk.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kellemetlen szagú folyásom van Évek óta Minden féle krémet kiprobáltam már ujra és ujra vissza jön Havonta társulmellé viszketés és hüvely pirosság! Teljesen el vagyok keseredve mert hiába mentem el már vele Nőgyógyászhoz és írt fel akármit akkor is vissza jön! NAGYON erős szag!ruhán keresztül is érzem mit tegyek ami télleg megszünteti! Válaszát várom!! köszönöm!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz pontos okát, a valószínűleg fennálló bakteriális vaginosist, emellett chlamydia teszt is javasolt, mivel a méhnyak fertőzése is hajlamosíthat a probléma visszatérésére.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Azért írok Önnek, mert olvastam hogy gyermeknőgyógyász és a 2 éves kislányomról lenne szó. Tegnap nagy mennyiségű barna folyása volt, amelyben vért is láttam. Mára ez elmúlt. Felkerestem a gyermeknőgyógyászt, aki azt mondta nem látszik semmi, biztosan széklet volt. Ez teljesen kizárt. Nem volt szaga, a hüvelyénél volt, nyálkás és biztosan nem széklet. Este fürdetésnél is lehetett érezni mikor lemostam. Nagyon aggódom és nem szeretnék legyinteni rá. Nem tudom hogy kell e ezzel tovább menni vagy mivel elmúlt nem kell vele foglalkozni, van e vele teendőm. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Feltétlenül figyelje, hogy ismétlődik-e. Amennyiben igen, ultrahangvizsgálat javasolt, lehetőség szerint telt hólyag mellett (hasi UH vizsgálat). Amennyiben hüvelyi folyása jelentkezne, mely nem véres, akkor is javasolt a gyermeknőgyógyászati vizsgálat.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kb 2 éve küzdök e-coli fertőzéssel (hüvelyi és hugyúti). nincs antibiotikum, ami elmulasztaná, számtalan házi praktikát és étrendkiegészítőt is próbáltam már. A páromat is többször elküldtem már vizsgálatra, minden negatív volt (spermavizsgálaton még nem esett át), de vele is beszedette többször az antibiotikumot a nőgyógyászom, gondolván, hogy egymást fertőzhetjük oda-vissza. Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleménye a doktor úrnak és mit lehetne tenni, hogy végérvényesen megszűnjön az e-coli fertőzésem? előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fertőzése, főleg, ha jellemzően együttlétük után 12 órán belül jelentkezik, komplex megelőző kezelést igényel a hüvelykenet mikroszkópos lelete alapján beállítva. Rendelőnkben javaslok vizsgálatot, hogy kiderítsük, melyik kórokozó krónikus jelenléte tartja fenn az állapotot. Sok esetben az E. coli csak következményesen van jelen és okoz visszatérő panaszokat.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

A tüneteim május óta fennállnak. Rendszeresen jártam nőgyógyásznál, szakrendelésen. Szeretném kikérni az Ön véleményét is. Igazából az nyugtatna meg ha legalább két orvos hasonló véleményen lenne. Májusban voltam nőgyógyásznál, felfázásszerű tünetekkel. Akkor Levoxa tablettát kaptam. Elvégezték a rákszűrést is. A 7. nap gombás fertőzést tapasztaltam. Visszamentem az orvoshoz és Pimafucin valamint Femiflo kúpot illetve tablettát kaptam. A gombás fertőzés elmúlt, de szeptemberig a vizeletürítésnél tapasztalt kellemetlen érzés hol erősödött hol gyengült. Ismét felkerestem az orvosomat, akit tájékoztattam arról, hogy foggyökérgyulladás miatt szedem a Fromilidet. Ezért azt mondta, hogy ez szélesspektrumú antibiotikum és nem ír fel újabbat. Ettől megszűnik a problémám. Nem múlt el, illetve újra előjött a hüvelygomba a Fromilid szedése után hiába használtam végig a Floragyn kúpot. Ismét visszamentem 4-re a nőgyógyászhoz. Aki elővette a cytológia eredményemet és mondta, hogy ha lett volna bármilyen bacilus stb azt megjegyzésnek odaírják. Mindent rendben talált látszólag. Én ezt követően egy ismerősöm tanácsára elmentem a bőr és nemibeteg gyógyászatra. Ahol megállapították az ureaplasma jelenlétét és a candidát. A férjem is elment vizsgálatra, negatív lett az eredménye. Tünetei nem voltak. Ennek ellenére mindketten beszedtük a doxycyclint és a dermycet. A kontroll vizsgálatom negatív lett, de pozitív lett a gardnerella. Ezen meglepődtem, kérdeztem hogy lehet, hogy korábban nem lett pozitív és azt felelték, hogy a másik baktérium jelenléte "elnyomta". Felírták a Supplint és a Lactofeel gelt javasolták a kúra után. Emellett felkerestem egy másik nőgyógyászt,őszintén bevallom, hogy mivel 4-szer voltam a korábbi orvosomnál és a panaszaim nem enyhültek ezután az eredmény után orvost váltottam. A Doktor Úr azt mondta ne szedjek több antibiotikumot, mert az egy idő után többet árt mint használ. Uro vaxomot szedek egy hónapja, továbbá napi 3x1 tőzegáfonya, graphefruit magolajat is alkalmanként, múlt hónapban a Mollio hüvelytablettából szedtem be egy dobozt, majd miután a gardnerellát kimutatták Lactofeel gélt, és most szintén a Doktor úr tanácsára Vagilact q tablettát használok. Úgy vettem észre a folyásom, ami nem volt jelentős mennyiségű szerintem, legfeljebb picit több az átlagosnál a Lactofeel után szépen csökkent. A problémám, hogy vizeletürítéskor olykor-olykor kellemetlen érzésem van, ami nem elviselhetetlen de érezhető. Lehetséges, hogy a negatív eredmény ellenére még mindig beteg lennék és az ureaplasma jelen van a szervezetemben? A Doktor Úr azt mondta a helyreállító kúra három hónap legalább ilyen mennyiségű erős antibiotikum után. Ezért javasolta a fenti szereket alkalmazni. Várjak még vagy ismét végeztessek mintavételt? A candida teszt negatív lett a héten, ezt saját magam is megcsináltam. Arra gondoltam, hogy az Önök által javasolt teszt segítségével végzek mintavételt. El vagyok keseredve, mindent betartottam, a doxycyclin kúra alatt nem voltunk együtt, a negatív eredmény után is védekezéssel a gardnerella pozitiv eredménye miatt. Őszintén szólva a szakrendelésre nem szeretnék visszamenni, elmondták mi az eredmény és kezembe nyomták a receptet. Mintha mindent tudnom kellene ezekről a betegségekről, ráadásul nehezményezték, hogy csak hónapok után mentem el oda. Én viszont megbíztam a Doktor Nőben akinél előtte 4-szer is voltam. Mit gondol a fentiek alapján, most mit tegyek? Még csak egy hónapja tart a helyreállító kúra.Várjak még? Aggódom, mert azt olvastam, hogy elég nagy az ellenállás az ureaplasma baktériumok esetében. Továbbá azt is mondták a szakrendelésen utalva a férjem negatív eredményére hogy csak bizonyos csíraszám felett mutat pozitív eredményt a vizsgálat. Lehet, hogy a negatív kontroll eredmény ellenére még ureaplasmám van, vagy csak a sok antibiotikum miatt nem tért magához a szervezetem? Az okozhat ilyen tüneteket.

Nagyon bízom válaszában! Köszönöm szépen!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Megértem és sajnálom a vesszőfutást, amit a fentiek alapján végigcsinált! A nőgyógyászati fertőzések gyakran vegyes fertőzések, több kórokozó párhuzamos jelenlétével. Ezek kimutathatósága függ a mintavételtől, a transzporttól és a labortól, ahol végzik a vizsgálatot. Szívesen segítünk Önnek, hiszen összetett problémája megoldást kíván, de ingterneten keresztül nem tudom meggyógyítani, még vizsgálni sem. A fent leírtak alapján csak gyanúm lehet egyes fertőzések krónikus lefolyására. Leleteivel rendelőnkben készséggel vizsgáljuk, végzünk kenetvizsgálatot, sz.e. egyéb mikrobiológiai vizsgálatokat. Csak így tudok bármit mondani és főképp kezelési javaslatot adni.

(www.ujhazy.hu)

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Elég összetett a problémám.Fél éve küszködök hol streptococcus,hol candida combával,a kettő között volt egy e.coli-m is.A panasz viszkető,szúró érzés a hüvelyben és környékén.Rengeteg hüvelykúpot kaptam,krémet,gyógyszert és nem használt egyik se.Az elején nem használtam PH helyreállítót,de az utóbbi időben már igen.Az utolsó nőgyógyászati papíromra kenet levétel nélkül az orvos heveny gyulladást írt,amire Clion D hüvelykúpot kaptam,most pedig Protexin gynophilus-t használok.Még szűz vagyok,viszont volt már orgazmusom önkielégítés útján.A problémám az,hogy mióta szedem a gyógyszereket,kúpokat,azóta nem jövök izgalomba.Kérem,nyugtasson meg,hogy ez csak az antibiotikum hatása,és később el fog múlni.A másik kérdésem az lenne,hogy 4 napja használom a protexint(napi 2x) még van 3 napra való de még mindig érzem a kellemetlen szúró érzést.Ez normális még?A kúra végére attól még várható tünetmentesség?Szénhidrát és cukor szegény diétát is tartok,hogy segítsem a gyógyulást.Mindenképpen felkeresek egy magán nőgyógyászt,de addig is szeretnék valami biztatót hallani.Válaszát előre is nagyon köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

http://ujhazy.hu/betegtajekoztatok.html

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr raffai diana vagyok 18 éves és nekem fehéres turos folyásom van kellemetlen szagú és sűrűbben szoktam görcsölni hogy ezt esetleg gyógyszerrel vagy mas dologgal mivel lehet kezelni? És hogyan gyogyulok meg?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A hüvelykenet eredményem negatív,kivéve egy érték: festett kenet:laphámsejtek, gram+ pálca. Betadin kúpot kaptam rá,de tartok az antibiotikumos kezeléstől. Milyen más kezelést javasol Ön? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fenti kenet lehet akár normális is, hiszen a lactobacillusok, a hüvely normál kolonizáló baktériumai Gram poz. pálcák. A kezelést én a nőgyógyászati vizsgálat és a hüvelykenet metilénkékkel történő festése alapján határozom meg hüvelyfertőzések esetén.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

1 hete Escapella nevű esemény utáni tablettát kellett bevennem, miután "baleset" történt, tegnap viszont megjött a menstruációm,aminek rendesen 2 hét múlva kellett volna jelentkeznie. Előtte alhasi ,ízületi fájdalmaim voltak és a menstruáció mellett vizelési inger is jelentkezett.
Ez esetben ez normális-e, vagy a magas dózisú hormon hatása?Vagy éppen a terhesség tünetei?
Köszönő tisztelettel várom válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az ön által írt tünetek aspecifikusak, nem utalnak terhességre. A hamarabb jelentkezett vérzés az Escapelle bevétele utáni napokban előfordulhat. Azonban, ha nem jelentkezne mensese rendes jelleggel a várt időben, ultrahangvizsgálata javasolt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Vizelési panaszokat vettem észre, először a háziorvoshoz mentem, ahol a vizelet vizsgálat negatív lett, majd a nőgyógyászhoz, aki megállapította, hogy gombás eredetű hüvely gyulladásom van. A Fluconazole-q Pharma 150 mg kemény kapszula (2x) -t és a Pimafucin 100 mg hüvelykúp (3x) x 2 -ot kaptam.
A kérdésem az lenne, elolvastam részletesen a betegtájékoztatót és a nőgyógyászom is tájékoztatott arról, hogy a kezelés ideje alatt a nemi élet nem javallt, de szeretném megtudni, hogy mi ennek az akadálya abban az esetben, ha óvszerrel védekezünk? Nem vagyok a magam ellensége, de ezzel is okozhatok további fertőzéseket? Természetesen értem, hogy a fertőzést ne adogassuk oda-vissza egymásnak a párommal, de mi baj lehet, ha használunk óvszert? Életem első gomás fertőzése, remélem több nem lesz. Illetve szeretném megkérdezni, hogy ezt összeszedhettem fürdőző melegvizes helyen, mert azután jelentkezett párnappal a problémám vagy nem valószínű, hogy közre játszik benne? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Utóbbi hely hajlamosíthatta a fertőzés kialakulását. Azért nem javasolt a kezeleés alatt a szexuális együttlét, mivel a gyulladt hüvelynyálkahártya a szexuális együttlétkor további mikro sérülést szenvedhet, mely nehezíti a fertőzés megszünését.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves doktor ur !
Mar regota visszatero huvelyi fertozesem van ,sok mindent kiprobaltam mar de sok betegtajekoztato azt irtahogy csokkenti a fogamzasgast a huvelykup hasznalata, mar egy ideje hasznalom megelozes celjabol a vagilact-ot es nem esek teherbe, ez az oka?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A visszatérő hüvelyfertőzések diagnosztikájáról olvashat honlapunkon:

http://ujhazy.hu/betegtajekoztatok.html

A Vagilact htabl. nem csökkenti a fogamzás esélyét. Természetesen ne középidőben alkalmazza, amikor a fogamzásra esélye van!
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretném megkérdezni, hogy tablettás antibiotikum-kezelés miatti esetleges kellemetlenségek kivédésére mikor tanácsos a Lactinelle hüvelykapszulát alkalmazni - a kúra alatt vagy az utolsó szem antibiotikum után? A bélrendszerem kikészült, nem szeretném, ha a hüvelyflórámmal is ez történne! (Még 4 tbl. van vissza, napi 1x tudom csak szedni, nem tolerálom túl jól..)
Milyen időközönként lehet ezt a kapszulát használni? A higiéniával és a tisztasággal nagyon jóban vagyok, mindezek ellenére időnként érzem azt a bizonyos "halszagot", bár folyást nem szoktam tapasztalni. Hüvelyváladék-leoltás már 2 alkalommal történt, nem mutatott semmi kórosat.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza típusosan BV-re jellemző, melyet nem leoltással, tenyésztéssel diagnosztizálunk, hanem kenetvizsgálattal. Első lépésben Lactofeel gélt javaslok 7 napig, ezt alkalmazhatja antibiot. kezelés után is,amikor a kúrát befejezte. Ha panasza visszatér, célzott antibiot. kezelés, akár chlamydia teszt is javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt dr ur
A panaszom az hogy mar hetek ota "budos" feher es sok folyassal kuzdok hasznaltam ra betadine hulyelykupot de nem mulasutotta el csak kevesebb lett a szaga ugyanugy megmaradt. Mit ajanl ra mi tuntetne el ezt a kinos folyast?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza jellemző bakteriális vaginosisra, mely egy anaerob bakteriális hüvelyfertőzés a normál hüvelyflóra kipusztulásával. Ezért elsőként a Lactofeel hüvelygélt javaslom, mely ennek kezelésére szolgál a pH normál tartományba korrigálásával és a normál hüvelyflóra elszaporításával, mely a kóros baktériumokat kiszoríthatja a hüvelyváladékból. Ha az egy hetes kezelés nem sikeres, nőgyógyászati vizsgálat, kenetvizsgálat javasolt.
Menseskor javaslom, hogy éjszaka nem használjon tampont a megelőzés céljából.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ùr!
Nekem egeszen mas lenne a kerdesem. Egy eve elek szexualis eletet a baratommal de meg nem volt orgazmusom. Miert lehet ez?? Tudna tanacsot adni, hogy mit tegyunk? Arra is gondoltunk, hogy a Symicia fogamzasgatlotol is lehet csokkentheti-e a szexualis vagyat? Volt mar h majd nem sikerult de valami visszatart, nagyon szeretjuk egymast ez nem lehet problema.

Valaszat es tanacsat elore is koszonom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátló valóban csökkentheti a libidot, főképp, ha antiandrogén hatóanyag van benne, mint az Ön által szedett gyógyszer esetében. Azonban az orgazmus elmaradása nem valószínű, hogy emiatt lehet. Ha semmi más megoldás nincsen, megpróbálhatja 3 hónapra felfüggeszteni és óvszeres védekezés melett élni szexuális életet partnerével.
Alapvetően, ha nőgyógyászati vizsgálattal nem található eltérés, szexuálpszichológiai tanácsadás, konzultáció is javasolt!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kémény hüvelygyulladásom volt kaptam antibiotikumokát és vasárnap kellett volna,hogy még jöjjön. A melleim feszülnek és a hasam alja is feszült és néha szurkáló érzésem van és kicsit mintha görcsölne. Szeretném megkérdezni mi lehet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vélhetően a mensese előtti napokban jár. Remélhetőleg néhány nap késéssel rendes mensese jelentkezik! Amennyiben nem jön a mensese, feltétlenül kérjen nőgyógyászati ultrahangvizsgálatot a következő héten!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos leghamarabb pénteken tudok nőgyógyászhoz fordulni, ezért kérem az Ön véleményét.

Körübelül másfél hete kezdődött meg az enyhe de kellemetlen viszkető érzés, illetve ekkor tapasztaltam nagyobb összetapad "nyákdarabokat". Nyáron hasonló problémára a doktorom felírt vagilactot de az akkori tünetem menstruáció után elmúlt, így a megmaradt gyógyszert elkezdtem használni a mostani hétvégén.

--Még szűz vagyok (20 éves) és a kúp felhelyezése nem problémamentes, de 3 kúpot már elhasználtam. Pajzsmirigyalulműködésemet nemrég (4 hónapja) kezdték kezelni, így a menzeszem mostanra kezd rendeződni.--

Azonban a folyásom sokkal erősebb lett illetve néha nagyon halvány rózsaszínes színt is felfedezek az egyébként fehér-átlátszó nyákban. A hüvelyemben már nem érzek viszketést, inkább csak a kis ajkak környékén.
Mostanra nagyon megijedtem és azt szeretném tudni nagyon hogy nagyon nagy galibát okoztam-e vagy ez lehet-e a hüvelykúpnak normális hatása? Természetesen amilyen hamar csak tudok megyek a rendes kivizsgálásra. (Telefonos konzultációnál a doktor úr azt javasolta most már ne hagyjam félbe a vagilactot).

Előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A vagilact alkalmazásával nem tud kárt okozni! A további kezelést a vizsgálat és a mikroszkópos kenetvizsgálat alapján szükséges meghatározni. Ott vizsgálható a normál hüvelyflóra csíraszáma is. Panasza leginkább gombafertőzésre jellemző.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem a következő. A menstruációm majdnem 3 hete késett és férjemmel 5 hete voltunk együtt mikor hasi ultrahanggal vizsgáltak. A hólyagom üres volt, így nem vagyok biztos az ereedményben? ez mennyire befolyásolja? Terhességre utaló jelet nem talált az orvos , a méhem normális méretű volt. 10 mm endometriumot mért. A tesztjeim végig negatívak voltak, most az aktus utáni 6.héten is. Már látszott volna az ultrahangon ha terhes vagyok?
Köszönöm a választ!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kismedencei szervek megítélése koraterhességben hüvelyi UH vizsgálattal javasolt, hasi UH vizsgálattal nem biztos, hogy látszódna a terhesség. Ez függ a készülék felbontásától és persze a vizsgálótól is.
Javaslom végeztessen hüvelyi UH vizsgálatot!

dr Ujházy András

Kérdés:

Másfél év után rászántam magam, hogy utána járjak, hogy vajon miért is nem esek teherbe, bár a párkapcsolatom véget ért azóta. Szóval elmentem a helyi meddőségi ambulanciára. Kezdték egy hormonális kivizsgálással, melynek az eredménye PCO lett.
Elolvastam hogy mi is ez a PCO, de a tünetek egyike sem jellemző rám. Nem vagyok szőrös, minden hónapban menstruálok, igaz soha nem jön meg 28 napra, hanem 30-32 napra. A bőrömmel mindig is gondjaim voltak, mert elég zsíros, faggyús.
Kérdésem az lenne, hogy a tüszőrepedés azt jelenti, hogy a meg nem termékenyített petesejt kilökődik, tehát ez a menstruáció?? És a peteérés mit jelent? Mert hogy a nőgyógyász azt mondta hogy lényegében nincs peteérésem. De ha nincs, akkor hogy menstruálok minden hónapban?? Nem értem!! Tanácstalan vagyok. Elolvastam hogy mit jelentenek ezek a fogalmak, de nem értem.
Azt el kell mondanom hogy voltam terhes 2-szer is kb 10 évvel ezelőtt, de abortuszom volt. Tehát valamikor termékeny voltam, és valami történt amiért nincs peteérésem. Vagy nem jól látom? És 2009 óta colitis ulcerosam van, arra legutóbb idén áprilisban szedtem medrolt. Esetleg ez befolyásolhatta a véreredményemet??
Egy csomó mindent olvastam a PCO-ról, és nagyon félek a cukorbetegségtől, vagy a daganatoktól. Most még nem érzek semmit, de mi lesz évek múltán?!?! Teljesen magam alatt vagyok.
Az nőgyógyász azt mondta hogy maradjon így minden, mivel most nincs párkapcsolatom, ne kezdjünk el semmiféle hormonális kezelést. De ha így marad minden az sem jó.......
Mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom.
Tisztelettel: Évi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A peteérés folyamata a menses után indul, amikor kiválasztódik a petefészekben a domnináns tüsző, amelyik megérik az adott hónapban. A ciklus 14. napja körülre ez a tüsző 2 cm-es méretet ér el, benne tüszőfolyadék van. A ciklus közepén hormonális változások eredményeképpen mereped a megérett tüsző és kiszabadul a benne levő petesejt, ez a folyamat a tüszőrepedés, ekkor fogamzóképes.
Javaslom, hogy digitális hőmérővel mérjen ébredési hőt, minden reggel hüvelyben mérve, mielőtt felkel a következő mensese után kezdve (vérzés alatt nem kell mérnie). Ezt 3 cikluson át végezze, ez alapján igazolható vagy kizárható az adott ciklusokban a tüszőrepedés. Sz.e. az endokrin labort le lehet kontrollálni. Valóban a havi ciklusa arra utal, hogy a folyamat rendesen zajlik, egyébként a vérzése késve jönne csak meg, akár 40 napra vagy később. Ébredési hő alapján UH vizsgálatot is lehetne végezni a ciklus második felében és vizsgálni, hogy a petefészkén valóban látszik-e a korábbi ovuláció jele.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

47 éves vagyok kb. 2 éve kezdődött először híg szúrós szagú maró hüvelyfolyás ami kívül szeméremajkaknál mintha felmaródott sebeket okozna amik erős viszketés és fájdalom kísér:voltam az orvosomnál de igazán bármit felírt semmi nem használt kérem ha tudna ajánlani bármit kérem mielőbbi válaszát . előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, melyet számos életmódbeli tényező befolyásolhat ronthat, de alapvetően immunrendszeri oka van. A kórkép hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Rendben köszönöm válaszát és a segítségét!Még annyi kérdésem lenne h én kis jóhiszeműen használtam belőle 2 kúpot attól lehet valami baj??Köszönöm válaszát!

Válasz:

Nem, vélhetően nem, mert helyileg használta. Szájon keresztül alkalmazva nagyobb koncentrációt ér el a vérben.

üdvözlettel

Kérdés:

Tisztelet Doktor Úr!
Egész pontosan nem tudták még megállapítani hogy állapotos vagyok csak a terhesség gyanúját.De az orvos felirta a klion d 100 hüvelytaplettát de a tájékoztatóba bele van írva,hogy az első 3 hónapban nem alkalmazható.Milyen problémák lehetnek belőle ha használom a kúpot?Nagyon félek mert nem szeretném ha állapotos vagyok a magzatnak baja legyen.Válaszát köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Aggodalma megalapozott! Javaslom, hogy várja meg az ultrahang kontrollt, hogy a terhességet igazolják és addig ne alkalmazza a Klion kezelést, hiszen 12 hetes korig ez valóban nem javasolt. Alternatív kezelést kérjen kezelőorvosától.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Hónapok ota, szenvedek kellemetlen szag miatt, rendszeresen tisztalkodom, meg is. Mar használtam ra lactofeelt nem egyszer, es klion d100at is. Ugyan enyhítettek, de megszüntetni egyik sem szüntette meg. A kezelés utan ugyanúgy visszatért az eros szag. Szűz vagyok. 16 eves vagyok, mar rengeteget olvastam ezügyben, a méhnyakgyulladasrol is. Előfordulhat hogy az all a dologban? Ez hogyan alakul ki? Nogyogyaszhoz nem merek elmenni mert ez a panasz eleg szégyellni valo számomra. Mit javasol? Teljesen elvagyok keseredve. Válaszát előre is koszonom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben férfival még nem volt szexuális kapcsolata, ez esetben nem lehet méhnyakgyulladása. A visszatérő, vélhetően bakteriális fertőzést kenet lelete alapján javasolt célzottan kezelni illetve a lelet alapján ezt követően rendszeres tejsavas kezeléssel megelőzni. Rendelőnkben készséggel ellátjuk, ehhez hüvelykenetet nézünk mikroszkóppal, a váladékot ilyenkor a hüvelybemenetből végezzük, ahogy az a serdülők ellátásakor szokásos, ha még nem volt kapcsolatuk.
(www.ujhazy.hu) Betegtájékozatók
üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Körülbelül 11 éves korom óta van rendszeresen, minden nap fehér folyásom (most 16 vagyok). Többen mondták nekem, hogy ez normális amíg meg nem jön az első menstruáció, de amióta megjött azóta sem múlt el, így elmentem nőgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy ezzel nem tud mit csinálni, teljesen normális, ilyen mindenkinek van csak van akinek több, van akinek kevesebb, de felírt egy krémet. Miután az nem vált be, újra visszamentem, ahol újra ugyanezeket mondta el, újra kenetet vett, ami viszont már Candida gombát mutatott ki. Erre felírt nekem egy egydarabos gyógyszert, de attol sem lett jobb a helyzet. Próbáltam már vény nélkül kapható kúpokat, ezek sem segítettek. A folyás néha átlátszó és nyúlós, de néha elég sűrű fehér és ilyenkor elég kellemetlen szagú. Megéri kipróbálnom a Lactofeelt vagy teljesen felesleges? Esetleg valami más ötletet kaphatnék?
Előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a tartósan fennálló folyás hátterében kenetvizsgálattal már kimutatták a candidát, ez esetben panasza hátterében cronicus hüvelyi gombafertőzés áll fenn, ennek hosszabb távú megelőző kezelése rendelkezésre áll, melyet a hüvelykenetben (kifejezett panasz és folyás esetén vett kenetben) látott gomba törzse alapján határozunk meg. A kezelést fenntartó és 4 hónapos kezelési ciklusokból áll, melyeket egymásra építünk és minden 4 hónapos kezelés után kenet kontrollt végzünk (mikroszkópos vizsgálat) és lehetőleg folyamatosan csökkentjük az alkalmazott kúpok dózisát és adagolási gyakoriságát. Rendelőnkben készséggel ellátjuk.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!

Hüvelygombára milyen kúpot vagy gyógyszert tudna ajánlani? Párommal nemsokára babát szeretnénk és sok olyan gyógyszernek olvastam utána ami csökkenti a termékenységet, ezért kérném az Ön válaszát! Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a hüvelygomba igazolást nyert, diagnosztizálták és ön terhességet tervez, csak helyi készítmény alkalmazása jön szóba, pl. Canesten hkúp és krém.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt dr.úr!
Olyan kérdésem volna hogy , 2014. Szeptember 15.én volt egy lakoroszpiai mutetem elhalt terhesseg mitt. :-(
Azt sztnem kerdetni hogy mikor lehetek ujra kismama?
Szeretnenk kistesot a fiúnknak :-)
A mutet ota egyszer volt menszeszem minden rendbe volt.
Koszonom valaszat. 22 eves anyuka.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Laparoscopos műtét után (bár elhalt terhesség miatt nem jellemző ez a megoldás) 6 hét után javasolt a kontroll és ha itt minden rendben van, akkor terhességet vállalhat. Javaslom, hogy kérdezze meg azért a műtétet végző kollégát is, hiszen ő ismeri az esetét!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ùr!
A nőgyògyàszom hūvelyfertőzèsre ìrt fel hūvelykùpot ès kūlsöleg egy sötèt sàrgàs szinű krèmet a nevèt nem tudom nincs rà ìrva ...a kèrdèsem az lenne hogy azt miutàn felhelyeztem a kupot avval a krèmmel a hūvelyemet körūl kenjem be vagy azt hova kène arròl nem kaptam pontos informàciòt!
Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A krémeket ilyen esetben a gyulladt területre javasolt alkalmazni, tehát: hüvelybemenet, szeméremtest, gát tájék, ahol panasza van.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Doktor Úr!
Megszakítással védekeztünk a párommal vasárnap hajnalban ,de este meg is jött rendesen ki is tartott 5 napig a menstruációm ,de elmentem orvoshoz esemény utáni tablettáért ,de nem írta fel mivel azt mondta nincs szükség rá!Így lehet még baj?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leírása alapján azon a ciklusnapon valóban szinte kizárható a terhesség esélye, hiszen a méhnyálkahártya lelökődött a menstruációval, nem tudott volna beágyazódni a megtermékenyült petesejt a méh üregébe.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Dr Úr!

Írtam Önnek 3 éves kislányom miatt, és akkor Ön írta, hogy synechiára jellemző a tünet, amit leírtam.A kislány 2 éves kora óta szobatiszta , ez az éjszakára is vonatkozik. Pamut bugyit hord.
Mivel már egyre rosszabbnak láttam a helyzetet, elvittük gyereknőgyógyászhoz a kislányt. Ott mintavétellel egybekötve szétszedték neki az összenövést egy mozdulattal. A diagnózis szerint dorsalis synechia kb.1,5 cm-es enyhén belövellt vestibulum. Sajnos az eredmény kimutatott egy baktériumot, amire Curam nevű antibiotikumot kaptunk. Gyerekorvoshoz is mentünk, aki megdöbbent azon, hogy Neogranormon és A vitaminis olajat javasolt a nőgyógyász doktor úr a további kezelésre. Sajnos csak 2 hét telt el, de már szemmel látható az újabb összetapadás. A gyerekorvosunk egy Cikatridina krémet javasolt. Most már teljesen elvesztem a sok információ között, és ahelyett hogy segítenének, hogy ne kelljen állandóan szegényt kitenni ennek a nem kellemes szétválasztásnak, csak egyre rosszabbat teszünk. Azt szeretném kérdezni, hogy ez az összetapadás mivel kezelhető a szétválasztás után, és hogy mennyire normális folyamat az, hogy újra megtörténhet. Nem okoz ez a későbbiekre nézve valami komolyabb bajt? Nagyon köszönöm! Köszönettel: Szilvásiné Zsanett

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Interneten keresztül vizsgálat nélkül nehezebben kezelem a gyermeket azokkal a kollégákkal, akiknek módjuk volt őt megvizsgálni. Ettől függetlenül a synechia oldás után saját gyakorlatomban megelőzésre egy hétig hámosító krémet (pl Neogranormon), majd tartósan (akár két hónapig) napi 1x este Ovestin kenőcsöt javaslok a synechia oldás területére.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr ur 2012 decemberben egy ràkszurèsem eredmènye CIN 2 lett. 2013 februàrban megismèteltèk a ràkszurèsem ami CIN 3 altro grado lett. Ezt kovetoen àprilis 22-èn konizàciòt vègeztek aminek a szovettana microinvaziv mirigybeterjedèsu ès laphàm in situ lett. 2013 Szeptemberben egy uj ràkszurèst vègeztek aminek az eredmènye CIN 3 altro grado lett. 2014 junius 27-ig vàrtam egy uj konizàciòra. A menstruàciòm 2013 màljusa òta teljesen rendszertelen 3 hetente vèrzek èlènk piros szine van azòta ès egy hètig eros vèrzèsem van. A fàjdalmaim elviselhetetlenek ès jàrni alig tudok a kismedencei fàjdalmaimtòl. A HPV virusok magas rizikòfaktoruak AGC HSIL. clamydia teszt negativ hepatitisz virusok negativak HIV virus negativ ezek a vizsgàlatok el lettek vègezve. Minden nap hoemelkedèsem van ès a fehèrvèrsejt szàmom 13.89 a maximàlis èrtèknek 9 van irva. A menstruàciòm elott beduzzadnak a nyaki nyirokcsòmòk a mellek elviselhetetlenul fàjnak ès èlènk nyilallò csontfàjdalom. Szeretnèm megkèrdezni mit gondol a leirtak alapjàn. Vàlaszàt elorre is nagyon szèpen koszonom. Decemberig nem akarnak velem foglalkozni akkor akarnak uj ràkszurèst vègezni. Eddig nem vàrok igy kerestem egy màsik orvost ès uj ràkszurèst kèrtem. Maradok tisztelettel!!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának háttere szerteágazó lehet. A conisatio szövettanában fontos információ, hogy ép szövetekben metszették-e ki az elváltozást? A mikroinvazív megjegyzés a szövettani leletben további műtéti beavatkozást indikálhat a teljes klinikai kép ismeretében. Kismedencei képalkotó vizsgálatok (CT és ultrahang) birtokában valamint a második conisatio (nem egyértelmű leveléből sajnos, hogy ez megtörtént-e vagy vár rá?) szövettana alapján lehet a továbbiakat meghatározni. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok konkrét választ írni, hiszen panasza hátterében bakteriális kismedencei gyulladás is valamint a cytologiai eltéréssel összefüggő probléma is állhat, melyek kezelése teljesen eltérő.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Candida gombás fertőzés utókezelésére (már használtam Gynazol hüvelykrémet) alkalmas a Lactofeel készítmény?
Köszönöm a válaszát előre is!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen, megfelelően regenerálja a hüvelyflórát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kettő napja égető èrzès van a hüvelyemnèl.Ès sokat jarok pisilni de ez fájdalmas is.Felfázás lenne? Canesten combi jó rá?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Lehet, h segíteni fog, de ha panasza nem szűnik, vizsgálatot (nőgyógyászati és vizeletvizsgálat) javaslok!

dr Ujházy András

Kérdés:

A napokban voltam citológián, mert már egy év eltelt a legutóbbi kenet levételtől.
A vizsgálat után másnap észre vettem, hogy vérzek. Harmadik nap visszamentem a nőgyógyászhoz mert nem múlott el a vérzés. Akkor is megvizsgált a nőgyógyász. Írt fel Aflamint, bár mindent rendben talált. A baj az, hogy még az nap este éreztem hogy hüvelyem ég, viszket, és hogy a menstruációm darabos. Szóval valamit összeszedhettem a vizsgáló asztalon szerintem. Kérdésem az lenne hogy mitől lehet vizsgálat után vérzés? És hogy menstruáció alatt van e olyan gyógyszer amivel kezelni lehet a hüvelygombát? Mert már elviselhetetlen ez az égő, viszkető érzés és fogalmam sincs hogy hány napig fogok még vérezni. És hány napig normális ha vérzek vizsgálat után? Amúgy a rendes menstruációm november 24-re várható.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Évi

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A cytologiai mintavétel utáni több napos vérzés utalhat esetleg a méhnyak rendellenességére, gyulladására, bár kisebb vérzés legtöbbször jelentkezik a cytologiai kenet levétele után, mely nem jelentős természetesen.
Javaslom, hogy a cytologiai lelet negatív eredménye után végeztessn chlamydia tesztet a méhnyakból.
Gomba kezelésére szolgáló szájon keresztüli készítmény pl: bármely 150 mg fluconazolt tartalmazó kapszula, melyet kezelőorvosa rendel önnek.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr! olyan problémával fordulok önhöz 24 éves vagyok éjszaka szeméremtest viszketésem van kb 8 hónapja reggel viszont nem viszketek csak éjszaka folyásom egyáltalan nincs de elötte hüvelygyulladásom volt nagyon sok fajta kupot kenöcsöt probáltam már hogy muljon 2 szer volt tenyésztésem se gombát se baktériumot nem találtak használtam legutobb ovestin és batrafen kenöcsöt az se volt jó nem tudom mi lehet ez ? válaszát elöre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen panaszának okát kimutatni!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne,hogy szeretkeztem az egyik vasárnap este 9 óra környékén,ezután 10 óra körül bevettem fogamzásgátló tablettámat,viszont másnap elfelejtettem.(párom belém ejakulált)Kb. 2,5 éve szedek gyógyszert.Kedden délután vettem észre hogy nem vettem be a hétfői gyógyszerem így kedden este bevettem egyet majd szerda reggel egyet és szerda este mégegyet.A 15. szem gyógyszer maradt ki.Lehetek így is terhes? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ilyen hamar nagy valószínűség szerint nem alakul ki ovuláció. Ettől függetlenül,amennyiben megv. vérzése nem lenn a 7 nap alatt szokványos, kérem ultrahangvizsgálatot végeztessen!

dr Ujházy András

Kérdés:

tisztelt dr úr egy kèrdésel fordulok önhöz a folyàsom nem àtlàtszo fehér hanem sàrga. forduljak vele nögyogyàszhoz vagy ez természetes dolog. A vàlaszàt elöre is köszönöm viszontlàtàsra

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

4 hónapja szedek jangee fogamzásgátlót és betegségre zinat 250 et kaptam ,tudom hogy antibiotikum ma szedtem be az elsőt.jövő hét szerdán kezdődik a tabletta mentes időszak.
Kérdésem az lenne kell kiegészítő védekezést használni ?
Mivel pár oldalon azt olvasom hogy a zinat nem olyan erős antibiotikum igy nem piszkál bele a fogamzásgátló szedésebe
Válaszát előre köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kiegészítő védekezés szükséges óvszerrel azon fogamzásgátló levél alkalmazás alatt, amikor az antibiotikumot szedi egészen a vérzés jelentkezéséig.

dr Ujházy András

Kérdés:

3 hónapja kezdtem el szedni az Altforalle nevű fogamzásgátlót. A második és harmadik havi adag esetében is a 2. héten visszatérő hüvelyi viszketést és égő érzést tapasztaltam.Hüvelygombára gyanakodtam, ezért canesten combit használtam a 2. hónapban, ami után el is múltak panaszaim. Azonban a 3. hónapban ismét előjöttek a problémáim. Olvastam, hogy a gyógyszer mellékhatása lehet a fertőzések fokozott kialakulása. Ön szerint váltanom kellene gyógyszert, vagy lehetséges, hogy ez a probléma el fog múlni?

Köszönöm válaszát!

Vivien

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A steroid fogamzásgátlók mind hajlamosítanak gomba kialakulására, amennyiben Önnek erre immunrendszeri hajlama van. Tartós panasz esetén kenetvizsgálat és célzott, akár fenntartó kezelés javasolt, ha a fogamzásgátlóhoz ragaszkodik.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Ur!
Lassan egy eve kuzdok huvelyi panaszokkal. Vizelesnel ha a huvelyhez er a vizelet akkor csip. Enyhe viszketes is van a huvelyben. Kaptam mar ra gombaolot (fluconer, fluconal),huvelykupokat (klion d, pimafucin, gyogyszertari kevert kupok), de nem hatottak veglegesen. Havonta vagy hetente visszaternek a panaszok. Tenyesztesem eddig 2x volt egyszer e. Coli amire kaptam antibiotikumot majd ezutan ismet visszatertek a tunetek. Ujabb tenyesztes, eredmenye candida albicans. Erre kaptam klion d-t es fluconel-t, viszont nem mulnak a tunetek csak enyhulnek. On szerint mi allhat ezek mogott?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ùr!
Ma voltam a nőgyógyászomnál a 2 hònapja tartò enyhèn kellemetlen hūvelyfolyàsom miatt, ès a doktor ùr irt fel nekem TINIDAZOl-POL 500 mg filmtablettàt ès nem tudom pontosan mit mondott hogy hogyan szedjem be, de mintha az rèmlene hogy 1 nap egyszerre a 4 tablettàt ez lehetsèges vagy napi 1x ajànlott?
Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem
Fenti gyógyszer alkalmas Trichomonas kezelésére, hiszen protozoonokra is hatékony. Ebben az esetben lökéskezelés végezhető vele, egyszerre 4 tabletta is bevehető. Javaslom azonban, hogy a diagnózis alapján történő kezelést nézze meg az ambuláns lapon, amit kapott, hiszen a kezelés biztos pontosan részletezve van!

dr Ujházy András

Kérdés:

20 hetes terhes vagyok, ès kellemetlen hüvelyi folyásom van, ami néha túró szerű váladékkal párosúl. Néhány hét múlva megyek orvoshoz. Addig is vény nélkül tudna valamit ajánlani? Köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség alatti fertőzéseknek vetélés illetve koraszülés lehet a szövődménye. Nem szabad késlekednie, holnap keresse fel kezelőorvosát vagy a lekhely szerint illetékes nőgyógyászati szakrendelést.

dr Ujházy András

Kérdés:

Megközelítőleg 3-4 éve vannak panaszaim hüvelyi gombásodás miatt. A legtöbb alkalommal candida fertőzés miatt alakultak ki panaszaim, amelyet laborvizsgálattal igazoltak. Számos gyógyszert írt fel orvosom, ami a tüneteimet elmulasztotta ugyan, de idővel mindig visszatért a probléma.A nőgyógyászom a legutóbb megelőzés céljából a lactofeel alkalmazását javasolta. Az interneten tájékozódtam erről a gyógyszerről, de kétségeim merültek fel, hogy a candida által okozott gombásodás megelőzésére alkalmas-e ez a készítmény?
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Aggodalmának van alapja. A Lactofeel kíváló készítmény bakteriális vaginosis és aerob bakt. fertőzések megelőzésére, valamint aerob dysbact-zal járó gombásodás adjuváns kezelésére, de nem alkalmas krónikus gomba megelőzésére.
A chronicus hüvelyi gombafertőzés hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Egy olyan promlemaval fordulok onhoz, hogy minden honapban hasznalom a lactofeelt 1 alkalommal, es hogy a gonohrrea, igy tunetmentesen lehet e a szervezetemben? 3 hete voltam nőgyogyásznál és nem volt semmi problema

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel kíváló készítmény a hüvelyflóra regenerálására és bizonyos bakteriális fertőzések kezelésére, de a Gonorrhoea kezelésére nem alkalmas. Ennek a fertőzésnek jellenzően gennyes folyás, alhasi panasz, vizelési panasz a tünete, de enyhébb tünetekkel is perzisztálhat a kórokozó. Célzott mintavétel javasolt gyanú esetén PCR vizsgálatra a méhnyakból, mellyel kimutatható a kórokozó.

dr Ujházy András

Kérdés:

Hüvelyi gombásodás miatt tegnap előtt este felhelyeztem a canesten uno kúpot.
Már a 2. napba léptem és még mindig nem távozott, nem folyt ki ill. nem múlt el a kellemetlenség.Krémet is használok de nem javult még semmit.Több időt hagyjak h kifejtse hatását?Keressem fel a nőgyógyászom?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a hüvelytabletta után és a krém napi 2-3x alkalmazása mellett 3 nap alatt nem lesz panaszmentes, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Mindig is küzdöttem a hüvely folyással, volt hogy gyógyszerek segítségével elmúlt hosszú időre, de egy minimális mennyiség mindig volt. Az utóbbi napokban szexuális életet éltünk a párommal és mostanában azt veszem észre hogy túl száraz a hüvelyem. Ma reggel pedig égő érzéssel ébredtem odalent-szintén minimális mennyiségű folyással. Szeretném megérdeklődni, hogy milyen vény nélküli kúpot ajánlana, (mivel a városomban a nőgyógyásznál divat hogy meg sem vizsgál, csak felír valamit hátha beválik, ugyanezt játssza a fogamzásgátlók terén is..) vagy esetleg tudna-e abban segíteni, hogy a grapefruit cseppek meglévő fertőzésnél is hatásosak, vagy csak fertőzés megelőzésre szolgál? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyifertőzésre jellemző, ennek kivizsgálása javasolt (kenetvizsgálat, sz.e. további laborvizsgálatok). Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.
Amennyiben a távolság engedi, rendelőnkben is készséggel ellátjuk. Sajnos vizsgálat nélkül, interneten keresztül nem lehet ezt diagnosztizálni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Ebben a hónapban kezdtem fogamzásgátlót szedni most vagyok a 17. napon. Eddig a méhszájam kemény és zárt volt. Ma elkezdtem görcsölni a méhszájam felpuhult és kicsit vérzek. Nem tudom hogy meddig fog tartani és milyen erős lesz mert így szokott kezdődni a menzeszem. Élénkpiros a vér és csak egy nagyon picivel kevesebb mint a menzeszem szokott de volt már ilyen hogy ennyi volt. Megijedtem ilyen még nem volt. Utoljára 8 napja voltam párommal de gumival is védekeztünk és nem szakadt ki. Ez most mi lehet? Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nem javaslom, hogy vérzés alatt a saját méhszáját vizsgálja, mert ez fertőzést okozhat. A tabletta első levele során előfordulhat áttöréses vérezgetés, ha ez menses mennyiségét eléri,keresse fel a tablettát felíró kollégát!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kèrdèsem hogy mitől van feher folyasom ami kellemetlen szagu nem voltam meg nogyogyasznal soha es nem tudom h mitol lehet...Valaszat elore is koszonom.,!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat. Első lépésben bakteriális vaginosis gyanúja miatt Lactofeel gélt alkalmazhat 7 este, mely panaszát megszüntetheti.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr! segítséget szeretnék kérni kellemetlen viszkető érzés és fehér folyás miatt. Ami visszatérő most kaptam rá Lactofeelt. Mitől jöhet ez ki kellemetlen mert az együttlétek is fájnak. Köszönöm előre is

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, amennyiben hónapok óta fennáll, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tegnap a barátommal lefeküdtünk, de az óvszer kiszakadt és belém élvezett..az incidens után 2 órával bevettem az Escapellet és a menstruációm 12 nappal ezelőtt jött meg.. mellékhatást nem tapasztalok csak kicsit csalánkiütéses lettem.. előtte másfél évig szedtem fogamzásgátlót, most hagytam abba 12 napja, amikor a menstruációm is megjött..lehet baj?a kiütés miatt csökken az eseményutáni hatása?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A bőrjelenség nem csökkenti a tabletta hatását. Amennyiben rendes mensese nem jelentkezne a várt idúben, ultrahangvizsgálata javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Ma a második napja a menszeszemnek és erős darabos fekszem a nap nagy részében mert ahogy megmozdulok a vérzés hirtelen megindul és mint amikor pisilnék olyan erősségűvé válik de utána csökken! szédülök és rossz a közérzetem is! Mi lehet ennek az oka? Jelenleg antibiotikumot szedek felfazásra!Fogamzásgátlòt nem szedek mert babát szeretnénk!előre is köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Erősebb mensese miatt feltétlen keressen fel nőgyógyászati rendelést, ha szédüléssel jár, akár korai sp.vetélés is állhat a panasz hátterében.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nyár közepe óta érzek erős fehér hüvelyi folyást.Nincs rossz szaga, nem csíp, nem viszket. Szeptember elején voltam rákszűrésen, amit nem tudtak értékelni, mert gyulladást találtak. Erre kaptam Klion D 100 hüvelytablettát, 10 db-ot. Menstruáció vége utáni napon ismételt rákszűrést végzett orvosom, amely már negatív lett. Másnaptól viszont a folyás újra kezdődött, hol erősebb, hol kevésbé, de mindig van, mindig nedvesnek érzem magam. Orvosom most kenetet vett, de azt mondta, hogy szerinte a szülések következtében ( 3 szülés ) kicsit tágabb a méhszájam, és ebből adódik a folyás, amire műtétet javasolt. Én megbízom orvosomban, csak azt nem értem, miért így jelentkezik, hisz eddig nem volt folyásom egyáltalán, 7 éve szültem utoljára. Megmondom őszintén én inkább a nyári strandolásokra gyanakszom. Ön mit gondol?BV esetén a kenet ki fogja mutatni? Esetleg a Lactofeel segítene? Nagyon köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A kenetvizsgálat biztos kimutatja a panasz okát, illetve további vizsgálatokat indikálhat,pl. méhnyakból történő mintavétel méhnyakgyulladás gyanúja esetén. A Lactofeel a tejsavas flóra megerősítésével enyhíthet panaszán, BV esetln meg is szüntetheti azt, de javaslom, várja meg a kenet eredményét!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr !
Viszkető , égő érzést érzek a hüvelyben, szeretném itthon kezelni pl a Canesten Combival, viszont én kb 1 hete kezdtem el fogamzásgátlót szedni ( Altforalle tablettát ) . Az lenne a lenne a kérdésem ,hogy hagyjam abba a kezelés idejére a fogamzásgátlót , vagy szedhetem tovább ? A hatása nem fog csökkenni ? Mit tegyek ?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátló tabletta hatákonyságát nem befolyásolja a hüvelyben alkalmazott hüvelytabletta, hüvelykúp kezelés, emiatt nem hagyja abba a fogamzásgátlót, ha egyébként amellett panasza nincsen.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

A segítségét kérném abban, hogy 1 éve jártam nőgyógyásznál erős,kellemetlen szagú folyás miatt kaptam is rá Klion-D 100 hüvelykúpot amitől teljesen elmúltak a tüneteim és ebben az évben újra ezzel a problémával mentem a nőgyógyászatra és ugyan ezt a gyógyszert kaptam beszedtem a 10 db-ot/10nap rá 2 napja megjött a menstruációm és most megint erős folyásom van kellemetlen szagok nélkül. A kenet vizsgálat eredményéért ezen a héten megyek vissza de addig is megnyugvásképp tudni szeretném mi lehet a gond?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Bakteriális vaginosis állhat a panasz hátterében. Visszatérő panasza hátterében méhnyakgyulladás is állhat. További vizsgálat (pl. chlamydia teszt) javasolt, ha panasza visszatér.

dr Ujházy András

Kérdés:

Már 6.napja késik a menszeszem. Tegnap voltam a párommal aki belém élvezett,védekezés nélkül. Azt perceken belül kimostam. Ön szerint nem lehetek terhes? Vegyek esemény utáni tablettát azt mennyi ideig nem késő bevenni?

Várom válaszát és előre is is köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A terhesség megéállípításához ultrahangvizsgálatra van szükség. Fogamzóképes korú nő a ciklus egyetlen napján sem tekinthető védettnek terhesség ellen, így természetesen teherbe eshetett. Esemény utáni tabletta 48-72 órán belül javasolt az Ön által leírt eseményhez képest.
dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy pár napja volt némi fehér túrószerű folyásom, de kenegettem canesten krémmel és ez elmúlt. Viszont a külső hüvelyi duzzanat, vörösség, valamint a kissé belső hüvelyi viszketés és enyhe fájdalom a hüvelybementnél az még fennáll. Vajon mi állhat Ön szerint a panasz hátterében?
Vettem Vitagyn C hüvelykrémet egy nőgyógyász javaslatára, elkezdtem használni, Ön szerint mennyi idő után fog valami javulás bekövetkezni? avgy próbáljak mást használni? Mit tanácsolna?
Válaszát előre is köszönöm és mielőbb várom!

Üdvözlettel: Judit

Válasz:

Kedves hölgyem!

Panaszának hátterében legnagyobb valószínűséggel hüvelyi gombafertőzés állhat. Ezt természetesen vizsgálattal szükséges igazolni, hiszen ez nem internet alapú diagnózis. A Vitagyn nem ennek a kezelésére való, recept nélküli, gombafertőzés elleni hüvelykúpok hozzáférhetőek a patikákban.

dr Ujházy András

Kérdés:

Lassan több mint 2 éve küzdök a hüvely folyástól, ami néha kellemetlen szaggal jár, néha el szineződik, megváltozik állagra is. Szinte havonta vagy két havonta járok az orvosomhoz, aki különbőző gyógyszerekkel ellát, de mindig addig eredmény, amig a gyógyszert szedem, illetve a párom is szedi. Most a nyáron volt egy visszatérő betegségem, ami nem mult el a gyógyszer hatására sem, és tenyésztést csináltatott végre! az orvosom. Meg lett az eredmény, meg is kaptam az erre való kezelést, ami után minden a régi volt, mint addig amig meg nem jött a menstruációm. Menstruációm elmúlt, ujra jött a kellemetlen szaggal járó folyás. Nem viszket, nem csip, nem ég, csak kellemetlen szagú. Mit gondol, ha meg veszem a lactofeelt, el fog múlni ? Miért jön vissza sorozatban ez a kellemetlenség ? Soha nem fogok meg szabadulni ettől már ? Előre is köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza bakteriális vaginosisra jellemző, lefolyása is erre utal. Tekintve, hogy a Lactofeel az akut fertőzést megszüneti, javaslom 7 este történő alkalmazását. Ha a panasz ezután is visszatér, a BV-nek egyéb fertőzés a háttere, pl méhnyakgyulladás, amit egyéb laborvizsgálattal kell igazolni.
Bővebb info: www.ujhazy.hu betegtájékozatók menüpont

dr Ujházy András

Kérdés:

És azt megtudja mondani hogy hol végezhető el ez a vizsgálat?

köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ilyen vizsgálatot esetleg igazságügyi orvostani esetben végeznek csak, Önnek nem hozzáférhető.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kivánok,az lenne a kérdésem hogy ha megcsalttam a párom hüvelyböl kimutatható- e a mással való együttlét?Válaszát elöre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben nem történt óvszeres védekezés, akkor DNS vizsgálattal kimutatható, de ez nem a napi gyakorlat része!

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Úr!

Segítséget szeretnék kérni. Pár hete észre vettem, hogy nyálkás valamint néha túrós állagú fehér folyásom van. Ez van amikor kellemetlen szaggal párosul ami nagyon zavar. Mi lehet a gond?

Előre is köszönöm a választ!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben használhat Lactofeel gélt 7 este, ami helyrehozza a hüvely normál pH-ját. Amennyiben panasza nem szűnik vagy menses után visszatér, akkor nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges egyéb fertőzéseket,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Màr lassan 3 hònapja szenvedek kellemetlen szagù hūvely folyàstòl kb. 2 hònap utàn vettem 1 doboz Lactofeel-t ès belecsuszott a menstruaciòm időpontjàba ìgy akkor is hasznàltam tovàbb ami maradt 3 tubus, de nem vettem èreztem tőle vàltozàst , majd masfèl hèttel ùjra vettem egy dobozzal holnap lesz az utolsò nap de ùgy èrzem mèg mindig van! Mi lehet a gond?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza a Lactofeel kezeléstől nem szűnt, a hüvelyfertőzés hátterében méhnyakgyulladás is lehet, emiatt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet, sz.e. PCR vizsgálat alapján lehessen az okokat igazolni és célzott kezelést végezni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves dr.Újházy András,

néhány napja fagyasztották a méhszájamat,de nem kaptam semmilyen eligazítást,mit nem tehetek a kontrollig,ami 3 hét múlva lesz.Ugyan vérzésem nincs,de rengeteg váladék ürül.Mikortól javasolt vagy sem a tejsavas irrigálas,esetleg a kúp gyorsíthatja-e a gyógyulást?
Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A beavatkozás utáni postoperatív teendőket az operáló orvosnak kell elmondania, hiszen ő látta a méhnyak képét. Alapvetően tejsavas irrigálást ne végezzen, kúp felhelyezést sem javaslok, ha előtte a fertőzéseket kizárták.

dr Ujházy András

Kérdés:

Szeretnék segítséget, tanácsot kérni​.
Észrevettem, hogy 3 éves kislányomnak az utóbbi időben a hüvelybemenete kisebb lett , mert ha jól tudom amit látok az a gát ( bőr, hártya szerű anyag) a fenekétől felfelé egyre feljebb van, ezáltal szűkűl a nyílás. Még természetesen látható, de észrevehetően nem ilyen volt.
Ezzel én tudok e valamit tenni, vagy mindenképpen már most el kellene vinnem megnézetni.

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírása egyértelműen synechiára jellemző, melyet a mai pelenkák alkalmazása, műszálas anyagok váltanak ki, bár gondolom a gyermek már nem használ rendszeresen pelenkát.
Gyermeknőgyógyász szakorvosi vizsgálat javasolt. Az összenövés szétválasztását vizsgálati lelet alapján, előkezelés után javasolt végezni, de sajnos így is előfordulhat, hogy ismét kialakul. Rendelőnkben készséggel megvizsgáljuk gyermekét, hogy megelőzhető legyen a serdülőkorra is kiható, nehezebben oldható synechia kialakulása, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szèp napot kivànok kedves dr úr! Lovasnè Edit vok..ès szeretnèk kérdezni..tanàcsot kérni problèmàmmal kapcs.ban.A gondom az ami nagyon kelemetlen ès zavaró a folyàs és kelemtlen szag.vizelet utàn is olyan mintha nem is törölköznèk meg..mindig nedves vok..rossz értelemben! :( Tudni kell szisztàm van és nem lett jó a ràkszűrèsem sem..most vàrom a màsodik vizsgàlat eredményét..ès tudom h a sziszta jàrhat több folyàssal..de lehetsèges izomlazulàs is ami okozhatja ezt a kelemtelensèget.vagy ez bakteeiàlis gond lehet?? Tisztasàgi betét szinte mindig kell .a kicsi.de akkor is kell! Ön mit gondol ezekről mit tegyek!? Köszönöm szépen h időt szakit rám! Tisztelettel: Lovasné

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza tartósan fennálló bakteriális vaginosis, hüvbelyfertőzés típusos tünete lehet. Ennek hátterében erősebb menses, éjszakai tampon használat, méhnyak chlamydia fertőzés állhat pl.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet illetve egyéb laborok (méhnyakgyulladás irányában) végzése alapján lehessen igazolni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat és egyéb fertőzéseket.
További okok kizárása nőgyógyászati ultrahangvizsgálattal lehetséges.
A kezelés antibiotikum kezeléssel javasolt a leletek alapján, azonban a Lactofeel gél önmagában is enyhítheti a tüneteit, első lépésben : 7 nap este egymás utáni napokon, majd fenntartó adagban heti 1x. Javaslom, hogy férjével óvszerrel védekezzen a kezelés megkezdésétől.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Három éve szenvedek és senkitől nem kapok értelmes választ.
- 8 évig szedtem (15 éves koromtól 22-ig) a Yadine fogamzásgátlót. A nyolcadik évben kezdődött a majdnem egész cikluson végigkísérő köztes barnázás.
- Természetesen elmentem orvoshoz aki felírt egy másik gyógyszert és azt mondta, hogy ne tartsak szünetet a következő levelet már az újból szedjem be. Ez volt a Tri-Regol.
- Nem történt semmi javulás úgyhogy tartottam egy év gyógyszerszünetet. Maga volt a pokol. Köztes pecsételés, köztes vérzés, volt, hogy egy hónapban meg se jött a menzeszem normálisan. Ebben az egy éves szünetben vált láthatóvá, hogy cisztás az egyik petefészkem, de peteérésem van.
-Az egy éves szünet után a Tri-Regolt szedtem tovább. Reméltem, hogy ez az egy év szünet megoldja a problémáimat. De ennek már két éve és semmi javulás nem mutatkozott.
- Időközben kiderült, hogy a Pajzsmirigyem alul működik. De azt már helyrehoztuk, folyamatosan 2 egészen tartom napi 100 mg gyógyszerrel.
- A probléma maradt. Az egész ciklust végig barnás pecsételem. Egy tiszta napom nincsen. Elmentem tehát egy másik orvoshoz, aki azt mondta, hogy méhszájsebem van amit lefagyaszt mert ez is okozhat váladékozást. Megtörtént, visszamentem ellenőrzésre, mindent rendbe talált de a problémám nem szűnt meg. A válasza erre annyi volt, hogy: Ez van.
- Elmentem hát egy harmadik orvoshoz is, mert ez az egész megkeseríti az életemet. Kellemetlen, kényelmetlen és a szexuális életembe is nagyon bezavar. A harmadik orvos is azt mondta, hogy: Ez van.

Én ebbe nem vagyok hajlandó belenyugodni. Idén már voltam méhnyakrák szűrésen is, minden rendben van. 25 éves vagyok, terhes még sosem voltam. A gyógyszereimet időben veszem be mindig. Fitness oktató vagyok, sokat mozgok és egészségesen is étkezem. Amikor menstruálok nincsenek fájdalmaim, nem görcsölök, csak egy kis haspuffadást észlelek. Most fogom minden létező hormonomat kivizsgáltatni és ha minden rendben van már tényleg nem tudom mit csináljak, de lehet a gyógyszerváltás jót tenne.

Doktor úr, ön már a negyedik orvos akit felkeresek, remélem tud nekem segíteni.

Köszönettel,

Horváth Dalma

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza hátterében hormonális probléma áll, ez levele alapján egyértelmű. Hormon kivizsgálás (endokrin labor) javasolt, melyet Ön is leírt. A fogamzásgátló abbahagyása javasolt, hiszen fogamzásgátló szedés mellett nem végzünk hormon labort, nem lenne informatív. A ciklus végén abbahagyott gyógyszer után javaslok egy hónap szünetet és ezt követően legyen a hormonvérvétel, lehetőleg - ha megjön- a menses 3-5. napja alatt: FSH, LH, ösztradiol, TSH, prolaktin, tesztoszteron, szabad tesztoszteron, DHEAS, kortizol.
Ennek leletével nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok és ezek birtokában célzott kezelés beállítását.
Nőgyógyászati vizsgálata kapcsán fontosnak tartom a tartós vérzés miatt a hüvelyflóra megítélését, esetleges dysbacteriosisok kizárását.

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy tegnap voltam a nőgyogyaszomnal es ezt a leletet kaptam.UH lelet TVS:Mko.polycystas ovarium. Diagnózis:Adnexitis acuta (I.d)
A hüvely heveny gyulladasa.ezek mit jelentenek főleg az uh lelet?gyogyszert pedig zitrocint kaptam es betadin hüvelykúpot es cataflamot.
A páromat nem kellene kezelni vagy ez nem olyan?Válaszát ellőre is köszönöm.Edina

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírt latin diagnózis akut kismedencei gyulladást (petevezeték gyulladást) jelent. Az UH vizsgálati lelet a gyakori, magasabb hím nemi hormon termeléssel járó polycystás petefészek syndromára utal, melyet hormonvérvétellel lehet igazolni!
A kezeléssel kapcsolatban a vizsgáló kollégát kérdezze, hiszen ő vizsgálta önt, biztos készséggel válaszol kérdéseire.

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

9 és fél éves kislányomnál megkezdődött a külső nemi érés folyamata. Fájnak a cicijei, melyekben csomót tapintottam, sokszor fáj a feje is. Egy háziorvosi vizsgálat során a gyerekorvos meg is erősített benne, hogy a kislányom a pubertás korszakába lépett. Kb két héttel azután, hogy voltuk a gyerekorvosnál, jelezte a kislányom, hogy nagyon sokszor vizelési ingere van. Nem pisil, ha elmegy wc-re, de érzi az ingert. Ekkor csináltatott neki a gyerekorvos vizelet illetve vérképet, melyek teljesen negatívak lettek. Ez kb két és fél hónapja volt és a vizelési inger azóta is fennáll. Beszéltem közben a saját nőgyógyászommal, aki szerint lehetséges, hogy az ok a méh és a hüvely változásai, de szeretném ha ezt Ön is megerősítené vagy cáfolná? Lenne értelme egy normál hasi ultrahangra elvinnem, vagy keressünk fel gyermek nőgyógyászt (félek, esetleg nehogy ez ijesztő legyen számára). Az inger egyébként elmúlik, ha leül, leguggol...
Mit gondol Ön?
Köszönettel, egy aggódó anyuka.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Mint szülész-nőgyógyász és gyermeknőgyógyász szakorvos megnyugtatom, hogy a megfelelő odafigyelés és empátia mellett a serdülő gyermekében a gyermeknőgyógyászati vizsgálat nem fog hátrányos következményekkel járni, nem kell aggódnia! Telt hólyag mellett javasolt vizsgálatra jelentkezni, hiszen a serdülő lánya esetében hasi UH vizsgálatot végzünk, mely csak telt hólyag esetén informatív. Kenetvizsgálatot a hüvelybemenetből végezzük (kívülről), ez is fájdalmatlan beavatkozás.

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Kábé két napja ég csíp vizelés végén a hüvelyem és egy kicsit vérzik is ilyen fehéres darabokkal mintha gennyes lenne felfáztam talán és mivel kezelhetem a leghatékonyabban??

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat és emellett vizelet vizsgálat alapján lehessen diagnosztizálni a panasz hátterét!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szeptemberben esemény utáni tablettát vettem be rá egy hétre jelentkezett köztes vérzésem, a normális vérzésem viszont 3 hetet késett. 7 negatív tesztem lett és 2 napja megjött a menzeszem most vagyok a ciklus 3. napján. Az normális hogy az első két nap maximum 3 órát bírt a tampon most viszont már 6-7 órát is bírna ha nem cserélném ki? Általában 5-6 nap szokott lenni a vérzés. Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírtak alapján spontán vetélés sem zárható ki, javaslom, hogy ultrahangvizsgálat feltétlenül történjen nőgyógyászati rendelésen!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy 15 évesen menstruáció után lehet hogy megváltozott a Ph értékem? Égő érzést érzek és kellemetlen szagot. Ön mit gondol? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ez előfordulhat!
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm Dr. Úr!

Olyan kèrdèsem lenne, hogy kb 1-1.5 hónapja voltam nőgyógyásznàl ugyanis folyåsom volt és viszkető érzésem. Vettek kenetet amiből megàllapítottàk, hogy felborult a hüvelyi ph-m ès lactobacik is vannak jelen. Kaptam klion kúpot és vagilact q kúpot is. 2 napja fejeztem be a kúp szedését, most sàrga folyàsom van enyhe viszketés és ilyen kis darabok tàvoznak a hüvelyemből. Ez ilyenkor normàlis? Gestomix fogamzásgàtlót szedek, a menstruàcióm normàlisan megjön, de kicsit enyhébb. Ezek normàlisak? Előre köszönöm vàlaszàt!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza leginkább hüvelyi gombafertőzésre jellemző. Ismételt kenetvizsgálat, mikroszkópos értékelés alapján javasolt a kezelés megválasztása. A Gestomix nem a legkorszerűbb fogamzásgátló, vizsgálat, ultrahangvizsgálat után javasolt ennek kisebb hormontartalmú készítményre cserélése.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem hogy 15 evesen normalis ha mar 16-ik napja megvan es ugyan olyan eros a verzesem mint az elso napokban ? mivel tudnam csillapitani a verzest ? Mar nagyon aggodom !! Elore is koszonom a valaszat!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ebben az esetben serdülőkori funkcionális vérzészavarról van szó, gyermeknőgyógyászati vizsgálat, kezelés javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy ha volt hüvelyi fertőzésem, és az antibiotikummal lett kezelve (jelen esetben Canesten Kombi Uno-val), akkor utána lehet-e alkalmazni a lactofeel-t, hogy a hüvely visszaálljon a normális állapotába? És ha igen, akkor rögtön a Canesten-es kezelés befejezése után neki lehet állni, vagy ha nem, mennyit várjak vele?
És ha alkalmazhatom, akkor körülbelül mennyi ideig szükséges?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A canesten kezelés után másnap kezdhető a Lactofeel, melyet 7 este javaslunk egymás után.

dr Ujházy András

Kérdés:

9-éves és23 kg a kisebbik lányom, mostanában sokat fáj a feje,a hasa,ingerült és szédül is néha az összes labor lelet szemészet, ultrahang,stb. negatív .Előfordulhat hogy beindultak a hormonjai és ez rosszullétet okoz nála? Hogyan tudnám kideríteni? Köszönettel:Jarábikné

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben korai nemi érést gyanít, az először a gyermek külső megjelenésén látszana, ez esetben hormonlabor végezhető: FSH, ösztradiol. 9 éves korban a serdülés élettani esetben is kezdődhet, nem számít kórosnak. Panasz esetén gyermeknőgyógyászati vizsgálata javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lene a kérdésem hogy az aktus után 28 nappal elvégzett negatív tesztnek mennyire hihetek?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A vizelet terhességi tesztek nem igazolják a terhességet teljes biztonsággal. Ha mensese késik, vagy bármi terhességre utaló jelet észlel, keressen fel nőgyógyászt és kérjen ultrahangvizsgálatot.

dr Ujházy András

Kérdés:

az baj ha allando feherfolyasom van?
mert az elott is volt mielott nemi eletet eltem volna

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

szept.30.an jott meg es okt.4-6kozott kellet volna elotte mielott megjot 2hetig gorcsoltem mintha megakarna jonni,es azota csak faj a mehem korul es erosebb lett a huvelyvaladekom es a derekam is faj.
ez mi lehet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ha ezt interneten keresztül tudnám diagnosztizálni, akkor már nagyon sokra vittem volna! Ne haragudjon, de nőgyógyászati vizsgálat, ultrahangvizsgálat és kenetvizsgálat szükséges a válaszhoz!

dr Ujházy András

Kérdés:

Jo napot. Ugy hallottam az ecetes fürdő jo hüvelyi folyásra. Ön mit mond erről. Mert nekem eleg kellemetlen es budis.voltam orvoshoz irt ki gyógyszert. Amig szedtuk a párommal addig elmult.de mikor abb hagytuk vissza jött. Ez nagyon kellemetlen nekem.es a nemi eletunkre is kihat.kerem segítsen. Nikolett.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A folyás jellege alapján, amit leír, első lépésben 7 este alkalmazzon Lactofeel gélt, mivel bakteriális vaginosis állhat fenn. Ezt követően heti 1x végezheti fenntartó adagban, menseskor kerülje a tampon használatát, főképp éjszaka. Ha panasza nem szűnik, nőgyógyászati vizsgálat javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nagyon rég óta van folyásom. Tulajdonképpen minden nap használok tisztasági betétet, mert néha erősebb a mennyisége. Rendszeresen járok citológiára, szerencsére mindig minden rendben volt(egy uszodai esettől eltekintve, amit azóta kerülök). Engem még is zavar, hogy vajon mitől lehet ez az átlátszó folyás? (az orvosom szerint ha nem viszket, nincs égő érzés, stb.. akkor az normális.) Most vettem Lactofeelt, nem tudom, hogy ez csökkentheti-e a folyás mennyiségét?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a folyásnak a lactobacillus flóra háttérbe szorulásához köze van, akkor segíthet a Lactofeel gél alkalmazása, ártani biztos nem fog. Javaslom, ha 7 napos kezelés után nem érez változást, végeztessen hüvelykenet vizsgálatot!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem,hogy először kipróbált intim törlőkendő használata után,égő fájó,nagyon ritkán enyhén viszkető érzésem van a hüvelyben,ami még elviselhető erősségű .nem akarom magam önként kezelni,de a menzeszem megjött rá másnap,így nem szívesen megyek orvoshoz,amíg nem múlik el.az ilyen kozmetikai szerek okozta irritációval kihúzhatom menzesz végéig,vagy el kell menni egyből?!

Előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának háttere allergiás eredetű lehet, ha a törlőkendő alkalmazása után alakult ki. Mellőzze alkalmazását, amennyiben panasza nem szűnik, menses után alkalmazhat kamillás ülőfürdőt is. Ha nem javul, keressen fel nőgyógyász kollégát!

dr Ujházy András

Kérdés:

Teljesen tanácstalan vagyok. Már egy hónapja nem éltem nemi életet 5 negatív tesztem volt, az utolsót kevesebb mint egy hete csináltam. De volt tojásfehérje szerű folyásom 3-4 napig azóta kb 3 napja ilyen furcsa radírszerű (vagy nem tudom) krémes folyásom van amit még eddig nem tapasztaltam, a méhszájam most alacsonyabban helyezkedik el. Ebben az esetben lehetek terhes? Illetve ha nem, Ön szerint mikorra várhatom a vérzést? Nagyon aggódok!
Köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A leírt tünetei alapján sajnos nem tudom megjósolni, mikor lesz mensese, hiszen ezt ultrahangvizsgálattal lehetne felmérni. A folyás kivizsgálása pedig kenetvételt indokol, nőgyógyászati vizsgálat szükséges.
Interneten keresztül, vizsgálat nélkül kérdése sajnos nem válaszolható meg.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Biorezonanciás állapotfelmérés során a természetgyógyász több dologra is felhívta a figyelmem, pl. hogy valamiféle gomba van a szervezetemben továbbá HPV. Ettől eléggé megijedtem. Évente megyek nőgyógyászati szűrésre, ill.rendszeres véradó is vagyok.
A természetgyógyász után elmentem egy nőgyógyászhoz, aki most (is) mindent rendben talált, de jelentkeztem HPV vértesztre.
A nőgyógyászati szűréseken mindig minden rendben volt, bár elég gyakran (2havonta) azt érzem, hogy valami "nem az igazi", vagy égő érzést érzek, vagy a partnerrel való együttlét okoz kellemetlenséget, vagy a folyás kellemetlen...
Problémáimat a HPV okozza? Azt olvastam, h sokféle típusa van, s sokszor nem is okoz tüneteket.
A természetgyógyász a páromnál is "felfedezte" a HPV-t Férfiak vizsgálata hol történik, hol kell kezdeményezni?

Köszönöm a segítségét!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

HPV tesztet nem a vérből végzünk, genitális mintából történik, Önnek a nőgyógyász veszi le, mint pl. a cytologiát, a fériaknak a bőrgyógyász-venerológus a hímvesszőről kapar egy kis mintát a HPV tesztre.
Panasza azonban más eredetű, visszatérő gomba, pH változás, allergia is okozhat ilyet.
Kivizsgálása javasolt akkor, amikor éppen erősen érzi a panaszt "valami nincs rendben".

dr Ujházy András

Kérdés:

Menstruáciom alatt szeretkeztem a párommal és másnap már nem véreztem. Ez miért lehet?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Máskor kerülje a szexuális kontaktust a menses során, hiszen bakteriális fertőzés okozója lehet!

dr Ujházy András

Kérdés:

Múlt héten voltam vizelet vizsgálaton nem volt benne semmi de akkor még a floragynt nem is használtam pont az a gondom hogy mióta használom a floragyn kúpot azóta van ez így hogy fájdalmas a pisilés.ugye este kell felhelyezni na másnap reggel már úgy keltem hogy fájt elég kellemetlen így dolgozni nem tudom hogy mellékhatásként ez lehetséges e ugyanis nincs a betegtájékoztatón ismert mellékhatás ...vagy allergiásreakció lehet ez? ma következne a 3. kúp de előre félek holnapra mi lez ha használom

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Floragynnak és egyéb tejsavas helyreállító készítménynek nem lehet ilyen mellékhatása. Ha ilyet panaszol, az biztos fertőzésre utal, ismételt vizsgálata szükséges.

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy normalis dolognak számít az ha floragyn kúpot használok mert a nőgyógyász azt ajànlotta akinél voltam és mióta elkezdtem hasznàlni fáj ha pisilek és olyan érzés mintha fel lennék fàzva gyakori pisilési ingerem is van tőle kellemetlen érzés előtte nem volt ilyen.előre is köszönöm a válszt

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Kérjen vizeletvizsgálatot, panasza erre jellemző, a Floragyn nem fogja vélhetően megszüntetni!

dr Ujházy András

Kérdés:

Januar óta minden második szeretkezés után streptococcus agalactiae miatt felfázok. voltam sok orvosnál, háromszor sikerült is kiirtatni a bacit, de mindig visszajött pár héten belül. hüvelyflóra helyreállításra mindig figyeltem. a páromnak csak enterococcus faecalisa volt, de már kikezelték. mit tehetek még?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza hátterében krónikus hüvelyfertőzés állhat, melynek kezelése és a fenit panasz, húgyúti fertőzés megelőzése, komplex,összetett feladat, a kenetvizsgálat lelete alapján szükséges meghatározni!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Szexuális együttlét utáni napon hüvelyemben és környékén égő, viszkető érzést tapasztaltam. Előtte semmilyen problémám nem volt. Mivel fogamzásgátló tablettát nem szedek, óvszerrel védekeztünk. Lehetséges, hogy emiatt van?
Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának háttere lehet allergiás eredetű az óvszer sikosító anyagára, de lehet fertőzés is, vizsgálattal lehetne tisztázni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!

Hétfőn rövid idő alatt olyan erősen kezdett égni a hüvelyem, hogy orvoshoz már nem is tudtam elmenni, csak gyógyszertárba, ahol sajnos még sírtam is a fájdalomtól, annyira maró volt. A gyógyszerész Canesten G hüvelykúpot adott, amit mind a három napon használtam. Egy kis ideig jó volt, de valamivel.gyengébben visszatért a csípő érzés. A vizeletem is csípőssé és zavarossá vált közben, erre Zinnat antibiotikumot kaptam.
Ma (pénteken) vettem Lactofeelt. Sajnos nőgyógyászhoz jelenleg nem tudok elmenni, mert egy hét múlva meg fog jönni a menzeszem, és a Lactofeel kúra pont hét napig tart, tehát gondolom így.nem tudnak tőlem kenetet venni.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a Canesten nem használt a maró érzés ellen, akkor a Lactofeel talán fog? De ha nem, és újból erősen jelentkezne a maró érzés, mit tegyek, hogy legalább addig ne szenvedjek, amíg el tudok menni orvoshoz?

Válaszát előre is köszönöm doktor úr!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az öndiagnózis és önkezelés sajnos sok esetben téves. Javaslom, ne habozzon, keressen fel nőgyógyászt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Az lenne a kerdesem,hogy vannak-e mellekhatasai a lactofeel huvelygelnek?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Egészségkárosodást nem okozhat a gél, hüvelyfertőzés esetén okozhat enyhe csípő érzést.

dr Ujházy András

Kérdés:

tisztelt doktor ur én már hoszú évek óta szenvedek ettől a fehér fojástól már sok orvosnál voltam amit irtak gyógyszert beszettem de 3 nap után megint jelentkezik és már szégyelek ujra orvoshoz menni ezzel a problémámmal gyakran fürdők mert egyszerűen büdös vagyok vannak géljeim de mégsem jók mégis mi okozza ezt nekem már évek óta? válaszát köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza visszatérő bakteriális vaginosisra jellemző, a visszatérés oka lehet a nem megfelelő kezelés és számtalan kockázati faktor az életmódjában vagy akár a hormonrendszerében.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a kezelést meghatározni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2-3 napja barnás folyásom van érdeklődnék, hogy mivel nem megoldható jelenleg az orvosi vizsgálat a Lactofeel segítségével helyre állítható lenne e a normális működés? Ha nem akkor mit javasol? Kérem segítségét mert 3 hónapig sajnos nem tudok elmenni orvoshoz mivel külföldön dolgozom. Előre is köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ennek a panasznak számtalan oka lehet, nőgyógyászati vizsgálat, ultrahangvizsgálat javasolt első lépésben. Interneten keresztül nem tudom diagnosztizálni a kórképet, köszönöm megértését.
A Lactofeelt alkalmazhatja, hiszen a készítménynek nem lehet ártalmas hatása, csak egyáltalán nem biztos, hogy a panaszát befolyásolni fogja.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Visszatérő hüvely folyásom van, 09.15-én voltam vissza megint nőgyógyásznál, aki Tisztasági fok levételét csinált. Az eredménye:
FehérvérsejtLactobacillusClue sejt negatív
Gomba
negatív
Megjegyzés: tisztasági fok.
Ismételten Lacto feelt írt fel, hogy azt használjam.
Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek hisz még mindig van, orvoshoz viszont már nem mennék vissza!! Köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz okát. A fenti leletből ez nem egyértelmű sajnos.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

23 hetes terhes vagyok.A terhességem előtt is már sokat küzdöttem gombás és egyéb folyással. A terhesség 20 hete környékén a sárga,szagtalan folyásra tenyésztés nélkül Klion D-t írt fel,amelytől átmenetileg a panaszok enyhültek.Egy hete nőgyógyászati ügyeleten az újbóli sárgás szagtalan folyásra Gyno Peveral-t adtak.Kérdésem az lenne,hogy a sárgás,szagtalan folyás gomba vagy bakteriális eredetű lehet-e,illetve ha elfogy az utóbbi kúp,akkor közvetlenül a kezelést követően egy 7 napis Lactofeel kúrát el lehet-e kezdeni,hogy visszaállitsam az egészséges hüvelyflórát?Orvosomhoz csak két hét múlva megyek és nem nem szerettem volna addig várni vele.Köszönöm szépen előre is a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Várandósság alatt a hüvelyfertőzéseknek szövődménye is lehet, emiatt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz hátterét és kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat.
A terhesség alatt leírt panasz alapján interneten keresztül nem vállalhatunk kezelést, köszönöm megértését!
Akut panasz esetén a terhességet gondozó szülésznek kell a vizsgálatot elvégeznie, ezért vállalta a terhesgondozást.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Gombás fertőzést állapítottak meg nálam kaptam rá kezelést is majd ezután Vagilact q hüvelykúpot írt fel az orvosom. A vagilact szedése alatt lehet-e nemi életet élni? Óvszerrel akár?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Vagilact kezelés alatt célszerűbb kerülni a szexuális együttlétet, mert a mechanikai hatások is okozhatnak panaszt a nyálkahártyán. A hüvelyflóra regenerálódása vélhetően megtörténik a kezelés után. Amennyiben lesz még panasza Lactofeel gélt alkalmazhat néhány napig esténként.

dr Ujházy András

Kérdés:

Nekem egy ev alatt tőbször elő fordul a nemi szervem viszket es túros.mitől?rendszeresen tisztalkodok

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.uphero.com ( a reklámnál Esc-t kell ütnie) Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr.Úr!Ismerem és hasznàlom a Lactofeel hüvelygėlt és nekem megoldja a problémàmat.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Örülök, hogy hatásosnak találta a készítményt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm Dr. Úr.!
Az lenne a kérdésem , hogy kiírták nekem. 7 db van benne. Kicsit később váltottam ki , egy hetet csúsztam a szedéssel és így 3-at szedtem fel mert a mellem elkezdett fájni. Így tudom ha már lassan megfog jönni. A
Nem lesz semmi bajom ha memstruáció után felszedem a maradék 4-et...??

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, a kezelést fejezze be a menses után! Leveléből arra következtetek (bár nem írta le a készítmény nevét), hogy Ön a Lactofeel gélről kérdez. Ez esetben alkalmazza javaslatomat is!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur

A ferjemmsl babatervezes elott allunk.
Voltam kenet vizsgalaton ott strep b-t es 4es tisztasagi fokot allapitottak meg
Rengeteg antibiotikumos kupot kaptam Kontrol eredmeny a kovetkezo lett.A vitagyn C-t most kezdtem hasznalni visszaallitas celbol
Tisztasagi fok:3
Trichomonas,soor,gonirrhea negativ
Keves fsv;keves vegyes bakterium
A kerdesem az lenne h a vitagyn c-n kivel van e vslami mas kezelesre szuksegem illerve tervezhetjuk e a kisbabat mar azonnal?

Segitseget elore koszonom
Liza

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A tisztasági fok szerinti értékelése ezen keneteknek a labororvos kollégák által régebben alkalmazott beosztás. Ma már a diagnózist konkrétan megfogalmazzuk, mely a célzott kezelést lehetővé teszi, hiszen pl. a IV-es tisztasági fog több kórokozót is jelenthet egyszerre. A kontroll lelete alapján még nem állt vissza a normál tejsavas flórája, erre utal a "vegyes bakt." kifejezés. Más kenete alapján nehéz véleményt mondani arról, mikor nincsen már kórokozó a hüvelyváladékban. Általam vizsgált kenet alapján mernék erre véleményt mondani. Köszönöm megértését!

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!Azzal a problémàval fordulok önhöz!A citológia eredményem P2 erősen gyulladt (méhnyak gyulladàs)Kaptam rá hüvelyflóra helyreàllìtót (Profemina) és Lactinelle hüvelykapszulàt!Már 5napja hasznàlom.(Egyébként a kezelés végeztével ismételni kell a citológiàt!A problémám a következő ma reggel óta bűzös folyàsom van nagyon kellemetlen!!!Mitől lehet ez???Menjek vissza hamarabb a dokihoz????Egyébként egy a tavalyi leletemen (felderungos rajzolat)szerepelt a (méhszàj)Van egy ikertestvérem akinek méhnyak rákja volt,mennyire kell ezt figyelembe venni????!Mielőbbi vàlaszt szeretnék a doktor úrtól!!!!További szép napot! Tisztelettel:Egy aggódó nő

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A méhnyakrák indító faktora a HPV fertőzés, ez nem függ össze az ikertestvérével. Az egyéb faktorok, immunológiai tényezők azonban nyílván azonosak. Ezért magas kockázatú HPV fertőzés esetén rendszeres ellenőrzés lenne javasolt! A méhnyakgyulladás nem fog elmúlni helyi kezeléstől, ha valóban az áll fenn. A leírt folyás bakteriális vaginosisra jellemző. Javaslom, hogy kérjen kontrollt, mikroszkópos kenetvizsgálatot, akár a méhnyakból bakteriológiai mintavételt a gyulladás igazolása céljából. Kezelés ezek birtokában javasolt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Menstruacio utan 2-3 napig a barnas folyasom nagyon budos!!! sokszor kellemetlenul erzem magam,hiszen felek h ezt masok is erzik...ez kb 3 honapja igy van...nemreg nogyogyasznal voltam mert kihagyott a menstruaciom 2 honapot..kiderult h borsonagysagu policisztam van....Duphastont szedek...kerem mondja el a velemenyet es a sejteset h van-e esetleg valami fertozesem....jelenleg nem tudok nogyogyaszhoz menni...kulfoldon vagyok!!! segitsen kerem! koszonom!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

PCO sy-ra jellemző endokrin eltérések sajnos hajlamosítják bakteriális vaginosis (BV) kialakulására. Panasza leginkább erre jellemző. Ettől függetlenül BV hátterében egyéb fertőzés, pl. méhnyak gyulladás, chlamydia fertőzés is állhat. Első lépésben, ha nem tud most vizsgálatra jelentkezni, javaslom a menses után 7 napig este Lactofeel (tejsavas gél) alkalmazását, majd ennek folytatását fenntartó adagban: heti 1x és a következő mensesek után 2-3 este. Amennyiben panasza nem szűnne, feltétlen javasolt további kivizsgálása!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter miatt erős antibiotikumokat kell szednek,ami miatt felborult a hüvely ph. Antibiotikum szedése alatt használhatom a Lactofeelt? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen alkalmazhatja a Lactofeel gélt antibiotikum alatt és után is, megelőzésképpen mensesek után is két nappal. A diszkomfort érzés, amit érezhet, azonban nem feltétlen a pH változás miatt van, ehhez kenetvizsgálatra lenne szükség.

dr Ujházy András

Kérdés:

várandósság alatt BV gyanú mit jelent ,mert láttam akkor nem alkalmazható a lactofeel?!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Várandósság alatt a kezelőorvosa végez kenetvizsgálatot mikroszkóppal és ez alapján javasol kezelést. A Lactofeel alkalmazható terhesség alatt.

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok.

Ma este szeretném elkezdeni a 7 napos Lactofeel használatát. Érdeklődni szeretnék, hogy élhetek e párommal nemi életet? Már csak azért is kérdezem mert Jangee fogamzásgátlot szedek, így közvetlen védekezésünk nincs.

Előre is köszönöm válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel 7 napos alkalmazása alatt nem javaslom a szexuális együttlétet!

dr Ujházy András

Kérdés:

Pénteken lesz 4 hete,hogy kivették a jobb oldali petefészkemet.Panaszom a következő:napi többször jelentkező alhasi fájdalom,szúró érzés a hüvely bememetnél és 2 hete tartó véres folyás.A szövettani eredményem rendben van.Kérdésem az lenne,hogy normálisnak mondhatóak ezek a panaszok egy ilyen műtét után vagy valami baj van?Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

4 héttel hasműtét után jelentkező alhasi panasz és véres folyás esetén az operáló kollégánál javasolt jelentkeznie. Ezt így interneten keresztül nem lehet felelősséggel megítélni.

dr Ujházy András

Kérdés:

Köszönöm a válaszát! Annyit szeretnék még ezzel kapcsolatban h én külföldön dolgozom és ezt a problémát hogyan lehetne megoldani! Mert csak jövőre megyek már Magyarországra! Mindenféle képpen el szeretnék menni egy vizsgalatra csak hogy így hogyan lehetne csökkenteni ezt a fehér folyást! Örülök h nem az abortusztol lett ez a folyás de az sem nyugtat h van mert kellemetlen!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Vizsgálati leletek nélkül nem tudok javaslatot adni és kezelést indikálni.

Köszönöm megértését!

dr Ujházy András

Kérdés:

Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz már nagyon régóta van fehér folyásom és már voltam többször orvosnál kenetet is vettek, gyógyszert írtak fel de az eredmény mindig ugyanaz! Újra és újra vissza jön! Nagyon kellemetlen így élni és lenni h a folyás mindig van! 18 éves koromban sajnos volt egy abortuszom és nem lehet h abból ki folyólag van ez a folyás?Szeretném kérni a segítséget mert nagyon rossz így élni h minden nap velem van ez a fehér folyás , nem viszket nincs szaga! Köszönöm! És várom a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza chronicus hüvelyfertőzés , esetleg gombafertőzés megnyilvánulása, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk.

A korábbi terhességmegszakításhoz vélhetően nincs köze panaszának, de természetesen STD kivizsgálást, pl. chlamydia tesztet is javaslok a méhnyakból véve.
Rendelőnkben vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Ha valakinek kiveszik mindkét bartholin mirigyét, akkor nem fog tobbé nedvesedni a huvelye?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A hüvelyváladék több összetevőből jön létre, tehát nem lesz száraz a nyálkahártya fiatal korban. Azonban a szexuális izgalom hatására nem fog jelentősen fokozódni a hüvelyváladék mennyisége.

dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor úr!

STD vizsgálatot végeztek nálam. A huvelybol vettek mintát és vért is vettek.

Szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja-e a vizsgálatok eredméyét, ha elotte egy hétig Multi- Gyn Actigél tejsavas huvelygélt használtam(a vizsgálatokat megelozo este nem használtam semmit, de az elotte lévo napokban igen), és két héttel a vizsgálatok elott antibiotikumot szedtem?
Nem szabadott volna tejsavas gélt használnom ilyen rovid idovel a vizsgálatok elvégzése elott?

Koszonom a választ.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Az STD kivizsgálást nem befolyásolja a korábbi tejsavas kezelés!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Gombás hüvelyfertőzésem van.
Fehér , krémes állagú folyás, ami néha több máskor meg kevesebb!A canesten hüvelykúp mulasztotta el, eddig de mindig visszatérnek egy idő után a tünetek.Kérdésem az lenne ha a canesten kúrát végigcsinálom, utána mennyi időre rá használhatnám a Lacto feel hüvelygélt?Nagyon sok gyógyszert és antibiotikumot irtak fel, de mindegyik gyógyszer nagyon erős volt nekem, és a legtöbb hüvelykapszulától is bedagadt a hüvelyem belül.Mit tudna javasolni? Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza visszatérő gombás fertőzés gyanúját kelti, panasz esetén kenetvizsgálatot javaslok rendelőnkben, ennek megelőző, csökkentett dózisú kezelése (hónapokon keresztül) javasolt, hogy akut panaszait lehetőleg megelőzzük.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem hogy 2. hónapja a nőgyógyászati kenet eredményem TF:III, vegyes bakt. Kliont kúpot, majd Dalacint hüvelykrémet kaptam, de az eredményem még mindig ugyanez. Panaszom nincs, sem hasi fájdalom, sem folyás. Ön szerint kell még erre kezelés? babát szeretnénk, azt mondta az orvosom addig nem kaphatom a Clostylbegit tbl-t amig ez az eredményem. Köszönöm válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben a helyi kezeléstől nem szűnt meg a bakteriális fertőzése, akkor egyéb, szájon keresztüli kezelés jöhet szóba (természetesen laborvizsgálatok, akár STD kivizsgálás, kenet birtokában). A kolléga nyilván arra gondol, hogy ezek a fertőzések kora terhességben vetéléshez vezethetnek és ettől akarja Önt megóvni!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
9 hetes terhes vagyok és égő, fájó érzést kezdtem el érezni a hüvelyemben és kívül is. Voltam orvosnál és azt mondta nem gomba csak felborult a hüvely PH-ja mert állapotos vagyok! egyik ismerösöm javasolta a lactoffel-t és arra lennék kiváncsi hogy a terhesség korai szakaszában is lehet e használni, mint az én esetemben 9 hetesen. Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Természetesen használhatja a terhesség alatt is a Lactofeelt, csak előnyös hatása lehet!

dr Ujházy András

Kérdés:

Hólyaghurutra antibiotikumot szedek, mit tehetek, hogy ne legyen tőle hüvelygombám, sajnos korábban pont ettől az antibiotikumtól előfordult már ilyen. Előre is köszönöm segítségét!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Megelőzés céljából általában elegendő ilyen esetben másnaponta este a gomba kezelésére való hüvelytablettát felhelyezni (pl. egy 6 napos antibiotikum kezelés alatt 3 db hüvelytabletta). Ezeket recept nélkül adja a patikus.

dr Ujházy András

Kérdés:

Olyan kérdésem lenne hogy hüvelygombára kaptam kúpot és kenőcsöt, mai napon a teljes "kúra" véget ért ez egy 10 napig tartó kezelés volt, az orvoshoz másfél hét múlva kell visszamennem. A kérdésem az lenne hogy ezalatt az idő alatt lehet e nemi életet élni vagy ezt halasszam az újabb vizsgálat utánra?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Hüvelygomba kezelése után, ha panasza megszűnt, lehet szexuális életet élni, hiszen ez nem szexuális úton terjedő betegség!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Hüvelyi folyásom van, voltam vele orvosnál, aki Tantum Rosa-t granulatum hüvelyoldatot írt fel használtam, de nem múlt el, majd vissza mentem megint, akkor meg Lacto feel-t írt fel,amit napi 1 x használok 7 napig és azt szeretném tudni, hogy ezzel mennyi idő után múlik el? folyás nekem, nincs szaga, színe fehér krémes állagú, nem érzek semmit közbe, nem viszket.20 éves vagyok. Köszönöm. Vagy, ha esetlegesen nem múlik el, akkor mit csináljak?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Amennyiben panasza bakteriális eredetű, a Lactofeel gél 7 nap alatt panaszmentessé kell, hogy tegye. Amennyiben panasza mégsem javul, mikroszkópos kenetvizsgálatot javaslok, hogy célzott, a kórokozó alapján meghatározott kezelést lehessen alkalmazni.
Bővebb info: www.ujhazy.hu (betegtájékoztatók menüpont)

üdvözlettel
dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Sajnos volt már korábban candida fertőzésem, engem is páromat is kikezelték. Az utolsó cytológiám ( 2014. jún, negatív volt). 2 napja érzek égő érzést a hüvelyemben. Lactofeel-t használok, de használat után erősebb az égő érzés. Kérem javasoljon valamit.
Köszönettel

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel erősíti a hüvelyflórát, de ez önmagában a gomba fertőzés kezelésére még kevés lesz, gomba elleni készítményt javaslok használni, de előtte természetesen nőgyógyászati kenetvizsgálatot, hogy igazolják a fertőzést és a kezelést ez alapján állítsák be!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Azzal a panasszal fordulok Önhöz hogy mindig visszatérő hüvelycsípésem és égésem van!Most utóbbi 2 hétben felvettem 6 napos Claforan oldatos injekció kúrát mert a hüvelyemben talált az egyik Nőgyógyász 3 féle baktériumot aztán ehhez kellett még használnom Colpo Cleaner jódot és Lactofeel hüvelygélt sajnos semmi javulást nem észlelek továbbra is ég a hüvelyem és csíp a vizeletem!Kérem segítsen rajtam írásban!Előre is Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!
Röviden leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyására utal. Amennyiben panaszát ez okozza (ez kenetvizsgálat alapján igazolható), ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk.
Sajnos írásban nem tudom meggyógyítani, ehhez vizsgálatra van szükség, hiszen a kezelést a kenet lelete mellett a klinikai kép, colposcopos vizsgálat lelete is befolyásolja.

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
41 éves vagyok, a két utóbbi hónapban pár nappal később jött meg a menstruációm. Az utolsónál is úgy éreztem, hogy rendben volt minden. A párommal is védekezünk óvszerrel.
Viszont a menstruációt követően bő átlátszó folyásom volt vagy 2 napig. A mensit megelőzően pár nappal érzékenyek voltak a mellbimbóim. A mensi után berobbantak a melleim, és azóta is fájnak. Ez általában a mensi előtt szokott jelentkezni nálam. Lehet ez valami hormonális probléma, stressz, vagy teherbe estem? Meg vagyok ijedve.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszát vélhetően hormonális ok magyarázza. Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat javasolt,hogy az ilyen panaszok hátterében gyakran fennálló cysticus képleteket ki lehessen zárni.
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Nőgyógyászhoz fordultam éveken át tartó panaszommal, szinte nem is emlékszem, hogy másmilyen lett volna a hüvelyflórám. Égő érzés, sárgás-fehéres, krémes állag, erős illattal. 21 éves vagyok és nem éltem még nemi életet. A nőgyógyásznál tárgylemezes kenetvétel történt, mely során minden negatív lett, a tisztasági fok III., vegyes baktérium és sok nyák. Hét napig alkalmaztam a lactofeel hüvelygélt, ami első alkalmat kivéve kifolyt belőlem. Tünetmentes voltam egészen a kezelés befejezése utáni második napig.
Nem tudom összefügg-e, de chandylomaim is vannak és nitrogénes fagyasztásra járok, illetve ecsetelést alkalmazok. Illetve erősebb szőrzettel rendelkezem a nőitársaimnál.
Üdvözlettel: egy kétségbeesett lány

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Leírt panasza kevert kevert fertőzésre jellemző, melyben bakteriális és vírusos komponens is szerepel. Bár a kezelést nem érinti, de - ahogy említette - nem volt még szexuális kapcsolata, ilyen esetben mai tudásunk szerint condylomája nem lehet, hiszen azt szexuális érintkezéssel közvetített HPV okozza. Ez már eleve kérdéseket vet fel.
Iysmételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a kórokozót, amely még panaszát magyarázza.
Visszatérő illetve tartós panasz esetén hosszabb távú megelőző kezelése javasolt.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Erdeklodnek, ha előző terhességek alatt 2 éve a 36 hetes kenetvetelnel nem találtak semmit, most meg igen, tehát most mar van a hüvelyemben gbs, az mitől alakulhatott ki. Nem éltem mással nemi életet csak a férjemmel, tudtommal ő is csak velem, semmilyen egyéb fertozesem nem volt, gyakorlatilag a meglevő kicsink miatt szinte csak otthon vagyok. A másik kérdésem, hogy ez a szülésnél amit majd adnak antibiotikumot nekem is elmúlik, vagy az csak az újszülöttnek segít és nekem kell valami extra kezelés? Köszönöm:Anett

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Streptococcus B csoport a nők harmadában normális állapotban, élettani esetben is kimutatható a hüvelyváladékból kenettel vagy tenyésztéssel, nem számít kórokozónak. Nem szexuális úton terjedő betegség, férje nem tehet róla. A bélflórából kerül át a hüvelyváladékba, a szülés körül van jelentősége, hiszen peripartum fertőzések okozója lehet, ezért vévgzünk ilyenkor célzottan szűrővizsgálatot. Ezért a kezelés a magzat / újszülött védelmét szolgálja, Önnek nem kell a szülés után tartós kezelést kapnia emiatt.
Lactofeel gélt azonban alkalmazhat, hiszen a normál flóra erősítése kiszorítja a Streptococcus B-t is a hüvelyváladékból illetve csökkenti annak csíraszámát.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tistelt Doktor Úr!
Pár napja kezdődött,panaszom egy nagyon rossz érzéssel ami vizelet ürítéskor jelentkezett csak.Fájdalmas volt a vizelet ürítés, és egy kellemetlen nyomó fájdalmat éreztem a húgyhólygom környékén. Rá egy napra kezdődött hüvely viszketés miatt, Betadin kúpot és Canesten kenőcsöt kezdtem el használni amitől egy kicsit jobb lett, a viszketés elmúlt, de a fájdalmas vizelés érzése nem. Kérem Önt írja meg mit javasol? Évekkel ezelőtt volt már vízhólyag plasztikám, diónyi sérv műtét is incontinencia zavarok miatt. Üdvözlettel L.K.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panasza leginkább húgyúti fertőzésre jellemző, vizelet vizsgálatot javaslok, ennek birtokában antibiotikum kezelés mérlegelését. Gombás fertőzés lezajlott panaszára tekintettel antibiotikum mellett gomba elleni kúpot használjon másnaponta este!
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot kívánok!
Én 24éves vagyok, 19évesen volt1 Abortusom és azóta volt már többszőr égő , viszkető,érzésem ott.... folyásom is volt, de orvoshoz nem mentem én kezeltem magam othon Canesten Combival, ami megszüntette 1kis időre de mindig ki alakult újra. Mostanára más tünetek jönnek újra és újra.
3hónapja voltam orvosnál elmondam neki a mostani panaszaimat ami: derékfájás, alhasi fájdalom, sárgás büdös folyás , és azt mondta a vizsgálat után hogy maga nem ismeri a színeket mert magának nincs semmi baja :( amit nem hiszek el. Hát igy vettem a patikába Gynophilus hüvelykapszulát ami nem nagyon hatott mivel még mindig meg vannak a panaszok.
Derék, alhasi fájdalom, zöldes sárgás büdös folyás . Mi lehet a baj? Mit tegyek?

Válaszát várom!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Korábbi panasza krónikus gombára típusos, a mostani sajnos inkább kismedencei gyulladásra, bakteriális fertőzésre jellemző, melyhez húgyúti panasz is társulhat.
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat illetve sz. e. STI laborok, pl chlamydia teszt, stb. alapján lehessen kizárni / igazolni az esetleges bakteriális fertőzéseket.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Ùr!
Huvelygyulladassal küzdök már egy ideje. A tenyesztesem negativ, rakszuresem P2- es, tisztasagi fok 2-3, gennysejtek. Klion d 100at kaptam rá. De az első kup utan csipo erzesem volt! Kerdesem az lenne hogy ez normis vagy hagyjam abba a gyogyszert? Koszonom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a kúp csípő érzést okoz, az kifejezett nyálkahártya gyulladást jelez. A tisztasági fok meghatározásnál konkrétabb kenetvizsgálati diagnózist javasolnék, mely célzott kezelést is lehetővé tenne. Természetesen ez esetben is a kezelés elején lehet hasonló tünete . Ettől függetlenül a Klion D is hatásos lehet, de a leírtak alapján ezt lehetetlen megállapítani, ehhez vizsgálatra van szükség.

bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

A baratommal mar 4 hete szedjuk a difulcan nevu gyogyszert. Viszont mellette nemi eletet elunk persze ovszer hasznalataval. Olvastam egy ket forumon, siman igy is vissza tudjuk egymast fertozni, bekovetkezik a ping pong fazis.
Szeretnem kideriteni, igaz ez?
Koszonom valaszat!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Gombafertőzés esetén, még ha ez tünetet nem is okozna, az óvszer megfelelő védekezési módszer. Panasz esetén kerüljék az együttlétet!

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Csökken a fogamzásgátló tabletta hatása, ha az előírtnál magasabb hőmérsékleten van/volt? Arra gondolok, hogy magamnál hordom mindig, de ilyenkor nyáron azért elég meleg van. A pénztárcámban van egy külön becipzározható részben, és a levélnek is van saját papírtokja. (Legtöbbször pedig a tárcám is a táskámban van). Most ami aggaszt, az az, hogy tegnap a strandparkolóban napon volt az autó, de ugyanilyen tárolással a táskám az ülés alatt volt. Tehát konkrétan nem sütött rá a nap, de az autóban meleg volt.
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!


Az előírtnál jóval magasabb (10 fokkal) magasabb hőmérsékleten való tartós tárolás valóban okozhatja tabletta hatóanyagának sérülését, ezért javaslom, hogy ne vigye magával, maximum egy darab tablettát, ha nem érne haza arra az időre, mikor a bevétel szükséges. Otthon 25 C alatt tárolva biztonságosabb és a hatóanyag sem sérül.
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot,Kató Hajnalka vagyok.Már írtam önnek.Kipróbáltam a canesten kombi unot,de sajnos másnapra,megjött.
nem tudtam,mert mindig össze vissza jön meg.mellesleg semmi változás.egyébként a méhszájam is lent van.szülhetek még ettől független?mit tehetek még?

Válasz:

Kedves Hajnalka!

Sokan kérnek levélben is segítséget tőlem, ezért sajnos az alap problémájára nem emlékszem. Amennyiben panasza nem szűnik, vizsgálat javasolt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Abba hagytam a cipromix fogamzásgatló szedését 3 honapja hat meg a fogamzasgátló? Majdnem 2 evig szedttem! Késik 3 napja lehet terhes vagyok?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátlók addig hatnak, amíg rendszeresen, előírás szerint szedi őket, ennyi idő után már nem hat. Amennyiben volt szexuális kapcsolata és nem védekezett, akár terhes is lehet, javaslom, keressen fel nőgyógyászt!

dr Ujházy András

Kérdés:

Többszöri alkalom után megfigyeltem, hogy mikor gumióvszerrel védekezünk a párommal, utánna gombás fertőzés tünetei jelentkeznek nálam. Lehetsgés hogy az óvszer miatt jelentkezne ezek a tünetek, mert aktus elott semmilyen problémám sem volt. Ha lehetséges mi tévő legyek? Válaszát hálásan köszönöm Emire

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza visszatérően jelentkezik, az krónikus hüvelyi gombafertőzésre jellemző, az óvszer alkalmazásával közvetlenül a fertőzés természetesen nem függ össze, a párja csak közvetve váltja ki a gyulladás létrejöttét azáltal, hogy a hüvelynyálkahártyán sérülések keletkeznek, mely a hüvelyben levő gomba spórának behatolási kaput jelent.
Amennyiben a kenetvizsgálat is igazolja a gombafertőzést, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben is készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

4 hónapos kisbabámnak összenőtek a kisajkai. Azt szeretném tudni hogy ez magától megoldódhat vagy kell valamilyen beavatkozás?Ha kell az milyen, fájdalmas-e? Én tudok-e segíteni neki? Miért történt ez?
Válaszát előre is köszönöm: Animé

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Javaslom, hogy gyermeknőgyógyász szakorvos végezze az összenövés szétválasztását, de sajnos így is előfordulhat, hogy ismét kialakul amíg a gyermek pelenkás. Megelőző kenőcsös kezelést szoktunk javasolni az oldás után.
Rendelőnkben készséggel megvizsgáljuk gyermekét, hogy megelőzhető legyen a serdülőkorra is kiható, nehezebben oldható synechia kialakulása, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tejérzékeny vagyok.Használhatom a Lactofeel-t? Köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nyugodtan alkalmazhatja, nem okoz tejérzékenység esetén allergiát.

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt doktor úr!

Az lenne a kérdésem,Prolaktin szintem nagyon magas volt Bromorcptin helyett Norplacot szedek .Utolsó menstruációm Jún. 1-én volt .A Norpolacot Május 23-án írták fel.Az biztos,hogy terhes nem lehetek de azóta még nem jött meg! Eddig rendesen megjött 3-4 napig tartott. Létezik,hogy a Norpolac miatt van ez? Reggel szedek még l-tiroxin 50 mg-ot a pajzsmirigyemre! Tsh 4 a gyóygszer mellett jó lett!

köszönettel : Zsanett

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A prolaktin szint rendezésével ciklusai remélhetőelg helyreállnak. Azonban a pajszmirigyfunkció és a prolaktin szintje között összefüggés áll fenn, ezért ha mindkettőre kap kezelést, legyen prolaktin, TSH, T4 kontroll. Ha mindez normális, ultrahangvizsgálat javasolt nőgyógyász kollágánál az endometrium vastagság és a petefészkekben esetleg látható domináns tüsző, illetve ovuláció után kép (corpus luteum) irányában. Ha mindez rendben van, egyéb okokat is kutatni kell.
üdvözlettel
dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! begyulladt a koronám allatt ,,érdeklődnél,hogy dallacin 300-as gyulladás csökkentőt bevehetek e?33.hétben lévő kismama.köszönöm

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Dalacin nem gyulladáscsökkentő, hanem antibiotikum. Javaslom, hogy keresse fel fogorvosát és tőle kérjen ezügyben kezelési tanácsot. Ezt követően saját szülészorvosával konzultáljon fentiekről, hiszen a terhességet gondozó szülésznek tudnia kell a terhesség alatt alkalmazott kezelésekről.
Általánosságban - függetlenül az Ön esetétől - a Dalacin szedhető terhesség alatt.
dr Ujházy András

Kérdés:

vagy két napja roszul esik a pisilés fáj miért van ez kriszti vagyok 28 éves

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Húgyúti fertőzés magyarázhatja panaszát, vizelet vizsgálat és ennek alapján vélhetően antibiotikum kezelés, sok folyadékbevitel javasolt. Keresse háziorvosát / nőgyógyászát / urológusát!

dr Ujházy András

Kérdés:

40 éves vagyok nincs még gyerekem és szeretnék .Mit tegyek? képlet.81x73mm-es ut ezt írja az utolsó leleten myoma okozhat-e vetélést mert már 2 vetélésem volt az utolsó 6 hetes volt és szentendrei orvos nem látott semmit terhességet de 3 pozitív teszt volt és vetélés lett a vége alvadt vér darabok és sárgás nyálkás valami .Előző vetélésnél csak alvadt vérdarabok voltak Keresek más orvost Pesten ? Nálam a Szentendrei orvosok sose látnak terhességet de az első terhességnél láttak 5mm petezsákot a margit korházban

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Fentiek alapján nehéz véleményt mondani, részletes kivizsgálása javasolt: ultrahangvizsgálat, hormonvizsgálat (vérvételből), férjének/ párjának andrológiai vizsgálata. Ezen alapvizsgálatok után lehet továbbiakról nyilatkozni. Adott esetben a méh üregét torzító myoma is okozhat vetélést.
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Maj 21volt az utolso mesim2poziti teszt jul26voltam dokimal mert barnas folyasom volt kaptam magneB6 es utragestant azt mondta pihenjek. Azt is tetem .Ma hajnalban piros ver jott nagyon megjedtem csinaltam egy tesztet egy eros csik meg egy halvany lehet elhamarkotam a tesztet nagyon felek a dokim csak delutan rendel koszonom

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Ultrahangvizsgálat javasolt a terhesség vizsgálata céljából.

üdvözlettel dr Ujházy András

Kérdés:

A kislányom most lesz 12 éves és a múlt év augusztusában már megjött neki a menstruációja , de ebben az évben februárban még megvolt neki aztán azóta nem.Viszont eléggé erősen elkezdett más területeken csajosodni (megnőttek a mellei és a szőrzete is most kezdett fejlődni), elkezdett nyúlni is. Az iskolában január végétől elég stresszes volt neki az élet többször jött haza sírva ezt azért mondom el mert azt mondta a pszichológus hogy a suli miatt belső feszültsége van (ez is kihathat a menstruációra ).Szeretném megtudni mikor vigyem el gyermeknőgyógyászhoz? A védőnőnk szerint csak a hormon változás oka hogy elmaradt neki a menstruációja.
Köszönöm válaszát . Kellemes napot!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Ebben az életkorban előfordulhat a méhnyálkahártya megvastagodása (hyperplasia) miatti erős, elhúzódó menses is, ennek megelőzése céljából javaslok telt hólyag mellett hasi ultrahangvizsgálatot gyermeknőgyógyásznál,
bővebb info: www.ujhazy.hu (Betegtájékoztatók)

üdvözlettel dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

10 napos CNS kúpot kaptam, Streptococcus agalactie és gomba tenyészett ki a kenetből. Érdeklődöm, hogy ez a kezelés elegendő lehet-e?

Köszönettel:

Mónika

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nagy valószínűséggel elegendő, de a gomba törzsek gyógyszerekkel szembeni rezisztenciája eltérő, ezért csak ön fogja érezni, ha panaszos, ekkor további vizsgálat javasolt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Lactofeelt használhatom-e együttesen Nuvaring hüvelygyűrűvel?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Nincs közöttük kölcsönhatás, nyugodtan használja, a hormon is felszívódik teljesen, ezt a Lactofeel nem befolyásolja.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Doktor úr. Ha gyógyszert szedtem gonorrea miatt vissza lehet e fertozodni ha hatulrol csináltuk a barátommal.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben mindketten megkapták a kezelést a N. gonorrhoea fertőzésre, akkor már nem tudják egymást megfertőzni. Ha partnerét nem kezelték, javaslom keressen fel bőrgyógyász- venerológus kollégát a kezelés céljából (az Ön leletét vigye).

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

23 éves vagyok. Gombás fertőzésem volt, melyre pevarylt és gyno-pevaryl kúpot írtak fel, és azt használtam. A kezelés után 2 napig nem éreztem tüneteket, a hüvelyflórám visszaállítása érdekében használtam egy Lactofeel-t. Majd 1 napra rá barnás folyásom jelentkezett, ill. kicsit kellemetlen érzés a hüvelyben. (ciklus 23.napja) Kérdésem, hogy ezt okozhatta a Lactofeel, vagy vmi még állhat a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A hüvelyfertőzések lokális kezelése kapcsán illetve akár utána is már panaszmentes esetben - ahogy Ön írja - előfordulhat a nyálkahártya vérzése, ilyenkor javasolt felfüggeszteni mindenféle hüvelykezelést, hogy ne irritálja a nyálkahártyát. Javaslom, hogy várja meg a mensest és további Lactofeel kezelést akkor alkalmazzon, ha érez még panaszt, egyéb esetben nem szükséges (ha egyébként nem hajlamos visszatérő aerob vagy anaerob bakt. fertőzésekre és emiatt a menses után rendszeresen végez ilyen kezelés 2-3 este).

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
32 éves vagyok.Több mint egy éve rendszeres nemi élet mellett nem sikerül megfogannom.A menstruációm napra pontosan érkezik.Az elmult időszakban egyszer késett 6napot és szövetdarabok is távoztak a testemből.Előfordulhat hogy spontán vetélésem volt?A héten voltam nőgyógyászati kontroll vizsgálaton,
fehérvérsejt1-2,laphámsejt 2-3.Ez gyakorlatilag mit jelent?Klion kúpot kaptam.Várom a rákszűrésem eredményét.Előre is köszönöm válaszát.Vera

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fenti kenet eredmény semmit nem jelent, ez így nem informatív, sajnálom. Leírt panasza utalhatott korai un. szubklinikus sp. vetélésre, de a kontrollon a kolléga biztos végzett ultrahangvizsgálatot (hüvelyi), hogy a méh üreg állapotáról, esetlegesen visszamaradt szövet jelenlétéről meggyőződhessen.
Egy éve elmaradó gyermekáldás kivizsgálása alapvetően szükséges ettől az eseménytől függetlenül is, első lépésben Önnél: hormon labor, párjánál andrológiai vizsgálat. Ezen leletek negativitása esetén a petevezeték átjárhatóság elvégzése javasolt (UH illetve laparoscopia). Ezek az alapvizsgálatok - természetesen ezeken felül ritkán egyéb vizsgálatok is indokoltak.

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Thichonomas fertőzésre kaptam klion hüvelytablettát és gyógyszert,Férjem is kapott gyógyszert,már csak 3db van és még mindig látok sárga folyást,más tünetem nincs.Végére elmúlik?vagy lehet hogy nem hat a gyógyszer?kezelés után hüvelyflóra helyreállítást tervezek ez segíthet ha még mindig sárga folyásom van?méhnyak gyulladásom is volt ami pecsételő vérzést okozott,klion használata során két nap alatt megszűnt.Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben folyása nem szűnik a kezelés és a tejsavas hüvelykezelés után (pl. Lactofeel gél 7 este), akkor nőgyógyászati kontrollvizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni a panasz hátterét
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!
Kérdésem az lenne, hogy a lactofeel hüvelygél károsítja-e az óvszer anyagát? Illetve ha előző nap este helyezem fel a krémet problémát okozhat-e az óvszeres védekezésben a másnapi együttlét?

Válaszát előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nem befolyásolja az óvszeres védekezést a Lactofeel gél.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktorúr!35 éves vagyok.Lassan 5 hónapja érzek égő viszkető érzést a szeméremtesten.Több orvosnál is jártam,bőr és nemi beteg gondozóban,több magánrendelésem,és azt mondták semmi bajom.Tenyésztés készült,vér és vizeletben nézték a nemi úton terjedő betegségeket, semmi.Mégis folyton gomba elleni krémeket kapok,ami nagyon csípi és még jobban viszketek,azaz rosszabbul leszek tőlük.Most Travocort kaptam,ez is csíp.Ha egészséges lennék csípnének a gomba elleni szerek?És miért csípik egyáltalán?Normális folyásom van,rákszűrésem teljesen jó.Irritáció nem lehet,mert semmin nem változtattam,sőt már csak sima vízzel mosom.Szárazság lehet esetleg?Mitől múlna el már végre,mert már nagyon kétségbe vagyok esve.Köszönettel Ildikó

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen igazolni tartós panaszának okát. A gomba elleni készítmények lobmentes esetben nem okoznának panaszt Önnek.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Jó napot !

Hiába cserélek naponta alsóneműt,minden este alaposan lefürdöm,mégis kellemetlen szagú!
Arról nem is beszélve,hogy az alsó neműmön,ott a folt,és ki is fakítja néha!
Mit tegyek,hogy ne legyen büdös,hisz befolyásol a nemi életben is!!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Panasza bakteriális vaginosisra jellemző. Első lépésben alkalmazzon Lactofeel gélt 7 este, hiszen ez pont ennek a kórképnek a kezelésére és megelőzésére lett kitalálva. Ha panasza nem szűnik meg a 7 nap után, akkor nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges egyéb bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor ur! Mult heten jartam a nogyogyaszomnal aki fel irt nekem par gyogyszert (klion-d, tarivid-richter, dermyc, azi sandoz) az igazsag az, hogy nem is tudom konkretan mi a bajom es miert kaptam ezeket ra mert nem mondott semmit. Csak mikor elolvastam a gyogyszerek betegtajekoztatojat akkor dobbentem meg hogy valoszinuleg Chlamydiam van es arra kaptam az Azi Sandozt. 3 napos kurat javasolt, napi 1x1et, viszont bele zavarodtam a sok gyogyszerbe es veletlenul a 2. napon bevettem reggel is majd delutan is egyet. Igy is hatasos? Vagy igy felesleges volt beszednem? Elorre is koszonom a valaszt

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Így is hatásos lesz, én inkább a mellékhatásoktól tartok, ha ezt a patikányi mennyiséget beveszi!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne, hogy egy laparoszkópos nőgyógyászati műtét után mennyi időt kell várni, hogy strandra/fürdőbe mehessek ?
A hegek már begyógyultak.
Ilyenkor esetleg fogékonyabb lehetek a fertőzésekkel szemben ?
Köszönöm válaszát !
Üdvözlettel : Ramóna

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Alapvetően 6 teljes hét teljen el laparoscopia után, mielőtt vízbe merül, sportol. Javaslom, hogy ezen általános irányelven túl esetleg kérdezze meg a műtétet végző kollégát is, biztosan szívesen ad a műtétről és az azt követő műtét utáni szak tennivalóiról tájékoztatást!

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Kérdésem az lenne, hogy egy tubus tartalmát el lehet-e osztani ? Próba után soknak éreztem, így a második tubusnak csak a felét használtam el, a maradékot beraktam a hűtőbe. Biztonságos még felhasználni?

Válasz:

Természetesen

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Évek óta visszatérő problémám, hogy időnként (évente 3-4 alkalommal) alhasi fájdalmak mellett égő vizelési ingerem van. Minden esetben házi orvos írt fel 3 szemes antibiotikumot, mígnem nőgyógyászhoz nem fordultam. Fél éve minden kenetben kimutatták az e.colit (és streptococcust vagy enterococcust) és ismét antibiotikumot szedtem rá (csak több héten keresztül). A tünetek továbbra is fenn álltak, sőt volt, hogy rosszabb lett. Jelenleg nincs panaszom, bár e.colim még mindig van, mégsem szedek antibiotikumot. A nőgyógyászom azt mondta, hogy ha nincs panasz, ne is szedjek semmit, használjam továbbra is a Lactofeelt (korábban miután használtam, lactobacillusok jelen voltak a kenetben), és ez majd lehet, hogy megszünteti az e.colit. Ez lehetséges? Vagy a kezelés csak antibiotikummal hatásos? Azt olvastam, hogy kell antibiotikum, viszont én már nem szeretném szedni, ellenben a szövődményektől nagyon félek. Mit javasol?
Köszönettel: Johanna

Válasz:

Kedves Hölgyem!
Az aerob vaginitisnek és a következményes húgyúti fertőzésnek egyéb oka is tisztázandó, hiszen a gyakori, visszatérő hüvelyi gombafertőzések esetén 20%-ban hasonló tünetek fordulnak elő és az antibiotikum kezelés nem javít panaszán, esetleg kifejezettebbek lehetnek a tünetei. Mikroszkópos kenetvizsgálattal a panaszok erősödése esetén illetve sz.e. STI mintavételekkel (chlamydia, stb.), tisztázható panaszának háttere.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

26 éves vagyok, és 5 napja szedek a Fromilid 500 mg nevezetű antibiotikumot. tegnap, az az a 4. napon észrevettem, hogy a hüvelyváladékom meglehetősen más szagú, mint amilyen szokott lenni. Más negatív tapasztalatom eddig nincs. Viszont, utána olvastam, és azt írták több helyen is, hogy a kellemetlen szag az hüvelyfertőzésre utal.
Az volna a kérdésem, hogy elmenjek nőgyógyászhoz ezzel a panasszal? Vagy esetleg próbálkozzak kenőcsökkel?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Fenti makrolid csoportba tartozó antibiotikum nem vált ki bakteriális hüvelyfertőzést, melyre a leírt panasza utal. Ettől függetlenül Lactofeel hgél az anaerob bakteriális hüvelyfertőzést megfelelően kezeli, ezért 7 este javaslom használatát. Ha panasza ezután nem szűnne, nőgyógyász kolléga felkeresését javaslom, hogy laborvizsgálat (kenetvétel) történjen.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Kedves Doktor Ùr! 17 éves lány vagyok! A barátommal 3 napja szexeltünk és egyszer csak azt vettük észre, hogy fehér darabok jönnek ki belőlem.. Iszonyat gáz volt.. Letöröltük.. Mentek tovább a dolgok majd ismét ilyen darabok jöttek.. Eléggé megijedtünk.. Mi lehet ennek az oka?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Leginkább gombás fertőzése lehet, még ha nincsenek is erre jellemző típusos tünetei. Amennyiben a patikákban kapható gombafertőzésre javasolt hüvelykúpok 3 nap alatt nem szüntetik panaszát, keressen fel nőgyógyász kollégát!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Ma és tegnap is laza székletem volt. Ma viszont jobban. A barátommal utoljára máj. 24.-én voltam együtt. Az első alkalom után rendesen megjött a menszeszem, óvszerrel védekeztünk mindkét alkalommal. Tegnap kezdtem el a Lactofeel hüvelygélt használni. Nem lehet, hogy attól volt hasmenésem? A következő menstruációm két hét múlva kell, hogy megjöjjön. A hasam fájt mindkét szeretkezés után, és a másodiknál is kicsi véres váladékom volt. Most viszont a jobban fáj a hasmenésem miatt. Normális, hogy fáj/fájt? Mitől lehetett hasmenésem? Ugye nem vagyok terhes? Kérem nyugtasson meg! Köszönöm válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Lactofeel hüvelygél csak a hüvelyben fejti ki a hatását, tehát hasmenést biztos nem tud okozni. Szeretném megnyugtatni, de terhességet csak ultrahangvizsgálattal lehet kizárni, de ehhez legalább egy hetes vérzéskimaradás szükséges, hamarabb a terhesség nem igazolható, nem is zárható ki.

üdvözlettel:
dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor úr!

A szexel semmi bajom nem volt eddig annyira.nem élveztem. Eltelt pár év és már élvezem(csikló izgatással) , de kb. 1hónapja a medence tájékánál(bal oldalom) fájdalmat érzek majdnem minden aktus közben attól függ milyen pózba csináljuk, ha nagy terpeszbe vagyok akkor faj a hasam meg a medence tájékán is, de ha nem vagyok akkora terpeszben akkor élvezem a szexet! A hüvelyi folyásom fehér darabos(genyszerű) a párommal azt vettük észre folyik belőlem aktus közben, de nem mindig. És mellé égő érzést érzek a hüvelyembe . ön szerint minek a tünete ez?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Kismedencei fájdalmának okát ultrahangvizsgálattal javasolt tisztázni, hüvelyfertőzésre jellemző panasza azonban leginkább gombás fertőzésre jellemző. Kenetvizsgálattal igazolható.
Megpróbálhat első lépésben gomba elleni hüvelykúpot használni 3 este, majd 7 este Lactofeel hüvelygélt. Amennyiben panasza nem szűnik, keressen fel nőgyógyász kollégát!
üdvözlettel
dr Ujházy András

Kérdés:

Kérdésem a következő:a múlt hónapban a menstruációm nem 5napos volt csak 3.Most pedig olyan hogy 3napja pisilés után jön vér meg egy pár csepp egész nap, a hasam alatt nagyon görcsölt terheségi tesztet néztem negativ. Mi lehet velem

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Első lépésben nőgyógyászati UH vizsgálatot javaslok, tekintettel arra, hogy panasza hátterében állhat hormonális probléma, petefészek cysta, de negatív terhességi teszttel járhat akár legrosszabb esetben méhen kívüli terhesség is. Ezért ultrahang javasolt.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!
Múlthéten nőgyógyászati vizsgálaton vettem részt,ahol megállapítottá,hogy méhszájsebem van! Kellemetlen folyást tapasztaltam,amire Lactofeel gélt írtak fel. Napi 1 tubussal használtam 7 napig! 6 tubusnál nem volt semmi panaszom,viszont az utolsónál nagyon erős égető érzést éreztem,miközben nyomtam fel a gélt! Mi lehet az oka,hogy az utolsónál ez volt a reakció??
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A gél felhelyezésekor fájdalmat okozhat, ha a gél kinyomása után a tubusban keletkező vákuum a hüvelyfalat magához húzza. Ilyenkor célszerű összenyomva kihúzni a tubust a hüvelyből.
Ha nem ez volt az oka, és az égő érzés megmarad, akkor javaslom, h jelentkezzen kontrollon!

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

Jó reggelt!

Doktor úr az lenne a kérdésem,hogy a 12 éves lányomnak ez év február 25,26,27-n jött meg elsőnek a menszesze,azóta március 29,30,31-n majd április 9,10-n április 25,26,27-n volt meg neki,majd május 1,2,3,4,5-n és ezútán most ismét 18-n,19-n, és a mai nap is meg van neki.Mielőtt megjött neki mindig fájt egy picit a hasa,de most az utolsónál nem volt előjele.Kérdésem az lenne,hogy forduljak vele orvoshoz,vagy ez így van míg be nem áll neki rendesen a menszesze????Meddig várjak?Mire figyeljek ezzel kapcsolatban?Várom válaszát Krisztina

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a leányának elhúzódó vérzése jelentkezne, és 7 nap után sem csökken a vérzés mennyisége, gyermeknőgyógyászati vizsgálata javasolt, mely telt hólyag melletti hasi ultrahangvizsgálatból áll alapvetően. Elhúzódó, erős vérzések előfordulhatnak az első években, melyek akár vérszegénységhez is vezetnek, ezért javaslom, hogy vezessen menses naptárt, amelyet rendelésre a gyermeknőgyógyászhoz is el kell vinni.
További info honlapunkon: www.ujhazy.hu

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A Következö problémában szeretném a Doktorur segitségét kérni!
52 éves vagyok a menszeszem rednszertelenül szokot jelentkezni 2-3 honaponként, és pisilés után a Hüvelyem annyira csip, ég Szur, lüktet és nagyon el viselhetelenül száraz.
Az Orvosok azt mondják hogy a Hüvelyfal el van vékonyodva mivel minden féle krémet és kupot ki probáltam már, ezért most egy zsiros krémet és Ovestin tablettát szedek!
Azt szeretném meg kérdezni hoyg lehet hogy azért szenvedek még mindig ennyire mert nem használtam folymatosan a krémeket függeltel attol hogy csipet? vagy természetes folyamat hogy egy darabig minden termék csipi a hüvelyt?
Mitt tegyek?Ez egy olyan el vislhetelen, kellemetlen fájdalom most már.
Segiségét és a Váláaszát nagyon szépen Köszönöm!
Simonné

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben a kenetvizsgálat lelete nem igazol a panaszát esetleg magyarázó aerob vaginitist, akkor valóban atrophiás vaginitis lehet a panasz oka, mely az Ön életkorában sajnos nem ritkán igen kellemetlen panaszokat okoz. A két kórkép kezelése teljesen eltérő, csak vizsgálat alapján tudok ennél konkrétabb javaslatot adni.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Lányom 11 éves 7 hónapja jött meg neki először. Elejétől kezdve 19-20 napra jön meg neki és 1 hétig eltart. Ebből 2-3 nap nagyon erős vérzés élénk piros néha darabos. Háziorvosunk szerint még várjunk mert be fog állni neki. De én már eléggé aggódom és őt is nagyon zavarja. Ön szerint is kivizsgálás javasolt? És mi lehet a gond? Előre is köszönöm a választ.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Gyermeknőgyógyászati vizsgálat javasolt: telt hólyag mellett hasi ultrahangvizsgálattal, sz.e. endokrin laborral.
Gyermekorvosnál vérkép és se vas vizsgálata javasolt (ezt a leletet javasolt a gyermeknőgyógyász kollégához elvinnie).
üdvözlettel
dr Ujházy András

Kérdés:

Április elején voltam nőgyógyásznál ahol mindent rendben találtak, egy hámsérülésem van ami néha folyást okoz lactofeelt javasoltak rá ami el is mulasztotta a problémát. A vizsgálat után újra menstruálni kezdtem pedig előtte 1-2 héttel menstruáltam. Mellvizsgálatot is végeztek nem volt gond. Majd egy melltartó valószínűleg túl szoros lehetett és a melleim megnagyobbodtak érzékennyé váltak. Ilyen már többször előfordult de mindig elmúlt maximum 1 hét alatt kivéve most. A melleim megnagyobbodtak elnehezültek érzékenyek és kemények lettek, kényelmetlen érzés már hetek óta. Terhességi tesztet kettőt is csináltam negatívak lettek. Mi okozhatja ezt vajon? Lehetséges hogy a lactofeeltől vagy a hámsérüléstől van? Mit lehet vele kezdeni? Melltartót most nem hordok mert nagyon kényelmetlen de így sem múlt még el. Köszönöm a válaszát.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Panaszának hormonális oka van. A rendellenes időben jelentkezett menses hátterében állhat akár petefészek cysta, ami ösztrogént termel, ennek is lehet a leírt panasz a a következménye. A Lactofeel gél illetve a leírt hámsérülés nem okoz ilyen panaszt. A következő menses kapcsán elmúlik a kellemetlenség, ha mindkét mellére egyformán kihat a kellemetlenség. Amennyiben aszimmetrikus panaszról van szó, emlő ultrahangvizsgálat javasolt a mensese után.

dr. Ujházy András

Kérdés:

Antibiotikum kezelés alatt ,( közepén, vége felé) használhatom -e a Lactofeelt. Ill. elég -e ha csak egy-két adagot használok el. Pl, ha a tabletta utolsó két napja alatt használok 2 adag Lactoefelt , elég a gyógyuláshoz ?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A Lactofeel kezelés javasolt hossza jellemzően 7 este, de természetesen rövidebb kezelésnek is lesz előnye, a minimalis hossz attól függ, hogy milyen volt az alkalmazás előtt a lactobacillusok csíraszáma a hüvelyváladékban. Amennyiben volt lactobacillus a hüvelyváladékban, rövidebb kezeléstől is várható eredmény, de minél hosszabban használja, illetve fenntartó adagban heti 1x (ha visszatérő probléma a lactobacillusok kevesebb száma a hüvelyben), annál biztosabb eredményre számíthat.
üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

22 éves fiatal nő vagyok.Égő,viszkető érzésem volt.Elmentem nőgyógyászhoz és a kevert folyásból azt a következtetést vonta le hogy van egy kis hüvelyfertőzésem.Írt fel cns hüvelykúpot meg lactofeel hüvelygélt.Az lenne a kérdésem hogy a hüvelygélt a 10 db kúp elhasználása után kell alkalmazni vagy egyszerre a kettőt?Kérem válaszoljon levelemre.Köszönöm.

Válasz:

Kedves Hölgyem!

A Lactofeel gélt a kevert kúp elhasználása után javasolt alkalmazni, hiszen a fertőzés kezelése után állítjuk ezzel vissza a normál lactobacillus flórát.

üdvözlettel

dr Ujházy András

Kérdés:

30 hetes kismama vagyok es streptococcus agalactie -t talaltak a huvelyvaladekban most kaptam ra antibiotikumot( augmentint ) de hatul a belnyilasnal is erzem a viszketest es a gat es a borfeluletena feneknel, gondolja hatni fog az augmentin mennyire hatasos maga szerint ? napi 3 *1 et kell szednem 7 napig remelem a picinek nem lessz tole baja az antibiotikumtol

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A nőgyógyász kolléga a leletek alapján javasolta ezt a kezelést, az antibiotikum szisztémásan hat, lehet mellékhatása a normál bélflóra pusztulása is, használjon ennek megfelelő probiotikumot és lokálisan kenőcsöt. Amennyiben panasz nem szűnik, javaslom a terhesgondozást végző nőgyógyászt kérdezze, hiszen terhesség alatt a kezelések nagy felelősséget igénylő döntések, hiszen önről és a magzatról is szó van, ezért interneten keresztül nem tudom kezelni,
köszönöm megértését

dr Ujházy András

Kérdés:

A problémám a következő: 1 éves korban a kislányomnak összetapadtak a szeméremajkai....sebészhez küldtek,ahol szétválasztották,és a sebész orvos mondta,hogy körömvirág kenőcsel kell kenni,addig amíg piros belül a hüvely,mellette pedig kamillás ülőfürdőt alkalmazzunk.Mindent úgy csináltam,ahogy a sebész orvos mondta,és rá 4 hónap múlva ismét össze tapadtak a szeméremajkai. Megint elvittük,hogy ismét ez a gond,a doktor úr,ugyan ezeket mondta,hogy mit csináljak...Hiába csinálom,sajnos mindig 4-5 hónapra rá,össze tapad.A köröm virág és kamillás ülőfürdő mellett a következőket próbáltam ki: Schüssler féle krém a patikus tanácsára,cikatridina krém patikus tanácsára,gátmasszás olajat,Nivea intim krémszappannal mosom neki 2hete,hátha ez segít,de sajnos semmi nem vált be.Szeretném,ha segítene,mert elegem van abból,hogy szegény kislányomat 4-5 havonta kell vinni szétválasztásra.A higiénia alapból tartva van,tehát nem a rossz tisztán-tartás véget van ez a gond nálunk.Mit tanácsol,mit tehetek ezen kívül még?

Válasz:

Kedves Hölgyem!

Ahogy a régi magyar közmondás mondja: cipőt a cipőboltból! Miért nem keres fel esetleg gyermeknőgyógyász szakorvost?
Természetesen, ha gyermeknőgyógyász végzi az oldást, akkor is előfordulhat, hogy ismét kialakul. Rendelőnkben készséggel megvizsgáljuk gyermekét, hogy megelőzhető legyen a serdülőkorra is kiható, nehezebben oldható synechia kialakulása, bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr. Úr!
A jelenlegi fetőzésemre Dalacin hüvelykrémet és Klion D tablettát kaptam,viszont nem tudom,hogy melyiket kell elöbb használni! Esetleg tudna segíteni? Előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Számomra ez a kezelési kombináció kételyeket vet fel, ezeket a lokális készítményeket nem szokás együtt alkalmazni, hiszen (antibakteriális hatásuk) majdnem ugyanaz, az egyetlen különbség az, hogy bakteriális vaginosis kórokozói közül az Atopobium vaginae-re a Dalacin hatásos, a Klion pedig nem.

üdvözlettel: dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Tisztelt Doktor ùr!

Nőgyógyászati vizsgàlat soràn, nem törtènt kenet minta vètel, viszont a doktor ùr mondta , hogy gombàm van . Klion-D100, Nizoral kenőcs, ès Femiflo kapszulàt kaptam. Vègig csinàltam a kùràt, rosszabb lett, mint előtte, ègő, viszkető èrzès. Visszamentem, elmondtam, hogy nem vàltozott semmi, ugyan ùgy viszket, ami előtte nem volt, èg, ès van fehèr folyàs. Megvizsgàlt, azt mondta nem làtja màr, a folyàst. Kenet mintàt vett, az eredmèny ez lett. (. Màsik doktor ùr fel a leletem eredmènyêre gyògyszert, mert 2- hètig szabadsàgon lesz)
Kenetvizsgàlati eredmèny, èrtelmezèsèben kèrnèm a segìtsègèt!
Mi a különbsèg, hogyan èrtelmezzem?

Hüvely kenet: tisztasàgi fok: III.
Fehèrvèrsejt : Granulocytàk
Hàmsejt. : Hàmsejtek
Bacterium. : bő vegyes baktèrium
SOOR. : negatìv
Trichomonas. : negatìv
Go. : negatìv

Erre az eredmènyre: Batarafen hüvelykrèmet, ès Betadine hüvelykúpot ìrtak fel.



Tavalyi leletem, szintèn hüvely kenet vizsgàlat, csupàn annyi különbsèg, hogy a Bacterium: zsùfolva vegyes baktèrium. Erre , lactofeel hüvelygêlt kaptam, ami hasznàlt.
Doktor ùr! Mi a különbsèg: zsùfolva vegyes bakterium, illetve bő vegyes baktérium ?

Hasznàlhatom a Lactofeel hüvelygèlt, a felìrt kùp, ês kenőcs helyett? Hatàsos-e, van rà esêly, hogy megszűnik?

Előre is, köszönöm!:)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A két megfogalmazás a baktériumokra ugyanazt az aerob bakteriális fertőzést jelenti vélhetően. Ma már azonban pontos diagnózist mondunk a kenetre, a fenti beosztást évtizedekkel ezelőtt alkalmazták a nőgyógyászatban.
A Lactofeel hgél azonban enyhítheti panaszát. Amennyiben a panasz visszatér, mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat javasolt pontos diagnózis meghatározásával, nem a fenti beosztás alkalmazásával, hogy ez alapján lehessen a kezelést meghatározni.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur! Jelenleg 22 hetes terhes vagyok. A 8. heten ecoli bakteriumot mutattak ki a huvelyi tenyesztesben. Erre Dalacin 300 huvelykupot kaptam. A kovetkezo tenyeszteshez csak a 19. heten vettek mintat, melynek az eredmenyet most a 22. heten kaptam meg mivel az orvosom kulfoldon volt. Sajnos az ecolit most is kimutattak. A kerdesem az lenne, hogy ha esetleg az elso kezeles eredmenytelen volt es az ecoli azota folyamatosan vagyis legalabb 15 hete jelen van akkor mekkora esellyel fertozodott mar a mehszaj illetve kimutathato-e ha atjutott a mehszajon? Rettegek h a felszallo fertozes burokrepedest okoz! Gondolom 3 honap elegendo, hogy a fertozes feljusson. Jol gondolom? Ha most sikerul baj nelkul kikezelni akkor az elmult honapokban okozhatott-e olyan bajt ami meg a kesobbiekben veszelyezteti a terhesseget? Vagy ha a kezeles utan az ujabb tenyesztes negativ akkor megnyugodhatok? Nagyon koszonom a valaszat! Dora

Válasz:

Kedves Dóra!

A tenyésztés mellett javasolt párhuzamosan hüvelykenet mikroszkópos vizsgálatot végezni, mivel a tenyésztés önmagában nem reprezentálja a hüvely valódi baktérium összetételét, a normál flóra jelenlétét. Ezért kérdéseit így emailen nem tudom megválaszolni ezen adat birtokában.
Párhuzamos kenet lelet birtokában könnyebb a megfelelő kezelést meghatározni.

üdvözlettel:

dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Ur! egy hete voltam nogyogyasznal es streptococcus agalactiae bakteriumot diagnosztizaltak, a kezeloorvisom felirt semicillint (3×1) es gynoflor huvelykupot (1×1) az utobbibol mar csak egy van es meg mindig van folyasom, az lenne a kerdesem hogy a gyogyszerhasznalta utan el fog- e mulni a tunetem? (mert eddig meg nincs valtozas, regebben a huvelyi ph -mal is baj volt de most arrol nem mondtak semmit)

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A tenyésztés lelete mellett párhuzamosan mikroszkópos hüvelykenet vizsgálatot javaslok, ha panaszai nem szűnnek.
A tenyésztés önmagában nem informatív.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A terhesség alatt a Pimafucin krémet,kúpot meddig lehet folyamatosan használni? 6hónapos kismama vagyok,folyamatosan ,szünni nem akaró hüvelygombám van! Orvosom mindig a Pimafucint írja fel! Esetleg a krém minden nap használható szülésig?
Köszönöm válaszát!
Anita

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben panasza erre a kezelésre nem szűnik, kérjen más hatóanyag tartalmú készítményt a kenetvizsg. mellett ilyenkor javasolt váladék tenyésztés és ebben kérhető antifungalis rezisztencia meghatározása alapján.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Udvozlom! Trichomonasom volt, kaptam klion kup es tablettat. Meg kellett volna konni mar ez a 4. Napja.. ez a kura vissza tarthatja a menstruaciomat ??? Elore is koszonom!!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A fenti kezelés nem befolyásolja a menstruációs ciklusát, ettől nem késhet a mensese.
Javaslom, hogy a kezelés után a hüvelyflóra regenerálása céljából használjon Lactofeel gélt 7 este!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy sárgás-fehéres folyásom van. Néha sűrűbb néha folyékonyabb állagú, gyakran kellemetlen szagú. 1-2 éve jelen van ez a problémám. 18 éves vagyok. Többször voltam ezzel nőgyógyásznál, az eredmény mindig valamiféle kevert baktériumfertőzés volt. Gomba nem fordult elő. Problémát okozhat, ha így élek nemi életet a párommal? Rá nézve ez káros lehet? A Lactofeel gél megszűntetné a panaszomat antibiotikumos kezelés nélül? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, szexuális úton terjedő fertőzések, pl chlamydia irányában javasolt mintavétel a vélhetően visszatérő bakteriális hüvelyi egyensúlyzavar ugyanis méhnyakgyulladásra is utalhat!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktorúr!Az orvosom szerint gombám van és felírt pimafucin kúpot 9 darabot a fluconazole kapszulát 4 darabot.Ettől sokkal rosszabbul lettem,nem használt.A rákszűrésen nem volt gomba sem baktérium.Ezután javasolta a Lactofeelt,de a harmadik nap után abba hagytam mert nagyon csípet és újra előjött a viszketés ami előtte nem is igazán volt,mert én inkább csak égő érzést érzek.Miért csíp ennyire a Lactofeel?Normális ez?Folytassam a használatát?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

A kezelés irritálhatta a hüvelynyálkahártyát, ami sajnos előfordul lobos tünetek esetén. Azonban a további kezelési kísérletek előtt ismételt nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen meghatározni a további lépéseket!
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Én egy 33 éves nő vagyok. Közel két évig szedtem a milligest fogamzásgátlót. Most az orvosom javaslatára, gyógyszert váltottam, az új gyógyszerem cypromix. A gyógyszerváltást követően négy nap múlva a hüvelyemben égető érzést érzek és rendellenes fehér színű folyásom van ami kicsit darabos . Létezik , hogy a gyógyszerváltás miatt alakult ez igy ? És Ön szerint a lactofeel hüvelykrém segíthet a problémámon? Válaszát előre is köszönöm !

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!
Leírt panasza leginkább hüvelyi gombafertőzésnek felel meg, melyre a fogamzásgátló csak hajlamosítja, de nem az okozza. A Lactofeel gél ilyenkor helyreállítja a normál hüvelyflórát, de alkalmazása előtt 3 napig gomba elleni kúpot javaslok.
Amennyiben panasza nem szűnik, nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Udvozlom! Sajnos kaptam egy egysejtu korokozot ( azt hiszem), amitol iszonyatosan viszketek, folyasom van..kaptam ra klion kupot es klion tablettat, ez a 3.napja h szedem de meg mindig viszketek. Ez normalis??? Mit tegyek? Hatasos ez a kura??

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Amennyiben az egysejtű kórokozó fedőnév alatt a kolléga Trichomonas vaginalis nevű ostorral mozgó protozont akarta szalonképesebben leírni, akkor a kezelés hatásos lesz, ha mégsem, más kórokozót tetszett elkapni. Ilyenkor ismételt kenetvizsgálat javasolt, hogy a kezelést más irányban folytassák.

üdvözlettel:

dr Ujházy András PhD

Kérdés:

Tisztel Doktor Úr! Januárba voltam nőgyógyásznál, aki hüvelygyulladásra írt fel nekem 10 napos kúp kezelés és gyógyszert. a kezelés után elmúlt a folyásom de másfél hét múlva vissza jött. A folyásnak szaga nincs de sok van hogy sárgás hol folyékonyabb hol sűrűbb . Néha viszketést is érzek de az enyhe. Most betadine hüvelykúpot használok ez az 5.nap de nap közben ugyanúgy van folyásom. Nem tudom mitől lehet vagy mi lehet jó rá. Betadine után protexin g.- akartam venni de most így hogy a folyás nem múlik nem tudom mi lenne jó. Ön mit javasol?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen kizárni az esetleges bakteriális hüvelyi egyensúlyzavarokat,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Én 21hetes terhes vagyok,a nőgyógyászom tegnap kenetet vett,mert a wc papíron barnás darabokat láttam! Azt mondta méhszáj zárt,fertőzésre gyanakszik! Amíg nem lesz eredmény,Dalacin hüvelykrémet kaptam! Este használtam is,mára viszont egyre több barnás-pirosas darabok ürülnek belőlem! Folytassam a kezelést,vagy hagyjam abba és menjek vissza gyorsan orvoshoz?
Köszönöm válaszát! Anita

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
A terhesség alatti kezelés csak szakorvosi vizsgálat alapján lehetséges, hiszen ilyenkor két életről van szó. Kérje orvosa tanácsát. köszönöm megértését!


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

41 éves,3 gyermekes anyuka vagyok.Mindig rendszertelen menstruációkkal küzdöttem,amik csak akkor váltak rendszeressé amikor szülések után voltam.2 éve volt egy gyógykaparásom(elhúzódó menses),rendben volt minden,rákszűrés is és szövettan is.Ez év,február 7.-én pecsételni kezdtem...aztán hol elmúlott,hol visszatért,de csak minimális szinten.Ma,március 3.-án még mindig pecsételek,de inkább akkor jellemző,ha pisilek(bocsánat).Az egész elhúzódó menstruációmra az jellemző,hogy inkább vizes jellegű.A hasam és a derekam fájogat,de nem mindig.Újabban eléggé izzadós ,ingerült vagyok.Gyógyszert nem szedtem soha,szüléseim gyorsak és rendben voltak,családom nőtagjaira jellemző a korai változókor.Tudna-e a doktor úr valami tanácsot adni,vagy elindítani valamilyen úton,hogy rendbe hozzam a ciklusaimat,és újra kiegyensúlyozott legyek.Nagyon köszönöm válaszát:Lili

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, ismételt szövettani vizsgálat szükséges. Vizsgálati lelet nélkül hiba kezelni Önt!


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Hó Napot Doktor úr, nekem olyan panaszom lenne, hogy tegnap felírt az orvosom Klion-D hüvelytablettát, és ma van tőle egy kis halvány rózsaszínes barnás kis folyásom, ez normális? használjam ezeket után is minden nap? válaszát előre is köszönöm.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
A gyulladt nyálkahártya miatt a hüvelykezelés okozhat ilyen mellékhatást. Amennyiben javulást érez, folytathatja a kezelést.


üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tavaly szeptember óta fájdalmas a párommal a közösülés. Voltam orvosnál, aki bár megvizsgált, el sem akarta mondani, hogy mi a bajom, amikor rákérdeztem csak odavágta hogy kevert vírusfertőzés. Mycosyst (nem emlékszem pontosan a nevére, egy tabletta összesen) írt fel, pimafucort kenőccsel, és egy gyógyszertárban készült 10 darabos hüvelygolyóval együtt. Ez a kezelés majd két hétig tartott. Ezután volt engedélyezett a az intim együttlét a párommal, de sajnos nem múlt el a fájdalom, illetve az utóbbi időben még a vizelés is égő fájdalommal jár néha, illetve folyásom is lett. Sajnos az együttléteket nem tudom élvezni, és ez már nagyon elkeserít. Tartós kapcsolatom van, egyáltalán nem váltogatom partnereimet. Sűrűn ír fel háziorvosom antibiotikumot mandulagyulladásomra. Lehetséges, hogy panaszomat ez a Lactofeel gél megszüntetné?Válaszát előre is köszönöm! Anita

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Leírt panasza chronicus hüvelyi gombafertőzés típusos lefolyása, tünetegyüttese, ennek hosszabb távú megelőző kezelése javasolt, rendelőnkben készséggel ellátjuk. Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet vizsgálat alapján lehessen a megfelelő kezelést beállítani,
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A Vagliact nevu gogyszer elso huvely tablettajat ma helyeztem fel es maris pecsetelo verzest okozott. Normalis tunet ez vagy aggodalomra ad okot?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Függessze fel a kezelést, próbálja ki a Lactofeelt!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Többszörös orvosi visgálat és kezelés után rendszeresen visszatért a bakteriális fertőzésem. Kipróbáltam a lactofeel-t és a tünetek teljesen elmúltak. A szedését a menstruáció kezdete előtt befejeztem, de még most sem jött meg, a legutolsó menstruációm kezdete 38 napja volt,szexuális együttlét során mindig óvszerrel védekezünk.Pecsételő vérzés volt, de más nem. Érdeklődnék,hogy a kezelés miatt késhet e a menstruációm?sajnos a betegtájékoztató már nincs meg, és pár napot várnom kell amíg fogad a nőgyógyász.Köszönöm a válaszát,üdv Bernadett

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
A Lactofeelben nincsen hormon, nem késlelteti a mensesét!

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

21 éves vagyok. Már évek óta küzdök bakteriális fertőzéssel. Mindig visszatér. Fogamzásgátlót szedek (Symicia), a párom is volt kezelve. Legutóbb, úgy egy hónapja Dalacint használtam orvosom javaslatára, már vagy negyedszerre, de nem használt. A kezelés alatt és utána sem volt szexuális kapcsolatom a párommal, mégis visszajött úgy egy hét múlva, tehát nem ő az okozója, de akkor mi? Dalacin után használtam hüvelyflóra helyreállító kúpot is. A kenet eredménye: vegyes baktérium és gyulladás volt. Erre lehet gyógyír a Lactofeel?
Előre is köszönöm a válaszát!

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Természetesen a Lactofeel visszaállítja a hüvelyflórát, de ha apansza nem szűnik, kenetvizsgálat, STD panel levétele javasolt méhnyakgyulladás irányában.
bővebb info: www.ujhazy.hu Betegtájékoztatók menüpont alatt.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Dr!Azzal a problemaval fordulok onhoz,hogy januar 24-en volt egy 8 hetes miss ab mutetemm.Ra ket hetre februar 9-en kezelo orvosom megvizsgalt mert ego erzesem volt.Kaptam ra klion d 100at.Mindent rendben talalt es csak enyhe huvely gyulladast allapitott meg.Diagnózis:TVS: AZ UT r NAGY ÜREGE ÜRES,ENDOM:3,2 MM. B.oov. : R nagy,J.o.ov.: R nagy
Dg:Kolpitis

Ennek ellenére is fennállhat kismedencei gyulladás?

Februar 13 ota viszont allando remeges menstruacios gorcsok hanyinger Hivtam kezelo orvosomar aki azt mondta h peteeresem lehet.Valoban az lenne?Ma van a 28.nap mutet ota.A szovettan is negativ lett.Ennyire legyengitene a peteeres?Valaszat elore is koszonom.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
A leírt tünetek alapján nem lehet véleményt mondani, ehhez vizsgálatra van szükség.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

2 évig szenvedtem bakteriális fertőzésben de mint utólag kiderült a helytelen táplálkozás miatt jött mindig vissza. Na most bv után gombás fertőzés jelentkezett azt is sikerült kiküszöbölni. eltelt egy év és újra ilyen problémám van, az lenne a kérdésem, hogy ha lactofeelt alkalmazok lesz-e gombás fertőzésem utána?

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
A Lactofeel kezelés nem okoz gombás fertőzést, hiszen a normál flóra helyreállításával pont véd fertőzések ellen.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy mitől van a fehér folyásom mit használjak ellene meg ilyen darabos is szokót lenni.

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Nőgyógyászati vizsgálatot javaslok, hogy mikroszkópos hüvelykenet alapján legyen a kezelés beállítva.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

A kérdésem az lenne, hogy tejérzékenyek használhatják-e ezt a terméket?
Sajnos nekem minden féle tejtermék hasmenést okoz.
Köszönöm a választ.
Judit

Válasz:

Tisztelt Hölgyem!

Elnézését kérem a késve küldött válaszért, a honlap technikai problémája miatt nem kaptam meg időben a kérdéseket!
Laktóz érzékenység esetén is használható a tejsavas hüvelykezelés.

üdvözlettel: dr Ujházy András

Kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!

Előzmény:

2013.02.07 -én 34 évesen szültem első gyermeket 2 heti inditgatások (oxitocin prepidyl gél) után császárral 9kor kezdtünk oxival este 8kor csàszár mellett döntöt az orvos mert nem tágultam. 40. hét
Placent melső falon, 23.25- kor megszületett a kislányom már a mütőben véreztem. Az őtzőben felteltem vérrel fájt a hasam mire megnéztek a szülésznő megnyomta a hasam és szinte kilövelt a sok vér. 4 orvos, 70es vérnyomás só oldat oxi folyamatosam nyomkodtál belölem a vért
Vérvétel estére 3 egység vér. 2 nap őrző most 9 hetes kismama vagyok.

Kérdés :

Ön szerint jógos a félelmem az újabb vérzéstől? 21éves korom ota szerettem volna babát már a lányom születése is csoda volt a pici mégnagyobb cs